پیام خوزستان

آخرين مطالب

تایید علمی یک باور قدیمی: خوردن پنیر ممکن است موجب کابوس دیدن شود علمي

تایید علمی یک باور قدیمی: خوردن پنیر ممکن است موجب کابوس دیدن شود
  بزرگنمايي:

پیام خوزستان - زومیت / یافته‌های پژوهشگران نشان می‌دهد غذایی که پیش از خواب می‌خورید، می‌تواند بر کیفیت خواب و محتوای رویاهای شما تاثیر بگذارد.
مطالعه‌ی جدیدی نشان می‌دهد این باور قدیمی که خوردن پنیر پیش از خواب می‌تواند باعث کابوس شود، ممکن است حقیقت داشته باشد. البته موضوع فقط به پنیر محدود نمی‌شود، بلکه مواد غذایی دیگر و زمان مصرف آن‌ها نیز می‌توانند بر کیفیت خواب و رویا تاثیرگذار باشند.
با وجود باورهای عامیانه، تحقیقات بسیار کمی درباره‌ی این موضوع انجام شده است که آیا خوردن پنیر و سایر انواع غذاها پیش از خواب واقعا بر کیفیت خواب و رویاها تاثیر می‌گذارد. مطالعه‌ی جدید تحت سرپرستی پژوهشگران دانشگاه مونترال در کانادا ممکن است پاسخ این پرسش را پیدا کرده باشد.
بازار
دکتر تور نیلسن، نویسنده اصلی و عضو بخش روانپزشکی و اعتیاد دانشگاه مونترال می‌گوید: «شدت کابوس‌ها با عدم تحمل لاکتوز و سایر حساسیت‌های غذایی ارتباط قوی دارد. یافته‌ها نشان می‌دهد تغییر عادات غذایی برای افرادی که به برخی غذاها حساسیت دارند، می‌تواند به کاهش کابوس‌ها کمک کند. یافته‌ها همچنین ممکن است به توضیح این امر کمک کند که چرا مردم اغلب لبنیات را مقصر خواب‌های بد خود می‌دانند!»
میوه‌ها، سبزیجات و دمنوش‌های گیاهی با بهبود کیفیت خواب مرتبط هستند
پژوهشگران به بررسی این موضوع پرداختند که آیا خوردن غذاهایی مثل پنیر یا شیرینی، داشتن حساسیت‌هایی مثل عدم تحمل لاکتوز (اختلال گوارشی ناشی از ناتوانی بدن در هضم لاکتوز) و همچنین عادت‌هایی مانند غذاخوردن دیر وقت، می‌توانند روی کیفیت خواب و نوع رویاها تاثیر داشته باشند. آن‌ها 1082 دانشجو با میانگین سنی 20 سال را در مطالعه خود ثبت نام کردند. شرکت‌کنندگان نظرسنجی آنلاینی را تکمیل کردند که شامل پرسش‌هایی درباره رژیم غذایی، کیفیت خواب، یادآوری خواب‌ها، حساسیت‌های غذایی و وضعیت سلامت عمومی آن‌ها بود.
به گزارش نیواطلس، بخش قابل توجهی از شرکت‌کنندگان (40٫2 درصد) گزارش دادند که خوردن غذا به نوعی بر خواب آن‌ها تاثیر می‌گذارد. در این میان، 24٫7 درصد اظهار کردند که خوردن برخی غذاها کیفیت خوابشان را بدتر می‌کند، درحالی‌که 20٫1 درصد معتقد بودند برخی غذاها باعث بهبود خوابشان می‌شود.
غذاهایی که به‌گفته‌ی شرکت‌کنندگان باعث بدتر شدن خواب می‌شدند شامل دسرها یا شیرینی‌ها، غذاهای تند و محصولات لبنی بودند. غذاهایی ازقبیل میوه‌ها، سبزیجات و دمنوش‌های گیاهی با بهبود کیفیت خواب مرتبط دانسته شدند.
فقط 5٫5 درصد شرکت‌کنندگان معتقد بودند غذا بر رویاهایشان تاثیر دارد. بنا به گزارش شرکت‌کنندگان دسرها یا شیرینی‌ها و محصولات لبنی بیش از سایر غذاها با خواب‌های عجیب، واضح یا ناراحت‌کننده مرتبط بودند.
شرکت‌کنندگانی که دچار عدم تحمل لاکتوز یا آلرژی‌های غذایی بودند، گزارش کردند که بیشتر کابوس می‌بینند. بررسی‌ها نشان داد عدم تحمل لاکتوز به‌طور معناداری با افزایش کابوس مرتبط است، اما این ارتباط عمدتا ازطریق علائم گوارشی مانند نفخ و گرفتگی شکم قابل توضیح بود. آلرژی‌های غذایی نیز با فراوانی کابوس‌ها ارتباط داشتند، اما این رابطه مستقل از علائم گوارشی بود.
