پیام خوزستان

آخرين مطالب

بیاید از این به بعد، به دکتر‌ها نگوییم «دکتر» مقالات

بیاید از این به بعد، به دکتر‌ها نگوییم «دکتر»
  بزرگنمايي:

پیام خوزستان - تایلر کاوِن - بلومبرگ؛ همانطور که فرهنگ «ووک» 1 باعث بازنگری در زبان و زندگی آمریکایی شده است (از کاربرد ضمیر شخصی برای بردگان، تا بردگان را «به‌بردگی گرفته شده» خواندن) شاید اکنون نیز وقت آن رسیده باشد که به عناوین شغلی نگاهی بیاندازیم. مثلا چرا همگان باید من را «پرفسور کاوِن» صدا بزنند، اما هیچکس تعمیرکار سرویس دستشویی خانه‌اش را «لوله‌کش جونز» خطاب نمی‌کند؟
این‌طور نیست که ناخودآگاه شأن بسیار والایی برای برخی مشاغل قائل می‌شویم؟ آیا برخی افراد را با اجماعی که قادر به شکستن آن نیستند به‌خاطر مشاغل دون‌پایه‌شان تحقیر نکرده‌ایم؟ ما به عنوان افتخاری «آقای پرفسور دکتر» 2 آلمانی‌ها می‌خندیم، اما آیا کاربرد چنین عناوینی در کشور ما وضع بسیار بهتری دارد؟
مدت‌هاست اصرار دارم که دانشجویان کارشناسی‌ام مرا «تایلور» صدا کنند. هدفم ترغیب آن‌ها بوده است به اینکه خودشان را محققانی هم‌تراز با من بدانند که شاید روزی خطایم را نشان دهند، به‌جای اینکه من را شخصیتی موثق ببینند که قرار است حقیقت را کف دستشان بگذارم.
من القاب دنیای توییتر را بیشتر دوست دارم، چون آنجا اسم حساب کاربری‌ام (@tylercowen) معرف نظام نام‌گذاری عادلانه و برابری خواهانه‌تری است.
من با ذکر سوابقم در قسمت «دربارۀ من» توییتر می‌توانم برای جلب توجه رقابت کنم، اما آنجا فضای عمومی به سمت این است که اتکای بیش‌ازاندازه به عناوین نشانه‌ای منفی است.
شبکه‌های اجتماعی مجازی به شکلی گسترده کنش‌های مربوط به نام‌گذاری و ذکر سوابق را واژگون کرده‌اند. سویۀ خوب ماجرا بلا اثرکردن عناوین است. سویۀ بد آن این است که افزایش شهرت جای عناوین را گرفته است.
تعداد دنبال کنند‌گان شخص در شبکۀ اجتماعی وزن قابل توجهی دارد، اما در توییتر شمار معدودی از افراد به‌خاطر تأیید هویتشان با تیک آبی مشخص شده‌اند. یکی از فواید احتمالی عناوین این است که ممکن است نمایانگر جهانی باشند که در آن شهرت آن‌چنان محلی از اعراب ندارد.
مدتی پیش در استرالیا و نیوزلند، گفتگو‌هایی دانشگاهی داشتم که طی آن‌ها دیدم بسیاری از شنونده‌ها و دانشجویان حاضر در بحث، به‌جای «پرفسور کاوِن» به‌راحتی «تایلر» صدایم می‌زنند. با این اتفاق دنیا کن‌فیکون نشد، اما فهمیدم راه و روش‌های دیگری هم ممکن است.
برخی از سفت‌وسخت‌ترین هنجار‌ها در استفاده عنوان «دکتر» صدق می‌کند. غالباً افراد پزشکشان را «دکتر» صدا می‌زنند، درحالی‌که چنین رفتاری با حرفۀ محترم وکلا نمی‌شود. همین‌طور کسی که مدرک دکترای تخصصی دانشگاهی دارد، حتی افرادی را دیدم که به من -به درستی- یادآوری می‌کردند که «تو دکتر واقعی نیستی».
می‌ترسم که با اعطای این مقام و مرجعیت منحصربه فرد به دکتر‌ها راه را بازکنیم برای اینکه آن‌ها در خدمات پزشکی به ما راه افراط و تفریط را در پیش بگیرند، مشکل بزرگی که در آمریکا با آن دست به گریبان هستیم.
