پیام خوزستان

آخرين مطالب

عضو هیئت علمی دانشگاه ‌اهواز: اندیشه‌سازی در دانشگاه‌ها جایی ندارد؛ باید ‌به سمت تفکر‌محوری برویم اجتماعی

عضو هیئت علمی دانشگاه ‌اهواز: اندیشه‌سازی در دانشگاه‌ها جایی ندارد؛ باید ‌به سمت تفکر‌محوری برویم
  بزرگنمايي:

پیام خوزستان -

پیام خوزستان


گروه استان‌ها ـ عضو هیئت علمی دانشگاه شهید چمران اهواز با بیان ‌اینکه نظام آموزشی باید تمرکزش بر اندیشه‌سازی باشد، گفت: ‌‌نحوه علم‌آموزی باید از شیوه انتقال معلومات از نسل قبل به نسل بعد باید تغییر کند و به سمت تفکر محور روی بیاورد. - اخبار استانها -
حمدالله صالحی در گفت‌وگو با خبرنگار تسنیم در اهواز ، با گرامیداشت هفته بسیج، اظهار داشت: بسیجی شاخ‌وبرگ درختی است که با ایثار و فداکاری تمام مجاهدان از صدر اسلام تا کنون به‌صورت پیوسته مراقبت شده تا صلح و امنیت را برای کشورمان به ارمغان آورد؛ هفتۀ بسیج فرصت خوبی برای بررسی تفکر بسیجی است.
وی افزود: بسیج یکی از مهم‌ترین بازوهای قدرت نظام جمهوری اسلامی ایران است. بسیج مدرسۀ عشق بوده و هر کس وارد این شجره طیبه می‌شود باید با عشق به انقلاب اسلامی، اسلام و ایران خدمت کند.
استاد دانشگاه شهید چمران اهواز با بیان اینکه به‌وسیله بسیج می‌توان مطالبه‌گری صحیح در جامعه را رواج داد، تصریح کرد: در تفکر بسیجی باید در خصوص شناسایی دردها و مطالبه‌گری آنها، حساس کردن مسئولان نسبت به این دردها و مشکلات بدون نگاه حزبی و جناحی کارکرد.
عضو هیئت‌علمی دانشگاه شهید چمران اهواز بیان داشت: در مورد جایگاه بسیج و اهمیت این جایگاه کافی است دیدگاه امام بسیجیان و مقام معظم رهبری را مرور کنیم که حضرت امام (ره) فرمودند از خداوند می‌خواهم مرا با بسیجیانم محشور کند و مقام معظم رهبری نیز فرمودند؛ بسیجی باید در وسط میدان باشد تا فضیلت‌های انقلاب زنده بماند.
وی در ادامه با اشاره به پیش‌رو داشته هفته پژوهش، عنوان کرد: بعد از پیروزی انقلاب اسلامی به‌منظور گسترش فرهنگ پژوهش در جامعه، ٢5 آذرماه از سوی شورای فرهنگی عمومی کشور به‌عنوان روز پژوهش نام‌گذاری شد.
صالحی ادامه داد: وزارت علوم از سال 1379هفته چهارم آذرماه را به‌عنوان هفته پژوهش نام‌گذاری کرد و از سال 1384 به نام هفته پژوهش و فناوری تغییر یافت.
نمی‌توان دستورالعمل کلی برای همه حوزه‌های پژوهش صادر کرد
عضو هیئت‌علمی دانشگاه شهید چمران اهواز افزود: نقش پژوهش در توسعه پایدار جوامع واضح و آشکار است و اگر جامعه‌ای بخواهد به‌سوی توسعه متوازن حرکت کند باید پژوهش را در همه کارها، سرلوحه و مبنای خود قرار دهد.
وی با بیان اینکه نمی‌توان دستورالعمل کلی برای همه حوزه‌های پژوهش صادر کرد، گفت: برای نمونه پژوهشی که در رشته‌های علوم‌انسانی انجام می‌شود با پژوهش رشته‌های فنی و سایر رشته‌های حوزه مهندسی متفاوت است؛ اما می‌توان اصول کلی حاکم بر آن را بیان کرد
استاد دانشگاه شهید چمران اهواز تشریح کرد: در خصوص برگزاری اهداف کلی هفته پژوهش، ارج نهادن به مقام شامخ پژوهشگران، تجلیل از پژوهشگران برتر، شناسایی و طرح مشکلات و چالش‌های پیش‌رو و ارتقا سطح پژوهشی و فناوری کشور از جمله اهداف این کار است.
نظام آموزشی ما نیاز به اصلاح در حوزه پژوهش دارد
