پیام خوزستان

آخرين مطالب

هشدار درباره گرمازدگی: از تورم پاها تا خطر سکته مغزی در روزهای داغ گفتگو

هشدار درباره گرمازدگی: از تورم پاها تا خطر سکته مغزی در روزهای داغ
  بزرگنمايي:

پیام خوزستان - تسنیم / متخصص طب اورژانس و رئیس بیمارستان رازی اهواز، با اشاره به علائم شایع‌ گرمازدگی، گفت: اثرات گرمازدگی بر فرد می‌تواند به صورت یک تورم ساده گرمایی در اندام‌ها، به ویژه پاها بروز و تا کاهش سطح هوشیاری و سکته گرمایی پیشرفت کند.
علیرضا رفعتی نوایی، متخصص طب اورژانس و رئیس بیمارستان رازی اهواز اظهار کرد: اثرات گرمازدگی بر فرد می‌تواند به صورت یک تورم ساده گرمایی در اندام‌ها، به ویژه پاها بروز و تا کاهش سطح هوشیاری و سکته گرمایی پیشرفت کند.
وی ادامه داد: انسان‌ها موجوداتی با دمای بدن ثابت هستند و کنترل دما در محدوده طبیعی برای فعالیت‌های عادی بدن بسیار حیاتی است، اما افزایش دمای بدن، چه ناشی از عوامل درونی مانند تب و چه ناشی از عوامل بیرونی همچون گرمای محیط، منجر به ایجاد اختلال در عملکرد طبیعی بدن می‌شود.
وی افزود: حضور در محیط گرم، اصلی‌ترین عامل گرمازدگی است؛ قرار گرفتن طولانی‌مدت در فضای گرم، فعالیت فیزیکی در محیط‌های داغ، در معرض تابش مستقیم نور خورشید قرار گرفتن و تعریق مداوم و زیاد شرایط لازم را برای گرمازدگی فراهم می‌کند.
عضو هیات علمی دانشگاه علوم پزشکی جندی شاپور اهواز گفت: از اثرات شایع‌ گرمازدگی می‌توان به استرس‌های گرمایی، کرامپ و تورم‌های گرمایی اشاره کرد که عمدتاً در اندام‌های تحتانی بروز می‌کنند و اغلب خود به‌ خود برطرف می‌شوند.
این متخصص طب اورژانس اظهار داشت: تورم اندام‌های تحتانی در افراد مسن یا کسانی که طولانی‌مدت ایستاده یا نشسته‌اند، با بالا نگه داشتن پاها و خروج از محیط گرم قابل رفع است اما با توجه به اینکه انقباضات بسیار دردناک عضلانی، به ویژه در عضلات ساق پا که ناشی از تعریق بیش از حد و از دست دادن آب و الکترولیت‌هاست، جبران نشدن کافی این مواد از دست رفته‌ی بدن می‌تواند منجر به ایجاد کرامپ‌های گرمایی شود و در صورت پیشرفت، علائمی نظیر سردرد، تهوع، استفراغ، ضعف، بدن درد، سرگیجه، افت فشار خون، افزایش ضربان قلب و بالا رفتن دمای بدن بین 39 تا 39.5 درجه سانتی‌گراد (مشابه تب) مشاهده می‌گردد که به آن استرس گرمایی گفته می‌شود.
رفعتی نوایی، سکته گرمایی را تهدید جدی برای حیات فرد برشمرد و هشدار داد: چنانچه علائم استرس گرمایی ادامه یابد و دمای بدن به 40 درجه سانتی‌گراد برسد و علائم مغزی در فرد ایجاد شود، فرد به مرحله سکته گرمایی می‌رسد که به شدت تهدیدکننده حیات او است.
