پیام خوزستان

آخرين مطالب

واکنش حوزه علمیه به بلاگر شدن روحانیون از نگاه غرویان گفتگو

واکنش حوزه علمیه به بلاگر شدن روحانیون از نگاه غرویان
  بزرگنمايي:

پیام خوزستان - خبرآنلاین / آیت الله غرویان درباره واکنش حوزه علمیه به بلاگر شدن روحانیون می گوید؛ «این موضوع بستگی به نوع رفتار طلبه‌ها و موضوعاتی که به نمایش می گذارند دارد. یک سری توصیه‌های اخلاقی به طلبه‌ها می‌کنند که شأن روحانیت و شأن زی‌طلبگی را از نظر نوع لباس، حرکتشان در خیابان و نوع خودرویی که سوار می‌شوند رعایت کنند.» لباس روحانیت به تن دارند اما فعالیت‌هایشان در اینستاگرام زیاد است. ورزش می‌کنند و فیگورهای ورزشی خود را در صفحات مجازی‌شان به نمایش می‌گذارند، گاهی هم گرداننده صفحات مجازی همسرشان است اما زندگی شخصی‌شان در این شبکه فیلتر شده به تصویر کشیده شده است. صحبت از روحانیون جوانی است که این روزها در شبکه اجتماعی اینستاگرام فعالیت دارند و فالوور هم جذب می‌کنند. موضوعی که درپی آن با آیت‌الله محسن غرویان، استاد حوزه علمیه قم به گفت و گو نشسته‌ایم. 
آیت‌الله محسن غرویان، استاد حوزه علمیه قم درباره بلاگر شدن روحانیون به خبرگزاری خبرآنلاین بیان کرد: «طلبه‌های جوان در دوران مدرنیته، عصر جدید و عصر تکنولوژی طلبه شدند و متناسب با مقتضیات زمان و مکان سبک زندگی‌شان شکل می‌گیرد»
وی البته این را هم می گوید که «اساتید اخلاق به ما می‌گفتند که زشت است طلبه با لباس روحانیت کنار خیابان ساندویچ بخورد. در واقع، ساندویچ خوردن مشکلی ندارد اما در ملأعام نباید این کارها را بکنند و خلاف شئونات زی‌طلبگی است.»
این استاد حوزه درباره واکنش حوزه علمیه به بلاگر شدن روحانیون گفت: «این موضوع بستگی به نوع رفتار طلبه‌ها و موضوعاتی که به نمایش می گذارند دارد. این مسئله قاعده مشخصی ندارد و یک سری توصیه‌های اخلاقی به طلبه‌ها می‌کنند که شأن روحانیت و شأن زی‌طلبگی را از نظر نوع لباس، حرکتشان در خیابان و نوع خودرویی که سوار می‌شوند رعایت کنند.»
مشروح گفت و گوی آیت‌الله محسن غرویان، استاد حوزه علمیه قم را در ادامه می خوانید؛
*********
* آقای غرویان! برخی از روحانیون جوان سبک زندگی متفاوتی را نسبت به نسل های قبلی روحانیون دارند و به نوعی به سمت زندگی بلاگری رفته اند. نظر شما درباره بلاگر شدن روحانیون چیست و آیا آن ها را می توان نسل z روحانیون دانست؟
به نظر من، چند نکته را باید در نظر گرفت. طلبه‌های جوان در دوران مدرنیته، عصر جدید و عصر تکنولوژی طلبه شدند و متناسب با مقتضیات زمان و مکان سبک زندگی‌شان شکل می‌گیرد. مانند بقیه جوانان تحت تاثیر عصر رسانه و ارتباطات هستند. در واقع، دست خودشان نیست و بی‌اختیار تحت تاثیر شرایط زمان و مکان هستند. این جوانان هم سعی می‌کنند از این طریق نقش اجتماعی خود را ایفا کرده و در جامعه تاثیرگذار باشند. تکنولوژی تبلیغ و رسانه حرف اول را می‌زند و فضای مخاطبین در فضای‌مجازی وسعت پیدا کرده و در سطح جهانی هم است.
اساتید اخلاق به ما می‌گفتند که زشت است طلبه با لباس روحانیت کنار خیابان ساندویچ بخورد
در حال حاضر یک طلبه، می‌تواند از طریق موبایل خودش مخاطب داشته باشد. از این جهت طلبه‌های جدید تلاش می‌کنند تا از این تکنولوژی روز استفاده کنند اما این تکنولوژی در گذشته برای پخش افکار نبوده است. نکته بعدی این است که طلبه‌های جدید می‌خواهند مرید و پیرو، داشته باشند. به هر حال، دوست دارند که یک عده را به عنوان پیروان فکری خودشان داشته باشند و در آنان تاثیر بگذارند. اما باید توجه کنند که حفظ سنت‌های حوزوی و علمای سابق هم مدنظر داشته باشند. لباس پوشیدن، نوع حرکات و سبک زندگی نباید به گونه‌ای زننده باشد که برخلاف انتظار و توقع مردم باشد. 
