پیام خوزستان

آخرين مطالب

بحران «عمق راهبردی» چگونه رژیم صهیونیستی را فلج می‌کند؟ اجتماعی

  بزرگنمايي:

پیام خوزستان - ژئوپلیتیک به تأثیر عوامل جغرافیایی بر سیاست می‌پردازد. با توجه به عدم تغییر و یا تغییر بسیار کم عوامل ژئوپلیتیکی در گذر زمان، بررسی این عوامل و تأثیر آن‌ها بر سیاست و به تبع آن بر امنیت، اهمیت دارد. بر این اساس می‌توان گفت که ویژگی‌های ژئوپلیتیکی خاص رژیم صهیونیستی ، نشان دهنده این واقعیت است که عنصر ژئوپلیتیک بر امنیت این رژیم بسیار تأثیر گذار است؛ به طوری که مهم‌ترین نقش را در تدابیر امنیتی رژیم صهیونیستی دارد و به دلیل اهمیت آن می‌توان اینگونه استنباط کرد، مؤلفه اثر بخش بر امنیت و به تبع آن سیاست، رفتار و روابط این رژیم با طرف‌های دیگر، ژئوپلیتیک است.
در واقع ویژگی‌های ژئوپلیتیک اعم از ثابت و متغیر، عواملی هستند که به شکل مستقیم یا غیرمستقیم بر امنیت رژیم صهیونیستی تأثیرگذار بوده و باید مورد توجه قرار گیرند.
بیشتربخوانید
چرا ائتلاف صهیونیستی علیه ایران شکست می‌خورد؟ موقعیت بدون شک موقعیت را باید یکی از مهمترین عوامل ژئوپلیتیکی رژیم صهیونیستی دانست. قرار گرفتن این رژیم غاصب در منطقه‌ای که تمام آن‌را مسلمانان تشکیل داده‌اند و اینکه به این رژیم به عنوان یک وصله ناهمگون می‌نگرند، این رژیم را به شدت در تنگنا قرار داده است و این رژیم همواره نسبت به امنیت خود احساس خطر می‌کند. تحرکات تل آویو و توافقات آن با برخی کشور‌های منطقه (فارغ از ملت‌های آنها) هم کمکی به این رژیم نکرده است و موقعیت نامناسبت این رژیم ضعف همیشگی برای آن بوده است.
جمعیت همچنین جمعیت به عنوان یکی از عوامل متغیر ژئوپلیتیک باید از دو منظر کمی و کیفی مورد بحث قرار گیرد و بررسی این عامل ژئوپلیتیکی رژیم صهیونیستی، از ابعاد مختلف می‌توان به آن پرداخت. این ضعفی است که با وجود تلاش‌های رژیم صهیونیستی و اجرای سیاست‌هایی مانند مهاجرت و تشویق به فرزند آوری هنوز وجود دارد.
ناظران امور سرزمین‌های اشغالی، به برخی تهدیدات ضد صهیونیست‌ها اشاره کرده‌اند که از جمله آن‌ها به مسائل ترکیب جمعیتی پرداخته و اعلام کرده‌اند که واقعیت دموگرافی و جمعیت شناختی به نفع اعراب در فلسطین اشغالی است. براساس آمار سال 2012، فلسطینی‌ها در قدس 397 هزار نفر و شهرک نشینان 262 هزار نفر بوده‌اند. برخی گزارش‌های سازمان ملل حاکی از آن است که در سال 2050 آمار اعراب در فلسطین به 11.8 میلیون نفر در برابر 10.1 اسرائیلی برسد.
مسئولان رژیم صهیونیستی از ابتدا به مهاجرت یهودیانی که در سراسر دنیا حضور دارند حساب ویژه‌ای باز کردند و یهودیان را از مناطق مختلف دنیا به فلسطین اشغالی کشاندند، اما این روند نیز دچار کاهش شده و در مواردی روند معکوس به خود گرفته است و آنچه سرزمین موعود خوانده می‌شود در میان نسل کنونی صهیونیست‌ها کم فروغ شده است.