صالحی خاطرنشان کرد: برای تقویت امر پژوهش باید به آموزش‌وپرورش خلاق و تفکر محور روی بیاوریم، باید به روش‌های نوین تحقیق فکر کرد، مراکز تحقیقاتی و کتابخانه‌ها باید به بهترین و پیشرفته‌ترین امکانات مجهز شوند و مدرن‌ترین ابزار تحقیق را نیز به کار بگیریم.
وی اذعان داشت: در نظام آموزشی باید تمرکز اصلی بر روش اندیشه‌سازی باشد زیرا نظام آموزشی ما نیاز به اصلاح دارد و نحوه علم‌آموزی که در کشور ما است از شیوه انتقال معلومات از نسل قبل به نسل بعد باید تغییر کند و به سمت تفکر محور روی بیاورد.
صالحی اظهار کرد: علاوه بر این، از اهداف هفته پژوهش می‌توان به شناسایی توانمندی‌های پژوهشی و فناوری مراکز تحقیقاتی کشور، شناسایی و معرفی پژوهشگران برتر در حوزه‌های مختلف، امکان تجاری‌سازی داده‌های پژوهشی و فراهم‌کردن فضای همکاری بین پژوهشگران اشاره کرد.
استاد دانشگاه چمران اهواز با بیان اینکه وقت‌گیر بودن و سود کم بازگشتی از امور پژوهشی یکی از مشکلات پژوهش است، عنوان کرد: پژوهشگران ما در مقابل گرانی ابزار و منابع تحقیقاتی، درآمد پایینی دارند و این مسئله یکی از دلایل پایین آمدن انگیزه پژوهشگران است.
وی ادامه داد: برای یک پژوهش مؤثر باید پروژه را از قبل برنامه‌ریزی کنیم تا بتوان از وقت و منابع خود به‌خوبی استفاده کرد. پژوهش مؤثر یک برنامه‌ریزی اساسی است که منجر به کیفیت کار می‌شود و منابع را باید به‌دقت مورد تجزیه‌وتحلیل قرارداد تا منابع خود را در گزارش‌های نهایی به‌درستی ذکر کنیم.
صالحی با بیان اینکه نمی‌توان پژوهش را یک موضوع کلی در نظر گرفت، گفت: چارچوب پژوهش باید محدود باشد که در آن بتوان کار را انجام داد؛ اولویت‌بندی، اهداف تحقیق اولیه و محدوده کلی پروژه باید مشخص باشد تابه نتیجه برسد.
عضو هیئت‌علمی دانشگاه شهید چمران اهواز با بیان اینکه پژوهش نیاز به توسعه دارد، افزود: فرایند پژوهش یک فرایند پیوسته است که شامل انتخاب عنوان، تمرکز بر روی مسئله، طراحی پژوهشی، جمع‌آوری داده‌ها، تحلیل و تفسیر داده‌ها و اعلام نتایج آن است.
وی ادامه داد: پژوهش در رشته‌های مختلف به شیوه‌های مختلفی انجام می‌شود و نمی‌توان گفت یک روش مشخص و کلی در همه رشته‌ها کاربرد دارد.
صداقت یکی از ویژگی‌های پژوهش خوب است
صالحی در خصوص ویژگی‌های یک پژوهش خوب عنوان کرد: داشتن صداقت یکی از ویژگی‌های پژوهش خوب است و باید به دنبال حقیقت باشیم و ضمن جمع‌آوری اطلاعات واقعیت موضوع را حفظ کنیم.
استاد دانشگاه چمران اهواز تصریح کرد: نگاه عمیق و کنجکاوانه یا تسلط بر موضوع یکی دیگر از ویژگی‌های پژوهش خوب است؛ نیروهایی که روی یک پژوهش کار می‌کنند اگر بر موضوع تسلط داشته باشند بسیاری از مشکلات حل می‌شود.
وی با بیان اینکه مهم‌ترین ویژگی یک پژوهشگر خوب داشتن هوش و استعداد ذاتی است، گفت: هر کس باید در یک راستا و زمینه‌ای که استعداد دارد کار کند و داشتن قدرت تجزیه‌وتحلیل مسائل مختلف، پشتوانه قوی و ناامید نشدن از ویژگی‌های یک پژوهش خوب است.
صالحی تاکید کرد: داشتن انگیزه قوی، ایمان، اعتقاد داشتن، اعتمادبه‌نفس، کنجکاوی، ایده‌پردازی، هدف داشتن، زمینه علاقه‌مندی، صبر مداومت و برنامه‌ریزی، مجموعه‌ای است که پژوهش و پژوهشگر خوب باید دارا باشد.
صاحبان صنایع برای سود مقطعی به دنبال پروژه‌های زودبازده هستند
