پیام خوزستان

آخرين مطالب

اثری از «گالیله» رکورد زد گفتگو

اثری از «گالیله» رکورد زد
  بزرگنمايي:

پیام خوزستان - ایسنا / نخستین اثر منتشرشده «گالیله» که شجاعت او را در به چالش کشیدن آموزه‌های پذیرفته‌شده با ایده‌های علمی رادیکال آشکار می‌سازد، در حراجی رکورد زد.
«گالیلئو گالیله»، ستاره‌شناس ایتالیایی حتی در میان نوابغ چندرشته‌ای، جایگاهی افسانه‌ای دارد. او نخستین کسی بود که به‌صورت نظام‌مند فضا را با تلسکوپ مطالعه کرد و اختراعات او شامل ساعت پاندولی و پرگار هندسی است. جای تعجب نیست که آثار او در معدود دفعاتی که به حراجی‌ها می‌آیند، به‌شدت مورد توجه قرار می‌گیرند.
بازار
این دانشمند برجسته اخیرا با نسخه‌ای بسیار نایاب از نخستین چاپ اثرش در اوایل قرن هفدهم با عنوان «Dialogo de Cecco di Ronchitti da Bruzene in perpuosito de la stella Nuova» رکورد جدیدی در حراج ثبت کرد. این دستاورد برجسته علم دوران مدرن اولیه، در حراج «کتاب‌ها و دست‌نوشته‌های ارزشمند» در کریستیز لندن، در تاریخ 9 جولای، به مبلغ قابل توجه 1.1 میلیون پوند (1.5 میلیون دلار) فروخته شد. این مبلغ تقریبا دو برابر برآورد پیش از فروش یعنی 500,000 تا 700,000 پوند (680,000 تا 950,000 دلار) بود (قیمت نهایی شامل هزینه‌های خریدار است، اما برآوردها چنین نیستند).
این فروش فرصتی تکرارنشدنی برای تصاحب این اثر بود که در سال 1605 میلادی منتشر شده است و نخستین اثر منتشرشده از گالیله محسوب می‌شود و بیش از یک قرن است که در بازار دیده نشده است. فقط هفت نسخه کامل دیگر از این اثر شناخته شده‌اند که هیچ‌یک در اختیار افراد خصوصی نیستند، بلکه در نهادهایی مانند کتابخانه دولتی برلین و کالج «All Souls» در دانشگاه آکسفورد نگهداری می‌شوند.
گالیله در 15 فوریه 1564 در پیزا متولد شد و در دهه 1580 در دانشگاه، ریاضیات خواند، سپس به تحقیق مستقل پرداخت. «Dialogo in perpuosito de la stella nuova» نخستین اثر منتشرشده او بود و نقطه‌ای بود که او به‌طور عمومی وارد بحث‌های علمی زمان خود شد. این اثر همچنین گواهی بر شجاعت چشمگیر او در به چالش کشیدن آموزه‌های تثبیت‌شده با ایده‌هایی است که در آن زمان، رادیکال و حتی خطرناک تلقی می‌شدند.
«مارک ویلتشر» (Mark Wiltshire)، متخصص کتاب‌ها و دست‌نوشته‌ها در کریستیز گفت: «این اثر نمونه‌ای است از تمایل گالیله به گسستن از دیدگاه‌های سنتی نجومی به نفع نظریه‌هایی قوی‌تری که از آزمایش‌های علمی سخت‌گیرانه استخراج شده‌اند. این فروش فرصتی فوق‌العاده بود برای به‌دست آوردن نخستین اثر منتشرشده از مردی که آلبرت اینشتین او را «پدر علم مدرن» نامیده بود.»
این متن درباره یک ابر نو اختر است که به نام «یوهانس کپلر»، ستاره‌شناس آلمانی نام‌گذاری شده است. او کسی بود که پس از ظاهر شدن ناگهانی این ستاره در تاریخ 9 اکتبر 1604، آن را با دقت مشاهده کرد. این ستاره به‌طرز چشمگیری درخشان بود و تا 18 ماه با چشم غیرمسلح قابل مشاهده باقی ماند. این موضوع باعث شد گالیله رویکردی خلاقانه برای بیان دیدگاه‌هایش درباره این ابر نو اختر اتخاذ کند. او این دیدگاه‌ها را در قالب گفتگویی خیالی میان دو دهقان فروتن که به لهجه محلی Paduan صحبت می‌کردند، به مخاطب معرفی کرد.
به این ترتیب، گالیله توانست پاسخی هوشمندانه به برخی از هم‌عصران خود بدهد.
ساتبیز نیویورک در ماه ژوئن نسخه‌ای از نخستین چاپ اثر Sidereus nuncius از گالیله را که در سال 1610 منتشر شده بود، به حراج گذاشت. این اثر شامل نخستین مشاهدات او از فضا بود که اندکی پس از ساختن تلسکوپ خود در سال 1609 انجام شده بود. این اثر در حراجی «کتاب‌ها و دست‌نوشته‌های نفیس» با قیمت 406,400 دلار فروخته شد، که با برآورد بالای 400,000 دلار برابری می‌کرد.
سال گذشته، رسیدی امضا شده و دست‌نویس از گالیله که در سال 1595، زمانی که در اوایل دهه سی‌سالگی خود بود، نوشته شده بود، به قیمت 600,000 پوند (حدود 815,000 دلار) فروخته شد که در محدوده برآورد 500,000 تا 700,000 پوند (680,000 تا 950,000 دلار) قرار داشت.

