پیام خوزستان

آخرين مطالب

توجه به مدیریت دارایی‌ها در صنعت نفت یک ضرورت است وزارت نفت

توجه به مدیریت دارایی‌ها در صنعت نفت یک ضرورت است
  بزرگنمايي:

پیام خوزستان - مدیر نظارت بر تولید نفت و گاز شرکت ملی نفت ایران گفت: مدیریت دارایی‌ها، به‌ویژه در حوزه‌هایی مانند تجهیزات و ساختارهای فیزیکی نقش کلیدی در ایجاد و حفظ ارزش در سازمان‌ها دارد و البته توجه به این موضوع در صنعت نفت ضروری است.

به گزارش شانا به نقل از شرکت ملی نفت ایران، فرخ علیخانی امروز ( جمعه، 19 اردیبهشت) در نشست تخصصی نقشه راه بومی‌سازی تجهیزات دوار در صنعت نفت ایران در دومین روز از نمایشگاه بین‌المللی نفت، گاز، پالایش و پتروشیمی در سالن IHIT با اشاره به تعریف استاندارد بریتیش برای مدیریت دارایی‌ها اظهار کرد: طبق این استاندارد، هر چیزی که ظرفیت خلق ارزش را داشته باشد، به‌عنوان دارایی سازمان شناخته می‌شود و معمولاً در چهار یا پنج دسته از جمله برند، مالی، تجهیزات و منابع انسانی تقسیم‌بندی می‌شود.
وی همچنین به تشریح سیستم مدیریت دارایی‌ها در شرکت ملی نفت ایران پرداخت و گفت: در این سازمان، بر اساس زنجیره ارزش که از مرحله اکتشاف و تولید تا تحویل نهایی نفت و گاز ادامه دارد، دارایی‌ها به طور دقیق شناسایی و دسته‌بندی می‌شوند. به‌عنوان مثال، تجهیزات و ساختارهای فیزیکی شامل ریزر بارونه، چاه‌ها، ذخایر، سیستم‌های کل و سرفیس فسیلیتی‌ها در این زنجیره مورد توجه قرار می‌گیرند.
مدیر نظارت بر تولید نفت و گاز شرکت ملی نفت ایران تاکید کرد: در بحث مدیریت دارایی‌ها، توجه ویژه‌ای به تجهیزات کلیدی مانند توربین‌ها، پمپ‌ها و کمپرسورها می‌شود. برای مثال، در مورد توربین‌ها، ویژگی‌هایی همچون تعداد، برند، کشور سازنده، توان و طول عمر آن‌ها مورد بررسی قرار می‌گیرد تا در صورت بروز هرگونه مشکل، تأثیر آن بر تولید به حداقل برسد.
علیخانی در ادامه به تلاش‌های شرکت ملی نفت ایران برای بومی‌سازی این تجهیزات اشاره کرد و افزود: برای مثال، توربین‌های 10 تا 15 مگاواتی از جمله تجهیزاتی هستند که به‌منظور جلوگیری از تأثیرات منفی بر تولید کشور، تصمیم به بومی‌سازی آن‌ها گرفته‌ شده است.
وی همچنین خاطرنشان کرد: این فرآیند از یک نگاه کل به جزئی صورت گرفته و برای هر بخش، نقشه راه (Roadmap) مخصوص به خود تهیه شده است تا در نهایت به بهینه‌سازی و حفظ پایداری تولید نفت و گاز کمک کند.
تدوین نقشه راه بومی‌سازی ماشین‌آلات دوار در شرکت ملی نفت ایران
احمد سلطانی، مشاور مدیریت نظارت بر تولید شرکت ملی نفت ایران در این نشست تخصصی از تدوین نقشه راه بومی‌سازی ماشین‌آلات دوار این شرکت با هدف بهبود پایداری تولید و افزایش عمر تجهیزات دوار، خبر داد.
وی گفت: بر اساس اطلاعات آماری که از وضعیت تجهیزات دوار شرکت ملی نفت جمع‌آوری شده است، چهار دسته اصلی توربین شامل توربو ژنراتور، توربوکمپرسور، توربو پمپ و توربو اکسپندر در این شرکت فعال هستند. این تجهیزات از نظر برند، ظرفیت، فراوانی و موقعیت جغرافیایی به دقت مورد بررسی قرار گرفته‌اند.
مشاور مدیریت نظارت بر تولید شرکت ملی نفت ایران ادامه داد: بیش از 50 درصد از تجهیزات دوار در شرکت ملی نفت ایران، عمر بیش از 50 سال دارند. این تجهیزات طی این سال‌ها بارها به تعمیرات اساسی متعدد از نوع A، B و C نیاز داشته‌اند و هم‌اکنون نیازمند نوسازی و بازسازی جدی هستند.
