پیام خوزستان

آخرين مطالب

کاظم هژیرآزاد: «مختارنامه» متن بسیار خوبی داشت گفتگو

کاظم هژیرآزاد: «مختارنامه» متن بسیار خوبی داشت
  بزرگنمايي:

پیام خوزستان - ایسنا / کاظم هژیرآزاد که بیش از 80 سریال تلویزیونی در این سال‌ها بازی کرده است، در توضیح نقش‌هایی که در کارنامه‌اش بیشتر دوستشان دارد، خاطرنشان کرد: برای سریال «یلدا» (حسن میرباقری سال 1391) سه ماه در شاهرود بودیم و لهجه شاهرودی یاد گرفتم. نقشم قهوه‌چی بود و تماشاچی و خودم آن را دوست داشتم. سریال «گیلدا» (سال 1399) را یک سال در لرستان کار کردیم و نقش شیرعلی را داشتم که زیاد دیده نشد، ولی من بسیار دوستش داشتم.
کاظم هژیرآزاد بازیگری است که پنج دهه است هنرنمایی‌هایش را در تلویزیون دیده‌ایم؛ بازیگری که عمدتاً در نقش‌های پرصلابت و جدی بازی کرده است. هژیرآزاد فعالیت در تلویزیون را از اوایل دهه 1360 شروع کرده و تلویزیون را خانه خود می‌داند. 
بازار
این بازیگر پیش‌کسوت در گفت‌وگو با خبرنگار هفته‌نامه صداوسیما اظهار کرد: همکاری من با تلویزیون از سال 1362 شروع شده و تا امروز ادامه یافته است. کار هنری را از تئاتر و از سال 1349، از سن 19سالگی شروع کردم، زمانی که به آموزشگاه بازیگری مصطفی و مهین اسکویی رفتم که آموزش‌دیده مسکو بودند.
این بازیگر در پاسخ به این سؤال که چرا سراغ بازیگری رفته است، گفت: عشق به سینما و چهره‌های محبوب آن زمان باعث شد تا احساس کنم که چقدر دوست دارم بازیگر شوم. آن زمان که درس می‌خواندیم، «کیهان بچه‌ها» و «اطلاعات» دختران و پسران نشان می‌داد کسانی که در سینما و تلویزیون هستند، به دانشگاه و آموزشگاه رفته و دوره گذرانده‌اند. آن زمان مجله فیلم «هنر» بیرون می‌آمد و عکس‌های هنرپیشه‌ها و زندگی‌نامه آن‌ها را چاپ می‌کرد و همه این‌ها دیدی کلی از مسیری که دوست داشتم، به من می‌داد و فهمیدم که برای بازیگر شدن باید کلاس و دوره گذراند.
وی ادامه داد: پیش‌ازآن، تئاتر 25 شهریور سابق و سنگلج فعلی را پیدا کرده بودم که آنجا آقایان انتظامی، رشیدی، بیضایی و دیگران کارهایشان را ارائه می‌دادند. پس‌از انقلاب فضا بازتر شد و از انحصار سینماگران آن دوران درآمد و تئاتری‌ها هم توانستند به سینما ورود پیدا کنند.
بازیگر سریال «ولایت عشق» در پاسخ به این سؤال که چرا پیش‌از انقلاب، بازیگران تئاتر حق ورود به سینما را نداشتند، تصریح کرد: وزیر فرهنگ و هنر آن زمان، چون سینما آبرومند نبود و تجاری بود، ممنوع کرده بود که تئاتری‌ها به سینما وارد شوند.
هژیرآزاد توضیح داد: آن زمان تئاتر کار می‌کردم، ولی دلی بود و پولی نداشت. از سریال «سایه همسایه» به‌شکل جدی همکاری من آغاز و تلویزیون از اینجا به‌بعد خانه دوم من شد. این‌گونه شد که تئاتر را برای دل می‌رفتیم و تلویزیون را برای معاش.
