پیام خوزستان

آخرين مطالب

موزه مشهور دایناسورها در آمریکا، زیر پارکینگ خودش فسیل دایناسور پیدا کرد علمي

موزه مشهور دایناسورها در آمریکا، زیر پارکینگ خودش فسیل دایناسور پیدا کرد
  بزرگنمايي:

پیام خوزستان - زومیت / درجریان حفاری 230 متری برای بررسی انرژی زمین‌گرمایی زیر پارکینگ موزه‌ای مشهور در دنور آمریکا، استخوان فسیل‌شده‌ای از دایناسور پیدا شد.
موزه علوم و طبیعت دنور در ایالت کلرادو آمریکا که به نمایش دایناسورها معروف است، استخوانی فسیل‌شده را در مکانی غیرمنتظره و بسیار نزدیک‌تر از آنچه هرکس می‌تواند تصور کند، کشف کرده: زیر پارکینگ موزه!
بازار
به گزارش گاردین، فسیل از چاهی به قطر پنج سانتی‌متر و از عمق بیش از 230 متر به دست آمد. این چاه به‌منظور ارزیابی ظرفیت گرمایش زمین‌گرمایی موزه حفر شده بود. جیمز هاگادورن، سرپرست بخش زمین‌شناسی موزه گفت: «یافتن استخوان دایناسور در نمونه مغزه، مثل این است که در ماه به‌طور مستقیم توپ گلف را وارد چاله کنی. این اتفاقی نادر است.»
دانشمندان بر این باورند که فسیل متعلق به مهره‌ای از یک دایناسور گیاه‌خوار نسبتا کوچک است که حدود 67٫5 میلیون سال پیش، در اواخر دوره کرتاسه زندگی می‌کرد. برخورد یک شهاب‌سنگ حدود 66 میلیون سال پیش به دوران طولانی سلطه دایناسورها پایان داد.
گیاهان فسیل‌شده نیز در نزدیکی استخوان، در داخل چاه حفاری‌شده کشف شدند. پاتریک اوکانر، سرپرست بخش دیرینه‌شناسی مهره‌داران موزه گفت: «این حیوان احتمالا در محیطی باتلاقی زندگی می‌کرد که در آن زمان پوشش گیاهی انبوهی داشته است. اکتشافات مربوط به دایناسورها در این منطقه شامل بخش‌هایی از فسیل‌های تیرانوسوروس رکس و تریسراتوپس نیز بوده است. اما این نمونه، عمیق‌ترین و قدیمی‌ترین فسیلی است که تاکنون در دنور کشف شده است.»
سایر کارشناسان حوزه گرچه اصالت کشف را تأیید کردند، واکنش‌ متفاوتی نسبت به آن داشتند. توماس ویلیامسون، سرپرست بخش دیرینه‌شناسی در موزه تاریخ طبیعی و علم نیومکزیکو در البوکرکی گفت: «فکر می‌کنم این کشف غافلگیرکننده باشد، اما ازنظر علمی خیلی هیجان‌انگیز نیست.» او افزود راهی برای تعیین دقیق گونه دایناسور وجود ندارد.
ارین لاکانت، مدیر برنامه‌های آموزشی در محوطه ردپای دایناسورها در دایناسور ریج واقع در غرب دنور گفت: «این کشف کاملا معتبر و شگفت‌انگیز است! شکل فسیل نشان می‌دهد این دایناسور احتمالا از نوع دایناسورهای اردک‌منقار یا گونه‌ای کوچک‌تر و نسبتا مشابه به نام تسیلوسوروس بوده است.»
فسیل به‌دست‌آمده از چاه حفاری اکنون در موزه علوم و طبیعت دنور به نمایش گذاشته شده است، اما برنامه‌ای برای جستجوی فسیل‌های بیشتر زیر پارکینگ وجود ندارد. هاگادورن می‌گوید: «خیلی دوست دارم چاهی به عمق 233 متر در پارکینگ حفر کنم تا باقی دایناسور را استخراج کنم. اما فکر نمی‌کنم این امر امکان‌پذیر باشد، چون واقعا به پارکینگ نیاز داریم.»

لینک کوتاه:
https://www.payamekhuzestan.ir/Fa/News/1120444/

نظرات شما

ارسال دیدگاه

Protected by FormShield
مخاطبان عزیز به اطلاع می رساند: از این پس با های لایت کردن هر واژه ای در متن خبر می توانید از امکان جستجوی آن عبارت یا واژه در ویکی پدیا و نیز آرشیو این پایگاه بهره مند شوید. این امکان برای اولین بار در پایگاه های خبری - تحلیلی گروه رسانه ای آریا برای مخاطبان عزیز ارائه می شود. امیدواریم این تحول نو در جهت دانش افزایی خوانندگان مفید باشد.