محدودیت منابع طبیعی رژیم صهیونیستی از لحاظ منابع طبیعی با محدودیت و کمبود روبرو است. منابع طبیعی به دو دسته منابع غذایی و معدنی تقسیم می‌گردد. درخصوص منابع غذایی باید اشاره کرد که این رژیم به دلیل واقع شدن در منطقه خشک خاورمیانه و کمبود آب و داشتن آب و هوایی گرم و خشک و بیابانی، با مشکل روبرو است. در زمینه منابع معدنی نیز به هر حال ضعف رژیم صهیونیستی در حوزه انرژی و نیاز آن به منابع انرژی، واقعیتی ژئوپلیتیکی است که این رژیم بدان اذعان داشته است. به طور کلی می‌توان گفت که رژیم صهیونیستی با ضعف عوامل ژئوپلیتیکی روبرو است.
رژیم صهیونیستی میراث شوم استعمارگران رژیم صهیونیستی میراث شوم استعمارگران در خاورمیانه است. این رژیم از بدو شکل گیری با کمک غرب، همواره برای حفاظت از خود، سیاست‌های امنیتی و نظامی را در پیش گرفته تا بتواند در برابر تغییرات محیط اطراف دوام بیاورد.
از سال 1948 سیاست مقامات رژیم صهیونیستی بر پایه اصل نظامی استوار بوده و کابینه‌های مختلف این رژیم در طی تقریباً بیش از هفتاد سال از پیدایش این رژیم این اصل را بسیار مورد توجه قرار داده‌اند و از حمایت نظامی، اقتصادی و سیاسی غرب به ویژه آمریکا برخوردار بوده و هستند.
مسئولان رژیم صهیونیستی به دنبال نظامی کردن جامعه این رژیم بوده‌اند. مسئولان این رژیم معمولاً هر پنج سال یکبار جنگی نابرابر را به راه انداخته‌اند، اما نتوانسته‌اند به اهداف توسعه طلبانه خود برسند و مقاومت فلسطینی‌ها ضد اشغال را از بین ببرند.
مرحله اول اعلان موجودیت این رژیم با چالش‌های امنیتی روبرو بود که اساس این رژیم جعلی را نشانه رفته بود و همه محیط اطراف بر ضرورت نابودی رژیم صهیونیستی به عنوان راهکار حل بحران عربی-صهیونیستی اصرار داشتند. این مرحله تا پس از جنگ سال 1973 ادامه یافت تا اینکه مصر این گزینه را رها کرد و به سراغ گزینه دیگری که پذیرفتن این رژیم بود، رفت. این روند ادامه یافت تا اینکه مقاومت لبنان و جنبش‌های آزادی بخش در داخل اراضی از جمله حماس و جهاد اسلامی شکل گرفتند.
رژیم اسرائیل گرچه توانست منابع تهدید نخست یعنی کشور‌های عربی را از بین ببرد، اما در مقابل موج تهدید دوم یعنی حزب الله و مقاومت اسلامی فلسطین ناکام مانده است و همواره از مقاومت فلسطین و لبنان احساس خطر می‌کند. از همین رو است که دیوار آهنین در اطراف فلسطینی اشغالی کشیده است.
