پیام خوزستان

آخرين مطالب

خطرات گرمازدگی؛ از تورم ساده اندام‌ها تا سکته و کاهش سطح هوشیاری اجتماعی

خطرات گرمازدگی؛ از تورم ساده اندام‌ها تا سکته و کاهش سطح هوشیاری
  بزرگنمايي:

پیام خوزستان - متخصص طب اورژانس و رئیس بیمارستان رازی اهواز، با اشاره به علائم شایع گرمازدگی، گفت: اثرات گرمازدگی بر فرد می‌تواند به صورت یک تورم ساده گرمایی در اندام‌ها، به ویژه پا‌ها بروز و تا کاهش سطح هوشیاری و سکته گرمایی پیشرفت کند.
به گزارش خبرگزاری صداوسیما استان خوزستان ، دکتر علیرضا رفعتی نوایی، متخصص طب اورژانس و رئیس بیمارستان رازی اهواز، با اشاره به علائم شایع گرمازدگی، گفت: اثرات گرمازدگی بر فرد می‌تواند به صورت یک تورم ساده گرمایی در اندام‌ها، به ویژه پا‌ها بروز و تا کاهش سطح هوشیاری و سکته گرمایی پیشرفت کند.
دکتر رفعتی نوایی در این‌باره توضیح داد: انسان‌ها موجوداتی با دمای بدن ثابت هستند و کنترل دما در محدوده طبیعی برای فعالیت‌های عادی بدن بسیار حیاتی است، اما افزایش دمای بدن، چه ناشی از عوامل درونی مانند تب و چه ناشی از عوامل بیرونی همچون گرمای محیط، منجر به ایجاد اختلال در عملکرد طبیعی بدن می‌شود.
وی ادامه داد: حضور در محیط گرم، اصلی‌ترین عامل گرمازدگی است؛ قرار گرفتن طولانی‌مدت در فضای گرم، فعالیت فیزیکی در محیط‌های داغ، در معرض تابش مستقیم نور خورشید قرار گرفتن و تعریق مداوم و زیاد شرایط لازم را برای گرمازدگی فراهم می‌کند.
عضو هیات علمی دانشگاه علوم پزشکی جندی شاپور اهواز گفت: از اثرات شایع گرمازدگی می‌توان به استرس‌های گرمایی، کرامپ و تورم‌های گرمایی اشاره کرد که عمدتاً در اندام‌های تحتانی بروز می‌کنند و اغلب خود به خود برطرف می‌شوند.
این متخصص طب اورژانس اظهار داشت: تورم اندام‌های تحتانی در افراد مسن یا کسانی که طولانی‌مدت ایستاده یا نشسته‌اند، با بالا نگه داشتن پا‌ها و خروج از محیط گرم قابل رفع است، اما با توجه به اینکه انقباضات بسیار دردناک عضلانی، به ویژه در عضلات ساق پا که ناشی از تعریق بیش از حد و از دست دادن آب و الکترولیت‌هاست، جبران نشدن کافی این مواد از دست رفته‌ی بدن می‌تواند منجر به ایجاد کرامپ‌های گرمایی شود و در صورت پیشرفت، علائمی نظیر سردرد، تهوع، استفراغ، ضعف، بدن درد، سرگیجه، افت فشار خون، افزایش ضربان قلب و بالا رفتن دمای بدن بین 39 تا 39.5 درجه سانتی‌گراد (مشابه تب) مشاهده می‌گردد که به آن استرس گرمایی گفته می‌شود.
دکتر رفعتی نوایی سکته گرمایی را تهدید جدی برای حیات فرد برشمرد و هشدار داد: چنانچه علائم استرس گرمایی ادامه یابد و دمای بدن به 40 درجه سانتی‌گراد برسد و علائم مغزی در فرد ایجاد شود، فرد به مرحله سکته گرمایی می‌رسد که به شدت تهدیدکننده حیات اوست.
