خوزستان بدون بالگرد؛ بحران در دل آتش و تالابها
گفتگو
بزرگنمايي:
پیام خوزستان - تسنیم / معاون محیط طبیعی ادارهکل محیط زیست خوزستان گفت: یک مساله اصلی که در خوزستان وجود دارد و همیشه مغفول مانده است، استقرار یک بالگرد در این استان است. اطفای حریق در برخی نقاط بهویژه در حوزه زاگرس و در عمق تالابها نیاز به هلیبرد نیرو دارد.
سیدعادل مولا، معاون محیط طبیعی ادارهکل محیط زیست خوزستان پیرامون آتشسوزیهای گستردهای که هر ساله در جنگلها و بیشههای استان رخ میدهد، اظهار کرد: با توجه به شرایط اقلیمی و خشکسالی حاکم بر استان، قسمت عمدهای از جنگلها و بیشههای ما دچار بحران خشکالی هستند.
وی ادامه داد: علاوه بر آن در این فصل و بهویژه در ماههای اردیبهشت و خرداد علت عمده آتشسوزیها، ناشی از سرایت آتش از مزارع است که پس از برداشت محصول آتش زده میشوند. در 3 ماه گذشته 30 فقره آتشسوزی داشتیم که طی آن 275 هکتار از جنگلها و مراتع استان دچار حریق شد. در همین راستا نیز 48 نفر متخلف و عامل آتشسوزی به مراجع قضایی معرفی شد.
مولا با بیان اینکه این فصل، فصل تخمگذاری و جوجهآوری بسیاری از پرندگان است؛ ادامه داد: این آتشسوزیها علاوه بر خسارت به مراتع و آلوده کردن هوا، آسیب جدی و مستقیم به پرندگان، خزندگان و دیگر زیستمندان زیرخاک وارد کرده و خسارتهای جبرانناپذیری در بحث زیستگاهها ایجاد میکنند.
وی گفت: یک علت دیگر وقوع آتشسوزی، توسط افراد غیرمسئول و ناآگاه است که برای استفاده شخصی اقدام به آتشافروزی کرده و سپس آتش را بهدرستی خاموش نمیکنند و با یک جریان باد موسمی، منجر به بروز حریق گسترده میشود.
معاون محیط طبیعی ادارهکل محیط زیست خوزستان بیان کرد: امسال تلاش زیادی شد از محل اعتبارات ملی و استانی در بحث تجهیز محیطبانیها و یگان حفاظت اقدام شده و در زمینه اطفای حریق نیز تجهیزات نوین مثل پهپاد و دوربین برای رصد و بررسی کانونهای آتش و تجهیزات انفرادی مثل دمنده، لباس مخصوص، ماسک و... خریداری شود.
مولا تصریح کرد: یک مساله اصلی که در خوزستان وجود دارد و همیشه مغفول مانده است، استقرار یک بالگرد در این استان است. اطفای حریق در برخی نقاط بهویژه در حوزه زاگرس و در عمق تالابها نیاز به هلیبرد نیرو دارد. در برخی مناطق هم نیرو دسترسی ندارد و نیاز به آبپاشی هوایی است.
وی ادامه داد: انجام هماهنگیها برای درخواست هلیکوپتر و هواپیمای آبپاش بسیار زمانبر است و منجر به ورود خسارت فراوان به زیستگاهها و منابع طبیعی میشود. از مسئولان کشوری و استانی بهویژه سازمان حفاظت محیطزیست و مدیریت بحران استان، تقاضای پیگیری جهت استقرار یک فروند بالگرد یا هواپیمای آبپاش در سطح استان را داریم.
مولا خاطرنشان کرد: با توجه به اینکه امسال هم شرایط گرم و خشکی در پیش داریم، انتظار ما این است که تعداد آتشسوزیها و تعداد مناطق درگیر، بیشتر خواهد شد.
وی افزود: آمادگی کامل در شرایط بحران در استان وجود دارد ولی همچنان نیاز به آموزش است. الزاماتی برای دستگاههای اجرایی تعریف شده و برای مثال در حوزه جهاد کشاورزی، باید در زمینه آموزش کشاورزان و گردشگران از راههای مختلف اقدام شود.
معاون محیططبیعی ادارهکل محیطزیست خوزستان در پایان گفت: زمانیکه بحران ایجاد میشود باید بهصورت عملیاتی وارد شویم و همین موضوع نیاز به همکاری همهجانبه نیروهای مسلح، شهرداریها، فرمانداریها و... دارد. در حوزههای دز و کرخه شاهد هستیم که فرمانداران بهصورت میدانی پای کار هستند و این درحالیاست که در برخی نقاط استان، شهرداریها در هنگام بروز بحران، کملطفی میکنند.
لینک کوتاه:
https://www.payamekhuzestan.ir/Fa/News/1118392/