کاهش چربی شکم به کمک مادهای شیرین
علمي
بزرگنمايي:
پیام خوزستان - ایسنا / متخصصان تغذیه گفتند: شربت افرا فواید شگفتانگیزی برای سلامتی، ازجمله کاهش چربی شکم دارد.
خوراکیهای شیرین با خطرات سلامتی همراه هستند و شکر افزوده فشار خون را بالا میبرد، چربی احشایی را افزایش میدهد و گلوکز خون را از محدوده سالم فراتر میبرد. برای اکثر افراد، جایگزینی شکر معمولی با ماده غذایی کمکالریتر میتواند تغییر کوچک با مزایای فراوان باشد.
بازار ![]()
محققان بررسی کردند که وقتی بزرگسالان دو قاشق غذاخوری شکر تصفیهشده را با مقدار مساوی شربت افرای خالص جایگزین میکنند، چه اتفاقی میافتد و نتایج به بهبود چندین نشانه هشداردهنده اولیه مشکلات قلبی وعروقی اشاره دارد.
هجوم شکر به زندگی
شربت افرا در تغییر از مصرف خوراکی شیرین به سمت مواد غذایی مفید مناسب است اما چیزی بیش از شیرینی ارائه میدهد. شربت افرا، شربت شیرینی است که از شیره درختان افرا تهیه میشود و دانشمندان بیش از 67 پلیفنول را در مایع کهربایی رنگ به همراه مواد معدنی، ویتامینها و اسیدهای آمینه آن فهرست کردهاند.
شربت افرا در مقابل شکر
در جدیدترین تحقیق، 42 داوطلب 18 تا 75 ساله با شاخص توده بدنی بین 23 تا 40 ثبتنام کردند. هر فرد پنج درصد از کالری روزانه که حدود دو قاشق غذاخوری است را با شربت افرا یا شربت ساکارز طعمدار به مدت هشت هفته جایگزین کرد. پس از دوره چهار هفتهای استراحت، گروهها شربتهای خود را عوض کردند، بنابراین هر شرکتکننده بهعنوان گروه کنترل خود عمل کرد.
محققان اظهار کردند: ما از دههها پیش میدانیم که شربت افرا چیزی بیش از شکر است. این شربت حاوی بیش از 100 ترکیب طبیعی، ازجمله پلیفنولهاست که به دلیل اثرات ضد التهابی خود، تا حدودی از بیماریها جلوگیری میکند. از آنجا که ترکیبات شربت افرا منحصربهفرد است، آنان این سوال را مطرح کردند که آیا مصرف شربت افرا به جای مقدار معادل شکر تصفیه شده، تاثیر متفاوتی بر سلامت قلبوعروق و میکروبیوتای روده در انسان خواهد داشت یا خیر.
محققان اظهار کردند: نتایج بسیار دلگرمکننده بود و انتظار نداشتند در یک دوره درمانی نسبتا کوتاه، شاهد این همه بهبود در عوامل خطر باشیم. پس از هشت هفته مصرف شربت افرا، شرکتکنندگان آزمایش تحمل گلوکز خوراکی را بسیار بهتر از زمانی که شربت ساکارز مصرف کردند، انجام دادند.
آنان دریافتند که با مصرف شربت افرا، فشار خون سیستولیک، توده چربی عمیق شکمی مرتبط با بیماری قلبی کاهش یافت اما با مصرف شکر تصفیه شده افزایش یافت.
یافتههای تحقیق، چه بهصورت جداگانه و چه بهصورت جمعی، بسیار قابلتوجه است. کاهش ترکیبی چنین عوامل خطر کلیدی ممکن است به کاهش خطر دیابت و بیماریهای قلبی عروقی کمک کند. تعهد به تغییرات سبک زندگی و تنظیمات کوچک در رژیمهای غذایی روزمره ما مهم است و میتواند ابزاری قدرتمند در پیشگیری از بیماریهای آینده باشد.
جایگزینی شربت افرا با شکر در رژیم غذایی به همان سادگی است که به نظر میرسد. تغییرات کوچک در مجموع مفید هستند و کاهش فقط دو قاشق غذاخوری شکر تصفیه شده تقریبا 96 کالری و بیش از 24 گرم ساکارز خالص را کاهش میدهد.
نتایج تحقیق کنونی در مجله تغذیه منتشر شده است.
لینک کوتاه:
https://www.payamekhuzestan.ir/Fa/News/1111000/