پیام خوزستان

آخرين مطالب

کمک «چربی خوب» به ساخت سلول‌های چربی بیشتر در بدن ! علمي

کمک «چربی خوب» به ساخت سلول‌های چربی بیشتر در بدن !
  بزرگنمايي:

پیام خوزستان - ایسنا / دانشمندان کشف کردند که چگونه اسید اولئیک بیش از حد ممکن است مدیریت وزن طولانی مدت را تضعیف کند.
یک اسید چرب رایج در روغن زیتون و همچنین بسیاری از روغن‌های گیاهی دیگر، تولید سلول‌های چربی جدید را در بدن تحریک می‌کند و شرایطی را ایجاد می‌کند که می‌تواند در طول زمان منجر به ذخیره‌سازی بیشتر چربی و افزایش وزن ناخواسته شود.
تا پیش از این، افزایش وزن مرتبط با این اسید چرب به محتوای کالری بالای غذاهایی که در آن یافت می‌شد، نسبت داده می‌شد.
بازار
محققان دانشگاه اوکلاهاما(Oklahoma)، همراه با دانشمندان پزشکی دانشگاه ییل(Yale) و نیویورک(New York) شناسایی کرده‌اند که اسید اولئیک(oleic acid) که یک اسید چرب تک غیراشباع است که به طور کلی برای قلب و کلسترول خون مفید است و یکی از ویژگی‌های رژیم غذایی مدیترانه‌ای است، می‌تواند در مقادیر بیش از حد باعث تولید بیش از حد یک پروتئین سیگنال‌دهنده به نام پروتئین AXR شود که به عنوان پروتئین فرعی تنظیم‌کننده AKT شناخته می‌شود و نتیجه این افزایش، رشد سلول‌های پیش‌سازی است که سپس به سلول‌های چربی جدید تمایز می‌یابند.
مایکل رادولف(Michael Rudolph)، استادیار بیوشیمی و فیزیولوژی در کالج پزشکی دانشگاه اوکلاهاما گفت: ما می‌دانیم که انواع چربی‌هایی که مردم می‌خورند در طول همه‌گیری چاقی تغییر کرده است. ما می‌خواستیم بدانیم که آیا صرفاً زیاده‌روی در یک رژیم غذایی سرشار از چربی باعث چاقی می‌شود یا ترکیب این اسیدهای چرب که روغن‌های موجود در رژیم غذایی را تشکیل می‌دهند نیز مهم است؟ آیا مولکول‌های چربی خاص پاسخ‌هایی را در سلول‌ها ایجاد می‌کنند؟
اسید اولئیک، یک اسید چرب امگا 9، چربی غالب در روغن زیتون است، اما در روغن کانولا، آفتابگردان، آووکادو و بادام زمینی و همچنین در بسیاری از چربی‌های حیوانی نیز یافت می‌شود. اکنون از آنجا که اسید اولئیک نشان داده است که عمر مفید روغن را افزایش می‌دهد، نسخه‌های روغنی با اولئیک بالا به طور گسترده در غذاهای تجاری و فست فودها استفاده می‌شوند.
در این مطالعه، موش‌ها با رژیم‌های غذایی سرشار از انواع چربی از جمله گوشت خوک، روغن نارگیل و شیر تغذیه شدند. از میان اسیدهای چرب مختلف مورد مطالعه، تنها اسید اولئیک مسیر رشد سلول‌های چربی بدن را تحریک می‌کند که شاهد افزایش تولید سلول‌های پیش‌ساز چربی(APC) و تسریع در بلوغ سلول‌ها به سلول‌های چربی بودیم. همین تغییرات بیولوژیکی در APCهای جدا شده انسانی در آزمایشگاه نیز مشاهده شد.
در شرایط عادی، این فرآیند که به عنوان آدیپوژنیز(adipogenesis) شناخته می‌شود، طبیعی، مفید و تنظیم شده است. در اصل، وقتی سلول‌های چربی موجود ما پر می‌شوند، سیگنال‌هایی برای پشتیبان‌گیری می‌دهند. با شنیدن این تماس، APCهای خفته بیدار می‌شوند و به سلول‌های چربی جدید تبدیل می‌شوند تا انرژی بیشتری ذخیره کنند.