رئیس بیمارستان رازی اهواز با اشاره به گروه‌های آسیب‌پذیر در گرمای شدید هوا خاطرنشان کرد: ظرفیت‌های ذخیره بدن در دو گروه سنی کودکان و سالمندان، کمتر از افراد جوان و میانسال است، علاوه‌بر این، ممکن است سالمندان دچار بیماری‌های زمینه‌ای نیز باشند، بنابراین، علائم گرمازدگی در این دو گروه در مقایسه با سایرین متفاوت بوده و نیاز به مراقبت و پیشگیری بیشتری دارند.
وی درباره اقدامات اولیه در مواجهه با گرمازدگی گفت: در گرمازدگی خفیف، فرد را از محیط گرم خارج کرده، لباس‌های تنگ و تیره او را درآورده و با مصرف نوشیدنی‌های خنک می‌توان گرمازدگی را کنترل کرد. در موارد گرمازدگی معمولی در منزل، غوطه‌ور کردن فرد در آب یخ مجاز نیست؛ تنها یک پاشویه معمولی که در هنگام تب انجام می‌شود، برای کاهش دمای بدن کافی است. اما در گرمازدگی شدید (سکته گرمایی) باید فوراً لباس‌های فرد را کم کرده و بیمار را به سرعت به مراکز درمانی انتقال داد.
عضو هیات علمی دانشگاه علوم پزشکی جندی شاپور اهواز اظهار داشت: پرهیز از قرار گرفتن در معرض آفتاب شدید و محیط‌های گرم، پوشیدن لباس‌های به رنگ روشن، سبک، گشاد و با جنس نخی خنک که امکان جریان هوا و دفع گرما را فراهم کند، مصرف مایعات خنک و حاوی نمک (در صورت هوشیاری فرد) و خودداری از مصرف الکل که متابولیسم بدن را تحت تاثیر قرار می‌دهد و باعث افزایش شدت گرمازدگی می‌شود، از اهم اقدامات پیشگیرانه در برابر گرمازدگی به شمار می‌رود.
رفعتی نوایی توصیه کرد: کاهش مصرف پروتئین‌ها و افزایش مصرف کربوهیدرات‌ها، مصرف شربت‌های خنک مانند خاکشیر و تخم شربتی (در صورت عدم وجود بیماری زمینه‌ای نظیر دیابت) و همچنین استفاده از کلاه‌های نقاب‌دار در پیشگیری از گرمازدگی در فصول گرم سال می‌تواند کمک کننده باشد.
رئیس بیمارستان رازی اهواز در خصوص کمک‌های اولیه اورژانسی برای افراد گرمازده، گفت: در این شرایط، اگر فرد هوشیار باشد، نوشیدن آب به همراه کمی نمک، خارج کردن لباس‌ها و قرار دادن او در مسیر هوای آزاد بسیار مفید است. اما چنانچه فرد گرمازده هوشیار نباشد، باید لباس‌هایش را درآورده، از محیط گرم خارج کرده و از اسپری آب با دمای 15 تا 20 درجه سانتی‌گراد بر روی بدن استفاده کرد، همچنین قرار دادن فرد در مسیر جریان هوای فن نیز می‌تواند به کاهش سریع‌تر دما کمک کند.
وی تاکید کرد: به دلیل تعریق زیاد هنگام گرمازدگی، آب و نمک بدن از دست می‌رود و این شرایط منجر به افت فشار خون در فرد می‌شود. مصرف کمی آب به همراه نمک می‌تواند املاح از دست رفته را جبران کند و برای افراد دارای فشار خون بالا نیز مشکلی ایجاد نمی‌کند.
مدیرکل هواشناسی خوزستان از پیش‌بینی وقوع دماهای 49 درجه و بالاتر در بیشتر مناطق استان خبر داده بود.