از سویی در غزه دیوار بتنی کشیده است تا هم موشک‌های مقاومت فلسطین به داخل اراضی اشغال شلیک نشود و هم رزمندگان نتوانند از راه تونل و از روی زمین به فلسطین اشغالی نفوذ کنند. گنبد آهنین و هزینه‌های نظامی هنگفتی نیز با هدف حفاظت این رژیم از مقاومت لبنان و فلسطین است. صهیونیست‌ها احساس امنیت ندارند و همواره در ترس و نگرانی به سر می‌برند.
همانطور که گفته شد؛ رژیم صهیونیستی از بدو شکل گیری همواره برای بقا به سراغ ابزار نظامی رفته است. در واقع کمک‌های نظامی آمریکا به این رژیم و قرار دادن پیشرفته‌ترین سلاح‌ها در اختیار تل آویو نیز ناشی از ترسی است که این رژیم دارد.
از دیگر چالش‌های پیش روی رژیم صهیونیستی می‌توان به مقاومت مردمی در داخل اراضی فلسطین به شکل مردمی و به شکل اقدام نظامی از سوی فلسطینی‌ها، اشاره کرد. تهدید مقاومت فلسطین و لبنان نیز در این راستا تعریف می‌شود. شکست رژیم صهیونیستی در جنگ 33 روزه در واقع اسطوره شکست ناپذیری این رژیم را خط بطلانی کشید.
از سویی چالش دیگر رژیم صهیونیستی در فقدان مقامات آن است به طوری که نسلی از مسئولان رژیم که در شکل گیری این رژیم نقش ایفا کرده‌اند، دیگر حضور ندارند و به عبارت دیگر این رژیم از نظر سیاسی نیز متزلزل‌تر از قبل شده است.
بازگشت رژیم صهیونیستی به نظریه امنیت قابل دفاع صهیونیست‌ها با عقب نشینی از غزه و برخی شهرک‌ها در کرانه باختری به همان نظریه سابق یعنی مناطق امن که قابل دفاع باشد، بازگشته‌اند. این رژیم هنوز ناتوان در برقراری امنیت برای شهرک نشینان و صهیونیستهاست.
مسئولان رژیم صهیونیستی حساب ویژه‌ای از ابتدای پیدایش روی استراتژی نظامی باز کردند، اما به نظر می‌رسد که این اصل اساسی نیز در معرض خطر قرار گرفته است. اخیراً پایگاه اسرائیل دیفنس، پرده از راز تلخی برای صهیونیست‌ها برداشت؛ فرار افسران ارشد و ورزیده از خدمت و بازگشت به زندگی غیرنظامی و اینکه بسیاری از پست‌های حساس و کلیدی ارتش رژیم صهیونیستی خالی مانده است.
ارتش رژیم صهیونیستی با بزرگترین بحران از زمان شکل گیری روبرو است. حتی افسرانی با درجه سروان هم کم در ارتش پیدا می‌شوند. افسران صهیونیست به دلایل مالی و برخی شرایط اجتماعی حاضر به خدمت نیستند. دیگر صهیونیست‌ها تمایلی برای خدمت نظامی ندارند و خانواده‌های اسرائیلی ترجیح می‌دهند که فرزندانشان در ارتش خدمت نکنند. دیگر جامعه صهیونیست علاقه به خدمت نظامی فرزندانشان ندارند.
رژیم صهیونیستی با بحران فزاینده‌ای در استراتژی متکی بر جنگ‌ها روبرو است که نتایج آن در سال‌های آتی آشکارتر خواهد شد. از نشانه‌های آن از بین رفتن نظریه اصل بازدارندگی این رژیم است. تلاش‌های کابینه‌های مختلف رژیم صهیونیستی برای از بین بردن مقاومت ملت فلسطین بی نتیجه بوده است.
منبع: مهر
باشگاه خبرنگاران جوان وب‌گردی وبگردی