این امر به بدن کمک می‌کند تا از بارگذاری بیش از حد سلول‌ها جلوگیری کند که اگر تحت فشار بیش از حد قرار گیرند، می‌توانند پاره شوند و چربی را در جریان خون، کبد و ماهیچه‌ها آزاد کنند که می‌تواند منجر به مشکلات جدی سلامتی شود.
محققان دریافتند که به نظر می‌رسد مصرف بیش از حد اسید اولئیک، این سامانه ایمنی را کوتاه می‌کند و حتی زمانی که به آنها نیازی نیست، باعث تولید APCهای جدید و فعال کردن سلول‌های پیش‌ساز خفته موجود می‌شود.
رادولف گفت: شما می‌توانید سلول‌های چربی را به عنوان یک ارتش در نظر بگیرید. زمانی که اسید اولئیک می‌دهید، در ابتدا تعداد «سربازان سلول‌های چربی» در این ارتش افزایش می‌یابد که ظرفیت بیشتری برای ذخیره مواد مغذی اضافی در رژیم غذایی ایجاد می‌کند. با گذشت زمان، اگر مواد مغذی اضافی بر تعداد سلول‌های چربی غلبه کند، چاقی می‌تواند رخ دهد که در صورت عدم کنترل می‌تواند منجر به بیماری‌های قلبی عروقی یا دیابت شود.
علاوه بر این، مطالعات نشان داده‌اند که چگونه سلول‌های چربی یک «حافظه ماهیچه‌ای» اپی‌ژنتیکی را حفظ می‌کنند، بنابراین وقتی تشکیل شدند، وقتی وزن کم می‌کنیم، ناپدید نمی‌شوند، بلکه کوچک می‌شوند، اما می‌توانند در این حالت برای سال‌ها وجود داشته باشند و کاهش وزن را سخت‌تر و افزایش وزن را بسیار آسان‌تر می‌کنند.
با افزایش تعداد و آمادگی سلول‌های چربی، اسید اولئیک ممکن است بافت چربی را برای ذخیره چربی بیشتر در طول زمان آماده کند.
با این حال، این مطالعه دارای چند محدودیت کلیدی است. واضح است که این آزمایش بر روی موش‌ها و سلول‌های انسانی جدا شده انجام شده است. محققان همچنین قادر به هدف قرار دادن مستقیم APCها نبودند، بنابراین ما نمی‌دانیم که مکانیسم‌های بیولوژیکی دیگر چگونه به این فرآیند کمک می‌کنند و در نهایت، مشخص نیست که آیا افزایش در APCها که به سلول‌های چربی تمایز می‌یابند، مستقیماً به چاقی کمک می‌کند یا خیر.
این مطالعه اثرات طولانی مدت بر قند خون، سطح انسولین یا التهاب را در نظر نمی‌گیرد. بنابراین در حالی که می‌دانیم آدیپوژنیز چگونه کار می‌کند، نمی‌دانیم که آیا ایجاد این سلول‌های چربی جدید واقعاً خبر خوبی است یا نه.
از همه مهم‌تر، زمینه در اینجا مهم است. از این گذشته، در رژیم‌های مدیترانه‌ای که روغن زیتون در حد اعتدال مصرف می‌شود، مصرف اسید اولئیک به طور گسترده مورد بررسی قرار گرفته و به عنوان یک عامل کلیدی در کاهش کلسترول و کاهش خطر بیماری‌های قلبی عروقی، سرطان و سایر بیماری‌ها شناسایی شده است.
رادولف گفت: من فکر می‌کنم پیام این مطالعه، مصرف به حد اعتدال و مصرف چربی‌ها از منابع مختلف است. سطوح نسبتا متعادل اسید اولئیک مفید به نظر می‌رسد، اما سطوح بالاتر و طولانی مدت ممکن است مضر باشد.
وی افزود: اگر فردی در معرض خطر بیماری قلبی باشد، سطوح بالای اسید اولئیک ممکن است ایده خوبی نباشد.
این مطالعه در مجله Cell Reports منتشر شده است.

