پیام خوزستان

آخرين مطالب

نشانه هشداردهنده سرطانی خاموش ممکن است در مدفوع شما نهفته باشد علمي

نشانه هشداردهنده سرطانی خاموش ممکن است در مدفوع شما نهفته باشد
  بزرگنمايي:

پیام خوزستان - زومیت / پژوهش‌ها نشان می‌دهند باکتری‌های روده می‌توانند در تشخیص زودهنگام سرطان پانکراس به کار گرفته شوند.
غذا خورده باشید یا نه، لوزالمعده‌ شما در سکوت مشغول فعالیت است. این اندام حیاتی آنزیم‌هایی تولید می‌کند که به هضم غذا کمک می‌کنند و همچنین هورمون‌هایی ترشح می‌کند که سوخت‌وساز بدن را تنظیم می‌کنند. اما زمانی که اختلالی در عملکرد لوزالمعده ایجاد شود، پیامدهای آن می‌تواند بسیار جدی و ویرانگر باشد.
بازار
سرطان پانکراس به «قاتل خاموش» معروف است، زیرا در اغلب موارد، زمانی بیماران متوجه علائم بیماری می‌شوند که سرطان به مراحل پیشرفته رسیده و گزینه‌های درمانی بسیار محدود شده‌اند.
در بریتانیا، بین سال‌های 2017 تا 2019 بیش از 10٬700 مورد جدید ابتلا و 9٬500 مورد مرگ ناشی از سرطان لوزالمعده ثبت شد؛ درحالی‌که نرخ بروز این بیماری همچنان رو به افزایش است.
شایع‌ترین نوع سرطان پانکراس، آدنوکارسینوم مجرای پانکراس (PDAC) است که در مجرای پانکراس ایجاد می‌شود. مجرای پانکراس لوله‌ای است که پانکراس را به روده کوچک متصل می‌کند.تشکیل تومور در مجرای پانکراس، ممکن است جریان آنزیم‌های گوارشی را مسدود کند و درنتیجه اختلالاتی در متابولیسم انرژی به وجود آورد که بیماران را دچار خستگی و ناخوشی مزمن کند. با‌این‌حال، این علائم معمولا آن‌قدر خفیف و مبهم هستند که به‌راحتی نادیده گرفته یا به عوامل دیگری نسبت داده می‌شوند.
اکنون پژوهشگران برای تشخیص زودهنگام آدنوکارسینوم مجرای پانکراس به منبع غیرمنتظره‌ای روی آورده‌اند: نمونه‌های مدفوع. گرچه تحلیل مدفوع ممکن است روشی غیرمعمول برای تشخیص سرطان به‌نظر برسد، دانشمندان دریافته‌اند این ماده زائد حاوی گنجینه‌ای ارزشمند از اطلاعات مرتبط با سلامت انسان است.
روده‌ی شما میزبان تریلیون‌ها باکتری است.
تعداد سلول‌های باکتریایی در بدن شما تقریبا 40 تریلیون است؛ یعنی از تعداد سلول‌های انسانی که به حدود 30 تریلیون می‌رسد، بیشتر است. این ساکنان ریز جوامع پیچیده‌ای را تشکیل می‌دهند که می‌توانند وضعیت سلامت شما، ازجمله وجود بیماری‌ها را منعکس کنند.با توجه به اینکه آدنوکارسینوم مجرای پانکراس معمولا در بخشی از لوزالمعده که به روده متصل است، ایجاد می‌شود و اکثر افراد حرکات منظم روده‌ای دارند، نمونه‌برداری از مدفوع روشی ساده، بدون درد و کاربردی است تا بتوان ازطریق آن وضعیت سلامت درون بدن را بررسی کرد.
شواهد رو به افزایش
استفاده از میکروبیوم روده برای تشخیص وضعیت سلامت و بیماری در مطالعات متعددی در کشورهای مختلف ازجمله ژاپن، چین و اسپانیا مورد بررسی و تایید قرار گرفته است.
