دوشنبه ۲۵ خرداد ۱۴۰۵

سیاسی

قیمت نفت بیش از ۴ دلار کاهش یافت

قیمت نفت بیش از ۴ دلار کاهش یافت
پیام خوزستان - قیمت نفت پس از انتشار خبر توافق اولیه ایران و آمریکا برای پایان جنگ، بیش از ۴ دلار کاهش یافت.
  بزرگنمايي:

پیام خوزستان - قیمت نفت پس از انتشار خبر توافق اولیه ایران و آمریکا برای پایان جنگ، بیش از ۴ دلار کاهش یافت.

به گزارش خبرگزاری رویترز از سنگاپور، پس از انتشار گزارش‌ها درباره تهیه متن یادداشت تفاهم بین ایران و آمریکا برای پایان‌دادن به جنگ، قیمت نفت در معامله‌های روز دوشنبه (۲۵ خرداد) با بیش از ۴ دلار کاهش، به پایین‌ترین سطح از ابتدای درگیری‌های نظامی رسید.
قیمت نفت خام شاخص برنت دریای شمال تا ساعت ۴ و ۱۵ دقیقه روز دوشنبه به وقت گرینویچ، با ۴ دلار و ۸ سنت یا ۴.۷ درصد کاهش به ۸۳ دلار و ۲۵ سنت برای هر بشکه رسید.
در همین حال، نفت خام شاخص دابلیوتی‌آی آمریکا با ۴ دلار و ۳۵ سنت یا ۵.۱ درصد افت، با قیمت ۸۰ دلار و ۵۳ سنت به‌ازای هر بشکه داد و ستد شد. قیمت نفت پس از انتشار خبر توافق اولیه ایران و آمریکا برای پایان جنگ، بیش از ۴ دلار کاهش یافت.
قیمت هر دو شاخص نفتی در معامله‌های روز جمعه (۲۲ خرداد) بیش از ۳ درصد کاهش داشت.
نخست وزیر پاکستان اعلام کرد: امضای این یادداشت تفاهم روز جمعه (۲۹ خرداد) انجام خواهد شد.
تیم واتر، تحلیلگر ارشد بازار در مؤسسه کی‌سی‌ام ترید، گفت: صرف ریسک ژئوپلیتیک که در قیمت نفت خام لحاظ شده بود، اکنون به‌شدت رو به کاهش است؛ زیرا معامله‌گران براساس چشم‌انداز احیای جریان عرضه نفت قیمت‌گذاری می‌کنند.
جنگ آمریکا و رژیم صهیونیستی علیه ایران و اختلال تردد از تنگه هرمز، گذرگاه حیاتی یک‌پنجم عرضه نفت و گاز طبیعی مایع‌شده (ال‌ان‌جی) جهان، در بیش از سه ماه گذشته موجب اختلال در عرضه میلیون‌ها بشکه نفت و گاز به بازارهای جهانی شده است.
سرمایه‌گذاران همچنین، از سرگیری تولید و صادرات نفت تولیدکنندگان خاورمیانه پس از خسارت‌های ناشی از جنگ علیه ایران و رفع اختلال تردد از تنگه هرمز را با احتیاط زیر نظر گرفته‌اند.
ویوک دار، استراتژیست کالا در بانک کامن‌ولث استرالیا گفت: هرچند تردیدها در این زمینه خطر افزایش پیش‌بینی ما برای رسیدن قیمت نفت برنت به ۸۰ دلار برای هر بشکه را تا پایان امسال به همراه دارد، اما شایان ذکر است که جریان عرضه نفت از تنگه هرمز تنها باید به ۶۰ تا ۷۰ درصد از سطح پیش از آغاز جنگ علیه ایران برسد تا بازارهای نفت به پیش‌بینی مازاد عرضه پیش از درگیری‌ها بازگردند.
کشورهای عضو ائتلاف ئی‌۴ (E۴) متشکل از بریتانیا، فرانسه، آلمان و ایتالیا، روز یکشنبه (۲۴ خرداد) آمادگی خود را برای رفع تحریم‌های ظالمانه علیه ایران اعلام کردند.
پریانکا ساچدوا، تحلیلگر ارشد بازار در مؤسسه فیلیپ نوا، گفت: افزون بر واکنش فوری قیمت به تحولات خاورمیانه، اکنون توجه به سرعت عادی‌شدن واقعی جریان عرضه معطوف خواهد شد.
وی افزود: با وجود توافق اولیه برای پایان جنگ و احیای تدریجی جریان عرضه نفت از تنگه هرمز، خسارت‌های واردشده، یک‌شبه جبران نمی‌شود. جنگ علیه ایران نه‌تنها به زیرساخت‌های نفتی منطقه آسیب زده، بلکه به کشورهای واردکننده نفت که ماه‌هاست با هزینه‌های زیاد انرژی روبه‌رو هستند، هم فشار اقتصادی وارد کرده است.


نظرات شما