لینک کوتاه:
https://www.payamekhuzestan.ir/Fa/News/1119586/

نظرات شما

ارسال دیدگاه

Protected by FormShield
مخاطبان عزیز به اطلاع می رساند: از این پس با های لایت کردن هر واژه ای در متن خبر می توانید از امکان جستجوی آن عبارت یا واژه در ویکی پدیا و نیز آرشیو این پایگاه بهره مند شوید. این امکان برای اولین بار در پایگاه های خبری - تحلیلی گروه رسانه ای آریا برای مخاطبان عزیز ارائه می شود. امیدواریم این تحول نو در جهت دانش افزایی خوانندگان مفید باشد.

ساير مطالب

ساداتیان: اروپایی‌ها نمی‌خواهند سرشان در ماجرای ایران بی‌کلاه بماند

گرامی مقدم: قبل از اینکه وارد مذاکره شویم، باید تفاهماتی را در پشت صحنه داشته باشیم

اعلام نرخ جدید نان در خوزستان

ویدئویی متفاوت از بازیگر یوزارسیف، کفِ خیابان‌های تهران!

نگین معتضدی: وَلعِ نقش اول بودن را ندارم

رامبد جوان: دست آنها که از جنگ نفع می‌برند از ایران کوتاه باد

بازی افتخاری رضا عطاران در آخرین پلان سریال "سه در چهار"

معرفت بالای کریم قربانی بازیگر سریال های طنز تلویزیون بعد فوت همسرش

ضرورت رعایت نکات بهداشتی در گرد و غبار و گرما

ضرورت همکاری فوری برای حل بحران آب شور در خرمشهر و آبادان

هوشمندسازی 40 تقاطع در اهواز

اهدای اعضای بیمار مرگ مغزی در اهواز

حمایت از پویش نه به تیراندازی مراسم در باغملک

آماده‌سازی معابر مسکن مهر شوشتر

جواب رییس لالیگا به کورتوا: 20 روز استراحت کن!

مهروز ساعی سرمربی خودخوانده تکواندوی بانوان/ چرا کسی این انتخاب را گردن نمی‌گیرد؟

علیجانوف با پرسپولیس توافق کرد

فیبا: زنان بسکتبال ایران مدعی صعود به سطح اول آسیا هستند

پخش زنده هفته سوم لیگ والیبال ملت‌ها 2025 از شبکه سه

بیانیه تند حمید استیلی و استعفا از پرسپولیس!

قرعه‌کشی محصولات ایران خودرو برگزار شد

فروش نفت آرامکو به چین به بالاترین سطح 2 سال اخیر می‌رسد

جهش تولید در صنایع پتروشیمی کرمانشاه

عارف: نظر حاکمیت کماکان انجام مذاکره با اقتدار است

شکدم از زبان شکدم

دزفول، تامین کننده 40 درصد مرغ خوزستان

از «اوپنهایمر» تا «خدای جنگ»

تصاویری که صابر ابر از صحنه و پشت صحنه سریال «تاسیان» منتشر کرد

فیلم سینمایی «تعارض» از 24 تیر در اکران آنلاین

نتونستم عشقم رو به زبون بیارم

این هوش مصنوعی، بیماری‌ها را با دقت 92 درصد تشخیص می‌دهد!

جریمه عرضه‌کنندگان محصولات ساخت و ساز غیراستاندارد در خوزستان

اجرای بیش از 200 کیلومتر عملیات بهسازی راه‌های خوزستان از ابتدای امسال

افزایش 100 درصدی ظرفیت پست برق فوق توزیع شیرین‌شهر

ایمن سازی دام‌های سبک شوشتر علیه بیماری‌های واگیردار دامی

استقلال سراغ دیگر گزینه‌های خارجی ساپینتو می‌رود

تلاش لامین یامال برای یادگرفتن زبان چینی

پاسخ منفی 2 گزینه هاشمیان برای حضور در کادر فنی پرسپولیس/ در انتظار معرفی فرد جدید

جنگ الهلال با گالاتاسرای بر سر مهاجم پرطرفدار

زمان آغاز اردوی خارجی استقلال مشخص شد

سردار دورسون به پرسپولیس برمی‌گردد

سه شهید حمله رژیم صهیونیستی در بازکیاگوراب تشییع شدند

پیکر شهید بشارتی در «لیجارکی» آرام گرفت

نگاه ما در امر خدمت رسانی سرعت در پاسخگویی و پیگیری ها است/ خدمت بی منت در سایه همدلی و تلاش

پیکر مطهر 5 شهید تجاوز رژیم صهیونیستی در آستانه اشرفیه تشییع شد

روند افزایشی معاملات بورس‌ در یک‌سال اخیر

پایان تعمیرات اساسی سکوهای فازهای 5 و 6 پارس جنوبی

پایان تعمیرات اساسی سکوهای فازهای 4 و 5 پارس جنوبی

کمک میلیاردی پدر شهید 16 ساله‌ حمله اسرائیل برای ساخت موشک

تقدیر خانواده شهید محمود باقری از رهبر انقلاب و ملت ایران