پیام خوزستان

آخرين مطالب

چالش جدی بازار مسکن؛ قیمت‌ها با درآمد خانوار هم‌راستا نیست گفتگو

چالش جدی بازار مسکن؛ قیمت‌ها با درآمد خانوار هم‌راستا نیست
  بزرگنمايي:

پیام خوزستان - مهر /مدیرکل دفتر اقتصاد مسکن وزارت راه و شهرسازی با اشاره به اینکه در حوزه مسکن مساله‌ای نداریم، گفت: در بحث اقتصادی، جدی‌ترین موضوع اختلاف بین قیمت مسکن و درآمد خانوار است.
نرگس رزبان مدیرکل دفتر اقتصاد مسکن وزارت راه و شهرسازی با اشاره به وضعیت کلی بازار مسکن، گفت: طی دهه گذشته وضعیت سرمایه گذاری و تولید در بخش مسکن چندان مطلوب نبوده است و نسبت به دهه قبل از خودش نوساناتی داشت؛ یعنی در برخی سال‌ها مثبت بودیم و برخی دیگر منفی، اما عمدتاً روند، روند نزولی بوده است.
وی افزود: از نیمه دوم سال 1402 و سال 1403 سرمایه گذاری یک مقدار بهتر شده و رشد پروانه‌های ساختمانی اندکی رشد داشت، هرچند با آن وضعیت مطلوبی که مد نظر است هنوز فاصله دارد و از نظر وضعیت قیمتی اگر بخواهیم امروز را ارزیابی و قیاس کنیم، در سال 1402 رشد قیمت بسیار قابل توجه بود، سال گذشته این رشد کمی متوقف شده و مسکن نسبت به سایر بازارهای دارایی خیلی کمتر رشد کرده و به اصطلاح کلی عقب مانده است.
رزبان بیان کرد: از نظر چشم‌انداز کلی مسکن و خانوار، با توجه به اطلاعات مرکز آمار ایران و بانک مرکزی می‌توان گفت که در تعادل هستیم، زیرا تعداد موجودی مسکن اختلاف جدی با تعداد خانوارها ندارد؛ هر چند که از نظر تعداد مسکن، میزان موجودی در تصرف ما کمتر است.
وی ادامه داد: مسکن در تصرف حدود 27 میلیون خانوار است، و تقریباً به همین میزان تعداد واحدهای مسکونی در تصرف است بدون احتساب خانه‌های خالی و اقامتگاه دوم. اما این به این معنا نیست که ما در حوزه مسکن مساله نداریم.
بازار
رزبان در ادامه مساله اصلی وزارت مسکن و شهرسازی در حوزه مسکن را مساله گروه‌های کم‌درآمد دانست و خاطرنشان کرد: مساله ما افرادی هستند که با وضعیت فعلی اقساط امکان خانه دار شدن را بعضاً حتی به صورت استیجاری ندارند و مساله جدی دیگر در حوزه مسکن، بحث فرسودگی واحدها و بافت‌های فرسوده و جایگزینی و مرغوب سازی واحدهای مسکونی است؛ این دو مساله، مسائل جدی پیش روی بازار مسکن است و باید به آنها پرداخته شود.
وی ادامه داد: در بحث اقتصادی، جدی‌ترین موضوع اختلاف بین قیمت مسکن و درآمد خانوار است. مساله قیمت به طور عمده نشأت گرفته از شاخص‌های اقتصاد کلان است و درآمد خانوار به نوعی به اقتصاد خرد مربوط می‌شود. این دو هیچ‌گاه پیوستگی، تعادل و هم‌راستایی نداشته‌اند و همین سبب شده تا پرداختن به مسائل مسکن دشوار شود.
این مقام مسئول همچنین در خصوص وضعیت مستأجران در کشور گفت: بر اساس آخرین اطلاعاتی که مرکز آمار در سال 1402 منتشر کرده، 69 درصد خانوارهای شهری مالک هستند، 23 درصد مستاجرند و هشت درصد در سایر انواع مسکن سکونت دارند. در بخش روستایی وضعیت بهتر است به‌طوری که حدود 4.5 درصد مستأجر هستند، 6.6 درصد در سایر انواع مسکن سکونت دارند و حدود 89 درصد مالک‌اند.
مدیرکل دفتر اقتصاد مسکن وزارت راه و شهرسازی تاکید کرد: حدود 27 میلیون خانوار در کشور وجود دارد و در مقابل نزدیک به 26 میلیون واحد مسکونی در تصرف است. موجودی مسکن ما بیشتر است زیرا خانه‌های خالی هم هست.
وی افزود: درباره تعداد این خانه‌های خالی، الان نمی‌توان عدد دقیقی گفت، زیرا از سال 95 تاکنون سرشماری انجام نشده که بدانیم خانه‌های خالی چقدر است، هرچند برآوردهای کارشناسی در این حوزه وجود دارد، اما عددی نیست که بتوان به‌طور رسمی اعلام کرد.
رزبان در پایان اظهار کرد: برآوردهایی هم از اقامتگاه دوم وجود دارد؛ یعنی افراد علاوه بر خانه‌ای که محل دائمی سکونتشان است، مسکن دیگری در شهری دیگر یا در مناطق خوش آب و هوا دارند و گاهی اوقات از آن مسکن استفاده می‌کنند؛ این را در اقتصاد مسکن به عنوان اقامتگاه دوم می‌شناسیم. هم از واحدهای مسکونی که غیررسمی ساخته می‌شوند به طور عمده به صورت ویلایی استفاده می‌شود و هم از خانه‌های خالی، اما باید صبر کنیم و ببینیم این اعداد در سرشماری چقدر تطبیق می‌کند.