خوردن ولش رربیت یا ولش ربیت (نوعی غذای پنیری) ممکن است قبل از خواب ممکن است موجب شود برخی افراد کابوس ببینند.
نیلسن می‌گوید: «کابوس‌های افرادی که عدم تحمل لاکتوز دارند، علائم شدید گوارشی را تجربه می‌کنند و خوابشان به هم می‌خورد، بدتر است. این امر منطقی است، زیرا می‌دانیم احساسات جسمی می‌توانند بر خواب دیدن تاثیر بگذارند. کابوس‌ها می‌توانند بسیار آزاردهنده باشند، به‌ویژه اگر مکرر اتفاق بیفتند، زیرا معمولا باعث می‌شوند افراد با حس بدی از خواب بیدار شوند.»
خوردن غذا در آخر شب با کیفیت پایین‌تر خواب، خواب‌های منفی‌تر و کابوس‌های مکرر ارتباط داشت. نتایج نشان داد اگر افراد تغذیه سالم‌تری داشته باشند و برای مثال غذاهایی بخورند که بدنشان به آن نیاز دارد و از خوردن غذا در آخر شب خودداری کنند، احتمال این‌که رویاهای خود را بهتر به خاطر بیاورند بیشتر می‌شود و همچنین محتوای رویاهایشان خوشایندتر خواهد بود.
تنظیم رژیم غذایی ممکن است روشی کم‌خطر و بدون استفاده از دارو برای بهبود خواب و کاهش کابوس‌ها باشد
توجه به این نکته ضروری است که مطالعه توصیف‌شده دارای محدودیت‌هایی است، زیرا از نوع مطالعات همبستگی است و نمی‌تواند رابطه‌ی علت و معلولی را ثابت کند. به عبارت ساده‌تر، این مطالعه فقط نشان می‌دهد که دو موضوع (خوردن پنیر و دیدن کابوس) با هم مرتبط هستند، اما نمی‌تواند اثبات کند خوردن پنیر باعث کابوس می‌شود.
مشخص نیست که آیا رژیم غذایی ما روی خواب‌هایمان اثر دارند یا خواب‌هایمان باعث تغییر عادات غذایی‌ ما می‌شوند یا اینکه عامل دیگری روی هر دو اثر می‌گذارد. همچنین، چون بیشتر افرادی که در این مطالعه شرکت کردند جوان و دانشجوی دانشگاه در کانادا بودند، نتایج ممکن است برای افراد مسن‌تر یا مردم کشورهای دیگر صدق نکند.
اطلاعات ارائه‌شده براساس گزارش خود شرکت‌کنندگان و برداشت‌ها و خاطرات آن‌ها بوده که ممکن است قابل اعتماد نباشد. محققان نیز اذعان کردند که به‌طور مستقیم باورهای فرهنگی یا داستان‌های مردمی شرکت‌کنندگان درباره غذا و خواب را بررسی نکرده‌اند و این موضوع ممکن است بر پاسخ‌ها تاثیر گذاشته باشد.
گرچه هنوز همه چیز درباره‌ی رابطه خواب و رژیم غذایی مشخص نیست، نتایج مطالعه جدید می‌تواند در زندگی واقعی مفید باشد. به‌طورخاص افرادی که زیاد کابوس می‌بینند، ممکن است بتوانند با ایجاد تغییراتی در رژیم غذایی خود وضعیت خوابشان را بهتر کنند. برای مثال، اگر این افراد عدم تحمل لاکتوز داشته باشند، بهتر است مصرف لبنیات را کمتر کنند.
یافته‌های این پژوهش ممکن است به بهبود عادت‌های غذایی نیز کمک کند. برای مثال، با خودداری از خوردن غذاهای سنگین، شیرین یا لبنی پیش از خواب و جایگزین کردن آن‌ها با غذاهای طبیعی و سالم امکان بهبود وضعیت خواب وجود دارد.
مطالعه جدید از شواهد فزاینده‌ای حمایت می‌کند که نشان می‌دهند سلامت دستگاه گوارش می‌تواند بر وضعیت‌های روانی و عاطفی تاثیرگذار باشد. همچنین، تنظیم رژیم غذایی ممکن است روشی کم‌خطر و بدون استفاده از دارو برای بهبود خواب و کاهش کابوس‌ها باشد.
مطالعه در مجله‌ی Frontiers in Psychology منتشر شده است.