لینک کوتاه:
https://www.payamekhuzestan.ir/Fa/News/1118935/

نظرات شما

ارسال دیدگاه

Protected by FormShield
مخاطبان عزیز به اطلاع می رساند: از این پس با های لایت کردن هر واژه ای در متن خبر می توانید از امکان جستجوی آن عبارت یا واژه در ویکی پدیا و نیز آرشیو این پایگاه بهره مند شوید. این امکان برای اولین بار در پایگاه های خبری - تحلیلی گروه رسانه ای آریا برای مخاطبان عزیز ارائه می شود. امیدواریم این تحول نو در جهت دانش افزایی خوانندگان مفید باشد.

ساير مطالب

برلین دست به دامن تهران شد؛ ایران مانع حملات یمن شود

پاسخ خاص «البخیتی» به سوال الجزیره درباره ادعای کمک ایران به ارتش یمن

سلام نظامی بانوان فوتبالیست ایران

آغاز فرایند تخریب ساختمان آسیب دیده از حملات موشکی ایران در بیت یام

نماینده مجلس: خطای مجدد ترامپ مساوی با ارسال تابوت متعفن افسران آمریکایی به واشنگتن دی‌سی است

شاید این تنها کاری باشه که از دستم بر میاد

کاش عقل ات هم اندازه قدت بود بچه!

اکران پنج هزار نفری «جدایی نادر از سیمین» در ایتالیا

دفاع مخاطبان از «اجل معلق»: ایراد نگیرید، ما می‌‌خواهیم بخندیم

کشف نوع جدیدی از «سلول استخوان‌خوار» در مارهای پیتون!

بورس همچنان چشم انتظار حمایت

روایت ضعف در گفتار ترامپ مقابل قدرت بازدارنده ایران

شبکه 13 اسرائیل: ایران به 5 پایگاه نظامی آسیب جدی زده است

پزشکیان: ادامه همکاری‌ با آژانس مشروط به اصلاح رفتارهای دوگانه است

کارگردان «در آغوش درخت»: مغز مجریان اینترنشنال هک شده است

واکنش جالب المیرا شریفی مقدم به حرف دکتر عزیزی!

غریب، گوهرشاد، کارو و چند فیلم دیگر در آخر هفته تلویزیون

ماه گوزن 2025؛ درخشش ماه کامل در دوردست‌ترین نقطه مداری زمین

ادین ژکو به فیورنتینا پیوست

شماره ده پرطرفدار تبریز بر تن ستاره سالنی باز

لیگ ملت‌ها: ژاپن رقیب آسیایی‌اش را تار و مار کرد!

اختلاف چشمی و استقلال بر سر مبلغ قرارداد

وزیر صمت: بسته حمایتی دولت از صنایع قابلیت تمدید دارد

افزایش 100 درصدی پرداختی به بازنشستگان نفت

ایران، پیشتاز افزایش تولید نفت در جهان/ افزایش 13 درصدی

فرمانده قرارگاه کربلا در جنوب غرب: تا آخرین قطره خون پای انقلاب ایستاده‌ایم

رضا رشیدپور: محسن چاوشی باوجود حمله‌ها پای عقیده‌اش ایستاد

رفیقت با سفته‌های تو ازم پول گرفته

چرا اصغر فرهادی به ایتالیا رفت ؟

اختراع نانویی که قوانین فیزیک را دور می‌زند

پاری‌سن‌ژرمن خطاب به رئال مادرید: خوش گذشت!

بازگشت فلیک برای اعلام یک تصمیم بزرگ

اولین تمرین آبی‌ها؛ خط حمله استقلال منهای یک!

استعفای مدیرعامل باشگاه سپاهان به دلیل مشکلات مالی

پدیده مربیگری لیگ فوتسال مدعی جدیدی رو کرد

باشگاه شهداب و یک تبریک جالب و خاص!

والیبال در انتظار تصویب یک قانون عجیب

دغدغه شهدا اعتلای میهن اسلامی بود/ضرورت‌ ثبت سجایای اخلاقی شهدا برای اطلاع آیندگان

معاون وزیر جهاد کشاورزی: قیمت روغن خوراکی تغییر نمی‌کند

دستیار پزشکیان: جنگ رژیم صهیونیستی بر دو پایه تکنولوژی و عملیات روانی استوار بود

کنایه ظریف به خروجی‌ها و ورودی‌های فهرست تروریستی آمریکا

شماره جدید خط حزب‌الله؛ «اکنون؛ روایت فتح»

تلاش نتانیاهو برای ترساندن مردم آمریکا از ایران

یه چیزی بگم قول می‌دی به کسی نگی؟!

از خودگذشتگی کن بخاطر من!

سکانسی از برنامه کارناوال!

کارگردان «دلشکسته»: برای این فیلم کتک خوردم

این ناصرخان هم آدم بدی نیست!

خاطرات عجیب رامین پرچمی از زندان

محبوبیت ماندگار «جدایی نادر از سیمین» در جهان