پیام خوزستان

آخرين مطالب

واعظی: نباید در کشور شهروند درجه یک و سه داشته باشیم سیاسی

واعظی: نباید در کشور شهروند درجه یک و سه داشته باشیم
  بزرگنمايي:

پیام خوزستان - خبرآنلاین / محمود واعظی گفت: ایران متعلق به همه مردم ایران است و می بایست در مدیریت و نظارت بر امور کشور حضور بیشتری داشته باشند. ما مردم را فقط در روز انتخابات نمی‌خواهیم؛ بلکه مداوم و برای همیشه به مردم نیاز داریم. «اصلاحات» کلید واژه ای است که سیاسیون پس از ایجاد هر بحران در کشور از ضرورت آن می گویند؛ خواه اعتراضات مردم باشد و خواه جنگ. اما بلافاصله پس از فروکش کردن آن بحران ها، مسیر حرکت به سمت اصلاحات نیز به بن بست می خورد. 
در همین راستا، محمود واعظی، رئیس دفتر دولت دوازدهم، در گفت و گویی با خبرگزاری خبرآنلاین درباره حرکت به سمت اصلاحات بیان کرد: ««تکثرگرایی» به معنای شنیده شدن صدای منتقدان دلسوز و مطالبات مردم است و به استمرار انسجام داخلی کمک می کند و می تواند منجر به آرامش بیشتر وپیشرفت کشور شود. ضروری است مراقبت شود که گروه‌های تندرو با ایجاد اختلاف برکات و دستاوردهای سیاسی-اجتماعی این 12 روز را از بین نبرند.»
وی گفت: «ایران متعلق به همه مردم ایران است و می بایست در مدیریت و نظارت بر امور کشور حضور بیشتری داشته باشند. ما مردم را فقط در روز انتخابات نمی‌خواهیم؛ بلکه مداوم و برای همیشه به مردم نیاز داریم. اصلاحات و تغییر در رویکردها، فرصتی بسیار مهم و مغتنم برای ایران از یکسو و پاسخی‌ شایسته به حمایت و همدلی‌ای که مردم داوطلبانه از خود نشان دادند از سوی دیگر خواهد بود.»
واعظی با اشاره به توقف مسیر اصلاحات پس از فروکش کردن بحران ها گفت: «به‌هیچ‌وجه نباید گروهی احساس کنند که حق بیشتری نسبت به سایر مردم دارند. بهترین الگو در این زمینه همان 12 روز جنگ بود؛ در آن مقطع، خوانندگان، ورزشکاران، هنرمندان، بازیگران و همه اقشار به‌صورت یکسان حضور پیدا کردند و همه باهم به میدان آمدند.»
مشروح گفتگوی محمود واعظی، رئیس دفتر دولت دوازدهم با خبرگزاری خبرآنلاین را بخوانید؛
************************
* آقای واعظی! بعد از آتش‌بس برقرارشده میان تهران و تل‌آویو، برخی از چهره‌های سیاسی از ضرورت ایجاد یک‌سری اصلاحات در کشور سخن گفته‌اند. حتی آقای پزشکیان نیز تأکید داشتند که باید از نگاه‌های تنگ‌نظرانه فاصله گرفت. این موضوع تا چه حد واقع‌بینانه و امکان‌پذیر است؟
جنگ تحمیلی 12 روزه که با تجاوز غیر قانونی رژیم صهیونیستی به خاک ایران آغاز شد، در ابعاد مختلف اتفاقی بزرگ برای ایران معاصر بود. شاید بفرمایید که ایران و ایرانیان جنگ 8 ساله با عراق را نیز تجربه و پشت سر گذاشته اند، اما این جنگ 12 روزه فشرده از وجوه مختلف حادثه‌ای بسیار مهم به‌شمار می‌رود.
