پیام خوزستان

آخرين مطالب

برچسب هوشمند؛ پزشک آینده روی پوست شما علمي

برچسب هوشمند؛ پزشک آینده روی پوست شما
  بزرگنمايي:

پیام خوزستان - ایسنا / تیمی از پژوهشگران کره‌ای جوهری نوآورانه برای ساخت برچسب روی بدن طراحی کرده‌اند که می‌تواند بدون نیاز به ورود به بدن، علائم حیاتی را رصد کرده و به هشداردهنده‌ای هوشمند برای بیماری‌ها تبدیل شود. 
پژوهشگران مؤسسه علوم و فناوری پیشرفته کره جنوبی (Korea Advanced Institute of Science and Technology) موفق به توسعه نوعی جوهر الکترونیکی شده‌اند که می‌تواند به ابزاری غیرتهاجمی برای پایش وضعیت جسمانی تبدیل شود. این فناوری نوین، به‌گونه‌ای طراحی شده است که همانند یک الکترود زیستی (bioelectrode) عمل می‌کند و در آینده می‌تواند جایگزینی کم‌هزینه، دائمی و کارآمد برای ابزارهای سنتی رصد سلامت باشد.
بازار
این جوهر الکترونیکی از ترکیب فلز مایع و نانولوله‌های کربنی ساخته شده است؛ ترکیبی که به گفته پژوهشگران، هم رسانایی الکتریکی بالایی دارد و هم در برابر ساییدگی و حرکت بدن، مقاومت قابل‌توجهی از خود نشان می‌دهد. بر خلاف جوهرهای معمولی مورد استفاده در خالکوبی، این جوهر نیازی به ورود به زیر پوست ندارد و بدون درد، بدون خون‌ریزی و بدون نیاز به ابزارهای تهاجمی به‌صورت سطحی روی پوست اعمال می‌شود.
در حال حاضر، این برچسب الکترونیکی در صورت اتصال به حسگرهای زیستی خارجی می‌تواند داده‌هایی مانند ضربان قلب (نوار قلب یا ECG)، سطح گلوکز خون (ویژه‌ بیماران دیابتی) یا غلظت لاکتات (مهم در شرایطی مانند عفونت شدید یا سپسیس) را جمع‌آوری و منتقل کند. با این حال، هدف بلندمدت تیم تحقیقاتی، توسعه سامانه‌ای کاملاً مستقل و بدون نیاز به حسگرهای خارجی است.
استیو پارک (Steve Park)، سرپرست این پروژه، در گفت‌وگو با رسانه‌ها گفت: در آینده امیدواریم بتوانیم تراشه‌ای بی‌سیم را در درون این جوهر جای دهیم تا امکان برقراری ارتباط بین بدن انسان و دستگاه‌های خارجی، به‌صورت مستقیم فراهم شود.
یکی از ویژگی‌های برجسته این برچسب آن است که برخلاف بسیاری از ترکیبات فلز مایع که در تماس با پوست به‌راحتی پاک می‌شوند، ترکیب این جوهر جدید با نانولوله‌های کربنی باعث افزایش پایداری و چسبندگی آن شده است. به گفته دکتر پارک «وقتی این برچسب روی پوست اعمال می‌شود، حتی با وجود اصطکاک، از بین نمی‌رود؛ چیزی که با فلز مایع به‌تنهایی ممکن نبود.
به نقل از ستاد نانو، این جوهر الکترونیکی حاوی ذرات «گالیم» (Gallium) است؛ فلزی نرم و نقره‌ای‌رنگ که پیش‌تر در صنایع نیمه‌هادی و دماسنج‌ها نیز کاربرد داشته است. استفاده از این عنصر در کنار نانولوله‌های کربنی، علاوه بر افزایش رسانایی، موجب افزایش دوام تاتو روی پوست می‌شود.
این فناوری نه‌تنها چشم‌انداز تازه‌ای برای بیماران مزمن، سالمندان یا ورزشکاران حرفه‌ای ایجاد کرده، بلکه گامی مهم در جهت توسعه «پزشکی پوشیدنی» به شمار می‌رود. ترکیب راحتی، پایداری و دقت بالا در فناوری تاتوهای الکترونیکی می‌تواند در آینده‌ای نزدیک انقلابی در پایش لحظه‌ای سلامت بدن رقم بزند.

لینک کوتاه:
https://www.payamekhuzestan.ir/Fa/News/1097338/

نظرات شما

ارسال دیدگاه

Protected by FormShield
مخاطبان عزیز به اطلاع می رساند: از این پس با های لایت کردن هر واژه ای در متن خبر می توانید از امکان جستجوی آن عبارت یا واژه در ویکی پدیا و نیز آرشیو این پایگاه بهره مند شوید. این امکان برای اولین بار در پایگاه های خبری - تحلیلی گروه رسانه ای آریا برای مخاطبان عزیز ارائه می شود. امیدواریم این تحول نو در جهت دانش افزایی خوانندگان مفید باشد.

