پیام خوزستان

آخرين مطالب

درمان نابینایی ارثی، نزدیکتر از همیشه علمي

درمان نابینایی ارثی، نزدیکتر از همیشه
  بزرگنمايي:

پیام خوزستان - ایسنا / محققان امیدوارند تا سال 2028 آزمایش‌های بالینی تکنیک آنتی‌بادی(پادتن) خود را آغاز کنند و به هزاران نفری که از بیماری شبکیه رنج می‌برند، بینایی دوباره ببخشند.
یک درمان جدید و موفق به سلول‌های آسیب دیده شبکیه چشم اجازه می‌دهد تا خود را بازسازی کنند.
تحقیقات فعلی بر روی موش‌ها انجام شده است، اما نحوه انجام آن در انسان‌ها یکسان است که امید به راه جدیدی برای درمان انواع خاصی از نابینایی را باز می‌کند.
بازار
بیماری رتینیت پیگمانتوزا(شبکیه آماس) در حالی که به عنوان یک بیماری نسبتا نادر در نظر گرفته می‌شود، تقریباً 1.5 میلیون نفر را در سراسر جهان تحت تاثیر قرار می‌دهد و به عنوان عامل شماره یک نابینایی ارثی مرتبط با دژنراسیون شبکیه در نظر گرفته می‌شود.
این بیماری باعث تجزیه سلول‌های حساس به نور به نام گیرنده‌های نوری در شبکیه می‌شود که منجر به کاهش تدریجی بینایی و در نهایت از دست دادن کامل بینایی مرکزی می‌شود.
در حال حاضر هیچ درمان شناخته شده‌ای برای بیماری «رتینیت پیگمانتوزا» وجود ندارد، اما محققان مؤسسه علوم و فناوری پیشرفته کره(KAIST) به تازگی پیشرفتی در درمان آن داشته‌اند که مطمئناً می‌تواند منجر به درمان کامل آن شود.
دانشمندان در انجام تحقیقات خود از ماهی (به ویژه گورخرماهی) الهام گرفتند. این به این دلیل است که وقتی شبکیه چشم این حیوانات آسیب می‌بیند، توانایی عجیبی در بازسازی سلول‌های آسیب دیده دارند. به نظر می‌رسد دلیل این امر مربوط به سلول‌های گلیا مولر(Müller glia) است. پوششی از این سلول‌ها ارتباطی بین لایه‌های داخلی و خارجی شبکیه ایجاد می‌کند، به علاوه آنها به حذف ضایعات عصبی از چشم کمک می‌کنند و به انتقال نور کمک می‌کنند.
هنگامی که شبکیه چشم ماهی‌ها آسیب می‌بیند، سلول‌های «گلیا مولر» به سلول‌های پیش‌ساز شبکیه تمایز می‌یابند که نورون‌های جدیدی تولید می‌کنند و به ماهی‌ها کمک می‌کنند بینایی خود را به درستی حفظ کنند.
این مورد در پستانداران صدق نمی‌کند و محققان KAIST با مطالعه چشم‌های اهدایی انسان و چشم‌های موش‌هایی که برای آسیب شبکیه طراحی شده بودند، متوجه شدند که چرا اینگونه است.
این به دلیل پروتئینی به نام PROX1 است که در چشم آسیب دیده انسان و موش وجود دارد. پروتئین PROX1 از تمایز سلول‌های «گلیا مولر» در پستانداران جلوگیری می‌کند. با مسدود شدن این توانایی، سلول‌های گلیا نمی‌توانند برای بازسازی سلول‌های شبکیه کار کنند.
بنابراین محققان یک آنتی‌بادی را توسعه دادند که به پروتئین PROX1 متصل می‌شود. هنگامی که این آنتی‌بادی به شبکیه موش‌های مبتلا به «رتینیت پیگمانتوزا» تزریق شد، عملکرد پروتئین PROX1 مسدود شد، بازسازی شبکیه بازسازی شد و بینایی برای مدت بیش از شش ماه بازگشت.
این تیم در حال حاضر در حال توسعه آنتی‌بادی PROX1 از طریق یک استارت‌آپمسووم به «Cellia» است و امیدوار است در سال 2028 آزمایش‌های انسانی را برای بیماران مبتلا به «رتینیت پیگمانتوزا» و سایر بیماری‌های شبکیه که در حال حاضر درمان ندارند، آغاز کنند.
یون جونگ لی(Eun Jung Lee) نویسنده ارشد مطالعه می‌گوید: ما در حال تکمیل بهینه‌سازی آنتی‌بادی خنثی کننده PROX1 موسوم به CLZ001 هستیم و قبل از تجویز آن در بیماران مبتلا به بیماری شبکیه، به سمت مطالعات پیش‌بالینی حرکت می‌کنیم.
وی افزود: هدف ما ارائه راه حلی برای بیماران در معرض نابینایی است که در حال حاضر فاقد گزینه‌های درمانی مناسب هستند.
این پژوهش در مجله Nature Communications منتشر شده است.