ضروری است حاکمیت و دستگاه های ذیربط برای تقویت بیشتر و رفع کاستی ها ابعاد مختلف این جنگ را مورد ارزیابی دقیق قرار داده و اصلاحات لازم صورت پذیرد. در جریان این تجاوز غیر قانونی و ناجوانمردانه که با غافلگیری و ترور فرماندهان نظامی کشور شروع و استمرار یافت نقاط قوت هایی داشتیم و ضعف‌هایی نیز وجود داشت.
مسئولان عالی‌رتبه کشور و بخش‌های ذی‌ربط، ضروری است نقاط قوت را شناسایی و تقویت کنند تا در راستای بازدارندگی آینده به کار گرفته شوند و ضعف ها هم سریعاً مورد بررسی قرار گیرد و اصلاح شود. جملگی اقشار، شخصیت ها، جریان های سیاسی و صنفی، مسئولان، نخبگان و همه دلسوزان کشور بر این باورند که ضروری است برخی از سیاست ها که موجب افزایش رضایت مردم و همبستگی بیشتر اجتماعی میشود، مورد بازنگری و اصلاح قرار گیرد.
وقت آن است که پاسخ شایسته‌ای به وحدت فاخر مردم داده شود
اصـلاح به این معنی کـه نـقـاط مـثبت و منفی را فهرست و پس از ارزیابی دقیق کارشناسی به دور از هرگونه جناح گرایی و تمرکز صرف بر منافع ملی، طی اهتمامی مجدانه از سوی حاکمیت و دولت سریعا نقاط منفی را به نقاط مثبت تبدیل کنیم.
علی رغم فشار های امنیتی، نظامی، رسانه ای، سیاسی و ... که در این 12 روز به کشور وارد شد، حسب همبستگی و ایستادگی ملت، هوشمندی و عکس العمل های عقلایی حاکمیت و توانایی های فاخر و بازدارنده نیروهای مسلح به‌ نوعی پیروزی نصیب ایران شد و با موفقیت از این پیچ تاریخی عبور کردیم. به طوری که در روزهای پایانی جنگ تحمیلی، اسرائیلی‌ ها از آمریکا درخواست میانجی‌گری کردند و آمریکا نیز از قطر خواست تا ایران را به آتش بس راضی کنند. این درخواست نشان‌دهنده فشار بازدارنده ای بود که از همه جهات به دشمن وارد شد و موجب کاهش تاب آوری آنان شد.
12 روز جنگ تحمیلی ایران متمدن با رژیم فاشیستی صهیونی که با شهادت جانگداز فرماندهان، دانشمندان و عده کثیری مردم غیرنظامی بی گناه همراه بود به ما ثابت کرد که ضروری است در کلیه حوزه‌های دفاعی، امنیتی، اطلاعاتی، اجتماعی و از همه مهم‌تر، نوع ارتباط حاکمیت با ملت بازنگری صورت گیرد.
اصلاح و بازنگری باید به شکلی انجام شود که انسجام و قدرت کشور به شکل مضاعف و با سرعتی زیاد افزایش یابد. به نظر من، بازدارندگی واقعی مجموعه‌ای از این مولفه‌هاست. اکنون که آحاد ملت ایران، وحدت، انسجام بی نظیر و پشتیبانی خود از رهبری، حاکمیت و نیروهای مسلح را برای کمک به مدیریت جنگ نشان داده‌ اند و غیرتمندانه ایستادند تا ایران عزیز چنان گذشته مقتدر بماند و آسیبی نبیند، وقت آن است که پاسخ شایسته‌ای به وحدت فاخر مردم داده شود.
نباید از مکر و توطئه های همیشگی دشمنان و بدخواهان غافل شد
* تغییر نگاه معطوف به چه بخش‌هایی است و اصلاحات مدنظر در چه زمینه‌هایی باید شکل بگیرد؟