این بازیگر بیان کرد: من کارمند وزارت راه بودم؛ اما چون با بازیگری تداخل داشت، در سال 1375 با 23 سال خدمت، خودم را بازخرید کردم و تمام پول بیمه خدمات درمانی را به تأمین اجتماعی دادم و بیمه این سازمان شدم. اگر تلویزیون و سینما نبود، وضعیت مالی من اصلاً خوب نبود. این هم اتفاقی بود که بخت و قسمت و توانایی و هرچیز دیگر باعثش شد.
بازیگر سریال «معمای شاه» اظهار کرد: زمانی که خودم را بازخرید کردم، می‌خواستم صرفاً از تلویزیون و سینما و تئاتر نان بخورم؛ اما اوضاع زمانه سخت شد و چون دوران پس‌از جنگ بود، به‌لحاظ اقتصادی سخت می‌گذشت. ضمن اینکه کار هم کم بود و من بودم و خانواده‌ای که باید تأمینشان می‌کردم.
هژیرآزاد در پاسخ به این سؤال که چند مجموعه تلویزیونی بازی کرده و کدام بیشتر به دل مردم نشسته است، گفت: بیش از 80 سریال تلویزیونی در این سال‌ها بازی کردم، اما «مختارنامه» چون چندین مرتبه بازپخش شده، بسیار بیشتر در ذهن مردم مانده است. من در این سریال نقش مهلب بن ابی‌صفره، مشاور مصعب بن زبیر را در جنگ با مختار داشتم. فارغ از نقش‌های اصلی این قصه در نقش‌های درجه‌دو چند نقش خوب داشتیم که یکی از سرگل‌های آن‌ها مهلب بود.
وی ادامه داد: این نقش خوب نوشته شده بود. هنگامی‌که عبدالله بن زبیر، خلیفه زبیری، برادرش، مصعب، را به‌قصد سرکوبی قیام مختار ثقفی به جنگ با او فرستاد، مهلب نیز به‌دستور عبدالله ابن زبیر به‌عنوان مشاور از اهواز به نزد مصعب رفت و در میان مشاوران نزدیک مصعب بود و به او در زمان‌های مورد نیاز مشورت می‌داد. همچنین او در سه نبرد معروف زبیریان و مختاریان یعنی حَروراء، مَذار و نبرد کوفه نیز حضور داشته است.
این بازیگر بیان کرد: من حدود سه سال به‌صورت متناوب درگیر فیلم‌برداری این سریال بودم و لوکیشن‌های مختلفی چون شهرک غزالی برای فضای مساجد، شاهرود و آبادان به‌دلیل نیاز به شط برای جنگ‌ها و ورامین و... را داشتیم.
هژیرآزاد در پاسخ به پرسشی درباره دلایل محبوبیت «مختارنامه»، بیان کرد: متن بسیار خوبی داشت و دو قهرمان اصلی که با هم درگیر بودند؛ یکی مختار بود و دیگری عبیدالله بن زیاد که در زمان حادثه کربلا، امیر کوفه بود. «مختارنامه» هم اثری تاریخی بود که داده‌های مستند و واقعی داشت و هم تخیل و قصه بود و سکانس‌های حماسی و قهرمانانه داشت. درعین‌حال، داستان‌هایی فرعی نیز داشت که جذاب و دنبال‌کردنی بود، مثلاً زن مختار نقش اساسی در پیروزی مختار داشت یا این قصه به ما می‌گفت که مادر مختار که بوده و چه کمکی ‌کرده است. این‌ها از زیبایی‌ها و علل ماندگاری این سریال است.
این بازیگر پیش‌کسوت در انتها یادآور شد: همه نقش‌هایی را که بازی کرده‌ام، دوست داشتم و خیلی بلندپرواز نبودم. در 75سالگی هم آرزوی بازی در نقش خاصی را ندارم. دوست دارم در داستانی باشم که خوب نوشته شده و شخصیت‌ها پشتوانه، زندگی و گذشته داشته باشند. 