سلطانی افزود: در حال حاضر با توجه به محدودیت‌های موجود در تأمین قطعات و تجهیزات از منابع خارجی، بومی‌سازی این تجهیزات به یک اولویت راهبردی تبدیل شده است. در این مسیر هدف ما این است که بتوانیم با استفاده از توانمندی‌های داخلی، به تعمیر و نوسازی این تجهیزات بپردازیم و عمر مفید آنها را افزایش دهیم.
وی تصریح کرد: تاکنون حدود 30 درصد از توربین‌ها و ماشین‌آلات دوار این شرکت به طور کامل بومی‌سازی شده‌اند، در حالی که حدود 70 درصد از این تجهیزات که بیشتر از 20 سال عمر دارند، نیاز به نوسازی دارند تا زمان عمر آنها تمدید شود.
مشاور مدیریت نظارت بر تولید شرکت ملی نفت ایران ادامه داد: نقشه راه بومی‌سازی ماشین‌آلات دوار با همکاری سازندگان داخلی و استفاده از تجربیات صنعتگران ایرانی تدوین شده و هدف اصلی آن ارتقاء پایداری تولید و کاهش وابستگی به منابع خارجی است.
سلطانی اشاره کرد: توان ژنراتوری حاصل از این توربین‌ها در مجموع 3200 مگاوات برق را تأمین می‌کند و این موضوع به پایداری تولید انرژی در کشور کمک شایانی می‌کند.
تجهیزات دوار یکی از چالش‌های بزرگ در صنعت نفت و پتروشیمی است
برزو قنبری، مدیر سابق پشتیبانی ساخت و تأمین کالای شرکت ملی نفت ایران در این نشست گفت: تجهیزات دوار یکی از مهم‌ترین تجهیزات هایتک در دنیا است که در هر صنعتی از جمله معدن، پتروشیمی، و نفت، چالش‌های خاص خود را دارد. یکی از چالش‌های اساسی در نگهداری تولید، توقفات تولیدی یا شات‌دان‌ها است که بر مبنای آنالیزها در صنایع پتروشیمی، تقریباً 72.3 درصد از این توقفات به تجهیزات دوار مربوط می‌شود.
وی ادامه داد: این آمار نشان می‌دهد که تجهیزات دوار چقدر برای صنایع ما اهمیت داشته و بر روند تولید تأثیرگذار هستند؛ در بالادستی صنعت نفت، به‌ویژه با توجه به استفاده از تجهیزات قدیمی‌تر، این موضوع اهمیت ویژه‌ای دارد و می‌تواند به پایداری تولید و افزایش ایمنی کمک کند.
مدیر سابق پشتیبانی ساخت و تأمین کالای شرکت ملی نفت ایران در ادامه با تأکید بر لزوم بهبود فناوری‌ها در صنعت نفت، گفت: وزارت نفت و شرکت ملی نفت باید راه‌حل‌های بهینه‌سازی برای این تجهیزات را ارائه دهند. اگرچه زیرساخت‌های زیادی در کشور در این زمینه ایجاد شده، اما همچنان نیاز به ارتباطات دانش‌بنیان و انتقال فناوری داریم.
قنبری افزود: در سال‌های اخیر پیشرفت‌هایی در طراحی و ساخت تجهیزات پیشرفته در کشور داشته‌ایم و در این راستا، قراردادهای متعددی با شرکت‌های داخلی برای ساخت توربین‌ها، کمپرسورها و سایر تجهیزات دوار امضا شده است.
وی تصریح کرد: هم‌اکنون در زمینه طراحی مهندسی، شرکت‌های سازنده داخلی فعالیت‌های خود را گسترش داده‌اند، اما برای توسعه زیرساخت‌ها و رفع نیازهای فناورانه، همکاری با شرکت‌های پیشرفته ضروری است.
قنبری با بیان اینکه یکی از اولویت‌های مهم در صنعت نفت، مدیریت پشتیبانی ساخت و تأمین تجهیزات دوار است که در این راستا باید بر لزوم تقویت ارتباطات میان سازندگان داخلی و شرکت‌های معتبر خارجی تأکید شود، گفت: طرح جامع تجهیزات دوار و اولویت‌بندی نیازها در این بخش به زودی اعلام می‌ شود.