ما در بعد نظامی توانستیم برخی از موشک‌ها و توانایی‌های دفاعی خود را آزمایش و طی عکس العمل های بازدارنده و در دفاعی کاملا مشروع، قدرت خود را نشان داده و از ایران و ایرانی صیانت کنیم، اما به جد نیازمند ارزیابی نقاط قوت و ضعف خود در عرصه های نظامی، امنیتی و اطلاعاتی هستیم.
حال که آتش بس صورت گرفته نباید از مکر و توطئه های همیشگی دشمنان و بدخواهان غافل شد. به شکل منطقی ضروری است سطح بازدارندگی دفاعی ، امنیتی و اطلاعاتی در بالاترین حالت ممکن حفظ شود.
اینکه ما در زمینه‌هایی چون پدافند هوایی، و سایر مباحث نظامی، امنیتی و اطلاعاتی چه عملکردی داشتیم، باید به شکل دقیق و کاملا کارشناسی از سوی دستگاه های ذیربط مورد بررسی دقیق قرار گیرد و از نتایج بررسی‌ها بهره‌برداری حداکثری صورت گرفته و متعاقبا به شکل عاجل اصلاحات لازم عملیاتی شود.
طبیعتاً به جزئیات این مسائل به‌صورت عمومی و علنی پرداخته نمی‌شود، اما قطعاً مسئولان ذی‌ربط مجدانه در حال پرداختن به این قبیل امور حیاتی که امنیت ملی در گرو آن است هستند و خواهند بود.
دشمن گمان می کرد مردم از نظام و کشورشان حمایت نخواهند کرد اما...
* در بخش‌های اجتماعی و سیاسی، وضعیت چگونه است؟
ضرورت ارزیابی حوزه اطلاعاتی و امنیتی نیز غیرقابل اجتناب است. این حوزه نیز نیازمند بررسی دقیق است. شاهد بودیم که در طول جنگ تحمیلی 12 روزه عده ای به‌عنوان نفوذی و سرسپرده اجانب، در خرابکاری ها نقش ایفا نمودند و در شرایط جنگی خیانت بزرگی مرتکب شدند.
خنثی کردن شبکه های نفوذ، مسئله ای است که مستقیما با سطح هوشیاری و واکنش سریع دستگاه‌های اطلاعاتی و امنیتی کشور و همراهی و همکاری مردم مرتبط است و باید به شکل مضاعف بدان توجه و پرداخته شود.
دشمن پس از بهره گیری از همه ظرفیت های اطلاعاتی خود، گمان می‌کرد مادامی که به خاک ایران تجاوز نظامی کند، به‌دلیل وجود برخی نارضایتی‌های اقتصادی و دلخوری ها، مردم از نظام و کشورشان حمایت نخواهند کرد و در راستای سیاست های پلید دشمن قدم بر میدارند.
اما از بدو شروع جنگ در صبح روز جمعه، جملگی احزاب و اقشار و شخصیت‌ها در داخل و خارج از کشور، یک‌صدا در مسیر کمک به تامین امنیت ملی و حفظ تمامیت ارضی ایران به میدان آمدند و نفرت خود را از رژیم صهیونیستی متجاوز با صدایی رسا اعلام و از رزمندگان و نیروهای مسلح کشورمان حمایت کردند و پیام وحدت و انسجام برای صیانت از ایران عزیز را به جهان مخابره کردند. این همبستگی نقش تعیین کننده در موفقیت این جنگ داشت. 
باید به مطالبات مردم گوش جان فرا دهیم
ضروری است از ایجاد این همبستگی در کشور که مهم‌ترین پشتوانه حاکمیت و دولت برای رفع مشکلات داخلی و خارجی است بطور مجدانه صیانت شود تا اسنمرار یابد.
