پیام خوزستان

آخرين مطالب

عراقچی: ایران نمی‌تواند در مورد حق مسلم و قانونی برای برخورداری از انرژی هسته‌ای صلح‌آمیز مصالحه کند سیاسی

عراقچی: ایران نمی‌تواند در مورد حق مسلم و قانونی برای برخورداری از انرژی هسته‌ای صلح‌آمیز مصالحه کند
  بزرگنمايي:

پیام خوزستان - ایرنا / وزیر امور خارجه در نشست مشترک با هیئت کنفرانس بین‌المللی پوگواش که جمعه شب به میزبانی سازمان انرژی اتمی ایران برگزار شد، بر موضع منطقی جمهوری اسلامی ایران مبنی بر ضرورت بهره‌مندی ایران از حقوق قانونی کشورمان وفق معاهده منع اشاعه تأکید کرد.
سید عباس عراقچی، وزیر امور خارجه با اشاره به چهار دور مذاکره غیر مستقیم با آمریکا تصریح کرد: جمهوری اسلامی ایران به‌عنوان کشوری که عضویت طولانی در معاهده عدم اشاعه دارد و خود بانی منطقه عاری از سلاح هسته‌ای در غرب آسیا بوده است، با جدیت و حسن نیت تصمیم به ورود به مذاکره غیر مستقیم با آمریکا گرفت و تا کنون ثبات قدم و جدیت خود را به‌صورت شفاف نشان داده است. جمهوری اسلامی ایران برای اعتمادسازی در مورد تداوم ماهیت صلح‌آمیز برنامه هسته‌ای خود کاملاً آمادگی دارد، اما نمی‌تواند در مورد حق مسلم و قانونی ملت ایران برای برخورداری از انرژی هسته‌ای صلح‌آمیز- به شمول غنی‌سازی که طبق معاهده عدم اشاعه به هر کشور عضو اعطا شده است - مصالحه کند.
عراقچی با اشاره به هزینه‌های مادی و انسانی فراوانی که ملت ایران برای صیانت از حقوق خود جهت بهره‌مندی از انرژی هسته‌ای صلح آمیز متحمل شده است، افزود: ملت ایران در سه دهه گذشته برای حفظ استقلال خود و دستیابی به فناوری هسته‌ای و غنی‌سازی هزینه بسیار زیادی داده است و علاوه بر تحمل تحریم‌های غیر قانونی و ظالمانه، بهترین فرزندان خود را در این راه تقدیم کرده است. بر این اساس ایرانیان نمی‌پذیرند به‌عنوان یک عضو ثابت‌قدم معاهده عدم اشاعه که تولید و استفاده از سلاح هسته‌ای را حرام می‌داند، از داشتن صنعت هسته‌ای صلح‌آمیز محروم شوند.
بازار


عراقچی با گرامی‌داشت یاد و خاطره دانشمندان هسته‌ای شهید کشورمان، تاکید کرد که ایران برای ارتقاء دانش و فناوری صلح‌آمیز هسته‌ای مصمم است و همزمان آماده گفتگو و تعامل با آژانس بین‌الملی انرژی اتمی و سایر طرف‌ها برای اعتمادسازی راجع به ماهیت صلح‌آمیز برنامه هسته‌ای خود می‌باشد.
وزیر امور خارجه کشورمان، موضع‌گیری‌های متناقض مقامات آمریکا و صحبت‌های ضد و نقیض آنها را موجب پیچیده تر شدن بیشتر روند مذاکراتی و افزایش عدم قطعیت در مورد جدیت و آمادگی آمریکا برای عمل به اقتضائات یک روند دیپلماتیک دانست و تاکید کرد جمهوری اسلامی ایران بی‌توجه به هیاهوهای رسانه‌ای، بر پیشبرد مواضع اصولی و قانونی خود در چارچوب تعهدات و حقوق بین‌المللی ایران متمرکز خواهد ماند.
عراقچی در بخش دیگری از سخنانش تغییر مکرر مواضع آمریکا و تعدد سخنگویان آنها را مانعی بر سر موفقیت مذاکرات توصیف کرد و با اشاره به شکل‌گیری ائتلافی از نیروهای خرابکار به محوریت رژیم صهیونسیتی برای اثرگذاری بر سیاست گذاران آمریکایی و مذاکره کنندگان این کشور، تصریح کرد: برای همگان روشن شده است که محافل جنگ‌طلب و ضد دیپلماسی در داخل آمریکا به‌صورت هماهنگ برای اثر گذاری منفی بر روند مذاکرات تلاش می‌کنند، اما این مسئله یک مسئله داخلی دولت آمریکا است و به هیچ عنوان پذیرفته نیست که تصمیم‌گیران آمریکایی هر بار تحت تأثیر فشارهای محافل جنگ طلب آمریکایی که جملگی مطامع خطرناک نتانیاهو را دنبال می‌کنند، چارچوب مذاکراتی جدیدی تعیین کنند و موجب اتلاف وقت و تطویل روند مذاکراتی شوند.
شایان ذکر است «کنفرانس علم و امور جهانی پوگواش» (Pugwash Conferences on Science and World Affairs) یک سازمان غیردولتی بین‌المللی با پیشینه حدود 70 ساله است که با هدف کمک به بشریت از طریق گسترش علوم، از جمله استفاده‌های صلح‌آمیز از انرژی هسته‌ای، تشکیل شده است.