لینک کوتاه:
https://www.payamekhuzestan.ir/Fa/News/1097624/

نظرات شما

ارسال دیدگاه

Protected by FormShield
مخاطبان عزیز به اطلاع می رساند: از این پس با های لایت کردن هر واژه ای در متن خبر می توانید از امکان جستجوی آن عبارت یا واژه در ویکی پدیا و نیز آرشیو این پایگاه بهره مند شوید. این امکان برای اولین بار در پایگاه های خبری - تحلیلی گروه رسانه ای آریا برای مخاطبان عزیز ارائه می شود. امیدواریم این تحول نو در جهت دانش افزایی خوانندگان مفید باشد.

ساير مطالب

پزشکیان: مهمترین مشکل کشور در زمینه محیط زیست، فقدان یک برنامه جامع است

رئیس‌جمهور در گرامیداشت هفته هلال احمر: باید فریادرس یکدیگر باشیم

افشای دروغ ضد انقلاب درباره شکنجه یک زندانی سابق

نتانیاهو: فقط به آزادی اسیر آمریکایی متعهدیم | ما در حال عبور از روزهای سرنوشت‌سازی هستیم

اهواز میزبان مراسم اهدای جام قهرمانی تراکتور

توافق نهایی با پرسپولیس؟ خیر؛ فولاد خوزستان پیشتاز رقابت برای جذب تیوی بیفومایی که فردا 33 ساله می‌شود

برگزاری مراسم اهدای جام قهرمانی تراکتور در اهواز

سازمان لیگ: جام قهرمانی تراکتور در اهواز اهدا می‌شود

مراسم اهدای جام قهرمانی لیگ برتر فوتبال در اهواز برگزار می‌شود

زمان و مکان اهدای جام به تراکتور مشخص شد

دستگیری بیش از 100 خرده‌فروش مواد مخدر با اجرای طرح آرامش در شهر

رسمی؛ جشن قهرمانی تراکتور در اهواز برگزار می‌شود

بازی حساس لیگ یک بدون مشکل VAR برگزار می‌شود

سازمان بسیج علمی و سپاه خوزستان توافق نامه همکاری امضا کردند

مراسم اهدای جام قهرمانی تراکتور پنجشنبه 25 اردیبهشت ماه

اعلام ساعت جدید مسابقات هفته سی‌ام لیگ برتر فوتبال

شکست ابرقدرت

جشن قهرمانی تراکتور پنجشنبه در اهواز برگزار می شود

ساعت دیدارهای هفته پایانی تغییر کرد؛ تراکتور و استقلال خوزستان آخرین دیدار لیگ 24

زخمی شدن نظامی صهیونیست درغزه

زمان بازی‌های هفته پایانی تغییر کرد

خشم سیاستمدار صهیونیست از آزادی اسیر آمریکایی

کشت برنج در خوزستان ممنوع اعلام شد

ویتکاف در مورد مذاکرات با ایران به اسرائیل گزارش می‌دهد

تغییر زمان مسابقات هفته پایانی لیگ برتر

2 سرماخورده جدید در اردوی استقلال

ساعت مسابقات هفته پایانی لیگ برتر تغییر کرد

امضای توافق‌نامه پژوهشگاه صنعت نفت و پالایش نفت آبادان

ساعت دیدارهای هفته پایانی لیگ برتر فوتبال تغییر کرد

اعلام ساعت جدید مسابقات هفته سی‌ام لیگ برتر

خاموشی تدریجی مشعل‌ها در رامشیر

چهره ها/ شمایل متفاوت بازیگر ساختمان پزشکان در نوجوانی

رضا یزدانی، الیکا عبدالرزاقی، سینا رازانی، محمد لقمانیان و ... در تئاتر شهر

روایت کُرال هفت شهر عشق در تالار رودکی

امضای قرارداد همکاری دانشگاه صنعت نفت و تسکو

اشکِ پیازِ دزفول

آنچلوتی انتخاب کرد؛ بدترین شیوه خداحافظی

هشتمین غیبت رونالدو به دلیل خستگی بدنی

پیام مهم زنوزی به طرفداران در مورد جشن قهرمانی

کاونتری: آسیا همیشه جایگاه ویژه‌ای در جنبش المپیک داشته است

دیدار نماینده ولی‌فقیه در بنیاد شهید و امور ایثارگران با فرمانده مرکز مقاومت بسیج

آماری عجیب از تعداد خانه‌های خالی در کشور

مرحله سوم کالابرگ الکترونیک میان زمین و هوا

ارتقای قابلیت اطمینان شبکه برق پالایشگاه سوم پارس جنوبی

سرپرست دانشگاه صنعت نفت در استودیوی «شانا»

تحول رویکرد دانشگاه نفت در تربیت نیروی متخصص صنعت

سرمایه‌گذاری 200 میلیون دلاری برای جمع‌آوری گازهای مشعل

نقش مهم بانک‌ها در توسعه صنعت پیشران پتروشیمی

گام بلند پالایش نفت تهران به‌سوی خودکفایی شیمیایی

هلدینگ خلیج‌ فارس به دنبال بومی‌سازی لایسنس زنجیره پی‌وی‌سی