«تکثرگرایی» به معنای شنیده شدن صدای منتقدان دلسوز و مطالبات مردم است و به استمرار انسجام داخلی کمک می کند و می تواند منجر به آرامش بیشتر وپیشرفت کشور شود. ضروری است مراقبت شود که گروه‌های تندرو با ایجاد اختلاف برکات و دستاوردهای سیاسی-اجتماعی این 12 روز را از بین نبرند.
مردم متمدن، میهن دوست و آگاه ایران که این‌گونه پشت نظام و ایران ایستادند، بسیار شایسته قدردانی‌اند. این قدردانی باید چگونه باشد؟ باید به مطالبات مردم گوش جان فرا دهیم. باید برخی سیاست‌های غیر سازنده که موجب نارضایتی آنان شده‌، تغییر کند. باید کاری کنیم که انسجام و همبستگی به‌وجودآمده حول محور ایران، به یک مقطع کوتاه محدود نشود، بلکه به یک دوره طولانی‌مدت همراه با رشد و توسعه بدل شود.
پُروَزن ترین متغیر قدرت ایران، «مردم» هستند
عمیقاً اعتقاد دارم پُروَزن ترین متغیر قدرت ایران، «مردم» هستند. اگر حسب اقدامات سازنده و با سیاست های موثر به بسط رفاه اجتماعی بپردازیم و رضایت حداکثری و اعتماد مردم را جلب و همواره از آن صیانت کنیم، این رژیم کوچک غیرقانونی که هیچ، از گزند هیچ قدرت بزرگی در دنیا هراسی نخواهیم داشت؛ از این روی بزرگ‌ترین تضمین برای پیشرفت کشور «مشروعیت حداکثری» در مسیری عقلایی است. باید در کلیه حوزه ها بالاخص حوزه‌های اقتصادی، فرهنگی و اجتماعی، بیش از پیش به مردم اعتماد بیشتر کنیم و نظرات و مطالبات آن‌ها را در صدر امور قرار دهیم. 
ایران متعلق به همه مردم ایران است و می بایست در مدیریت و نظارت بر امور کشور حضور بیشتری داشته باشند. ما مردم را فقط در روز انتخابات نمی‌خواهیم؛ بلکه مداوم و برای همیشه به مردم نیاز داریم. اصلاحات و تغییر در رویکردها، فرصتی بسیار مهم و مغتنم برای ایران از یکسو و پاسخی‌ شایسته به حمایت و همدلی‌ای که مردم داوطلبانه از خود نشان دادند از سوی دیگر خواهد بود.
مردم از «اصلاحات ضروری» استقبال می کنند و در مسیر تغییر رویکردهایی که تاکنون جواب درستی نداده اند نیز با حاکمیت و دولت همراه خواهند بود.
نباید در کشور شهروند درجه یک و سه داشته باشیم
* چرا همواره در موارد بحرانی مانند پایان جنگ یا در زمان وقوع اعتراضات، از ضرورت اصلاحات صحبت می‌شود، اما به‌محض آرام شدن شرایط کشور، این موضوع به فراموشی سپرده می‌شود؟
نباید چنین اتفاقی بیفتد؛ یعنی نباید در کشور شهروند درجه یک و سه داشته باشیم. زمانی که انتخابات برگزار می‌شود یا تظاهراتی شکل می‌گیرد، همه به‌عنوان شهروند درجه یک تلقی می‌شوند، اما در سایر مقاطع، برخی تصور می‌کنند بیش از دیگران، حق شهروندی دارند. در حالی‌ که ما معتقدیم ایران متعلق به همه ایرانیان است.
به‌هیچ‌وجه نباید گروهی احساس کنند که حق بیشتری نسبت به سایر مردم دارند. بهترین الگو در این زمینه همان 12 روز جنگ بود؛ در آن مقطع، خوانندگان، ورزشکاران، هنرمندان، بازیگران و همه اقشار به‌صورت یکسان حضور پیدا کردند و همه باهم به میدان آمدند.

