پیام خوزستان

آخرين مطالب

تحریم‌های ظالمانه مشکل اصلی مجموعه‌های دولتی و پیمانکاران وزارت نفت

تحریم‌های ظالمانه مشکل اصلی مجموعه‌های دولتی و پیمانکاران
  بزرگنمايي:

پیام خوزستان - مدیرعامل یک شرکت پیمانکاری با بیان اینکه مشکل اصلی در اجرای پروژه‌ها تحریم‌های ظالمانه است و باید به هر ترتیبی شده آن را خنثی کرد، گفت: دنیا، دنیای ارتباطات، کار بهینه و کار گروهی است و مشارکت با شرکت‌های خارجی و ارتباط گرفتن می‌تواند کمک خوبی برای اجرای پروژه‌ها با سرعت بیشتر باشد.

حسین نصرتی، مدیرعامل شرکت «ماشین‌سازی ویژه» در حاشیه بیست‌وششمین نمایشگاه بین‌المللی نفت، گاز، پالایش و پتروشیمی در گفت‌وگو با خبرنگار شانا با اشاره به اینکه این شرکت بخش توسعه ظرفیت آب دمین-پتروشیمی مبین، ایجاد واحد تأمین آب و نیتروژن پتروشیمی گچساران را در حال اجرا دارد، اظهار کرد: در پروژه احداث پالایشگاه فرزانگان با مشارکت شرکت فکور صنعت تهران قرارداد امضا و عملیات اجرایی آغاز شده است.
وی درباره پروژه طراحی، مهندسی، خرید، ساخت، اجرا، نصب و راه‌اندازی واحد جداسازی هوا و ازت (ASU) پتروشیمی گچساران افزود: این پروژه اکنون در بخش مهندسی 90 درصد، تأمین تجهیزات 92.83 درصد، اجرا 45 درصد و به‌صورت تجمعی پیشرفت کلی پروژه 84.83 درصد است و این پروژه در زمان اجرا به‌طور میانگین برای 200 نفر به‌صورت مستقیم و 1000 نفر به‌صورت غیر مستقیم اشتغالزایی داشته است.
مدیرعامل شرکت «ماشین‌سازی ویژه»، فرآیند تأمین و تدارکات را یکی از مهمترین فعالیت‌های پروژه واحد تأمین آب و نیتروژن پتروشیمی گچساران دانست که ارتباط تنگاتنگی با دیگر فعالیت‌های پروژه از جمله مهندسی، ساخت و راه‌اندازی دارد، ادامه داد: موضوع تحریم و مشکلات عدیده ناشی از آن مانند مشکلات و فرآیندهای پیچیده انتقال ارز و تورم فزاینده و شدید ناشی از شرایط اقتصادی ویژه سال‌های اخیر و همه‌گیری کرونا که تعطیلی و کندی در روندهای مختلف کار را در پی داشته، گوشه‌ای از مشکلات است.
استفاده حداکثری از سازندگان داخلی
نصرتی با بیان اینکه خوشبختانه با تمهیدهای و اقدام‌های به‌موقع و به‌کارگیری روش‌های مؤثر و سریع برای دور زدن تحریم‌ها و با حمایت‌های کارفرما، همه تجهیزات خریداری شده از خارج کشور در این پروژه در چارچوب زمانی پیش‌بینی شده تامین و تحویل کارفرما شده است، گفت: همچنین همسو با تبدیل تهدید تحریم‌های ظالمانه به فرصت، بخش‌های عمده‌ای از تأمین تجهیزات اصلی از سوی سازندگان داخلی معتبر سفارش‌گذاری و تأمین شد.
