دوشنبه ۱۰ شهريور ۱۴۰۴

سیاسی

ثبت رکوردی تازه در ظرفیت پالایش غیرفعال نفت روسیه

ثبت رکوردی تازه در ظرفیت پالایش غیرفعال نفت روسیه
پیام خوزستان - ظرفیت پالایش نفت غیرفعال روسیه در ماه اوت سال ۲۰۲۵ میلادی در پی حمله‌های پهپادی اوکراین به تأسیسات انرژی این کشور و تعمیرات دوره‌ای گسترده، به بالاترین سطح تاریخی رسید.
  بزرگنمايي:

پیام خوزستان - ظرفیت پالایش نفت غیرفعال روسیه در ماه اوت سال 2025 میلادی در پی حمله‌های پهپادی اوکراین به تأسیسات انرژی این کشور و تعمیرات دوره‌ای گسترده، به بالاترین سطح تاریخی رسید.

به گزارش خبرگزاری رویترز ، در پی حمله‌های پهپادی اوکراین به پالایشگاه‌های نفتی روسیه و هم‌زمان با تعمیرات برنامه‌ریزی‌شده، ظرفیت پالایش نفت غیرفعال این کشور در ماه اوت (مرداد) به بالاترین سطح تاریخی رسید؛ وضعی که با افزایش صادرات نفت خام و کمبود بنزین در برخی مناطق همراه شده است.
بر اساس محاسبات رویترز، کل ظرفیت پالایش نفت اولیه غیرفعال روسیه در ماه اوت به 6 میلیون و 400 هزار تن رسید که نسبت به برآوردهای پیشین بر اساس برنامه‌های تعمیراتی، 65 درصد افزایش یافته است. از این رقم، 3 میلیون و 100 هزار تن ناشی از حمله‌های پهپادی اوکراین بوده است که 48 درصد از مجموع تأثیر را تشکیل می‌دهد.
این رقم معادل حدود روزانه یک میلیون و 200 هزار بشکه یا 17 درصد از ظرفیت پالایش روسیه است و از رکوردهای ثبت‌شده در ماه‌های مه 2020 (در دوران همه‌گیری کووید-19) و مه 2022 (پس از آغاز جنگ اوکراین) فراتر رفته، این رقم همچنین نسبت به ماه ژوئیه نیز افزایش 54 درصدی داشته است.
اوکراین در ماه اوت پالایشگاه‌های بزرگ نفت روسیه از جمله تأسیسات «سامارا»، «سیزران»، «ولگوگراد»، «ریازان» و پایانه «اوست-لوگا» در دریای بالتیک را هدف قرار داده است.
روسیه روز ششم شهریور اعلام کرد که آتش‌سوزی در پالایشگاه نفت منطقه کراسنودار جنوبی را که در پی حمله پهپادی اوکراین رخ داده بود، خاموش کرده است.
در واکنش به اختلال در عملیات پالایشگاه‌ها، روسیه برنامه صادرات نفت خام خود از پایانه غربی را در ماه اوت امسال روزانه 200 هزار بشکه افزایش داده است، این افزایش صادرات در حالی رخ می‌دهد که آمریکا به چین و هند فشار می‌آورد تا خرید نفت روسیه را کاهش دهند.
هم‌زمان با افزایش حمله‌ها، تقاضای فصلی برای بنزین در روسیه نیز به اوج رسیده است، مسکو در ماه ژوئیه ممنوعیت صادرات بنزین را تشدید کرد تا عرضه داخلی را حفظ کند.
با این حال، کمبود بنزین در برخی مناطق تحت کنترل روسیه در اوکراین، جنوب روسیه و شرق دور گزارش شده است و رانندگان به‌دلیل نبود بنزین معمولی درجه A-95 ناچار به استفاده از سوخت‌های گران‌تر شده‌اند.
دمیتری پسکوف، سخنگوی کرملین، هفته گذشته اعلام کرد که بازار داخلی سوخت روسیه به‌طور کامل تأمین شده و اوضاع تحت کنترل است.
وی در کنفرانس تلفنی روزانه با خبرنگاران گفت: دولت در حال انجام اقدام‌هایی فعال برای اطمینان از ثبات سطح قیمت انرژی و بنزین است.
منابع صنعتی پیش‌بینی کرده‌اند که پالایشگاه‌های فعال با افزایش ظرفیت فرآوری، بخشی از تأثیر حمله‌ها و تعمیرات را جبران خواهند کرد، هرچند احتمال می‌رود تولید نفت در ماه اوت با کاهش 5 درصدی روبه‌رو شود.


نظرات شما