ساير مطالب

حوزه و دانشگاه در پاسداری از محیط زیست نقش‌آفرینی کنند

پیش‌بینی‌های جدید برای قیمت بیت کوین، اتریوم و ریپل: روند صعودی ادامه دارد

فرونشست توده گرد و خاک تا امشب

اشغالگری موجب کشتار گسترده مردم شد

نخستین جلسه استانی قرارگاه فتح 4 در صداوسیمای خوزستان برگزار شد

برگزاری نشست تخصصی مستندسازی تاریخ شفاهی در مانایی فرهنگ دفاع مقدس و مقاومت

تفریح به قیمت تمام شدن جان

قالیباف: ترامپ در توهم به سر می‌برد

حضور مدیرعامل شرکت ملی نفت ایران در غرفه شرکت فولاد اکسین خوزستان

ضرورت پایش ماهواره‌ای و رفع چالش‌های زیست محیطی معادن در خوزستان

خوزستان در انتظار بهبود کیفیت هوا و افزایش شرجی تا اواسط هفته

استقلال پرواز کرد

رونمایی از پوستر «جشنواره میراث دفاع مقدس و گردشگری مقاومت» در خوزستان

قالیباف: ترامپ در توهم است/ اهل تسلیم نیستیم

شکایت بوژوویچ از استقلال خوزستان

اتریوم بالاتر از 2700 دلار: روند صعودی مجدداً ادامه می‌یابد

حمله قالیباف به ترامپ: تو در توهمی | اهل جنگ افروزی و اهل تسلیم نیستیم | بهتر است به فکر کاهش محبوبیتت باشی

ثبت نام فصل جدید حسینیه معلی ویژه محرم آغاز شد

تصاویر/ جلسه ستاد استانی بزرگداشت سالروز آزادسازی خرمشهر در شیراز

نگارش هنرمندانه از دفاع مقدس دلاورمردی‌ها را مانا و ماندگار می‌سازد

نگاهی جدید به ظهور اسلام در حسینیه ارشاد / زریاب خویی پلی میان سنت حوزوی و روش علمی غربی

رئیس مجلس: ایران دنبال سلاح هسته‌ای نیست

رونمایی از کتاب‌های مجموعه خط سرخ؛ روایت دقیق و منصفانه از حزب‌الله

دور چهارم مذاکرات ایران و آمریکا؛ آزمونی برای دیپلماسی مقاومت در برابر اجبار

آماده‌سازی کامل مرز شلمچه برای استقبال از زوار اربعین

انواع ورق نسوز و کاربرد هر کدام

دیدار سران عشایر استان خوزستان با رئیس دانشگاه آزاد اسلامی استان

نصب سکوی VAR، اسلامشهر به تکاپو افتاد

عباسی: می‌خواهم در آخرین بازی فصل قهرمان را شکست دهیم

پرسپولیس از خرید بیفوما سود می‌کند

تلخ‌ترین برد تاریخ پرسپولیس با گلزنی رامین رضاییان!

خاطره شنیدنیِ عروس محمدعلی فردین از او

این اعتماد به نفسش همه رو کشته!

تجلیل از عوامل ساخت پایتخت 7 با حضور رئیس سازمان صداوسیما

این عکس استاد شجریان را یک میلیارد می‌خریدند اما به مردم ایران تقدیم شد!

«رویاشهر» پُرفروش‌ترین فیلم غیرکمدی سینماها شد

یک آزمایش، راز آلزایمر را فاش کرد

لزوم ارتقای جایگاه مدیران به‌عنوان راهبران تحولی در مدارس شاهد/اجرای الگوی "مدرسه تراز" سند تحول بنیادین در سراسر استان خوزستان

مانور در آسمان؛ قهرمان جهان در نقش تام کروز!

مربیان تیم‌ ملی پاراتیراندازی منصوب شدند

اسامی 4 نامزد ریاست فدراسیون اسکی

عزیزی: ایران در زمره کشورهای مدعی وودبال آسیاست

برگزاری مسابقات انتخابی تیم‌های ملی اسکیت سرعت و فری استایل

ضعف فدراسیون دانشگاهی در برخورد با تیم‌ملی غیرقانونی؛ صدور یک بیانیه و خلاص!

نخستین مبارزه رسمی جودویاران در ایران برگزار شد

شهرام شاهرختاش درگذشت

فلوشیپ نشر تهران،‌ یک اتفاق خوب در نمایشگاه کتاب

سخنگوی وزارت خارجه: نشست مدیران سیاسی ایران و سه کشور اروپایی جمعه برگزار خواهد شد

آیت‌الله جنتی: پیام اخیر رهبری نقشه راه حوزه‌های علمیه است

سخنگوی هیئت رییسه مجلس: براساس NPT غنی‌سازی اورانیوم در داخل خاک کشور حق اعضا است