اگر دکترتان بگوید شما باید دورۀ درمانی خاصی را طی کنید، سخت می‌توانید نه بگویید، علی‌الخصوص اگر از آن شخص به‌خاطر اینکه این عنوان افتخارآمیز را یدک می‌کشد، سال‌ها تمکین کرده باشید. نکتۀ مثبت این حرف‌شنوی شاید این باشد که بسیاری از مردم به تزریق واکسن ترغیب می‌شوند.
خبر ندارم که سازمان معتبری برای سنجش کیفیت دکتر‌ها وجود دارد یا نه، اما شکل‌گیری چنین روشی را دوست دارم ببینم، امیدوارم که دکتر‌ها را از جایگاهشان که عملاً به مقام اشرافی اسم‌و‌رسم‌داری در آمریکا تبدیل شده است پایین بکشد. همانطور که ما بازیکنان بیسبال را با توجه به عناوین درصد موفقیت در پرتاب یا گل چهار امتیازی‌شان قضاوت می‌کنیم، به‌همین‌ترتیب باید بتوانیم دکتر‌ها را با معیار‌هایی کمّی بسنجیم. بسیاری از ورزشکاران صاحب القاب افتخاری هستند مثل «شاه جیمز» 3، اما پذیرش آن القاب از سوی ما به‌خاطر دستاورد‌های کمی آن‌هاست.
در خلال سال‌هایی که دونالد ترامپ در کاخ سفید بود، متوجه شدم برخی افراد به‌جای اینکه او را «رئیس‌جمهور ترامپ» بخوانند، به او می‌گویند «ترامپ»، دستِ‌کم در مقایسه با سلفش باراک اوباما.
این امر نشانۀ انعطاف‌پذیری در اعطای القاب است که شاید بتوان آن را گسترش داد. مثلاً من معتقد نیستم که باید سناتور‌ها را «سناتور» خطاب کنیم. فقط از بین «بن» و «آقای ساس» بسته به اینکه کدام مناسب است یکی را برگزینید.
القاب در ارتش به نظر می‌رسد بجا و واقعا ضروری هستند. بُن مایۀ سلسله‌مراتب فرماندهی وضع روابط قدرت است، اما این واقعیت عملی باید دررابطه با استفاده از عناوین حرفه‌ای در جا‌های دیگر ما را به درنگ وادارد. شما نیز ممکن است معتقد باشید که اشراف لقب‌دار کارکرد خودشان را دارند.
من با وجود شاهزادۀ لیختن‌اشتاین مشکلی ندارم و به نظر می‌رسد بد نباشد که او را «شاهزاده» بخوانیم، تا این نظام کار کند. اما بازهم کارایی این عناوین بیانگر این است که آن‌ها شأن کاربردی چندانی در آمریکا ندارند.
گاه یک عنوان می‌تواند برای نشان‌دادن مقامی پایین دست -مثلاً پرستار- به‌کارگرفته شود. عنوان پرستار هرچند می‌تواند افتخارآمیز باشد، ولی همچنین شخص را ذیل دکتر قرار می‌دهد. به‌هرحال این جایگاه پایین‌تر ارزشمندتر از گمنامی و حذف است. به طور خاص یک زن ممکن است با توجه به احتمالِ آسیب‌دیدن از بیماران، عنوان «پرستار واشنگتن» را به نام کامل واقعی‌اش ترجیح دهد.
مسائل مربوط به عنوان و مسائل جنسیتی در مسیر‌هایی به هم تنیده با یکدیگر تلاقی پیدا می‌کنند. عنوانی مانند دکتر یا پرفسور می‌تواند به زن احترام تازه‌ای ببخشد، اما شاید این عمل در کل عزت زنان را مخدوش کند، چون آن‌ها با نرخ پایین‌تری نسبت به مردان عنوان‌دار می‌شوند.
بحث عناوین پیچیده است و ما نمی‌توانیم آن‌ها را یکسره براندازیم، اما شاید حالا دیگر آماده باشیم که در عناوین شغلی تجدیدنظر کنیم.
پی‌نوشت‌ها:
این مطلب را تایلر کاوِن نوشته و در تاریخ 20 جولای 2021 با عنوان «Stop Calling Professors Professor» در وب‌سایت بلومبرگ منتشر شده است و وب‌سایت ترجمان آن را در تاریخ 3 مهر 1400 با عنوان «بیاید از این به بعد، به دکتر‌ها نگوییم دکتر» و ترجمۀ سهراب جعفری منتشر کرده است.

