پیام خوزستان

آخرين مطالب

فداکاری در دل بحران؛ روحانی و مداح رامشیر نماد خدمت شدند گفتگو

فداکاری در دل بحران؛ روحانی و مداح رامشیر نماد خدمت شدند
  بزرگنمايي:

پیام خوزستان - دریافت 1 MB
خبرگزاری مهر؛ گروه استان‌ها- علی نواصر: ماجرا از یک تماس تلفنی ناگهانی پس از مراسم دعای کمیل آغاز شد. حجت‌الاسلام محمد منصوری، که در اداره تبلیغات اسلامی رامشیر میزبان این مراسم بود، در گفتگو با مهر شرح داد: پس از پایان دعا، یکی از دوستان خداحافظی کرد و از جمع جدا شد. لحظاتی بعد، تماس گرفت و خبر داد که موسی صویطی، رئیس شورای هیئات مذهبی و کارگر زحمتکش شهرداری، در یکی از چاه‌های فاضلاب مرکزی شهر گرفتار شده است.
صویطی، که به تازگی به عنوان مسئول یکی از مناطق شهری رامشیر منصوب شده بود، برای رسیدگی به شکایات شهروندان درباره انسداد فاضلاب به محل اعزام شده بود. این چاه عمیق، که به گفته منصوری بسیار عمیق بود به دلیل تجمع گازهای سمی به تله‌ای مرگبار بدل شده بود. منصوری و همراهانش سراسیمه به خیابان حافظ، نزدیک اداره تبلیغات اسلامی، شتافتند و با صحنه‌ای تکان‌دهنده مواجه شدند: نه تنها صویطی، بلکه سه نفر دیگر، از جمله دو مأمور آتش‌نشانی که برای نجات او وارد چاه شده بودند، در اثر گازگرفتگی گرفتار شده بودند.
شجاعت در تاریکی چاه
جمعیت زیادی در اطراف چاه تجمع کرده بودند و نیروهای آتش‌نشانی در تلاش برای نجات افراد گرفتار بودند. اما کمبود اکسیژن و شدت گازهای سمی، کار را دشوار کرده بود. حجت‌الاسلام منصوری، که به گفته خودش از «حرف‌شنوی» مردم برخوردار بود، ابتدا جمعیت را متفرق کرد تا جریان هوا بهبود یابد. سپس، با کمک چند نفر از مؤمنین، چاه‌های اطراف باز شدند تا اکسیژن بیشتری به افراد گرفتار برسد.

پیام خوزستان

با گذشت زمان، یکی از مأموران آتش‌نشانی موفق شد یک نفر را از چاه خارج کند اما خود بر اثر استنشاق گاز بیهوش شد. در این لحظه، حجت‌الاسلام منصوری تصمیم گرفت شخصاً وارد عمل شود. او با طناب آتش‌نشانی به درون چاه رفت و با دشواری بسیار، یکی از مأموران آتش‌نشانی را به نزدیکی دهانه چاه رساند تا توسط افراد بالا کشیده شود. سپس، برای نجات موسی صویطی بازگشت. منصوری گفت: دیدم آقای صویطی تا گردن در آب فرو رفته. با توسل به اهل بیت، طناب را دورش بستم و او را تا دهانه چاه بالا بردم.
اما در این لحظه، خود او نیز بر اثر گازگرفتگی از هوش رفت.
تلاش‌های نفس‌گیر برای نجات
در حالی که حجت‌الاسلام منصوری در چاه بیهوش شده بود، زنجیره‌ای از فداکاری‌های دیگر آغاز شد. یکی از روحانیون، سپس یک مأمور آتش‌نشانی و در نهایت یکی از فعالان فرهنگی و مذهبی رامشیر، به نوبت وارد چاه شدند تا او را نجات دهند. در نهایت، منصوری به بیمارستان منتقل شد و به هوش آمد. اما برای موسی صویطی، پایان خوشی رقم نخورد. او که به دلیل شدت گازگرفتگی به بیمارستان ماهشهر منتقل شده بود در مسیر جان باخت. دو نفر دیگر از افراد گرفتار، پس از درمان بهبود یافتند و مرخص شدند.
روحانیت در خط مقدم خدمت
این حادثه، بار دیگر نقش بی‌بدیل روحانیت در بحران‌ها را به نمایش گذاشت. حجت‌الاسلام محمد منصوری، که خود تا مرز مرگ پیش رفت، نمونه‌ای از روحانیونی است که در ایران نه تنها در مساجد و منابر، بلکه در صحنه‌های واقعی خدمت به مردم حضور دارند. او در گفتگو با مهر تأکید کرد: روحانیت همیشه در کنار مردم است، چه در شادی و چه در سختی. وقتی دیدم کسی برای نجات دوستانمان باقی نمانده، احساس وظیفه کردم.
این فداکاری ریشه در سنتی دیرینه دارد. از زلزله‌های ویرانگر گرفته تا سیل و بحران‌های اجتماعی، روحانیون در ایران بارها نشان داده‌اند که آماده‌اند جان خود را برای مردم به خطر بیندازند. منصوری، که چهار سال است در رامشیر خدمت می‌کند، از حمایت بی‌وقفه موسی صویطی در فعالیت‌های فرهنگی سخن گفت و افزود: او همیشه در کنار ما بود، شبانه‌روز برای خدمت به مردم و هیئات مذهبی تلاش می‌کرد.
خدمت با رزق حلال
موسی صویطی، که به گفته منصوری از مداحان خوشنام و چهره‌ای شناخته‌شده در صداوسیمای استانی بود، نمونه‌ای درخشان از مداحان اهل بیت است که زندگی خود را وقف خدمت و رزق حلال کرده‌اند. او به عنوان کارگری ساده در شهرداری رامشیر با دستمزدی اندک اما دلی بزرگ، به مردم خدمت می‌کرد. منصوری با افتخار گفت: تمام مردم رامشیر اذعان دارند که صویطی کارگری حلال‌خور و خدوم بود.

