سهم 98 درصدی ایرانیها در تأمین تجهیزات مناطق عملیاتی خطوط لوله
وزارت نفت
بزرگنمايي:
پیام خوزستان - مدیر کالای شرکت خطوط لوله و مخابرات نفت از دستاوردهای گسترده این شرکت در حوزه حمایت از تولیدات داخلی و صرفهجویی ارزی خبر داد و گفت: 98 درصد تجهیزات و قطعات موردنیاز مناطق عملیاتی شرکت خطوط لوله و مخابرات نفت از طریق سازندگان داخلی تأمین میشود.
به گزارش شانا به نقل از شرکت خطوط لوله و مخابرات نفت ایران، محمدتقی یحیی امروز (یکشنبه، 21 اردیبهشت) در حاشیه بیستونهمین نمایشگاه بینالمللی نفت درباره عملکرد مدیریت کالا در سال 1403 اظهار کرد: همچون سالهای گذشته، مدیریت تدارکات و امور کالای شرکت با حضور فعال در نمایشگاه، ضمن معرفی توانمندیها و نیازمندیهای شرکت به شناسایی منابع داخلی و رایزنی و تعامل با سازندگان داخلی اقدام میکند.
وی افزود: سال 1403، تلاش اصلی این مدیریت بر خروج از انحصار تأمین قطعات و تجهیزات خاص و تکمنبعی متمرکز بود که با بهرهگیری از سامانههایی مانند فهرست بلند منابع (AVL) و «توان ایران»، منابع تازهای شناسایی و به زنجیره تأمین افزوده شدند.
98 درصد تأمین از منابع داخلی؛ گامی بلند بهسوی خودکفایی
مدیر کالای شرکت خطوط لوله و مخابرات نفت ایران با بیان اینکه تأمین 98 درصد از تجهیزات و قطعات موردنیاز مناطق عملیاتی از طریق سازندگان داخلی افتخار بزرگی برای شرکت خطوط لوله و مخابرات نفت ایران است، تأکید کرد: تنها 2 درصد به منابع خارجی وابستهایم که نشاندهنده موفقیت ما در اجرای قانون حداکثر استفاده از توان تولید داخلی است. همچنین، این شرکت با امضای قراردادهای ریالی با تولیدکنندگان داخلی، موفق به صرفهجویی 149 میلیون دلاری و جلوگیری از خروج ارز از کشور در سال گذشته شده است.
یحیی همچنین، با اشاره به بومیسازی دانش تعمیرات توربینهای گازی گفت: پیش از این، تعمیر و ساخت قطعات این توربینها در داخل کشور امر بسیار دشواری تصور میشد، اما اکنون موفق شدهایم با استفاده از منابع داخلی، تعمیرات اساسی 174 دستگاه توربین را انجام دهیم و همچنین، به فناوری طراحی و ساخت توربینهای گازی با توان 4500 مگاوات دست یابیم.
وی ادامه داد: پارسال، با وجود تمام محدودیتها، موفق به امضای قراردادهایی به ارزش بیش از 5 هزار میلیارد ریال با سازندگان داخلی شدیم. همچنین همسو با طرح ملی میترینگ، قراردادهایی به مبلغ 2800 میلیارد ریال برای روزآمد کردن سیستمهای اندازهگیری با تجمیعکنندگان داخلی امضا شده است که اجرای آنها در سال 1404 در دستور کار قرار دارد.
دستیابی به سامانه جامع کالا؛ هدف راهبردی سال 1404
مدیر تدارکات و کالای شرکت یادآور شد: یکی از اهداف کلان سال 1404، دستیابی به سامانه جامع کالای صنعت نفت است. رایزنیهایی با شرکتهای تابع وزارت نفت در حال انجام است تا به بانک اطلاعاتی واحدی برای اقلام ساخت داخل و مشخصات فنی آنها و مشخصات سازندگان آنها برسیم که دسترسیپذیر و بهروز باشد.
یحیی گفت: هماکنون، تأمین اقلام حیاتی همچون لولهها، ولوها، تجهیزات دوار و روانکنندهها بهصورت کامل از طریق منابع داخلی انجام میشود و این مهم حاصل سالها تلاش در مسیر خوداتکایی، بومیسازی و پشتیبانی از سازندگان ایرانی بوده است.
لینک کوتاه:
https://www.payamekhuzestan.ir/Fa/News/1097611/