اساتید اخلاق به ما می‌گفتند که زشت است طلبه با لباس روحانیت کنار خیابان ساندویچ بخورد. در واقع، ساندویچ خوردن مشکلی ندارد اما در ملأعام نباید این کارها را بکنند و خلاف شئونات زی‌طلبگی است. مردم هم از این حرکاتی که طلبه‌ها در لباس روحانیت انجام بدهند، خوششان نمی‌آید. برخی از این حرکات ورزشی هم خلاف شأن لباس طلبگی است و باید طلبه‌های جوان رعایت کنند تا رفتارهایشان از حد انتظارات و توقعات مردم تعدی نکند. 
کسی در حوزه نمی‌تواند مصادیق را به طور ریز تعیین کند
* واکنش حوزه علمیه به بلاگر شدن روحانیون چیست؟
این موضوع بستگی به نوع رفتار طلبه‌ها و موضوعاتی که به نمایش بگذارند دارد. این مسئله قاعده مشخصی ندارد و یک سری توصیه‌های اخلاقی به طلبه‌ها می‌کنند که شأن روحانیت و شأن زی‌طلبگی را از نظر نوع لباس، حرکتشان در خیابان و نوع خودرویی که سوار می‌شوند رعایت کنند. می‌گویند که این لباس بزرگان عرفان، علم، اخلاق و حکمت بوده و طلبه های جوان باید رعایت شئونات این لباس را بکنند. کسی در حوزه نمی‌تواند مصادیق را به طور ریز تعیین کند و توصیه‌های کلی می‌شود. 
اگر یک طلبه‌ای حرکات خیلی بارز و آشکاری را انجام بدهد که خلاف شأن روحانیت و اخلاق باشد، دادگاه ویژه روحانیت با آن برخورد کرده و هشدار و تذکر می‌دهد. 
کم شدن اعتماد مردم به روحانیت خطر بزرگی است
* آقای غرویان! به نظر شما فاصله روحانیت با مردم بیشتر شده یا کمتر شده است؟
به نظر من، فاصله مردم با روحانیت زیاد و اعتمادشان کم شده است. البته منظور من همه روحانیون نیستند اما اقدامات برخی از روحانیون دولتی و حکومتی، باعث کاهش اعتماد مردم شده است. بنابراین، من معتقد هستم که اعتماد مردم به روحانیت رو به ضعف رفته و این خطر بزرگی است. 
البته وضعیت زندگی طلبه‌های جدید خیلی خوب نیست. طلبه‌های عادی با ماهی 7 تا 8 میلیون تومان زندگی می‌کنند و سطح حقوق و شهریه‌شان پایین است. اما مردم به دلیل یک سری خطاهایی که از سوی برخی از چهره‌های شاخص روحانیت دیدند، اعتمادشان کاهش پیدا کرده است. 
مردم ناتوانی را در مدیریت کلان کشور به حساب روحانیت نوشته و می‌نویسند
* راهکار حل این مشکل چیست؟
این کار خیلی سختی است، مردم مشکلاتی را مانند تورم، گرانی، فقر، ناترازی‌ها و قطعی برق به حساب حکومت و دولت اسلامی می‌گذارند و حق دارند. مردم می‌گویند که حکومت 40 سال در دست شما بوده است. البته غیر از حوزویان هم در رأس کار بودند اما مردم ناتوانی را در مدیریت کلان کشور به حساب روحانیت نوشته و می‌نویسند.
بازگشت این اعتماد خیلی زمان می‌برد و کار سختی است اما باید از یک جایی شروع شود. قوه قضائیه نقش مهمی در برخورد با مفاسد دولت و حکومت دارد. 
من در یک جلسه خصوصی از آیت الله جوادی آملی در این باره پرسیدم و ایشان یک تعبیر قشنگی داشتند. آقای جوادی آملی گفتند که اگر بتوانیم در کشور 500 نفر مانند آقای بهجت داشته باشیم، اعتماد مردم به روحانیت و حوزه‌ها بر می‌گردد. یعنی شخص‌هایی مانند آقای بهجت که عالم و زاهد هستند باید در بین مردم باشد تا اعتماد آنان برگردد. 
به پیج اینستاگرامی «آخرین خبر» بپیوندید