لینک کوتاه:
https://www.payamekhuzestan.ir/Fa/News/1112351/

نظرات شما

ارسال دیدگاه

Protected by FormShield
مخاطبان عزیز به اطلاع می رساند: از این پس با های لایت کردن هر واژه ای در متن خبر می توانید از امکان جستجوی آن عبارت یا واژه در ویکی پدیا و نیز آرشیو این پایگاه بهره مند شوید. این امکان برای اولین بار در پایگاه های خبری - تحلیلی گروه رسانه ای آریا برای مخاطبان عزیز ارائه می شود. امیدواریم این تحول نو در جهت دانش افزایی خوانندگان مفید باشد.

ساير مطالب

اما خدایا تو شاهدی!

پست احساسی نوید محمدزاده پس از حمله دیروز به ایران

همای تاسیان در اینستاگرام از جمشید تجلیل کرد

رضا رشیدپور: آماده سربازی هستم!

در پناه نیروهای مسلح؛ استوری اینستاگرامی سردار آزمون

از آدمی که همه چیو راحت فراموش میکنه نباید انتظار داشت!

معرفی تیم‌های جام باشگاه‌های جهان؛ گروه ‏C

تمجید علیرضا دبیر از ستاره‌های تیم ملی والیبال

خودروهای گذر موقت در صورت انقضای مهلت، قاچاق محسوب می‌شوند

روس‌اتم مسئول ساخت نیروگاه هسته‌ای قزاقستان شد

تکذیب شایعه حمله به پتروشیمی شهید تندگویان

حسن اسدی: دلی که برای وطن نلرزد، دست کمی از دشمن ندارد

آقا دوتا ساندیس چقدر میشه؟

مجید واشقانی: ایرانی به هیچ خدایی چشم نمیگه

بمب ساعتی: اسیدیته‌ دریا به سطح بحرانی رسیده و کل اکوسیستم‌ها را تهدید می‌کند

کشف پژوهشگران ایرانی: زنی جوان 6هزار سال پیش در خوزستان کشته شد؛ اما کسی نمی‌داند چرا

دانشمندان روس جزیره‌ای جدید را در دریای خزر کشف کرده‌اند

فراهم شدن امکان گفتگوی لحظه‌ای برای مردی فلج با یک فناوری جدید

حمله به دو پالایشگاه گازی/ شرایط تحت کنترل است

حمله به 2 پالایشگاه گازی/ شرایط تحت کنترل است

با پیگیری مطالبات مردمی، خروج خودروهای جزیره کیش تسهیل شد

معرفی تیم‌های جام باشگاه‌های جهان؛ گروه ‏B

این برادران غیرقابل مهار برزیلی!

مسابقه آسان نه، این سخت‌ترین بازی ایران است!

2 برنز برای بنیامین فرجی و مبین امیری در مسابقات پینگ‌پنگ نروژ

تقدیر کمیته ملی المپیک از احترام نظامی در ریو

آغاز ماجراجویی جوانان واترپلوی ایران در مسابقات جهانی

جام قهرمانی به میزبان رسید!

راهکار ویژه اینتر برای خارج کردن طارمی از ایران

شهادت فرزند برومند شهرستان دشتی استان بوشهر در حمله متجاوزانه صهیونیست به خاک ایران

حمله پهپادی به ایران از خاک عراق!

هشدار پزشکیان: استمرار تجاوزات با پاسخ شدیدتر و قدرتمندانه‌تر نیروهای مسلح ایران مواجه خواهد شد

ظریف: پایکوبی ترامپ برای خسارات ایران چندان طول نکشید

لحظه اصابت موشک نقطه‌زن ایرانی در جنوب تل‌آویو

شکار جنگنده 100 میلیون دلاری آمریکایی در آسمان ایران

اسراییل فاز 14 پارس جنوبی را با ریزپرنده هدف قرار داد

تصویری از لباسی که شهید حاجی‌زاده هنگام شهادت به تن داشت

اعتراف «نتانیاهو» به قدرت موشکی ایران

بازتاب جهانی حمله ایران به قلب تل‌آویو

عمان لغو مذاکرات ایران و آمریکا را اعلام کرد

خانه تئاتر حمله رژیم صهیونیستی به خاک ایران را محکوم کرد

اکران و نقد «غریبه و مه» در سینماتک خانه هنرمندان ایران

معرفی تیم‌های جام باشگاه‌های جهان؛ گروه ‏A

استقلال به دنبال توافق با سرمربی خارجی سابق

لیگ ملت‌ها؛ لهستان به داد ایران رسید

فرانسه و معرفی یک پدیده جدید به والیبال جهان

طلا و نقره پاراکانوی ایران در رقابت‌های قهرمانی آسیا

پیروزی فوتسالیست‌های ناشنوا برابر مراکش در رقابت‌های قهرمانی جهان

برزیل ٣- اوکراین ٢؛ ظهر شگفت‌انگیز ماراکانا

دور جدید مذاکرات استقلال برای جذب علی کریمی