لینک کوتاه:
https://www.payamekhuzestan.ir/Fa/News/1119947/

نظرات شما

ارسال دیدگاه

Protected by FormShield
مخاطبان عزیز به اطلاع می رساند: از این پس با های لایت کردن هر واژه ای در متن خبر می توانید از امکان جستجوی آن عبارت یا واژه در ویکی پدیا و نیز آرشیو این پایگاه بهره مند شوید. این امکان برای اولین بار در پایگاه های خبری - تحلیلی گروه رسانه ای آریا برای مخاطبان عزیز ارائه می شود. امیدواریم این تحول نو در جهت دانش افزایی خوانندگان مفید باشد.

ساير مطالب

اعلام همبستگی قاطع پارلمان نیکاراگوئه با فلسطین و ایران

مقام حزب‌الله: قدرت ایران به نفع کل منطقه است

واگذاری بیش از 12 هزار مترمربع اراضی ملی در دزفول

کرم از خودِ درخته…

کارگردان «استخوان سوز» جلوی دوربین رفت!

دقیق‌ترین زبان مصنوعی جهان با گرافن ساخته شد

مسمومیت 31 نفر در دزفول بعد از مصرف مشروبات الکلی تقلبی

ساپینتو: من سیدحسین را دوست دارم

خروج ساپینتو و بازیکنان استقلال از هتل برای سفر به ترکیه

سردار دورسون: با جذب بازیکنان بهتر می‌توانیم به قهرمانی برسیم

مسئولان رئال به آلونسو اختیار تام دادند

سرمربی تیم نوجوانان شطرنج منصوب شد

عراقچی: همگام با نیروهای مسلح از هیچ کوششی برای احقاق حقوق ایرانیان فروگذار نخواهیم کرد

آخرین ساعات زندگی سردار حاجی زاده پیش از شهادت چگونه گذشت؟

جانشین رییس ستاد کل نیروهای مسلح: تجهیزات نظامی ما آسیب چندانی ندیده است؛ برای 10 سال جنگ آمادگی داریم

احتمال شنیده شدن صدای انفجار در اصفهان

اقامه نماز بر پیکر شهدای اقتدار ایران در کاشان

چهره ها/ ژست خاص بازیگر هم‌گناه در فتوشات جدیدش

ادامه ناپایداری‌های جوی و دریایی در هرمزگان همراه با افزایش سرعت باد

پیام بی‌سابقه رئال برای ژابی: اخراج آزاد!

سانتی کاسورلا کاپیتان اوویدو می‌ماند

جدال جذاب در فینال جام‌جهانی باشگاه‌ها

یک تیم انگلیسی مشتری مهاجم تیم ملی فوتبال ایران

لیگ ملت‌ها؛ سلام آمریکا به مرحله نهایی

احتمال تغییر نام تیم ردبول به فرستاپن

کاپیتان تیم ملی از تو بیشتر از این‌ها انتظار داریم

پیاتزا نیازمند بهترین ورژن این بازیکن برای صعود

ستاره لهستان و معرفی مهم‌ترین بازیکن ایران

قصه طارمی با آقای خاص به اما و اگر کشید

تحویل 100 دستگاه آمبولانس پیشرفته به ناوگان درمانی صنعت نفت

شمس‌الواعظین: وزیر خارجه نروژ با عراقچی تماس گرفت و از طرف اسرائیل درخواست آتش‌بس کرد

تشییع پیکر هفت شهید حمله تروریستی رژیم صهیونی در کاشان

دم ستایش گرم بالاخره فریدون لو رفت

روایتی از سکانس تکان‌دهنده‌ جنگ؛ نکات لاریجانی قبل از گفتگویش چه بود؟

چهره ها/ عکسی که بازیگرِ ابد و یک روز در یک لوکیشن عجیب منتشر کرد!

چهره ها/ سوگل طهماسبی با استایلی اصیل خودنمایی کرد

معیار قضاوت فیلم خوب‌وبد، فروش نیست؛ «صبح اعدام» مخاطبش را پیدا می‌کند

دود روغن آشپزی، عامل پنهان سرطان ریه در زنان

مناسبت روز/ یکشنبه، 22 تیر ماه

ماسکرانو: مسی حالا سه روز یک‌ بار رکورد می‌شکند

مذاکرات پرسپولیس با شهریار مغانلو به کجا رسید؟

پیش‌بینی جایگاه سوم تا پنجم برای کاروان ایران در بازی‌های کشورهای اسلامی

تشریح برنامه تیم ملی بسکتبال قبل از کاپ آسیا

مسی با 16 گل برترین گلزن فصل جاری MLS شد

دروازه‌بان استقلال از سفر به ترکیه جا ماند

مراسم سوگواری ایام ماه محرم در نمازخانه بنیاد شهید و امور ایثارگران برگزار شد

بررسی استفاده از زغال‌سنگ در پتروشیمی خراسان

ابراهیم فیاض: اگر این آتش‌بس مورد نظر رهبری نبود پیام تبریک پیروزی نمی‌دادند

سه شرط ایران برای مذاکره با آمریکا از زبان علی مطهری

تو عقل تو کلت هست؟