سه شنبه ۳۱ تير ۱۴۰۴

سیاسی

نیویورک‌تایمز: حمله اسرائیل باعث آمیختگی باورهای ملی-مذهبی ایرانی‌ها شد

نیویورک‌تایمز: حمله اسرائیل باعث آمیختگی باورهای ملی-مذهبی ایرانی‌ها شد
پیام خوزستان - ایسنا / رسانه آمریکایی بروز احساسات ملی-مذهبی در همبستگی ملت ایران در پی تجاوزگری رژیم صهیونیستی و آمریکا به حاکمیت ملی و تمامیت ارضی ایران را مورد توجه قرار ...
  بزرگنمايي:

پیام خوزستان - ایسنا / رسانه آمریکایی بروز احساسات ملی-مذهبی در همبستگی ملت ایران در پی تجاوزگری رژیم صهیونیستی و آمریکا به حاکمیت ملی و تمامیت ارضی ایران را مورد توجه قرار داد.
رسانه آمریکایی در گزارشی با اشاره به خوانده شدن نوحه «ای ایران» از سوی «محمود کریمی» مداح اهل بیت (ع) در مراسم عزاداری شب عاشورا در حسینیه امام خمینی (ره) با حضور حضرت «آیت‌الله خامنه‌ای» رهبر معظم انقلاب اسلامی پس از جنگ تحمیلی رژیم صهیونیستی، نوشته خشم ملت ایران در پی این حملات متجاوزانه به بروز احساسات ملی‌گرایانه در ایران و پذیرا شدن برخی نمادهای اساطیری و میهنی در کنار باورهای مذهبی مردم ایران شده است.
روزنامه نیویورک‌تایمز در این‌باره گزارش داد: در شهر باستانی شیراز بیلبوردی نصب شده که تصویر «بنیامین نتانیاهو» نخست‌وزیر اسرائیل را به زانو افتاده در مقابل مجسمه «شاپور اول» یکی از پادشاهان ایران نشان می‌دهد که یادآور یکی از کتیبه‌های ویرانه‌های شهر باستانی پرسپولیس است.
بازار
این رسانه همچنین با اشاره به نمونه دیگری از ظهور این نمادهای ملی و اساطیری ایران در تهران نوشت: در میدان ونک تهران نیز که در یکی از محله‌های تجاری معروف پایتخت است، روی یک بیلبورد تصویری از «آرش کمان‌گیر» یکی از شخصیت‌های اساطیری نقش بسته که در اسطوره‌ها روایت شده او به بهای جان خود و با شلیک تیر از کمانش، مرزهای ایران را تعیین کرده است. اما در این تصویر او به جای تیرهای چوبی، موشک‌های ایران را از کمانش شلیک می‌کند.
رسانه آمریکایی در این باره نوشته «محسن برهانی» یکی از اساتید حقوق دانشگاه تهران و از تحلیلگران سیاسی برجسته، می‌گوید: ما شاهد تولد نوعی آمیختگی هویت شیعی و ملی‌گرایی ایرانی هستیم که نتیجه حمله به ایران است.
تجاوز رژیم صهیونیستی به حاکمیت ملی و تمامیت ارضی ایران از سحرگاه 23 خرداد آغاز شد. در این حملات تاسیسات اتمی ایران، مراکز نظامی، خانه‌های مسکونی و سایر اهداف غیرنظامی، از جمله زندان اوین و مراکز درمانی هدف قرار گرفتند.
تجاوزات رژیم صهیونیستی 1062 شهید بر جای گذاشت که 102 شهید زن و 38 کودک بودند. در این حملات، شماری از فرماندهان ارشد نظامی و دانشمندان هسته‌ای ترور شده و به شهادت رسیدند.
ایران طی عملیات «وعده صادق 3» با حملات ترکیبی موشکی و پهپادی اهداف معین نظامی و راهبردی در اراضی اشغالی را هدف قرار داد که به‌رغم سانسور شدید خبری رژیم صهیونیستی، گزارش‌های رسانه‌ای حاکی از وارد آمدن خسارات بی‌سابقه به این رژیم بر اثر حملات ایران است.
دولت آمریکا که در میانه مذاکرات غیرمستقیم با تهران به این حمله چراغ سبز نشان داده و به حمایت و اطلاع کامل از آن اذعان کرد، در 2 تیر با ورود مستقیم به این درگیری تاسیسات اتمی اصفهان، نطنز و فردو را با بمب‌های سنگرشکن بمباران کرد. این تاسیسات آسیب جدی دیده‌اند اما افزایش سطح تشعشعات خارجی در آن‌ها گزارش نشد.
ایران طی عملیات «بشارت فتح» به این تجاوزگری نیز پاسخ داد و پایگاه هوایی «العدید» بزرگ‌ترین پایگاه هوایی آمریکا در منطقه را که در قطر واقع شده، هدف حملات موشکی قرار داد.
این درگیری در پی موافقت ایران با درخواست آتش‌بسی که از سوی آمریکا مطرح شد، متوقف شد. مقامات ایران تاکید کرده‌اند در صورت تکرار این تجاوزگری، پاسخ ایران کوبنده‌تر خواهد بود و خط قرمزی برای آن وجود نخواهد داشت.
با توجه به این که یکی از اهداف این تجاوزگری ایجاد هرج‌ومرج و تغییر حکومت در ایران ارزیابی شده است، نیویورک تایمز نوشت: درخواست «رئیس‌جمهور ترامپ» و نتانیاهو برای به پا خواستن ایرانی‌ها علیه دولت در آستانه این حملات حتی باعث شد برخی از منتقدان دولت ایران نیز استدلال کنند که اکنون نمی‌توانند هیچ گونه اعتراضی را تایید و از آن حمایت کنند.
«لیدا» یک شهروند ایرانی که در تهران شاغل است، به صورت ناشناس با نیویورک‌تایمز گفت‌وگو کرده و به این رسانه آمریکایی گفته است: مردم نمی‌خواهند تغییرات داخلی با تکیه بر دولت‌های خارجی انجام شود.
او می‌گوید: این که کشوری بیاید و به خاک من تجاوز کند و تاسیسات هسته‌ای ما را هدف قرار دهد، خلاف غرورو ملی من است. خوب، باشد؛ این برنامه هسته‌ای رویا یا آرزوی من نیست اما در نهایت، بخشی از خاک و سرزمین من است.


نظرات شما