وی بیان داشت: نقش پژوهش در صنعت انتقال فناوری است و اگر بخواهیم پژوهشی انجام دهیم باید انتقال فناوری کنیم تا انتقال ایده‌های آزمایشگاهی خوب به بازار کار ارائه شود.
استاد دانشگاه چمران اهواز تصریح کرد: عدم ارتباط صحیح صنعت با پژوهشگران از مشکلات اصلی پژوهش است زیرا صاحبان صنایع برای به‌دست‌آوردن سود مقطعی به دنبال پروژه‌های زودبازده هستند که به همین دلیل در زمینه پژوهش سرمایه‌گذاری نمی‌کنند و به‌جای پژوهش‌های بنیادی به دنبال پژوهش‌های خدماتی هستند.
صالحی طولانی شدن مدت‌زمان عقد قرارداد را از دیگر مشکلات پژوهشی دانست، و اظهار کرد: توسعه علمی، صنعتی و فرهنگی هر کشور بدون پرداختن به امر پژوهش با موفقیت زیادی همراه نخواهد بود زیرا پژوهش مبنای توسعه است و تضمینی برای استمرار توسعه به شمار می‌رود.
وی با بیان اینکه توسعه پژوهش در هر کشور به سه عامل بستگی دارد، تشریح کرد: عوامل سخت‌افزاری مانند امکانات فیزیکی و زیر ساخت‌های بنیادی مانند ابزارهای پژوهشی از قبیل دستگاه‌ها، آزمایشگاه‌های پیشرفته، امکانات شبکه‌ای که در کشور برای توسعه پژوهش نیاز داریم.
عضو هیئت‌علمی دانشگاه شهید چمران اهواز نبود عوامل نرم‌افزاری مانند مجلات علمی را یکی از مشکلات زیرساخت‌های توسعه پژوهشی کشور دانست و گفت: علاوه بر این، سومین مشکل زیرساخت‌های توسعه پژوهشی نیروی انسانی است که در این زمینه نیروی انسانی دلسوز، صادق و شجاع کم داریم.
وی ادامه داد: اگر این مشکلات در کشور ما حل شود می‌توان در کنار آنها نکات و مطالبی برای ارتقا جامعه به دست بیاوریم.
صالحی تشریح کرد: پژوهش‌ها را می‌توان به سه نوع پژوهش‌های نظری، کاربردی نظری و تجربی - کاربردی تقسیم کرد که در این میان می‌توان برخی از پژوهش‌های کاربردی نظری را پژوهش‌های کتابخانه‌ای و برخی را پژوهش‌های میدانی نامید.
استاد دانشگاه چمران اهواز یادآور شد: پژوهش‌های نظری در مباحث علوم‌انسانی مواردی مانند الهیات، فلسفه و منطق را بررسی می‌کند اما در پژوهش‌های تجربی ایده‌ها و کارهای تحقیقاتی خوبی در آزمایشگاه‌ها انجام می‌شود که اگر ارتباط ما با صنعت خوب بود می‌توانستیم آنها را به سمت بازار و تجارت ببریم.
وی ادامه داد: می‌توان با استفاده از مباحث پژوهش‌های محاسباتی و شبیه‌سازی، پیش‌بینی مناسبی برای تداوم تحقیقات تجربی انجام داد که این تحقیقات نیاز به هزینه‌های آن‌چنانی ندارد اما پیش‌بینی خوبی از مسائل را انجام می‌دهد.
صالحی بیان کرد: ایده‌های تحقیقاتی وجود دارد اما نیروی پای‌کار کم و امکانات و سیستم‌های کامپیوتری ما جوابگو نیستند.
وی افزود: مسئولین به امر پژوهش به‌عنوان یک واجب نگاه کنند و روی آن سرمایه‌گذاری کنند که این سرمایه‌گذاری در بلندمدت جوابگو است.
شکوفایی و رشد صنعت گردگشری نیازمند تقویت بعد آموزشی و پژوهشی است24 هزار طرح فناورانه توسط پژوهشگران ایرانی ارائه شدنماینده مردم قزوین در مجلس: اعتبارات صندوق پژوهش و فناوری 12 برابر شود استاد دانشگاه چمران اهواز در پایان تاکید کرد: به پژوهشگرانی که وارد این زمینه می‌شوند توصیه می‌کنم برای خودتان، محیط کار و سربلندی کشورمان پژوهش را ادامه دهید و از ناملایمات، نابرابری‌ها و کمبودهای آن شکایت نداشته باشید تا شرایط ایده‌آل برای کشورمان فراهم شود.
انتهای پیام/344/ی