به گفته مدیرعامل شرکت «ماشین‌سازی ویژه»، استفاده حداکثری از ظرفیت ساخت تولیدکنندگان داخلی بنام و معتبر برای حمایت از تولید داخل و تبدیل تهدید تحریم‌ها به فرصت که سبب کاهش هزینه یا جلوگیری از هدر رفت ارزی می‌شود، تأمین به‌موقع تجهیزات از بهترین سازندگان معتبر در شرایط سخت تحریم، بهره‌گیری از ظرفیت و توانایی نیروی مهندسی جوان در کنار تجربیات و دانش کارکنان مجرب در داخل شرکت در مراحل مهندسی، نصب و راه‌اندازی و سرعت بالای نصب و راه‌اندازی از ویژگی‌های این پروژه است.
وی با تأکید براینکه ماشین‌سازی ویژه در بخش تأمین تجهیزات و به منظور حمایت از توان ساخت داخل و کمک به تسریع در روند بومی‌سازی هرچه بیشتر صنایع مرتبط با صنعت نفت، گاز و پتروشیمی، بخش اعظمی از تجهیزات پروژه را از شرکت‌های مطرح و خوشنام این صنعت در کشور تأمین کرده است، افزود: از آن جمله می‌توان به تجهیزاتی از قبیل دستگاه‌های Refrigerator Unit، واحدهای پیش خالص‌سازی (PPU)، مخازن حائل و ذخیره هوای ابزار دقیق، مخازن ذخیره‌سازی نیتروژه مایع، سیستم‌های بخارساز و ... اشاره کرد.
سرعت بالای عملیات
نصرتی با اشاره به اینکه همه مراحل تأمین تجهیزات از خارج اعم از سفارش‌گذاری، نقل و انتقالات مالی، ترخیص از گمرک و ... در این پروژه در کمترین زمان ممکن انجام شده است، اظهار کرد: همچنین نصب تجهیزات این پروژه در مدت کمتر از 2 ماه انجام شده است که در نوع خود رکورد قابل توجهی است. به‌عنوان نمونه از سرعت بالای عملیات نصب، می‌توان به نصب 2 دستگاه Cold Box هر کدام به وزن 100 تن با ابعاد 4*4*25 متر اشاره کرد که تنها در عرض 2 روز انجام شد. اجرای عملیات پایپینگ، برق و ابزار دقیق این واحد هم‌اکنون در حال انجام است و با توجه به برنامه‌ریزی‌های انجام شده ظرف 2 ماه آینده راه‌اندازی این پروژه در دستور کار قرار دارد.
مدیرعامل شرکت «ماشین‌سازی ویژه» با بیان اینکه شرکت مبین انرژی به منظور کمک به کاهش آلودگی و حفظ محیط زیست و صرفه‌جویی در انرژی، تصمیم گرفت چرخه تصفیه پساب مجتمع‌های پتروشیمی را با احداث واحد آب شیرین‌کن به روش الترا فیلتر و اسمز معکوس (RO) و برگشت آن به چرخه مصرف تکمیل کند، گفت: در این راستا، شرکت مبین انرژی مناقصه‌ای برگزار کرد که منجر به قراردادEPCC با شرکت ماشین‌سازی ویژه شد.
به گفته وی، در واحد تصفیه پساب، روزانه 11520 مترمکعب پساب دریافتی از پتروشیمی با TDS حدود 7440 میلی‌گرم بر لیتر پس از عبور از مراحل ازن‌زنی، دیسک فیلتر، الترافیلتر و در نهایت با عبور از سه مرحله اسمز معکوس (RO)، 1824 مترمکعب آب سرویس با TDS کمتر از 2200 میلی‌گرم بر لیتر و 5760 متر مکعب در روز آب دمین با TDS کمتر از 5 میلی‌گرم بر لیتر را برای استفاده دوباره به چرخه آب صنایع پتروشیمی باز می‌گرداند.