پیام خوزستان

صویطی در چهار سال مسئولیت شورای هیئات مذهبی رامشیر، با تلاش‌های خالصانه‌اش تعداد هیئات ثبت‌شده را از 30 به بیش از 128 هیئت افزایش داد. او که در آستانه عید غدیر و ایام محرم برای رفع مشکل فاضلاب شهری اقدام کرده بود، در راه خدمت به مردم جان خود را از دست داد. این فداکاری، یادآور نقش مداحان اهل بیت است که نه تنها با نوای خود دل‌ها را به سوی اهل بیت هدایت می‌کنند، بلکه در میدان عمل نیز گره‌گشای مشکلات مردم‌اند.
این حادثه، زنگ خطری برای وضعیت ایمنی کارگران خدماتی در ایران است. چاه‌های فاضلاب، به دلیل تجمع گازهای سمی مانند متان و سولفید هیدروژن، به محیط‌هایی مرگبار بدل شده‌اند. فقدان تجهیزات ایمنی پیشرفته، آموزش‌های کافی و پروتکل‌های استاندارد، جان کارگرانی مانند صویطی را تهدید می‌کند. به گفته کارشناسان، استفاده از دستگاه‌های تشخیص گاز و ماسک‌های تنفسی می‌توانست از این فاجعه جلوگیری کند.
مردم رامشیر در شبکه‌های اجتماعی و مراسم محلی خواستار رسیدگی مسئولان به این موضوع شده‌اند. آن‌ها معتقدند که کارگران خدماتی، که با کمترین امکانات به مردم خدمت می‌کنند، شایسته حمایت بیشتری هستند
یادبود یک خدمتگزار
در رامشیر، نام موسی صویطی حالا با افتخار بر زبان‌هاست. او به نمادی از ایثار و خدمت بدل شده است. حجت‌الاسلام منصوری با بغضی در گلو گفت: امیدواریم روحش در جوار اهل بیت (ع) آرام گیرد و خدماتش نزد خدا مقبول افتد.
این حادثه، داستانی از فداکاری، ایمان و تعهد است؛ داستانی که نشان می‌دهد در گوشه‌ای از ایران، مردانی مانند منصوری و صویطی با دستان خالی اما قلب‌هایی پر از عشق به مردم، آماده‌اند همه چیز خود را فدا کنند. روحانیت و مداحان اهل بیت بار دیگر ثابت کردند که در لحظات سخت، آن‌ها هستند که در خط مقدم می‌ایستند، نه برای نام و نان، بلکه برای خدا و خلق خدا.
کد خبر 6469114

لینک کوتاه:
https://www.payamekhuzestan.ir/Fa/News/1100571/

نظرات شما

ارسال دیدگاه

Protected by FormShield
مخاطبان عزیز به اطلاع می رساند: از این پس با های لایت کردن هر واژه ای در متن خبر می توانید از امکان جستجوی آن عبارت یا واژه در ویکی پدیا و نیز آرشیو این پایگاه بهره مند شوید. این امکان برای اولین بار در پایگاه های خبری - تحلیلی گروه رسانه ای آریا برای مخاطبان عزیز ارائه می شود. امیدواریم این تحول نو در جهت دانش افزایی خوانندگان مفید باشد.

ساير مطالب

پیام رضا درویش پس از ناکامی پرسپولیس در گرفتن جام و سهمیه آسیا + عکس – آفتاب نو | اخبار ورزشی

نمی‌دانم نتانیاهو می‌تواند اسرا را آزاد کند یا نه!

