پیام خوزستان

آخرين مطالب

مطهرنیا عنوان کرد: تلاش جدی ترامپ برای ایجاد ائتلاف منطقه‌ای علیه ایران سیاسی

مطهرنیا عنوان کرد: تلاش جدی ترامپ برای ایجاد ائتلاف منطقه‌ای علیه ایران
  بزرگنمايي:

پیام خوزستان - خبرآنلاین / ترامپ برای دومین بار در دوران ریاست جمهوری خود به خاورمیانه آمد و درابتدا به عربستان رفت. در سفر اول ترامپ در سال (2017) قراردادتسلیحاتی 350میلیارد دلاری با عربستان امضا شد که بخش قابل‌توجهی از آن به فروش تسلیحات پیشرفته، مانند سامانه‌های دفاع موشکی و جنگنده‌ها اختصاص داشت. قراردادی که نه‌تنها اقتصاد آمریکا را تقویت کرد بلکه جایگاه عربستان را به‌عنوان یک قدرت نظامی درمنطقه تحکیم بخشید.
در این دور نیز دو کشور بنا را بر سرمایه گذاری 600 میلیارد دلاری عربستان در اقتصاد آمریکا نهادند و قرارداد 142 میلیارد دلاری تسلیحات نظامی به عربستان را امضاءکردند.
ترامپ در عربستان با احمد الشرع نیز دیدار کرد و از لغو تحریم های آمریکا علیه سوریه گفت.در مقابل رهبر دولت جدید سوریه نیز پیشنهادهایی از جمله دسترسی شرکت‌های آمریکایی به منابع نفتی، قراردادهای بازسازی، و حتی ساخت یک "برج ترامپ" در دمشق را ارائه داد.
دراین سفر چهار روزه ترامپ به قطر و امارات نیز خواهد رفت و مسلما دستاوردهای اقتصادی بیشتری را کسب خواهد کرد.
ترامپ منافع شخصی خود را در اولویت قرار داده است
***اهداف اصلی سفر ترامپ به منطقه چیست؟ آیا این سفر بیشتر جنبه اقتصادی دارد یا سیاسی؟
سفر ترامپ به منطقه، بی‌تردید حامل اهدافی چندلایه و هیبریدی است. ترامپ به‌عنوان رئیس‌جمهور ایالات متحده آمریکا، نه‌تنها یک شخصیت سیاسی برجسته بلکه در رأس مهم‌ترین کشور تأثیرگذار در نظام بین‌الملل قرار دارد. بنابراین، سفر او نمی‌تواند صرفاً اقتصادی یا تبلیغاتی تلقی شود. از طرف دیگر، آمریکا بزرگ‌ترین اقتصاد جهان را در اختیار دارد و تصمیم‌گیری‌های اقتصادی آن، مستقیماً بر سیاست داخلی و خارجی این کشور تأثیر می‌گذارد.
ترامپ همچنان منافع شخصی خود را در اولویت قرار داده است. گزارش‌ها حاکی از آن است که او هدیه‌ای به ارزش 400 میلیون دلار از قطر دریافت کرده و پروژه‌های تجاری متعددی را در منطقه پیگیری می‌کند. این رفتارها، شائبه تداخل منافع شخصی و مسئولیت سیاسی را تقویت کرده است.