جدیدترین پیشرفت از مطالعه‌ای بین‌المللی در سال 2025 حاصل شده است که با همکاری پژوهشگران فنلاند و ایران انجام گرفت و هدفش بررسی ارتباط بین باکتری‌های روده و آغاز سرطان پانکراس در جمعیت‌های مختلف بود.
پژوهشگران نمونه‌های مدفوع را جمع‌آوری و DNA باکتریایی آن‌ها را با استفاده از روشی به نام توالی‌یابی امپلیکون ژن آران‌ای ریبوزومی 16اس (16S rRNA) تجزیه‌و‌تحلیل کردند. برخلاف نام پیچیده این روش، اصل کار ساده است: دانشمندان قطعه‌ی ژنتیکی را که در ژنوم تمامی باکتری‌ها وجود دارد، توالی‌یابی و مقایسه می‌کنند.
آن‌ها با این کار می‌توانند به‌طور همزمان گونه‌های مختلف باکتری را شناسایی کنند و بشمارند.نتایج مطالعه فنلاندی-ایرانی قابل‌توجه بود. به‌طورکلی، تنوع باکتریایی روده بیماران مبتلا به آدنوکارسینوم مجرای پانکراس کمتر و فراوانی برخی از گونه‌های باکتریایی در روده آن‌ها نسبت به افراد سالم کمتر یا بیشتر بود.
تیم پژوهشی مدلی مبتنی‌بر هوش مصنوعی طراحی کرد که فقط با بررسی باکتری‌های روده افراد، به‌درستی تشخیص می‌داد که آن فرد به سرطان مبتلا یا سالم است.
حوزه پژوهش‌های میکروبیوم به سرعت درحال پیشرفت است.
درحالی‌که در مطالعه توصیف‌شده از روش توالی‌یابی امپلیکون استفاده شده است، روش‌های جدیدتری مانند توالی‌یابی متاژنومیک شاتگان اطلاعات بسیار دقیق‌تری را فراهم می‌کنند.
توالی‌یابی متاژنومیک شاتگان تکنیک پیشرفته است که به جای تمرکز روی یک ژن، تمام محتوای ژنومی باکتری‌ها را بررسی می‌کند و دقتی بی‌سابقه ارائه می‌دهد و حتی می‌تواند انتقال اخیر باکتری‌ها بین افراد را شناسایی کند.
با فناوری‌های جدید، دید ما نسبت به سلامتی تغییر کرده است. اکنون خود را نه فقط به‌عنوان یک انسان، بلکه به عنوان مجموعه‌ای پیچیده شامل انسان و میکروارگانیسم‌های همراهش می‌بینیم که باکتری‌ها نقش بسیار مهمی در حفظ سلامت و تندرستی ما دارند.
فراتر از سرطان پانکراس
کاربرد روش‌های مذکور محدود به سرطان پانکراس نیست. پژوهشگران موسسه کوادرام بریتانیا نیز از رویکردهای مشابهی برای مطالعه سرطان روده بزرگ استفاده می‌کنند. آن‌ها تاکنون بیش از هزار نمونه مدفوع را با استفاده از نرم‌افزارهای پیشرفته بررسی کرده‌اند که می‌توانند ژنوم و عملکرد باکتری‌ها را حتی از قطعات خرد شده DNA شناسایی کنند.
هدف این پژوهش‌ها درک نحوه رفتار میکروب‌های روده در شرایطی است که فرد به سرطان روده مبتلا باشد.
با درک چگونگی واکنش و تاثیر شرکای میکروبی ما بر بیماری، به بینش‌هایی دست می‌یابیم که می‌توانند انقلابی در تشخیص و درمان بیماری‌ها ایجاد کنند.
پژوهش‌های گذشته نشان داده‌اند این موضوع بسیار پیچیده و گاهی درک آن دشوار است، اما پیشرفت‌های فناوری زیستی و هوش مصنوعی به‌طور فزاینده‌ای به ما کمک می‌کنند این دنیای میکروسکوپی را بهتر بشناسیم.