نصرتی با اشاره به اینکه بسیاری از تأمین‌کنندگان موجود در فهرست بلند AVL مورد تأیید کارفرما در این پروژه، شرکت‌های غربی بین‌المللی بودند که با توجه به تحریم‌های بین‌المللی از ادامه همکاری انصراف دادند، ادامه داد: بنابراین، این شرکت با ایجاد شبکه مطمئنی از سازندگان معتبر بین‌المللی و شرکت‌های مهندسی-بازرگانی توانمند، تجهیزات مورد نیاز پروژه را تأمین کرد و پروژه در روزهای پایانی سال 1400 آماده راه‌اندازی شد.
مدیرعامل شرکت «ماشین‌سازی ویژه» افزود: در این پروژه سه دستگاه ازن ژنراتور با ظرفیت 10Kg⁄h، پکیج دیسک فیلتر، پکیج اولترافیلترشامل 3واحد و در مجموع 135 مدول، کارتریج فیلترها، پمپ‌هایHigh Pressure، سه مرحله RO شامل 196 پرشر وسل و حدود 1000 ممبران، شیرآلات کنترلی و سایر تجهیزات و اتصالات از بهترین سازندگان اروپایی و آمریکایی تامین و در پروژه استفاده و بیش از 70 هزار قطر-اینچ پایپینگ اجرا شد. سه مخزن فلزی و دو مخزن بتنی با مجموع ظرفیت آبگیری 4000 متر مکعب طراحی و ساخته شد.
پالایشگاه میعانات گازی فرزانگان
وی درباره عملیات اجرایی پروژه احداث پالایشگاه میعانات گازی فرزانگان که با شروع عملیات تجهیز کارگاه در اسفندماه سال 1400 آغاز شد، گفت: این پروژه باظرفیت پالایش 40 هزار بشکه میعانات گازی در روز در منطقه ویژه اقتصادی پارس جنوبی واقع شده است. کارفرمای این پروژه شرکت فرزانگان انرژی پارس است و با مشارکت فکور صنعت تهران و ماشین‌سازی ویژه به‌صورت EPCC در حال اجراست. مدت اجرای پروژه 39 ماه است و این پالایشگاه ظرفیت تولید روزانه 1800 تن نفتا،1550 تن سوخت سنگین، 1054 تن حلال 400،193 تن حلال 402 و 127 تن گاز بوتان را دارا خواهد بود.
نصرتی بر جلوگیری از خام فروشی و تکمیل زنجیره ارزش نفت و گاز تأکید کرد و افزود: در این مسیر با کمک بخش‌های دانشگاهی و مراکز دانش‌بنیان و تلفیق این تلاش‌ها با بخش‌های اجرایی‌تر مانند پیمانکارها، می‌توان به ارزش افزوده بسیار بالاتری رسید که هم عدد و هم محصول ناشی از نفت به این شکلی که هم‌اکنون در آمارها مطرح می شود، متفاوت می‌شود. تولید محصولات زنجیره ارزش می‌تواند تحولات اساسی در افزایش تولید ناخالص ملی، اشتغالزایی و افزایش ثروت عمومی ایجاد کند. ایران به‌عنوان یک کشور برخوردار از منابع غنی نفت و گاز، می‌تواند صاحب حرف باشد.
مدیرعامل شرکت «ماشین‌سازی ویژه»، تولید فناوری‌ در کشور را بسیار حائز اهمیت دانست و اظهار کرد: هرچند که نباید خودمان را محدود کنیم؛ دنیا، دنیای ارتباطات است. دنیا، دنیای کار بهینه و کار تیمی است و مشارکت با شرکت‌های خارجی و ارتباط گرفتن با بخش‌هایی که تجربه بشری بوده و استفاده از امکانات وسیع موجود مانند فضای مجازی می‌تواند کمک خوبی برای رسیدن به هدف با هزینه‌های پایین‌تری باشد.