پیام خوزستان


سعودی آینده قدرت در خاورمیانه را تحت تأثیر قرار می‌دهد
*** چرا عربستان، قطر و امارات به عنوان مقاصد این سفر انتخاب شده‌اند؟ چه عواملی در این تصمیم نقش داشته‌اند؟
انتخاب عربستان، قطر و امارات به‌عنوان مقاصد اصلی سفر ترامپ در می 2025، به روشنی نشان‌دهنده اهداف مشخصی در سیاست خارجی و اقتصادی آمریکا در منطقه است.نخستین هدف این سفر چهارروزه، تقویت روابط اقتصادی و جذب سرمایه‌گذاری‌های کلان است. در دیدار با محمد بن سلمان، ترامپ توافق‌نامه‌ای به ارزش 142 میلیارد دلار در زمینه فروش تسلیحات امضا کرد؛ بزرگ‌ترین قرارداد دفاعی تاریخ ایالات متحده.همچنین عربستان متعهد شد 600 میلیارد دلار در اقتصاد آمریکا سرمایه‌گذاری کند، رقمی که ترامپ خواستار افزایش آن تا یک تریلیون دلار شد.این توافقات، همکاری‌هایی در حوزه فناوری، هوش مصنوعی، انرژی و زیرساخت‌های داده‌ای را نیز شامل می‌شود. چنین روابطی می‌تواند عربستان را به‌سرعت به قدرتی پیشرو در منطقه بدل کرده و آینده قدرت در خاورمیانه را تحت تأثیر قرار دهد. و شوربختانه، ایران از این روند عقب مانده است.
*** در این بین ترامپ با جولانی نیز دیدار کرد،ارزیابی تان از این دیدار چیست؟
در اقدامی کم‌سابقه، ترامپ با احمد الشراع، رهبر جدید سوریه که پس از سقوط بشار اسد در سال 2024 به قدرت رسیده، دیدار کرد. در این دیدار، اعلام شد که تحریم‌های آمریکا علیه سوریه لغو خواهد شد و بازسازی این کشور در دستور کار قرار می‌گیرد.دولت جدید سوریه نیز پیشنهادهایی از جمله دسترسی شرکت‌های آمریکایی به منابع نفتی، قراردادهای بازسازی، و حتی ساخت یک «برج ترامپ» در دمشق ارائه داده است. این موضوع پرسش‌های جدی در مورد منافع سرمایه‌گذاران قدیمی در دمشق ایجاد کرده و برخی از آن‌ها ممکن است خود را مغبون ببینند.
طوفان الاقصی زمینه‌ساز روند عادی‌سازی روابط اعراب و اسرائیل و زمینه‌ساز گسترش بیشتر توافق‌نامه ابراهیم شد
***آیا این سفر ارتباطی با تحولات اخیر در منطقه، از جمله جنگ غزه و روابط اسرائیل با کشورهای عربی دارد؟
برخلاف پیش‌بینی‌ها، طوفان الاقصی نه‌تنها روند عادی‌سازی روابط اعراب و اسرائیل را متوقف نکرد، بلکه زمینه‌ساز گسترش بیشتر توافق‌نامه ابراهیم شد.اکنون دیگر نمی‌توان از ادراک گفتمانی مقاومت در غزه، لبنان، سوریه، عراق و یمن سخن گفت. جای آن را گفتمان جدید صلح و همکاری با رژیم صهیونیستی گرفته است.
تلاش جدی ترامپ برای ایجاد ائتلافی منطقه‌ای علیه ایران؛تلاشی برای تکمیل حلقه محاصره‌ای که بارها هشدار داده شده بود
*** از منظر شما تأثیر این سفر بر روابط ایران با کشورهای حاشیه خلیج فارس چیست؟
دیدار ترامپ با رهبران عربستان، قطر و امارات همچنین تلاشی جدی برای ایجاد ائتلافی منطقه‌ای علیه ایران است؛ تلاشی برای تکمیل حلقه محاصره‌ای که بارها هشدار داده شده بود .بر اساس دکترین فشار مرحله‌ای آمریکا، اگر مذاکرات درباره برنامه هسته‌ای ایران به نتیجه نرسد، فشار اقتصادی افزایش یافته و در نهایت ممکن است به تقابل نظامی منجر شود. ترامپ همچنین صراحتاً از ایران خواسته است فعالیت‌های بی‌ثبات‌کننده در منطقه را متوقف کند.
از نگاه آمریکا، جمهوری اسلامی ایران، امروز در انزوای کامل سیاسی قرار دارد. شوربختانه امروز رئیس‌جمهور آمریکا در کشوری ایستاده که از منظر تاریخی و تمدنی قابل مقایسه با ایران نیست، اما جایگاهی یافته که تهران و ریاض را در یک ترازو می‌سنجد.آیا این تحولات بر جایگاه ایران در منطقه و نظام بین‌الملل اثر نخواهد گذاشت؟ 
ترامپ صراحتاً می‌گوید که اگر ایران اراده دیکته‌شده آمریکا را نپذیرد، باید آماده جنگی تمام‌عیار باشد
ترامپ به‌دنبال بازتعریف نظم آینده جهانی است و برای حل بحران‌های منطقه‌ای، نسخه‌ای آمریکایی ارائه داده است. او صراحتاً می‌گوید که اگر ایران اراده دیکته‌شده آمریکا را نپذیرد، باید آماده جنگی تمام‌عیار باشد.اگر ایران توان ایستادگی در برابر آمریکا را دارد، باید پیش از ترک میز مذاکره از سوی آمریکایی‌ها، خود آن را ترک کند.

لینک کوتاه:
https://www.payamekhuzestan.ir/Fa/News/1100306/

نظرات شما

ارسال دیدگاه

Protected by FormShield
مخاطبان عزیز به اطلاع می رساند: از این پس با های لایت کردن هر واژه ای در متن خبر می توانید از امکان جستجوی آن عبارت یا واژه در ویکی پدیا و نیز آرشیو این پایگاه بهره مند شوید. این امکان برای اولین بار در پایگاه های خبری - تحلیلی گروه رسانه ای آریا برای مخاطبان عزیز ارائه می شود. امیدواریم این تحول نو در جهت دانش افزایی خوانندگان مفید باشد.