لینک کوتاه:
https://www.payamekhuzestan.ir/Fa/News/1118255/

نظرات شما

ارسال دیدگاه

Protected by FormShield
مخاطبان عزیز به اطلاع می رساند: از این پس با های لایت کردن هر واژه ای در متن خبر می توانید از امکان جستجوی آن عبارت یا واژه در ویکی پدیا و نیز آرشیو این پایگاه بهره مند شوید. این امکان برای اولین بار در پایگاه های خبری - تحلیلی گروه رسانه ای آریا برای مخاطبان عزیز ارائه می شود. امیدواریم این تحول نو در جهت دانش افزایی خوانندگان مفید باشد.

ساير مطالب

شهرداد روحانی از تعصبش روی عبارت "خلیج فارس" می گوید

مثل قدیما دور هم جمع شیم...

آیا مخاطبان «کارناوال» منتظر بازگشت رامبد جوان هستند؟

مسعود فراستی با «وطن و تن» از فردا در نمایش خانگی

خواستگاری مهدی پاکدل از مهراوه شریفی نیا در سریال "کیمیا"

یوتیوبر‌های فیلم و سریال درباره قسمت اول «شکارگاه» چه گفتند؟

چرا افراد باهوش‌ تصمیمات بهتری می‌گیرند؟

تشریح آخرین وضعیت مرجان‌های ایران

کاپیتان فولاد تمدید کرد

با حذف اخطارها؛ همه در فینال جام جهانی هستند

ترکیب ایران برای قهرمانی آسیا مشخص شد

تنیس ویمبلدون 2025؛ فریتز با قدرت در آستانه فینال ویمبلدون

اوراق تبعی بیمه‌ای و اوراق تبعی تأمین مالی منتشر شد

لندن، ایران را به بازگرداندن تحریم‌ها تهدید کرد

عراقچی: جنگ اسرائیل علیه ایران دیپلماسی را نابود کرد؛ آمریکا می‌تواند آن را احیا کند

ظریف: وقتی متهم نسل‌کشی، کاندیدای صلح نوبل معرفی می‌کند یعنی چه؟

فلاحت‌پیشه: اسرائیل آمار تلفات جنگ 12 روزه را پنهان می‌کند

چهره ها/ سلفی الهه رضایی مجری دهه شصتی با پسرش

سکانسی از سریال «پریدخت» با بازی درخشان حسن پورشیرازی

وقتی مریلا زارعی از تست بازیگریش میگه

محمدرضا غفاری کدوم نقش رو بهتر بازی کرد؟!

ابراهیم ایرج زاد: نرگس محمدی و علی اوجی دستمزد جوکر رو خرج فیلم کردن!

چهره ها/ قاب متفاوت بازیگر آقای قاضی با رضا عطاران

رونمایی از آنونس «آنجا همان ساعت» همزمان با اکران فیلم

درخشش «خوشه پروین» در رنگ‌های قرمز و آبی

تصادف در محور باغملک - اهواز 6 مصدوم بر جای گذاشت

ارزش‌گذاری ناچیز منچستریونایتد روی مدافع مازاد خود

حضور سرپرست اداره کل بنیاد شهید خراسان جنوبی در مراسم بزرگداشت شهید والامقام مهدی زیبا

حمله رسایی به مصاحبه پزشکیان با تاکر کارلسون: او فقط باید چای بخورد، اما حرفی نزند

عراقچی به عربستان سفر می‌کند

انگلیس: ایران همچنان توانایی غنی‌سازی اورانیوم دارد

اعتراف علنی ارتش اسرائیل به ضربات موشکی سهمگین ایران علیه سایت‌های نظامی

تا باشه از این بدبختیا باشه!

کناره‌گیری غیرمنتظره یکی از بازیگران از پروژه جدید کریستوفر نولان

مهدی ماهانی بازیگر: مملکت ما همه بچه‌ هیئتی‌ هستند

اینا میخوان پولا رو تقسیم کنن! تو هستی؟

آزیتا حاجیان در سریال «از یاد رفته»

نخستین حضور سینمایی بازیگران سریال «کنکل»

افزایش 86 درصدی راندمان پرورش بادمجان با نانوعصاره گیاهی

مسعود شجاعی سرمربی نفت آبادان شد

عملیات رهاسازی آب از سد مارون انجام می‌شود

سه نام بزرگ در فهرست فروش بارسلونا

مسعود شجاعی سرمربی صنعت نفت آبادان شد

مربی پرسپولیس به فولاد پیوست

معرفی مقصر اصلی ناکامی بارسا در خرید نیکو

نامه کافا به تعدادی از تیم‌های فوتسال کافا درباره زمان بازی‌ها

یک تیم دیگر از لیگ برتر فوتسال انصراف می‌دهد؟

ادامه روند ریزش قیمت طلا و سکه؛ دلار در کانال 87 هزارتومان ماند

پورمحمدی: ضربات سختی به دشمن زدیم

حسین طائب: این اراده ملت بود که آتش‌بس را به دشمن تحمیل کرد