لینک کوتاه:
https://www.payamekhuzestan.ir/Fa/News/367559/

نظرات شما

ارسال دیدگاه

Protected by FormShield
مخاطبان عزیز به اطلاع می رساند: از این پس با های لایت کردن هر واژه ای در متن خبر می توانید از امکان جستجوی آن عبارت یا واژه در ویکی پدیا و نیز آرشیو این پایگاه بهره مند شوید. این امکان برای اولین بار در پایگاه های خبری - تحلیلی گروه رسانه ای آریا برای مخاطبان عزیز ارائه می شود. امیدواریم این تحول نو در جهت دانش افزایی خوانندگان مفید باشد.

ساير مطالب

مهار حریق در منطقه هارکیزه شهرستان لالی

رهاسازی آب سد سیمره برای تأمین حقابه پایین‌دست کرخه و مهار آتش‌سوزی هورالعظیم

دورکاری ادارات در برخی شهرستان‌های خوزستان

مجوز محیط‌زیستی فاز دوم پتروشیمی ماهشهر پس از ماه‌ها پیگیری صادر شد

حل بحران هورالعظیم نیازمند همکاری منطقه‌ای است

گزیده‌های نفتی هفته

افتتاح تصفیه‌خانه پساب فولاد شادگان گامی مهم در حفظ محیط زیست است

سرمایه‌گذاری شرکت‌های خوزستانی در خارج از استان خلاف عدالت است

کارشناسان دادگستری نقش کلیدی در کاهش آسیب‌های اجتماعی دارند

تصفیه‌خانه پساب صنعتی فولاد شادگان به بهره‌برداری رسید

14 شهر خوزستان در وضعیت قرمز و نارنجی آلودگی هوا

چشم‌ انتظاری برای یاسمین در سی‌ امین یادواره شهدای دودانگه ساری

دشمن تلاش می کند دستاوردهای ایران در جنگ تحمیلی 12 روزه را کوچک جلوه دهند

لزوم ساماندهی فرآیند توقیف و ترخیص وسایل نقلیه توقیفی و رسوبی در خوزستان

اجرای طرح‌های آبخیزداری در یک میلیون هکتار از اراضی کوهستانی و تپه ماهوری+فیلم

25 هزار هکتار از تالاب هورالعظیم در حصار دود و آتش

شناسایی پیکر شهید موسی اکبری پس از 41 سال

افزایش 30 درصدی ظرفیت قطار‌های اربعین حسینی

شناسایی بیش از 26 هزار بیمار دارای پرفشاری خون در دزفول

اجرای جشنواره فرهنگی زیست محیطی 100 روز با رود دز

مردانی که نفت ایران را می‌سازند

کار زیر آفتاب 50 درجه؛ مردانی که ایران را از دل زمین زنده نگه می‌دارند

رقابت 47 هزار و 251 داوطلب در آزمون سراسری 1404+فیلم

راه اندازی بازارچه‌های صنایع‌دستی در مبادی مرزی کشور

وکیل و کارشناس، دو بال قاضی در اجرای عدالت هستند

آغاز عملیات اجرایی مرحله دوم طرح آبرسانی مناطق جاده دزفول به شوشتر

رفع افت ولتاژ برق در اندیمشک با نصب و راه اندازی 9 ترانس

پیش بینی کاهش دما و وقوع گرد و خاک محلی در خوزستان

تداوم روند افزایشی قیمت نفت

دستگیری عامل بمب گذاری در شادگان

امضای تفاهم‌نامه جاده میانبر مسجدسلیمان با اعتبار 5 همت

کارگران شرکت تخته فشرده پاک چوب خوزستان مجدد مشغول به کار شدند

افتتاح تصفیه‌خانه پساب صنعتی و بهداشتی شرکت صنعت فولاد شادگان

راز تسلط چین بر بازار مواد معدنی حیاتی چیست؟

تداوم ناپایداری‌های جوی و دریایی در استان

پیام استاندار خوزستان در گرامیداشت هفته بهزیستی

پیام استاندار خوزستان به مناسبت آغاز سال نو صابئین مندایی

🎬تلاش‌ها و پیگیری‌های مستمر استاندار خوزستان جهت کاهش خاموشی‌ها در استان

ثبت دمای 50 درجه سانتی گراد و بالاتر در ١٠ نقطه خوزستان

پیکر پاک پدر شهید خادمی با حضور مدیر کل بنیاد مازندران در کیاسر ساری تشییع شد

تداوم آبرسانی اروندان به 3 شهرستان در جنوب کشور

تداوم آبرسانی اروندان به سه شهرستان در جنوب کشور

نشست رئیس اپراتور تلفن همراه کیش و مدیر مخابرات استان هرمزگان

ادعای توزیع بنزین بی‌کیفیت در قزوین رد شد

علت انتشار دود از پتروشیمی تبریز چه بود؟

تکذیب شایعه اختلاط بنزین با آب در یکی از جایگاه‌های سوخت

بیش از 220 درخواست در میز خدمت بنیاد شهید و امور ایثارگران اردبیل بررسی شد

جلسه شورای اداری بنیاد شهید و امور ایثارگران استان اردبیل با حضور مسئولان ستاد مرکز برگزار شد

دیدار رئیس نهاد رهبری در دانشگاه‌ها و مسئولان بنیاد شهید با خانواده «شهیدان ساداتی و هاشمی تبار»

ضرورت تسریع در تکمیل طرح تعریض محور دارخوین - شادگان