ساير مطالب

خلاصه بازی تراکتور و استقلال خوزستان و مراسم اهدای جام قهرمانی

حساب‌های شرکت‌های بزرگ خوزستان از تهران به استان منتقل شود

تقدیم هفته به پاتریس کارترون سرمربی سپاهان

شوخی عبدالله روا با روش انتقال بیفوما به خودرو پس از مصدومیت

اسکوچیچ خطاب به تی‌تی‌ها: فردا تبریز را به آتش می‌کشیم

ماجرای پیراهن بیرانوند در اهواز چه بود؟

ماجرای پیراهن بیرانوند در اهواز چه بود؟ – آفتاب نو | اخبار ورزشی

سکوت رائول آسنسیو شکست؛ هیچ نقشی در رفتارهایی که آزادی جنسی زنان را زیر پا بگذارد نداشته‌ام

هانسی فلیک اینطور بیست و هشتمین قهرمانی تاریخ بارسلونا را به ارمغان آورد

پایان لیگ بیست‌و‌چهارم؛ اما جشن واقعی اینجا بود؛ در هوای داغ و خاک‌آلود خوزستان

حواشی و مصاحبه‌های جنجالی با عبدالله روا

واکنش درویش به خشم هواداران پرسپولیس

دعوا و درگیری طرفداران رئال مادرید و بارسلونا در جزیره قشم!

آب‌پاش‌های استادیوم اسپانیول بلافاصله پس از سوت پایان بازی فعال شد تا بازیکنان بارسلونا جشن قهرمانی نگیرند

پایکوبی شاگردان فلیک در رختکن

آیا AVAX آماده صعود 30 درصدی است؟ الگوی تکنیکال جام و دسته شکسته شد

حواشی نگاری اولین قهرمانی تراکتور در شب داغ اهواز

ترامپ: آمریکا می‌تواند غزه را به منطقه آزادی تبدیل کند

هفته سی‌ام لیگ برتر فوتبال ایران؛ استقلال اهواز – تراکتور

ترابی: چون به حاشیه‌ها غلبه کردیم توانستیم جام ببریم

یزله پورحمیدی و آقاسی با آهنگ بندری در جشن قهرمانی

مظفری زاده: بیرانوند و اسماعیلی فر می‌مانند

جشن تراکتوری‌ها و سلفی ترابی با هوادار معلول

گل دوم بارسلونا به اسپانیول توسط فرمین لوپس در دقیقه (90+5)

واکنش جالب حسین‌زاده به قهرمانی؛ اَمِیزینگ!

دانیال اسماعیلی‌فر، مدافع تراکتور: امید دارم به تیم ملی دعوت شوم

صحبت‌های علی نعمتی بازیکن فولاد بعد از بازی با ملوان

صحبت‌های رضا میرزایی بازیکن ملوان بعد از بازی با فولاد

عکس یادگاری محمدحسین اسلامی با هوادار استقلال بعد از بازی با سپاهان

پرسپولیس رسما از بیفوما رونمایی کرد

پایان پر غرور تراکتور لیگ برتر

اولین خرید پرسپولیس رونمایی شد/ مهاجم استقلال به جمع سرخ‌پوشان پیوست

رونمایی رسمی از اولین خرید پرسپولیس +عکس

رسمی؛ تیوی بیفوما به پرسپولیس پیوست

اظهارات کنایه آمیز 2 بازیکن پرسپولیس در ورزشگاه آزادی

عکس | اولین تتوی علیرضا بیرانوند را ببینید

شیری: قراردادم تمام شده، فعلا از جشن لذت ببریم

تیم فوتبال الاتحاد با پیروزی مقابل الرائد، دو هفته مانده به پایان مسابقات قهرمان لیگ حرفه‌ای عربستان شد

گل اول بارسلونا به اسپانیول توسط یامال

خداداد: قهرمان شدن تراکتور زیاد هم سخت نبود

صحبت های روبرتو پیاتزا، سرمربی تیم ملی والیبال ایران پس از ورود به ایران

واکنش عراقچی به مصاحبه شمخانی

گل دوم حسین زاده به استقلال خوزستان (استقلال خوزستان 1-3 تراکتور)

استقلال خوزستان 1 – تراکتور 3: پایان قدرتمندانه قهرمان

مهمانان ویژه استقلال وارد می‌شوند

تراکتور با «بریس» حسین زاده فصل را به پایان رساند

خلاصه بازی استقلال خوزستان 1 – تراکتور 2

تصوف؛ وجه مشترک میان همه مذاهب امت اسلامی

پایان مقتدرانه قهرمان؛ گرمای اهواز هم حریف تراکتور نشد

تراکتور با «بریس» حسین زاده فصل را به پایان رساند – آفتاب نو | اخبار ورزشی