لینک کوتاه:
https://www.payamekhuzestan.ir/Fa/News/1111505/

نظرات شما

ارسال دیدگاه

Protected by FormShield
مخاطبان عزیز به اطلاع می رساند: از این پس با های لایت کردن هر واژه ای در متن خبر می توانید از امکان جستجوی آن عبارت یا واژه در ویکی پدیا و نیز آرشیو این پایگاه بهره مند شوید. این امکان برای اولین بار در پایگاه های خبری - تحلیلی گروه رسانه ای آریا برای مخاطبان عزیز ارائه می شود. امیدواریم این تحول نو در جهت دانش افزایی خوانندگان مفید باشد.

ساير مطالب

پکن، میزبان دومین نمایشگاه بزرگ کتاب جهان

کالاس: نگرانی اتحادیه اروپا درباره ایران فراتر از مسائل هسته‌ای است

عراقچی: ترتیبات دور بعدی مذاکرات هسته‌ای نهایی شد

منصوری: "پزشکیان" کاندیدای اختصاصی جبهه اصلاحات بود و "روحانی" کاندیدای نیابتی

انتقاد رئیس‌جمهور از 5 هزار همت پروژه به جامانده از گذشته

واکنش عراقچی به صدور قطعنامه علیه ایران توسط شورای حکام آژانس

کوتاه و شیرین: از «نوجوانی» تا «حوری‌ها»/ سریال‌هایی که وقت‌تان را هدر نمی‌دهند

برشی از قسمت پنجم جوکر خانوادگی

تقدیر از سازندگان «سیمپسون‌ها»

نخستین سوخت‌گیری ماهواره‌ای در مدار زمین توسط چین در حال انجام است

عکس/ اجرای نمایش روشن‌تر از خورشید در اهواز

قطعی شدن دومین دیدار دوستانه؛ ایران-روسیه 18 مهر

نبود فضای تمرینی مشکل مردان گلبالیست!

خداحافظی با کامیون‌های پیر!

هفتادویکمین شماره «متنا»

بهره‌برداری از طرح‌های مهم نفتی دهلران نزدیک است

ادعای جروزالم پست: غرب نگران اشتباه محاسباتی در منطقه است

عکس‌های پربازدیدِ مازیار لرستانی در 25 سالگی

نگاهی رسانه‌ای به یکی از موفق‌ترین برنامه‌های صبحگاهی صداوسیما

همه‌گیری کرونا چه آسیب‌هایی بر کودکان داشت؟

رونالدو هنوز برای رئال بازی می‌کند!

احتمال افزایش مصرف برق به دنبال گرم شدن هوا در هفته آینده

پزشکیان: غنی سازی ادامه می‌یابد

ابراز نگرانی پاریس از واکنش ایران به اقدام سیاسی غرب در آژانس

مرضیه برومند: زمانی خوشحالم که حال مردم ایران خوب باشد

چهره ها/ تصویر خانوادگی جدید بهنام تشکر در کنار همسرش آیدا یزدانی

نگاهی به فیلم «رفیق بد»

چرا زمان گاهی کند و گاهی تند می‌گذرد؟

پیشنهاد غافلگیرکننده النصر به مربی اخراجی!

صعود قایقرانان ایران به فینال قهرمانی جوانان و زیر 23 سال آسیا

دیویس، افسانه‌ای با هر چهار جام قهرمانی!

خاطره فرمانده هوافضای سپاه از مخالفت رهبر انقلاب با خرید اسکاد B

اتحادیه اروپا: ایران خویشتنداری کند!

احساساتی شدن رئیس‌جمهور پس از تقدیر حاضران نهضت توسعه عدالت آموزشی

سخنگوی کمیسیون امنیت ملی: گزینه خروج از NPT روی میز مجلس قرار دارد

فرمانده نیروی دریایی ارتش: ابتکارات ما برای دشمنان نگران‌کننده است

دیدار دبیر شورای عالی انقلاب فرهنگی با همایون شجریان

هدیه عجیب امیرحسین رستمی، مژده لواسانی را تا مرز سکته برد!

سانه رسماً به گالاتاسرای پیوست

گرندپری اسپانیا پس از 113 سال تغییر نام داد

جزیده: ملی‌پوشان والیبال، حواس‌پرت بودند!

کاپیتان آمریکا: ایران همیشه تیم خوبی است

پایان کار خدمتی در جام جهانی مونیخ؛ نوروزیان در تفنگ بادی به فینال نرسید

معرفی فینالیست‌های 5 وزن نخست کشتی فرنگی جام تختی

پالایش شازند نماینده اراک در لیگ برتر فوتسال شد

اسلامی:‌ می‌خواهند ما را برای امتیازگیری تحت فشار قرار دهند

خطیب این هفته نماز جمعه تهران مشخص شد

من مادر ندارم!

شیطان واقعی داره پدیدار میشه!

افشین رفته به دیار باقی!