تأکید توتونچی بر نام زیبای «خلیج فارس»

5 حرکت برتر بسکتبال NBA در شب گذشته

عکاس ورزشی در سانحه پیست اتومبیلرانی جان باخت – آفتاب نو | اخبار ورزشی

تنها صدر جدولی که تراکتور از دست داد!

خلاصه بازی چلسی 1 - منچستریونایتد 0

خلاصه بازی استون ویلا 2 - تاتنهام 0

مهم‌ترین نیاز سپاهان در نقل و انتقالات تابستانی

رونالدو به تبریز و اصفهان نمی‌آید!

مدیریت فولاد خوزستان در آستانه تغییر دوباره

قهرمانی تراکتور، پرچم فلسطین را بالا برد!

برگزاری نشست‌های تحلیل و بررسی در هجدهمین جشنواره فیلم مقاومت

دومین فرماندار زن در خوزستان منصوب شد – آفتاب نو | اخبار ورزشی

چهره ها/ عکس صمیمانه علی اوجی در کنار مجید مظفری

محمدامین کاظمیان برای بازی در پرسپولیس مشکل سربازی دارد؟

گل اول چلسی به منچستریونایتد توسط کوکوریا

فرصت‌سوزی عجیب مادوئکه؛ چلسی 1-0 منچستریونایتد

نیاز اصلی پاراتیراندازی با کمان چیست؟

گل دوم استون ویلا توسط کامارا در دقیقه 73

رئال یا بارسا؟ محمدامین کاظمیان بازیکن جدید پرسپولیس طرفدار کدام تیم است؟

خلاصه بازی النصر 1 - التعاون 1

پنالتی آبی‌ها توسط VAR رد شد؛ چلسی 0-0 منچستریونایتد

برپایی ایستگاه سلامت در کازرون به مناسبت اولین سالگرد شهادت شهید جمهور + عکس

چهره ها/ عکی صمیمانه علی اوجی در کنار مجید مظفری

ظریف در کیش: این جزیره می‌تواند محور دیپلماسی منطقه باشد

پیام مدیرکل آموزش و پرورش خوزستان به مناسبت فرارسیدن روز جهانی ارتباطات و روز ملی روابط عمومی

سیگار تعارف کردن شزنی به بازیکن جوان بارسلونا

انتقاد مجری برنامه شبهای فوتبالی از حضور سیدورف در استقلال

وضعیت اطراف ورزشگاه یادگار امام (ره) تبریز ساعت 23

سپاهان در لیگ 24؛ از صدرنشینی تا جنجال و درگیری بازیکنان

کاظمیان بازیکن جدید پرسپولیس: افت پرسپولیس به دلیل عدم ثبات در ترکیب توسط گاریدو بود

گل اول استون ویلا توسط کونسا در دقیقه 59

کتاب خاطرات رهبر انقلاب از زندگی پدرشان منتشر می‌شود

سیدحسن خمینی: ترامپ می‌خواهد در مقابل ما، کسانی را به رخ بکشد که رد خون خاشقچی هنوز از دامن آنها پاک نشده است

رهبر انقلاب با جمعی از معلمان دیدار خواهند کرد

سی‌ان‌ان: آمریکا هنوز جزییات پیشنهادی درباره توافق هسته‌ای را به ایران ارائه نکرده است

خاطرات خبرنگاران از دیداری که به تاریخ پیوست

قالیباف: هدف سفر رئیس‌جمهور آمریکا به منطقه، اختلاف‌افکنی بین کشورهای اسلامی بود

قدیمی‌ ترین عکس رهبر انقلاب از یک‌ونیم‌سالگی ایشان منتشر شد

پاسخ پزشکیان به ترامپ: ‏آن‌ها ایران و ایرانی را نمی‌شناسند

درگذشت عکاس ورزشی در حادثه پیست آزادی +عکس

برنامه استقلال برای بازی با برزیل ایران چیست؟

زندگی با اجساد پدر و مادر مومیایی‌شده

پرونده ترور شهید سلیمانی مراحل قانونی خود را طی می‌کند

امام جمعه اهواز: بانویی فرزند یازدهمش در راه است و همسرش شغل ندارد اما عده‌ای خانه نداشتن و بیکاری را بهانه می‌کنند/ مردم درباره حجاب تذکر لسانی بدهند

دومین فرماندار زن در خوزستان منصوب شد

عوامل سریال «سووشون» از اقدام جنجالی پشیمان شدند

بازیگر سریال «لبۀ تاریکی» درگذشت

رکوردی دیگر برای «کریستوفر نولان»