لینک کوتاه:
https://www.payamekhuzestan.ir/Fa/News/1112292/

نظرات شما

ارسال دیدگاه

Protected by FormShield
مخاطبان عزیز به اطلاع می رساند: از این پس با های لایت کردن هر واژه ای در متن خبر می توانید از امکان جستجوی آن عبارت یا واژه در ویکی پدیا و نیز آرشیو این پایگاه بهره مند شوید. این امکان برای اولین بار در پایگاه های خبری - تحلیلی گروه رسانه ای آریا برای مخاطبان عزیز ارائه می شود. امیدواریم این تحول نو در جهت دانش افزایی خوانندگان مفید باشد.

ساير مطالب

تامین خودرو ویژه جانبازان در اولویت تخصیص ارز قرار دارد

گل‌های زلاتان در منچستریونایتد 2016/17

شهدای حمله تروریستی؛ نماد اخلاص و سخاوتمندی هستند

خدمت به خانواده های معزز شهدا و ایثارگران یک موهبت الهی است

دیدار استاندار و مدیرکل بنیاد مازندران با خانواده دانشمند هسته ای شهید دکتر باکویی در ساری

دیدار استاندار و مدیر کل بنیاد مازندران با خانواده دانشمند هسته ای شهید دکتر باکویی در ساری

دیدار مشاوران ایثارگران دستگاه‌های اجرایی با معاون فرهنگی و آموزشی بنیاد شهید و امور ایثارگران/ امیدآفرینی و باور به آینده در امتداد فرهنگ ایثار و شهادت است

آیین بزرگداشت شهدای اقتدار و امنیت در کیش برگزار شد

عدالت می‌تواند هم پای توسعه حرکت کند/ در شرایط کنونی موظفیم با جدیت مضاعف به امور مردم بپردازیم

به رسم قدرشناسی؛ محمد کبیری از همراهان پویش همدلی کیش تقدیر کرد

عزاداری سوگواران حسینی در شب ششم محرم در خوزستان

فصل سوم "Squid Game" قرار بود پایان شادی داشته باشد!

آب پاکی رو ریخت رو دستش!

کوفه غریب کش است

سکانس مورد علاقه نازنین بیاتی از سریال «تاسیان»

اعتراض نوید محمدزاده به خروج اجباری مهاجران افغان

تغییر چهره بازیگران سریال "سیب خنده" بعد از 28 سال

حالا تو به حرف قرارتی یا حرف دلت؟

بازیگران سریال آوای باران در یک مراسم ختم

نمیشه زنده موند و زندگی نکرد

هیچ جای دنیا پزشک دنبال بیمار نمیره!

یادداشتی برای «پیر پسر»؛ مگر می‌شود انقدر همه چیز جای درستش باشد؟

چشم‌انداز 3200 مگاپیکسلی؛ 6 جرم پنهان در نخستین تصویر خیره‌کننده تلسکوپ ورا روبین

مطالعه جدید: فقط یک دوز روان‌گردان سیلوسایبین، افسردگی را تا سال‌ها تسکین می‌دهد

افزایش دما، کاهش غذا؛ گرمایش زمین تا سال 2100 یک وعده را از سفره بشر حذف می‌کند

درخشش جوان رئالی برای عبور از بانوی پیر

رم: در تلاش برای از سرگیری مذاکرات ایران و آمریکا هستیم

حضور سرلشکر پاکپور، فرمانده کل سپاه در مراسم ختم سردار حاجی‌زاده

عراقچی: پذیرش درخواست توقف جنگ از سوی ایران فرصتی دوباره را برای دیپلماسی فراهم ساخته است

نگرانی‌ها در شبکه اینترنشنال با افزایش موج بازداشت عوامل مرتبط با موساد در ایران

سردار جعفری: بعید است رژیم صهیونیستی بزودی بتواند توان خود را احیا کند

مهاجرانی: تدبیر ایران باعث توقف جنگ شد

حضور پزشکیان و قالیباف در مراسم ختم شهید سردار محمد کاظمی

پیام وزیر خارجه ایران به همتای عربستانی خود

عراقچی: ایران در آمادگی کامل به سر می‌برد

عمان بر لزوم ازسرگیری مذاکرات ایران و آمریکا تاکید کرد

هاآرتص افشاگری کرد: 10 مرکز راهبردی اسرائیل هدف اصابت دقیق موشک‌های ایرانی

شهید سید آرمین موسوی، کوچکترین شهید خوزستانی حملات متجاوز صهیونی

بهبود کیفیت هوای خوزستان از امشب

مشارکت 800 گروه جهادی برای تامین امنیت خوزستان

برگزاری شانزدهمین یادمان شب‌های بین‌الحرمین در اهواز

هشدار نارنجی وزش باد و خیزش گردوخاک در خوزستان

دستگیری یک سوداگر مرگ در اهواز

پیشرفت 60 درصدی تقاطع غیرهمسطح شهدای غزه

مراجعه یک هزار و 200 بیمار قلبی تنفسی به مراکز درمانی در خوزستان

عشایر غیور ، مرزبانان ایران اسلامی

بیان وقایع عاشورا توسط هنرمندان تعزیه خوان

15 تیر ماه، آخرین فرصت ثبت نام در سامانه سپند

خوزستان ، عزادار شهید دشت کربلا

قیچی تماشایی والورده و مهار دی گرگوریو