لینک کوتاه:
https://www.payamekhuzestan.ir/Fa/News/327298/

نظرات شما

ارسال دیدگاه

Protected by FormShield
مخاطبان عزیز به اطلاع می رساند: از این پس با های لایت کردن هر واژه ای در متن خبر می توانید از امکان جستجوی آن عبارت یا واژه در ویکی پدیا و نیز آرشیو این پایگاه بهره مند شوید. این امکان برای اولین بار در پایگاه های خبری - تحلیلی گروه رسانه ای آریا برای مخاطبان عزیز ارائه می شود. امیدواریم این تحول نو در جهت دانش افزایی خوانندگان مفید باشد.

ساير مطالب

یحیی، گزینه اول و آخر نیمکت تراکتور

توضیح عبدالله ویسی در مورد بازیکن خبرساز فولاد

آخرین تمرین تیم ملی برای سهمیه جام جهانی

10 حرکت برتر بسکتبال حرفه‌ای NBA در شب گذشته

به ظاهر دوست اما دشمنانند

شعری فوق العاده زیبا از مولانا

توئیت جدید کریمی قدوسی؛ این بار موشک مورد توجه قرار گرفت

خاندوزی به ریاض می‌رود

دبیر شورای عالی امنیت ملی وارد سن‌پترزبورگ شد

عزیمت به کراچی، مرحله سوم سفر رسمی رئیس جمهور به پاکستان

واکنش یک حقوقدان به توئیت‌های جنجالی کریمی قدوسی: بنزین به آتش ایران‌هراسی نریزید

روایت صادقانه مقاومت و مظلومیت در به افق فلسطین

جریمه نقدی 5 باشگاه لیگ برتری

دانش آموزان روستایی خوزستان فلوراید تراپی شدند

اعلام آرای انضباطی تیم‌های لیگ برتر فوتبال

قیمت سکه، نیم سکه و ربع سکه امروز سه شنبه 4 اردیبهشت 1403

تحقق آرزوی 45 ساله مردم بنوار ناظر اندیمشک

رفع 70 نقطه حادثه خیز در مسیر‌های منتهی به مرز‌ها

فعالیت کلاس‌های درس مدارس خوزستان تا روز آخر

فلوراید تراپی بیش از 76 هزار نفر از دانش آموزان روستایی خوزستان

ایجاد بازارچه عرضه آبزیان در بهبهان

قیمت طلا، قیمت دلار، قیمت سکه و قیمت ارز 1403/02/04

مدیرعامل فولاد شکایت مهدی رحمتی را تکذیب کرد

مارتینز اخراج شد، چون 20 روز فولاد را تعطیل کرد!

نمایی از خوزستان زیبا+فیلم

پیگیری راه‌اندازی مقطع ارشد در دانشگاه فرهنگیان خوزستان

تذکر نماینده مردم شوش در مجلس به وزرای اقتصاد و ورزش

آزادی یک زندانی به همت مدیر نیکوکار یزدی

خادم سیدالشهدا رئیس هیات ورزش‌های زورخانه‌ای خوزستان شد

تثبیت سند مالکیت بیش از 99 درصد از عرصه‌های ملی خوزستان

جریمه 100 میلیونی برای رایگان کردن بلیت‌فروشی!

عملیات آبرسانی به روستاهای محروم خرمشهر

برگزاری اختتامیه جشنواره «طنزپهلو» در زادگاه «گل آقا»

گوشی نامزدش را چک می کنه

ماجرای انتشار نشریه در نماز جمعه توسط ده‌نمکی

«متاورس» بازگشته است

پرش فضانورد و ماجراجوی اتریشی Felix Baumgartner از فاصله ی حدود 39 کیلومتری زمین

آخرین وضعیت پیشرفت ساخت بیمارستان کسری آبادان

این استان ها منتظر موج جدید بارش باران باشند

قیمت طلا، قیمت دلار، قیمت سکه و قیمت ارز 4 اردیبهشت 1403

بارتومئو: حق زوبی زارتا اخراج نبود

سرمربیان تیم‌های ملی کبدی مردان و زنان معرفی شدند

دورخیز جوکر از لاروس برای طلای پاریس

زمان آخرین دیدارهای تیم ملی در مقدماتی جام جهانی مشخص شد

تکریم خانواده شهدا و  ترویج فرهنگ ایثار و شهادت امر بزرگی است که باید از دل جریان‌های مردمی بجوشد

برگزاری دومین کنگره 8 هزار شهید گیلان با حرکت جهادی

دکتر قاضی‌زاده هاشمی: یادواره شهدا از جنس کار زینبی و رساندن پیام شهدا است

انتقال املاک، خودرو، طلا و ارز ‌مشمول مالیات بر عایدی سرمایه می شود

سقف جدید برداشت از حساب های بانکی ابلاغ شد

قیمت نفت افزایش یافت