رئیس بیمارستان رازی اهواز با اشاره به گروه‌های آسیب‌پذیر در گرمای شدید هوا خاطرنشان کرد: ظرفیت‌های ذخیره بدن در دو گروه سنی کودکان و سالمندان، کمتر از افراد جوان و میانسال است، علاوه‌بر این، ممکن است سالمندان دچار بیماری‌های زمینه‌ای نیز باشند، بنابراین، علائم گرمازدگی در این دو گروه در مقایسه با سایرین متفاوت بوده و نیاز به مراقبت و پیشگیری بیشتری دارند.
وی درباره اقدامات اولیه در مواجهه با گرمازدگی توضیح داد: در گرمازدگی خفیف، فرد را از محیط گرم خارج کرده، لباس‌های تنگ و تیره او را درآورده و با مصرف نوشیدنی‌های خنک می‌توان گرمازدگی را کنترل کرد. در موارد گرمازدگی معمولی در منزل، غوطه‌ور کردن فرد در آب یخ مجاز نیست؛ تنها یک پاشویه معمولی که در هنگام تب انجام می‌شود، برای کاهش دمای بدن کافی است. اما در گرمازدگی شدید (سکته گرمایی) باید فوراً لباس‌های فرد را کم کرده و بیمار را به سرعت به مراکز درمانی انتقال داد.
عضو هیات علمی دانشگاه علوم پزشکی جندی شاپور اهواز اظهار داشت: پرهیز از قرار گرفتن در معرض آفتاب شدید و محیط‌های گرم، پوشیدن لباس‌های به رنگ روشن، سبک، گشاد و با جنس نخی خنک که امکان جریان هوا و دفع گرما را فراهم کند، مصرف مایعات خنک و حاوی نمک (در صورت هوشیاری فرد) و خودداری از مصرف الکل که متابولیسم بدن را تحت تاثیر قرار می‌دهد و باعث افزایش شدت گرمازدگی می‌شود، از اهم اقدامات پیشگیرانه در برابر گرمازدگی به شمار می‌رود.
دکتر رفعتی نوایی توصیه کرد: کاهش مصرف پروتئین‌ها و افزایش مصرف کربوهیدرات‌ها، مصرف شربت‌های خنک مانند خاکشیر و تخم شربتی (در صورت عدم وجود بیماری زمینه‌ای نظیر دیابت) و همچنین استفاده از کلاه‌های نقاب‌دار در پیشگیری از گرمازدگی در فصول گرم سال می‌تواند کمک کننده باشد.
رئیس بیمارستان رازی اهواز در خصوص کمک‌های اولیه اورژانسی برای افراد گرمازده، گفت: در این شرایط، اگر فرد هوشیار باشد، نوشیدن آب به همراه کمی نمک، خارج کردن لباس‌ها و قرار دادن او در مسیر هوای آزاد بسیار مفید است. اما چنانچه فرد گرمازده هوشیار نباشد، باید لباس‌هایش را درآورده، از محیط گرم خارج کرده و از اسپری آب با دمای 15 تا 20 درجه سانتی‌گراد بر روی بدن استفاده کرد، همچنین قرار دادن فرد در مسیر جریان هوای فن نیز می‌تواند به کاهش سریع‌تر دما کمک کند.
وی در پایان تاکید کرد: به دلیل تعریق زیاد هنگام گرمازدگی، آب و نمک بدن از دست می‌رود و این شرایط منجر به افت فشار خون در فرد می‌شود. مصرف کمی آب به همراه نمک می‌تواند املاح از دست رفته را جبران کند و برای افراد دارای فشار خون بالا نیز مشکلی ایجاد نمی‌کند.

