آنچه باید از عوارض عدم کنترل کمکاری تیروئید و مصرف داروهای تیروئیدی بدانید
اجتماعی
بزرگنمايي:
پیام خوزستان - کارشناس ارشد دارویی مرکز اطلاعرسانی دارو و سموم معاونت غذا و دارو دانشگاه علوم پزشکی اهواز توضیحاتی درخصوص وارض عدم کنترل کمکاری تیروئید و مصرف داروها ارائه داد.
به گزارش خبرگزاری صداوسیما استان خوزستان ، دکتر پریسا اعتصام با بیان اینکه عدم کنترل کمکاری تیروئید و درمان به موقع آن موجب افزایش فشارخون بارداری، سقط خود به خودی و زایمان زودرس میشود، گفت: لووتیروکسین یکی از داروهای اصلی و مهم برای کمکاری تیروئید است، چنانچه این دارو در دوران بارداری توسط پزشک تجویز گردد، حتما باید مصرف شود. اگرچه ممکن است پزشک در شرایط دیگر هم این دارو را برای شما تجویز کند.
وی افزود: در صورت مصرف این دارو از قبل، به محض اطلاع از بارداری، موضوع را با پزشک خود مطرح کنید. زیرا سطح هورمون محرک تیروئید (TSH) ممکن است در طول بارداری افزایش پیدا کند، بنابراین در این شرایط باید دوز لووتیروکسین تعدیل شود.
دکتر اعتصام با بیان اینکه این دارو در فرمهای خوراکی 100 میکروگرم و 50 میکروگرم (1/0 میلیگرم و 05/0 میلیگرم) در بازار موجود است، عنوان کرد: این دارو را باید با شکم خالی و حداقل 30 تا 60 دقیقه قبل از صبحانه (بهترین حالت) و با یک لیوان پر آب مصرف کنید.
کارشناس ارشد دارویی مرکز اطلاعرسانی دارو و سموم معاونت غذا و دارو دانشگاه علوم پزشکی اهواز با تاکید بر اینکه دارو را در زمان مشخصی از شبانهروز استفاده کنید، ادامه داد: در صورت مصرف آن در شب، 3 تا 4 ساعت بعد از آخرین وعده غذا باید مصرف شود. دارو را به صورت کامل ببلعید ولی اگر به هر دلیلی توانایی بلع نداشتید با 2ـ1 قاشق آب مخلوط و به سرعت مصرف شود و در دهان نگه داشته نشود.
وی تاکید کرد: این دارو را با فراوردههای حاوی آهن مصرف نکنید؛ آنتیاسیدهای حاوی آلومینیوم و منیزیوم یا کلسیم کربنات، باید 4 ساعت قبل یا 4 ساعت بعد از این دارو مصرف شوند. مصرف ارلستات و فراوردههای مشابه به نامهای تجاری مختلف، باید با زمان مصرف لووتیروکسین 4 ساعت فاصله داشته باشد.
دکتر اعتصام میگوید: بعضی غذاها مانند آرد سویا که در فرمولاسیونهای شیر کودک وجود دارد ممکن است باعث تغییر در اثربخشی این دارو شوند؛ بنابراین در مصرف اینگونه غذاها باید دقت لازم داشته باشید. همچنین اگر علاقه زیادی به مصرف گریپ فروت دارید و یا به مقدار زیاد از این آب میوه استفاده میکنید، حتما به پزشک اطلاع بدهید که دوز دارو را تعدیل کند.
کارشناس ارشد دارویی مرکز اطلاعرسانی دارو و سموم معاونت غذا و دارو دانشگاه علوم پزشکی اهواز یادآوری شد: این دارو را همیشه با یک نشان تجاری (از شرکت سازنده) تهیه کنید. اگر یک دوز از آن را فراموش کردید به محض یادآوری، آن را به سرعت مصرف کنید ولی اگر به زمان دوز بعدی رسید، آن دوز را فراموش کنید و طبق برنامه درست، دارو را مصرف نمایید. توجه داشته باشید که هرگز دارو را از بلیستر خارج نکنید.
دکتر اعتصام با بیان اینکه در روند درمان ممکن است اثر کامل این دارو تا 6 هفته اول ظاهر نشود، افزود: مصرف این دارو باید 4 ساعت از زمان مصرف محصولات آهنی و کلسیم یا املاح صفراوی فاصله داشته باشد و در صورت ایجاد تپش قلب، افزایش ضربان قلب، عدم تحمل ورزش و تنگی نفس در ورزش حتما موضوع را با پزشک معالج در میان بگذارید.
وی با اشاره به اینکه در بیماران قلبی عروقی ممکن است نیاز به کاهش دوز اولیه و تیتر کردن منظم دارو باشد، گفت: در شرح حال خود، مواردی مانند سن بالای 65 سال، یائسگی، ابتلا به دیابت، بیماری قلبی عروقی، پوکی استخوان و داشتن نودولهای بزرگ تیروئید را حتما به پزشک معالج اطلاع دهید.
لینک کوتاه:
https://www.payamekhuzestan.ir/Fa/News/1117710/