لینک کوتاه:
https://www.payamekhuzestan.ir/Fa/News/1097934/

نظرات شما

ارسال دیدگاه

Protected by FormShield
مخاطبان عزیز به اطلاع می رساند: از این پس با های لایت کردن هر واژه ای در متن خبر می توانید از امکان جستجوی آن عبارت یا واژه در ویکی پدیا و نیز آرشیو این پایگاه بهره مند شوید. این امکان برای اولین بار در پایگاه های خبری - تحلیلی گروه رسانه ای آریا برای مخاطبان عزیز ارائه می شود. امیدواریم این تحول نو در جهت دانش افزایی خوانندگان مفید باشد.

ساير مطالب

جوادی حصار با اشاره به دور چهارم مذاکرات ایران و آمریکا: توافق در دسترس است

عارف: هنوز آن‌گونه که می‌خواهیم نمی‌توانیم پاسخگوی معیشت مردم باشیم

شعرخوانی از سعدی و مولوی توسط رئیس‌جمهور

مالکی: نظر ایران خویشتن‌داری هند و پاکستان برای حفظ امنیت منطقه است

گفتگوی تلفنی وزرای خارجه ایران و مصر

ترامپ: ایران باهوش در حال مذاکره است

گروسی: بازرسی‌ها از ایران هرگز قطع نشده است

تغییر ساعت مسابقات لیگ به دلیل صرفه جویی انرژی

عذرخواهی بیژن عبدالکریمی از مردم آبادان + فیلم

قسام: هماهنگی برای آزادی عیدان الکساندر با صلیب سرخ انجام شد

اسامی محرومان هفته سی ام؛ غیبت بیرانوند مقابل استقلال خوزستان!

هماهنگی برای آزادی الکساندر و ورود بالگرد خانواده او به رعیم+ فیلم

چرا سلاح مقاومت خط قرمز است؟

زمان و مکان اهدای جام به تراکتور را بدانید

سکه به 74 میلیون و 200 هزار تومان رسید/ هر گرم طلای 18 عیار چند؟

موعد آزادی عیدان الکساندر اعلام شد

3 شهر خوزستان گرمترین نقاط جهان شدند

واکنش عراقچی به سنگ اندازی های نتانیاهو

گفتگوی تلفنی نتانیاهو با ترامپ درباره آزادی «عیدان الکساندر»

تماس تلفنی نتانیاهو با ترامپ

ایستگاه فضایی قدیمی شوروی به زمین بازگشت

بیرانوند از حضور در هفته پایانی لیگ محروم شد

اجرای هندی عموپورنگ رو دیده بودین؟

رویای بزرگ پسر آنچلوتی؛ سرمربی‌گری بعد از 12 سال

کری بزرگ زنوزی برای کل لیگ برتر!

دون کارلو راهی برزیل شد؛ آنچلوتی اولین سرمربی‌ خارجی سلسائو

اختتامیه جلسات آموزه‌های تربیتی سوره لقمان با محوریت بزرگداشت «شهید حمیدرضا اسداللهی»

رئیس یگان حفاظت و امنیت صنعت نفت منصوب شد

رئیس شورای اطلاع‌رسانی دولت در نمایشگاه نفت

پایداری گازرسانی در زمستان سخت؛ افتخاری برای صنعت گاز

انتصاب رئیس امور مجامع شرکت ملی نفت ایران

نمایشگاه نفت تهران؛ رویدادی ارزشمند و پُرظرفیت

دانشگاه صنعت نفت 7 تفاهم‌نامه همکاری امضا کرد

رئیس کمیته انرژی فراکسیون محیط زیست منصوب شد

پزشکیان: مهمترین مشکل کشور در زمینه محیط زیست، فقدان یک برنامه جامع است

رئیس‌جمهور در گرامیداشت هفته هلال احمر: باید فریادرس یکدیگر باشیم

افشای دروغ ضد انقلاب درباره شکنجه یک زندانی سابق

نتانیاهو: فقط به آزادی اسیر آمریکایی متعهدیم | ما در حال عبور از روزهای سرنوشت‌سازی هستیم

اهواز میزبان مراسم اهدای جام قهرمانی تراکتور

توافق نهایی با پرسپولیس؟ خیر؛ فولاد خوزستان پیشتاز رقابت برای جذب تیوی بیفومایی که فردا 33 ساله می‌شود

برگزاری مراسم اهدای جام قهرمانی تراکتور در اهواز

سازمان لیگ: جام قهرمانی تراکتور در اهواز اهدا می‌شود

مراسم اهدای جام قهرمانی لیگ برتر فوتبال در اهواز برگزار می‌شود

زمان و مکان اهدای جام به تراکتور مشخص شد

دستگیری بیش از 100 خرده‌فروش مواد مخدر با اجرای طرح آرامش در شهر

رسمی؛ جشن قهرمانی تراکتور در اهواز برگزار می‌شود

بازی حساس لیگ یک بدون مشکل VAR برگزار می‌شود

سازمان بسیج علمی و سپاه خوزستان توافق نامه همکاری امضا کردند

مراسم اهدای جام قهرمانی تراکتور پنجشنبه 25 اردیبهشت ماه

اعلام ساعت جدید مسابقات هفته سی‌ام لیگ برتر فوتبال