رئیس سازمان انرژی اتمی: ایران اصلاً به سمت سلاح هسته‌ای نرفته است
1404/02/27 - 07:44

لینک کوتاه:
https://www.payamekhuzestan.ir/Fa/News/1100860/

نظرات شما

ارسال دیدگاه

Protected by FormShield
مخاطبان عزیز به اطلاع می رساند: از این پس با های لایت کردن هر واژه ای در متن خبر می توانید از امکان جستجوی آن عبارت یا واژه در ویکی پدیا و نیز آرشیو این پایگاه بهره مند شوید. این امکان برای اولین بار در پایگاه های خبری - تحلیلی گروه رسانه ای آریا برای مخاطبان عزیز ارائه می شود. امیدواریم این تحول نو در جهت دانش افزایی خوانندگان مفید باشد.

ساير مطالب

چاپ سوم قدرت مذاکره تمام شد

طرح تشکیل وزراتخانه‌های «انرژی» و «آب و محیط زیست» در دستور کمیسیون‌هان مجلس

گزارش پالتیکو از تناقض‌گویی مقامات آمریکایی درباره مذاکرات با ایران

خاطره داریوش ارجمند از در دیدار افطاری که با رئیس جمهورِ شهید داشت

عضو هیئت علمی دانشگاه تهران: شهید رئیسی در برخی مسائل مانند برق مجتهد شده بود

سوال از وزیر ارشاد در دستور کار هفته جاری مجلس

روحانیت در خط مقدم خدمت/ روحانی و مداح رامشیری نماد خدمت شدند

تعداد فرمانداران زن به 12 نفر رسید

قیمت سکه و طلا در بازار آزاد 27 اردیبهشت 1404

برگزاری امتحان‌های نهایی با حضور بیش از 73 هزار دانش‌آموز خوزستانی

فداکاری روحانی و مرگ شهادت‌گونه مداح رامشیر نماد خدمت بی‌منت است

اختصاص اعتبار پایگاه‌های مهار آتش در اندیمشک همچنان فقط روی کاغذ

تشریح نخستین سالگرد شهادت آیت الله رئیسی و شهدای خدمت در خوزستان

زمان تشیع جنازه حمیدرضا درجاتی اعلام شد

فدراسیون اتومبیلرانی در حال فرار از صحنه تصادف

هشدار درباره افزایش موارد مشکوک به سرخک در دزفول

قیمت طلا، قیمت دلار، قیمت سکه و قیمت ارز 1404/02/27

شهید رئیسی نماد رئیس‌جمهور تراز انقلاب اسلامی بود

حماس چگونه برتری نظامی دشمن را خنثی کرد؟ / شکست فناورانه صهیونیست‌ها در برابر مقاومت زیرزمینی

برگزاری مراسم بزرگداشت شهید رئیسی در موزه دفاع مقدس و مقاومت مازندران

حسینی‌جو: شهید متعلق به هیچ حزب و جریان سیاسی نیست/ شهید چراغ هدایت جامعه بشری است

بازدید شهید رئیسی از موزه دفاع مقدس پیام داشت

خاطره جالب داریوش ارجمند در دیدار افطاری که با رئیس جمهور شهید داشتند

بازگشت مل گیبسون به سینمای مذهبی با فیلم «رستاخیز مسیح»

بازنشر دیدار خاطره انگیز شهید رئیسی با جمعی از اصحاب فرهنگ و هنر

انتقاد از جشن امضای جنجالی «سووشون»؛ زمان اقتباس از رمان تمام شده است

عکس یادگاری خسرو و شیرینِ تاسیان در پشت‌صحنه

تیتراژ «مسافری از هند» با یک سبک جدید

نگاهی به نقش آفرینی جواد عزتی در سریال «وحشی»؛ درست و به اندازه

پیام احساسی رابرت دنیرو به مردم ایران

روایت عجیب بازیگر جوکر از حضورش در بخش اسیران جبهه!

بازسازی زیستگاه دایناسورهای قطبی؛ جنگل‌های جنوبگان زمانی میزبان هیولاهای ماقبل تاریخ بود

نسل جدید پنل های خورشیدی با الهام از هنر اوریگامی ژاپن

پروتئینی که به درمان سرطان کمک می‌کند

بلیت استقلال مقابل صنعت نفت نیم‌بها شد

معرفی 50 نفر از کشاورزان عامل آتش‌سوزی مزارع اهواز به مراجع قضایی

تلاش استقلال برای کاهش قیمت بلیت‌های دیدار حذفی

کاپیتان دوم استقلال پس از 828 روز پاس گل داد

فرار از حمام پول به عشق بازی در رئال

احتمال غیبت تیم ملی تیراندازی در جام جهانی آلمان

گزارشی از بازگشت تیم ملی وزنه‌برداری از مسابقات قهرمانی آسیا

سفر تیم ملی والیبال به مشهد

اردوی تیم ملی تکواندوی بانوان برای یونیورسیاد آلمان

رژیم غذایی عجیب قوی‌ترین مرد جهان

شکست بیسبال ایران مقابل پاکستان در غرب آسیا

سهمیه جهانی فولاد از دست رفت

سبقت فدراسیون اتومبیلرانی برای فرار از مسئولیت

افزایش 2 میلیون بشکه‌ای ظرفیت ذخیره‌سازی نفت خام

معاون برنامه‌ریزی وزیر نفت در گفت‌وگو با شانا

تمرکز وزارت نفت بر اقتصاد دیجیتال؛ پیشران رشد در برنامه هفتم توسعه