وی با اشاره به اینکه بحث دانش‌بنیان را از دو نگاه بخشی و کلان قابل بررسی است، گفت: در نگاه بخشی، یک تیم و از نگاه یک تجهیز و یا از یک نقطه خاص، بخش کوچکی از یک فرآیند را طراحی کنند یا آن را بسازند، این یک نگاه است و بی‌شک هم باید مورد اهتمام قرار گیرد کمااینکه در این سال‌ها اتفاق افتاده است.
باید با کمک هم از پس مشکلات بربیاییم
نصرتی با تأکید براینکه نمی‌شود ما به‌عنوان یک پیمانکار داخلی چشم‌مان به تجهیزات خارجی باشد، بلکه برعکس ما فکر می‌کنیم که براساس سیاست درستی که در کشور هم‌اکنون دنبال می‌شود ما هم باید سازندگان داخلی را در یک پلنت بزرگ تقویت کنیم که بی‌شک مشکلاتی خواهد داشت، ادامه داد: کار ما هم بی‌نقص نیست. طبعا کار آن سازندگان هم ممکن است اشکالاتی داشته باشد، به هر حال باید با کمک هم از پس این مشکلات بربیاییم.
مدیرعامل شرکت «ماشین‌سازی ویژه» در نگاه دوم و کلان نیز در بحث دانش بنیان افزود: طراحی کلی فرآیند یک محصول و مباحث پیچیده طراحی و تست و پایلوت سازی و سایر موارد می تواند مدنظر قرار گیرد که به امکانات و پشتیبانی مالی وسیع تر نسبت به بخش قبل نیاز دارد و همکاری مجموعه‌های متنوع‌تر و کلی‌تر را می‌طلبد و در این سطح، تولید دانش، ارزش افزوده بسیار بالاتر خواهد داشت.
وی با بیان اینکه هرچند تأمین‌کنندگان داخلی محصولات و تجهیزات بسیار خوبی از جمله شیرها، پمپ‌ها، اتصالات و ... تولید کرده‌اند اما هنوز بسیار باید پیش رفت، تصریح کرد: معتقدم با یک صبر و حوصله بیشتر، نگاه دانش‌بنیان به شرکت‌های پیمانکاری بزرگ اتفاق خواهد افتاد.
نصرتی، مشکل اصلی در اجرای پروژه‌ها و قراردادها را تحریم‌های ظالمانه عنوان کرد که باید آن را خنثی و در هر پروژه برای آن راه حل خود را پیدا کرد، اظهار کرد: اما نکته‌ای که در سطح کارفرمایان وجود دارد این است که در وضعیت فعلی کارفرما یا بخش دولتی، برای واگذاری پروژه‌هایی با سرمایه‌گذاری‌های بالا و سنگین به شرکت‌های داخلی به تنهایی باید تصمیم‌گیری ‌کند که وقتی خودم را جای آنها می‌گذارم، اگر همکار خارجی صاحب دانش باشد و حتی شرکت داخلی به حق هم مدعی باشد که به تنهایی پروژه را به شکل کامل انجام می دهد، تصمیم بزرگی برای کارفرماست و به هر حال آنها باید ذهنیت مثبتی مبنی بر توانایی شرکت داخلی پیدا کنند.
مدیرعامل شرکت «ماشین‌سازی ویژه» ادامه داد: پیچیدگی کار اینجاست. هرجا که این اعتماد به هر طریقی حاصل شده، کارفرما هم در آن بخش تصمیم گرفته و پیش رفته‌اند. اما اگر اعتماد به وجود نیامده، منِ پیمانکار باید تلاش کنم که این اطمینان را بدهم که حتما اگر تعهدی می‌دهم به آن پایبند هستم، زیرا بخش کارفرمایی نیز براساس تعهد پیمانکار، برنامه‌ریزی‌های دیگر خود را انجام می‌دهد. در عین حال جرأت و جسارت عام چه در سطح کارفرما و چه پیمانکاران لازم است.