لینک کوتاه:
https://www.payamekhuzestan.ir/Fa/News/345785/

نظرات شما

ارسال دیدگاه

Protected by FormShield
مخاطبان عزیز به اطلاع می رساند: از این پس با های لایت کردن هر واژه ای در متن خبر می توانید از امکان جستجوی آن عبارت یا واژه در ویکی پدیا و نیز آرشیو این پایگاه بهره مند شوید. این امکان برای اولین بار در پایگاه های خبری - تحلیلی گروه رسانه ای آریا برای مخاطبان عزیز ارائه می شود. امیدواریم این تحول نو در جهت دانش افزایی خوانندگان مفید باشد.

ساير مطالب

آدمی حسرت سرگردونه

سروده‌ای که رهبر انقلاب یک بیت آن را در آستانه عملیات وعده صادق خواندند

جعفرزاده: اگر صادقانه از مردم کف خیابان بپرسید می‌گویند ما فردی مانند ظریف می‌خواهیم

ادعای گروسی: ایران چند هفته با در اختیار داشتن اورانیوم غنی‌شده کافی برای ساختن یک بمب اتمی فاصله دارد

ظریفیان: مهم‌ترین مشکل رئیسی این بود که درک درستی از شرایط نداشت

حضور رئیس‌جمهور در آرامگاه اقبال لاهوری

وقوع حادثه تصادف در جاده خرم آباد - اندیمشک + فیلم

کمک 12 میلیارد ریالی خیران گرمسار برای آزادی زندانیان جرایم غیرعمد

افزایش تسهیلات ودیعه مسکن در خوزستان

گروه‌های فلسطینی: نبرد آینده با دشمن صهیونیستی متفاوت است

935 میلیارد تومان از معوقات حق آلایندگی خوزستان وصول شد

نعیم قاسم:مقاومت تنها گزینه برای مقابله با توحش اسرائیل است

جزئیات تازه در پرونده مرگ بازیگر معروف | علت فوت زهره فکور صبور چه بود؟

صدور اسناد مالکیت پنج تالاب و 2 رودخانه خوزستان

آزادی زندانی غیرعمد با کمک مالی دانش‌آموزان اردبیلی

آماده‌سازی شبکه برق خوزستان برای عبور از پیک مصرف تابستان

هشدار زرد وقوع گرد و خاک در خوزستان

جزییات جدید از پرونده مرگ مشکوک زهره فکورصبور

نسخه جدید گروهک نهضت آزادی برای اصلاح طلبان

13 فیلم به جشنواره کن اضافه شد

انتشار جزئیات تازه از بیماری ترانه علیدوستی

شببه‌سازی صحنه جالب از برخورد دو سیاهچاله!!

با تعطیلی پنجشنبه دستمزد کارگران کم می شود؟

وصول بیش از 8 هزار میلیارد تومان از معوقات حق آلایندگی خوزستان

هشدار زرد وزش باد شدید و وقوع گردوخاک در خوزستان

سازمان منطقه آزاد کیش پیگیر حقوق مودیان مالیاتی است

اتفاق ویژه در رختکن تیم ملی به افتخار کاپیتان

کدام آزادکار سهمیه ایران را برای المپیک کامل می‌کند؟

در لیگ ملت‌های آسیای مرکزی شرکت می‌کنیم

از 300‌داور آسیایی کاراته ایران فقط 30 نفر فعال هستند!

بدون مربی به مسابقات بدمینتون آسیا اعزام شدیم

اعتراف سری آ به قدرت مهاجم تیم ملی ایران

مدیرکل بنیاد شهید و امور ایثارگران استان اردبیل با فرمانده تیپ 37 سپاه اردبیل دیدار کرد

مدیرعامل سازمان ملی مسکن: زمین 1.8 میلیون واحد نهضت ملی مسکن تامین شد

دستگیری باند سرقت از کتابخانه‌ها!

رئیسی: اولویت ما توسعه روابط با کشورهای همسایه، اسلامی، همسو و مستقل است

سلیمی نمین: حرف‌های فضائلی را با توجه به جایگاهی که دارد باید لحاظ کرد

8 هزار و 300 میلیارد تومان از معوقات حق آلایندگی خوزستان وصول شد

آخرین خبر از پرونده مرگ زهره فکور صبور

سپاهان قافیه قهرمانی را باخته است/ دل کندن از مورایس راحت نیست

جوانی که متهم به ترغیب زهره فکورصبور به خودکشی بود تبرئه شد

آفتاب بر گستره آبادان و خرمشهر

وقتی مامانت می‌خواد دامادت کنه!

همیشه این بهترین کاره!

محقق ایرانی کارایی توربین بادی را 10 درصد افزایش داد

افزایش سطح آنتی‌اکسیدان‌ گوجه فرنگی با نانوحباب هیدروژن

شوک بزرگ درباره حقوق 1403؛ دریافتی کارمندان و کارگران کاهش می یابد؟

تسهیلات ودیعه مسکن در خوزستان افزایش یافت

رویکردی متفاوت دربزرگترین گردهمایی بین المللی فعالان گردشگری درکیش/ پوستر نمایشگاه بین المللی گردشگری کیش رونمایی شد

از پرسپولیس رفتند، هالند شدند!