انتقاد بدون پرده صادق زیباکلام از حسن روحانی/ وقتی کتاب «در معیت پرزیدنت» را خواندم متوجه شدم نویسنده چقدر در رنج بوده است
شهرستان ها
بزرگنمايي:
پیام خوزستان - به گزارش خبرگزاری خبرآنلاین، نشست بررسی و رونمایی از کتاب «در معیت پرزیدنت»، سفرنامهای متفاوت همراه حسن روحانی، در نمایشگاه کتاب تهران عصر دوشنبه برگزار شد. کتاب در «معیت پرزیدنت»، توسط انتشارات خبر امروز منتشر شده که شامل همراهی نویسنده یعنی سید عبدالجواد موسوی در سفر دکتر حسن روحانی به شهرهای خوزستان، هرمزگان و سیستان و بلوچستان است.
یکی از شرکتکنندگان نشست، صادق زیباکلام استاد دانشگاه و فعال سیاسی اصلاحطلب بود. صادق زیباکلام، استاد دانشگاه تهران و فعال سیاسی اصلاح طلب درباره کتاب «در معیت پرزیدنت» گفت: من آقای موسوی را حدود بیست سال است که میشناسم. این کتاب همانطور که خودشان هم گفتن دویست و اندی صفحه است و سه قسمت مجزا است، اولین سفر استانی آقای روحانی به خوزستان که ایشان هم در التزام رکاب همایونی بودند. سفر بعدی به هرمزگان و سفر سوم به سیستان و بلوچستان.
او افزود: این کتاب هیچ چیزی نه در مورد خوزستان به مخاطب می گوید و نه هرمزگان و سیستان و بلوچستان به جز فقر، و فقر و باز هم فقر.
زیباکلام گفت: نکته دوم اینکه من بعد از خواندن این کتاب متوجه نشدم که ایشان در این سفر چه کاره بوده است، سمت و شغلش چه بوده، اگر نبود چه میشد، حالا که هست چه میشود؟!
این استاد دانشگاه تاکید کرد: اما گفت عیب می چو گفتی هنرش نیز بگو، انشای کتاب بسیار جالب است یعنی به گونهای نویسنده دارد با خودش صحبت میکند. جالب است که با مخاطب صحبت نمیکند.
صادق زیباکلام در ادامه سخنانش درباره کتاب در معیت پرزیدنت گفت: این کتاب بیشتر خاطرات است، جنبه سیاسی، اجتماعی و معرفی مناطق ندارد، بلکه بیشتر شرح احوالاتش است.
او افزود: نکته ای که من در مورد کتاب متوجه نشدم این است که آقای موسوی کتاب را در مرحله اول ریاست جمهوری آقای روحانی یعنی در سال 92 نوشته اند اما بعد از 11 سال این کار را انجام دادند. نویسنده کتاب، هیچ توضیحی درباره علت تاخیر در انتشار کتاب نمی دهد بلکه فقط از روایتش با علی میرفتاح درباره هدف انتشار کتاب نوشته است. اما من حدس می زنم ایشان به همان اپیدمی که ما دچارش هستیم مبتلا شده اند.
زیباکلام با بیان اینکه ما در جامعه به خاطر رای به روحانی آبرویی نداریم گفت: من از رای که به روحانی دادم پشیمان نیستم اما خیلی ها از رای دادن به او پشیمان شدند. چرا که آقای روحانی مخصوصا در دوره دوم ریاست جمهوری اش طور دیگری رفتار کرد و انگار نه انگار که 24 میلیون نفر به او رای دادند و انتظاراتی داشتند.
او افزود: رفتار روحانی طوری بود که انگار می گفت می خواستید رای ندهید. شاید همین باعث شد آقای موسوی صبر کند تا آبرو و حیثیتش نرود و کمی صبر کند و بعدا آن را چاپ کند.
زیباکلام با اشاره به روایت عبدالجواد موسوی از سفر روحانی به خوزستان گفت: وعده آقای روحانی در اهواز لایه روبی از شط العرب به قول ما قدیمی ها و اروندرود به قول امروزی ها بود.
این استاد دانشگاه افزود: روحانی بعد از 25 سال به حوزستان رفته بود. کاش آقای روحانی توضیح می داد که چرا لایه روبی اروند در این 25 سال اتفاق نیفتاد؟
او در ادامه با اشاره به سفر روحانی به بشاگرد هرمزگان گفت: بشاگرد مظهر فقر، فقر و فقر است. یکی از نویسندگان و شخصیت ها قبل از درباره میزان محرومیت بشاگرد نوشته بود. آقای روحانی بعد از 35 سال از انقلاب به این منطقه رفته بود. نویسنده می گوید آدم در مورد اینجا گریه اش می گیرد. اما آیا در این 35 سال نباید اتفاقی می افتاد؟
زیباکلام در ارتباط با سفر روحانی به زاهدان گفت: قرار بود مولوی عبدالحمید در این سفر سخنرانی کند اما جلوی سخنرانی او گرفته شد؛ البته ایشان بعدا سخنرانی کردند، اما جالب است که هیچ اتفاقی نمی افتد.
زیباکلام گفت: آدم وقتی کتاب را می خواند متوجه می شود نویسنده چقدر در رنج بوده که با روحانی همسفر شده. آدم می تواند به ایشان بگوید مگر مجبور بود؟
او در پایان سخنان خود گفت: با وجود آنکه کتاب چیز زیادی برای گفتن از خوزستان و ... به آدم نمی دهد اما نثر آقای موسوی نقطه قوت کتاب است.
312
کد خبر 2063161
لینک کوتاه:
https://www.payamekhuzestan.ir/Fa/News/1098485/