لینک کوتاه:
https://www.payamekhuzestan.ir/Fa/News/362807/

نظرات شما

ارسال دیدگاه

Protected by FormShield
مخاطبان عزیز به اطلاع می رساند: از این پس با های لایت کردن هر واژه ای در متن خبر می توانید از امکان جستجوی آن عبارت یا واژه در ویکی پدیا و نیز آرشیو این پایگاه بهره مند شوید. این امکان برای اولین بار در پایگاه های خبری - تحلیلی گروه رسانه ای آریا برای مخاطبان عزیز ارائه می شود. امیدواریم این تحول نو در جهت دانش افزایی خوانندگان مفید باشد.

ساير مطالب

همایش بین‌المللی شعر عربی رضوی در هویزه برگزار می‌شود

ویسی به یاد 9 بازیکن خوزستانی در تیم ملی

اعتراف رسانه‌های عبری به حجم سنگین حملات موشکی حزب الله

جنایت در لواسان تهران به سبک سریال مشهور آمریکایی

قرارداد یک سال و نیمه فولاد با ویسی ادامه دارد

یک بی‌احتیاطی و رویاهایی که بر باد رفت

پوچتینو: به شکست 5-0 نیاز داشتیم!

آخرین تصمیم دولت درباره افزایش تعطیلی آخر هفته

جای آزمون را یک ایرانی پُر می‌کند

ناگفته‌های مربی سابق استقلال از دربی حذفی‌

تودور: با سری بالا از کوپا ایتالیا حذف شدیم

مکان بازی مرگ و زندگی سپاهان مشخص شد

حمله موشکی سنگین حزب الله به مرگلیوت

66 کیلوگرم مواد مخدر در اندیمشک کشف شد

طرح ملی زراعت چوب در لالی اجرا شد

برخلاف ادعای نتانیاهو، ما به پیروزی نزدیک نیستیم!

گل تماشایی سینا اسدبیگی در تمرین پرسپولیس

مشکلات ساپینتو و فتح‌الله‌زاده بر سر دفتر کمپ حجازی

سرنوشت تراکتور سرانجام تعیین شد

روزگار بحرانی یاران صیادمنش؛ 9 بازی 3 امتیاز

موشک‌های مقاومت کریات شمونه را در تاریکی فرو برد

دام شیادان سایبری تحت عنوان فروش سوالات کنکور

قطعی برق در مناطقی از فلسطین اشغالی بر اثر حملات مقاومت لبنان

خلاصه بازی آرسنال 5 - چلسی 0

خسرو: در زمان ساپینتو، چهار پنج مدیرعامل عوض کردیم

حیدری: تیم نکونام شخصیت قهرمانی دارد

خلاصه بازی لاتزیو 2 - یوونتوس 1

ناگفته‌های خسرو حیدری از دربی جام حذفی

نمک سیاوش یزدانی بر زخم هواداران الهلال!

تظاهرات گسترده در تل‌آویو علیه دولت نتانیاهو

کشته شدن نظامی صهیونیست در شمال غزه

بحران استادیوم برای میزبانی استقلال - سپاهان

غرس ٣٥٠ اصله درخت مثمر زیتون به شکرانه تحقق وعده صادق

اراده مسلمانان و آزادی‌خواهان جهان برای پیروزی فلسطین و جایگزینی نظامی عادلانه در جهان قطعاً محقق خواهد شد

خلاصه بازی الهلال 2 - العین 1

گل پنجم آرسنال به چلسی توسط بن وایت دقیقه 70

اولین کاپیتانی ترابی در پرسپولیس

ابتلای ستاره اتلتیکو به یک بیماری خطرناک

گل اول یوونتوس توسط میلیک در دقیقه 82

حریف سپاهان از هند نیروی کمکی گرفت!

دبیر جدید فدراسیون کبدی معرفى شد

لبیک اردنی‌ها به دعوت سخنگوی گردان‌های قسام

دبل کاستیانوس، گل دوم لاتزیو به یوونتوس

گل دوم آرسنال به چلسی توسط بن وایت دقیقه 52

گل چهارم آرسنال به چلسی توسط کای هاورتز دقیقه 65

گل سوم آرسنال به چلسی توسط کای هاورتز دقیقه 57

مربی تراکتور از تیم ملی می‌آید

کامبک الهلال ناقص ماند؛ صعود العین به فینال لیگ قهرمانان آسیا

چه کسی می داند...

جهانگیری: در سال 84 که دولت را به احمدی‌نژاد تحویل دادیم خودروسازی ایران از ترکیه و چین جلوتر بود