ساير مطالب

دیدار چهره‌به‌چهره مدیرکل بنیاد شهید منطقه دو استان قم با خانواده شهدا و ایثارگران

استاندار یزد زنده نگه داشتن خاطره شهدای اقتدار را خواستار شد.

تشییع باشکوه پیکر شهید حملات ددمنشانه رژیم صهیونیستی به خاک مقدس ایران اسلامی در زاهدان

دانشگاه خوب می‌تواند ملت خود را به سعادتی واقعی برساند/ دانشگاه شاهد باید در مسیر توسعه علومی گام بردارد که برای جامعه منفعت داشته باشد

دستگیری اراذل و اوباش سابقه‌دار در بهبهان

شتاب در توسعه متوازن صنعت پتروشیمی

ظرفیت انتقال فرآورده‌ها در پالایشگاه آبادان افزایش می‌یابد

خرد و کلان گزارش می دهد/ رشد 72 درصدی حق بیمه تولیدی بیمه دی در بهار

دنیای پرداخت گزارش می دهد/ اپلیکیشن دی‌دار راهی نوین برای ارائه خدمات بیمه‌ای

شور تابستانی کودکان و نوجوانان در فرهنگسراهای کیش

اعزام آتش‌نشان‌های اروندان برای مهار آتش‌سوزی هورالعظیم

کاهش شمار دکل‌های حفاری آمریکا برای یازدهمین هفته پیاپی

پایش آخرین اقدام‌ها در طرح‌های توسعه‌ای پارس جنوبی

پیامدهای تعطیلی بزرگ‌ترین پالایشگاه رژیم صهیونیستی

مریم امیرجلالی شرکت کننده «شام ایرانی» را سنگ روی یخ کرد!

اگه پیدا نشه چی...؟

«از یاد رفته» با صدای نیما مسیحا می‌آید

تولد اولین گاومیش شبیه‌سازی‌شده جهان از طریق سزارین

هشدار اورژانس خوزستان درباره افزایش موارد غرق‌شدگی با آغاز فصل گرما

رئیس بنیاد شهید: خانواده‌های شهدای حمله اخیر رژیم صهیونیستی تحت پوشش بیمه دی قرار می‌گیرند

برگزاری دومین نوبت آزمون سراسری 1404 همزمان با سراسر کشور در کیش

بهینه‌سازی و افزایش ظرفیت پست برق 132 کیلوولت جراحی در شهر چمران

اتصال صددرصد مشاوران املاک مجاز خوزستان به سامانه کاتب

رسانه ازبک: مهاجم استقلال به نفتچی می‌رود

خلاصه فینال ویمبلدون 2025

فرمانده نزاجا: پاسداری از استقلال و تمامیت ارضی را وظیفه‌ای همیشگی می‌دانیم

عارف: با کسی به دنبال جنگ نیستیم و با گفت‌وگو مشکلات قابل حل است

ادعای جدید ترامپ درباره حمله متجاوزانه به تاسیسات اتمی ایران

بازدید رئیس جمهور از وضعیت خانواده‌های جنگ زده

دستیار رئیس مجلس: مذاکره ذاتا قابل انجام است اما زمان، موضوع و چگونگی آن محل بحث است

بهترین نقش‌های یک بازیگر؛ پرویز پرستویی

کنایه تند حسام نواب صفوی به وطن فروشان دربرنامه ققنوس

وداع شاپرک با رهی...

فکر کنم از طلا فروشی دنبالم بود

امکان ساخت رگ‌های خونی جدید در بدن با کمک نانوسیلیکات

رقص گاومیش‌ها در آغوش دز؛ فرار از گرمای سوزان دزفول

31 واحد نانوایی دولتی پخت نان کامل در خوزستان راه‌اندازی شد

قاتل بیشه‌زارهای دزفول دستگیر شد

لزوم تسریع در انتقال اتباع غیرقانونی از خوزستان به کشورشان

شناسایی نقاط آسیب‌پذیر از پشه آئدس در خوزستان

اتصال 100 درصدی مشاوران املاک مجاز خوزستان به سامانه کاتب

مس رفسنجان دیگر بازیکن هم ندارد!

مدافع تراکتور سه ساله تمدید کرد

15 هزار لهستانی در انتظار تیم ملی والیبال ایران

لیست پرستاره ژاپن برای هفته سوم لیگ ملت‌ها

صعود راحت والیبالیست‌های نوجوان ایران به مرحله دوم قهرمانی آسیا

صعود 4 تیم به پلی‌آف لیگ برتر پینگ‌پنگ

برنامه کامل 36 دیدار هفته سوم لیگ ملت‌های والیبال

موافقت طارمی با جدایی از اینتر

سپاهان سرانجام از رضاوند رونمایی کرد