لینک کوتاه:
https://www.payamekhuzestan.ir/Fa/News/1118096/

نظرات شما

ارسال دیدگاه

Protected by FormShield
مخاطبان عزیز به اطلاع می رساند: از این پس با های لایت کردن هر واژه ای در متن خبر می توانید از امکان جستجوی آن عبارت یا واژه در ویکی پدیا و نیز آرشیو این پایگاه بهره مند شوید. این امکان برای اولین بار در پایگاه های خبری - تحلیلی گروه رسانه ای آریا برای مخاطبان عزیز ارائه می شود. امیدواریم این تحول نو در جهت دانش افزایی خوانندگان مفید باشد.

ساير مطالب

سخنگوی ارشد نیروهای مسلح: اگر رژیم صهیونیستی اقدامی کند، پاسخ محکمی به او داده خواهد شد

نیویورک‌تایمز: اسرائیل دروغ می‌گوید؛ حمله به اوین نمادین نبود

لاوروف: روسیه آماده است اورانیوم غنی‌شده در اختیار ایران قرار دهد

سخنگوی قرارگاه مرکزی خاتم الانبیا (ص): تمام تحرکات آمریکا، رژیم صهیونیستی و همپیمانان آنان در منطقه را رصد می‌کنیم

سفارت انگلیس در تهران بازگشایی شد

ملاقات معاون وزیر خارجه چین با عراقچی در ریودوژانیرو

دیدار عراقچی با گوترش در حاشیه اجلاس سران بریکس

فیلمی کمتر دیده شده از الناز شاکردوست

از همه مردم این شهر عصبانی بودم

فریدون جیرانی؛ خالق مشرقی‌ها

چالش های سخت الناز ملک در سریال سقوط!

تهدید کهکشانی؛ آیا ستارگان گذری می‌توانند سیاره‌ها را از منظومه شمسی بیرون برانند؟

شکار از تراکتور؛ مربی یونایتد در پرسپولیس

عزیمت دختران ملی پوش فوتبال به مشهد

هافبک سابق استقلال به فجر پیوست

برای تکرار این شادی‌ها و تاریخسازی!

گزینه سابق ایران سرمربی جدید قهرمان لهستان

حامد لک شاگرد یحیی شد

مرد محبوب اسکوچیچ با تراکتور تمدید کرد

چرخش دوباره فرعباسی به سمت استقلال

اولین مربی ایرانی استقلال در فصل جدید!

ایران حملات رژیم صهیونیستی به یمن را به شدت محکوم کرد

عراقچی در حاشیه اجلاس بریکس با رئیس‌جمهور آفریقای جنوبی دیدار کرد

واکنش آشنا به ادعای اخیر خاندوزی در صدا و سیما

گزارش شبکه اسرائیلی از شکست در برابر وحدت مردم ایران

گروسی: مسئله هسته‌ای ایران با اقدام نظامی حل نمی‌شود

عارف: کاستی‌ها در بخش پدافندی به ویژه امنیت سایبری باید جبران شود

این رفتارها بعد از طلاق درسته؟

میگن‌عروسی‌باباش‌بوده

مگه از زنت طلاق نگرفتی؟

تعبیر جالب عباس موزون از محرم امسال ...

چهره ها/ عکس جدید و متفاوت الهام چرخنده پربازدید شد

تجربه خروج از بدن شاید مکانیسمی دفاعی برای مقابله با آسیب‌های روانی باشد

حامد لک به فولاد خوزستان پیوست

درخواست ساپینتو؛ تمدید قرارداد سریع کاپیتان‌ها

انصاری را می‌خواستند اما پیروانی در پرسپولیس!

لیگ ملت‌ها؛ پیاتزا و شروع آنالیز تیم اول دنیا

پزشکیان در گفت‌وگو با مجری معروف آمریکایی: اسرائیل برای ترور من اقدام کرد اما ناکام ماند

سخنگوی دولت: غیبت رهبر انقلاب بنا بر ملاحظات کاملا طبیعی بود

روایت رئیس سازمان صداوسیما از روز تجاوز رژیم صهیونیستی به ساختمان شیشه‌ای

وزیر اسرائیلی: ژنرال سلیمانی حلقه آتش را دور اسرائیل ساخت

پزشکیان: فتوایی برای ترور ترامپ نداریم

واکنش مشاور وزیر خارجه به جایزه گذاشتن برای سر ترامپ

شایعه جایزه برای «سر ترامپ» توسط سازمان تبلیغات اسلامی تکذیب شد

تو زیادی خوش‌بینی، من نگران آوا هستم

نگاهی به سریال «شکارگاه»؛ روایتگر داستانی رازآلود در دوران قاجار

این فیلم شهاب حسینی را پس از 17 سال دوباره ببینید

دیالوگ هایی زیبا درباره ایران در سریال تاسیان

فیلم‌هایی که ای کاش می‌تونستم برای اولین بار ببینیم

بریده‌ای از قسمت 10 سریال مرهم