لینک کوتاه:
https://www.payamekhuzestan.ir/Fa/News/1118773/

نظرات شما

ارسال دیدگاه

Protected by FormShield
مخاطبان عزیز به اطلاع می رساند: از این پس با های لایت کردن هر واژه ای در متن خبر می توانید از امکان جستجوی آن عبارت یا واژه در ویکی پدیا و نیز آرشیو این پایگاه بهره مند شوید. این امکان برای اولین بار در پایگاه های خبری - تحلیلی گروه رسانه ای آریا برای مخاطبان عزیز ارائه می شود. امیدواریم این تحول نو در جهت دانش افزایی خوانندگان مفید باشد.

ساير مطالب

هرچی بینمون بوده، بهتره فراموش کنیم

جوری خودمو گم و گور می‌کنم که اگه پشت گوشِتو دیدی منم ببینی!

خائن همیشه بوده و هست...

عکس روز ناسا از «سحابی سه‌تکه»

فریدونی: باید روی یک مربی سرمایه گذاری کرد که به اشتیاق برای کار برسد

لیگ ملت‌ها؛ ژاپن نفس حریف را گرفت

گله اتحادیه واردکنندگان نهاده‌های دامی در پرداخت مطالبات ارزی

عارف: با اتکا به نیروهای داخلی فناوری صنایع موشکی را بومی کردیم

گروسی: برنامه هسته‌ای ایران با راهکار نظامی متوقف نمی‌شود

فیدان: ترکیه و پاکستان امیدوارند میان ایران و اسرائیل آتش‌بس دائمی برقرار شود

روایت رضا نصری از بازخورد مصاحبه پزشکیان با کارلسون در رسانه‌های آمریکایی

موسویان: «ترامپ» باید به این هفت نکته در مصاحبه «پزشکیان» با «کارلسون» توجه کند

قهرمانی تیم کشت و صنعت دعبل خزاعی در فوتسال کارگران خوزستان

بازگشت 24 هزار میلیارد تومان به حساب‌های بانکی خوزستان

خیلی فکر کردم، اما جرئت پیگیری نداشتم

اقتباس؛ راهی برای زنده نگه‌داشتن حافظه جمعی در قاب سینما

چند ثانیه خاطره بازی با ماه عسل 1386

کسی که تو هر شرایطی کنارته رو انتخاب کن

وقتی سلول‌های کشنده به ناجی تبدیل می‌شوند

تردد بیش از 92 هزار زائر ایرانی از مرز‌های شلمچه و چذابه

مدافع ازبک در قلب دفاع آبی‌ها؛ آشورماتوف رسما استقلالی شد

تحلیل تسنیم از مسیر خطرناک نظام بانکی؛ بانک یا بنگاه املاک؟

فعال اصلاح‌طلب: می‌توان دولت چهاردهم را از حیث مواجهه با بحران‌های سهمگین، کم‌شانس‌ترین دولت ایران نامید

مکرون: تروئیکا موظف به انجام مذاکرات برای تضمین بازرسی‌های آژانس از ایران است

عارف: سرمایه اجتماعی ایجاد شده در جنگ 12 روزه حفظ و تقویت شود

جبلی: حمله به رسانه ملی آغاز فروپاشی رویای رژیم صهیونی بود

ارزیابی سفیر ایران در ریاض از سفر وزیر امور خارجه به عربستان

بهاره آروین: حکومت در جنگ 12 روزه با رژیم اسرائیل نشان داد بخشی از مردم است

پنج بازیگری که نقش‌هاشون در سینمای ایران خیلی تکراری شده

خیلی سخته بخوای از همسرت بازجویی کنی

چهره ها/ جدیدترین عکس از تولد صمیمانه نیوشا ضیغمی

بلد نیستی با زن جماعت معاشرت کنی

دانشمندان چینی راز ترمیم اندام‌ها را کشف کردند

بیش از یک میلیون و 910 هزار نفر در خوزستان مشمول دریافت کالابرگ هستند

24هزار میلیارد تومان به حساب های بانکی خوزستان بازگشت

غول ترکیه در والیبال هم مدعی شد

وحشت در خط پایان؛ چاقوکشی در تور دو فرانس!

ساپینتو: کمتر خانه‌ای در دنیا مثل استقلال است

بازار جهانی نفت افزایش عرضه را جذب می‌کند

قدردانی پزشکیان از خدمات پرستاران در دوران جنگ 12 روزه

رسانه‌های عبری: هکرهای ایرانی اطلاعات صدها تن از مسؤولان صهیونیست را منتشر کردند

شمس الواعظین: اسرائیل با واسطه‌ گفت ما را با خیبرشکن نزنید، با فتاح و موشک‌های کلاسیک بزنید

برادر شهید طهرانچی: باور برادرم این بود که علم قدرت می‌سازد تا کسی به خاک ایران چپ نگاه نکند

دیپلمات پیشین ایران: اگر وارد مذاکره نمی‌شدیم، شاید مردم تا این حد وارد صحنه نمی‌شدند

دعوت ورزشکاران خوزستانی به اردوی تیم‌ملی جودو

تغییر چهره باورنکردنی آناهیتا همتی و برادرش آرین

اومدم حقمو بگیرم…

درگذشت یک هنرمند بر اثر سرطان

حلالت نمی‌کنم آقا ابراهیم!

آدمایی مثل ما باید بیشتر تلاش کنن!