لینک کوتاه:
https://www.payamekhuzestan.ir/Fa/News/1096698/

نظرات شما

ارسال دیدگاه

Protected by FormShield
مخاطبان عزیز به اطلاع می رساند: از این پس با های لایت کردن هر واژه ای در متن خبر می توانید از امکان جستجوی آن عبارت یا واژه در ویکی پدیا و نیز آرشیو این پایگاه بهره مند شوید. این امکان برای اولین بار در پایگاه های خبری - تحلیلی گروه رسانه ای آریا برای مخاطبان عزیز ارائه می شود. امیدواریم این تحول نو در جهت دانش افزایی خوانندگان مفید باشد.

ساير مطالب

نوستالژی، گل زیبای کریم باقری به فجر

نوستالژی، سوپرگل مجتبی جباری به ابومسلم

یامال هفته آینده قراردادش را دوباره تمدید می‌کند

قرارداد ستاره جدید منچسترسیتی؛ کلاس آموزشی برای مدیران فوتبال ایران

امباپه و گولر، محو تکنیک کواراتسخلیا در جریان دیدار رئال و پاریس

محمد کودوس اولین خرید فرانک در تاتنهام

روپایی لامین یامال مقابل دیوار چین

لیگ ملت‌ها؛ هلند ناگهان امیدوار شد

حسینی و تمرین در دورترین نقطه از کمپ استقلال!

هافبک اسبق پرسپولیس سرمربی جوانان نساجی شد

واکنش جواد خیابانی به برد قاطعانه پاری سن ژرمن مقابل رئال مادرید

15 گل برتر جنوا در سری آ 2024/25

قرارداد مهدی شیری تمدید شده است

آریا برزگر به دنبال حضور دوباره در فوتبال اروپا

متن کامل پیام خداحافظی لوکا مودریچ با رئال

عراقچی: هنوز قصد خروج از ان‌.پی‌.تی را نداریم

ایران: جنایات رژیم صهیونیستی مصداق جنایت جنگی، تجاوز و جنایت علیه بشریت است

تکذیب درگیری با عوامل موساد در آزادراه کرج-قزوین

برشی از قسمت جدید سریال «شکارگاه»

سرگذشت نیکولا تسلا؛ نابغه‌ای که تاریخ در حقش کم‌لطفی کرد

مراسم معارفه ریکاردو ساپینتو از دریچه دوربین باشگاه استقلال

تمرین امروز تیم تراکتور

محرومیت بیرانوند به زودی اعلام و اجرایی می‌شود

اثر جدید حمید سحری؛ پی اس جی 4-0 رئال مادرید

عارف: با فرماندهی فرمانده کل قوا و آمادگی دولت شرایط جنگی را مدیریت کردیم

سفر رفته یا زندان؟

عکس بامزه از کودکی لاله مرزبان بازیگر نقش آبان

توصیه مهم مجید انتظامی به پسرش درباره آهنگسازی: شلوغش نکن!

تو چرا اینجا کار میکنی اصلا؟

اگه با من حرف نزنه، پس با کی می خواد حرف بزنه؟

تو جای من نیستی، پس حق نداری قضاوتم کنی

ابداع پوستی برای ربات‌ها که همه چیز را حس می‌کند

اهالی هنر و رسانه در ‌سوگ شهیدان؛ خیمه هنر ‌ایثار را روایت می‌کند

ارتقای ایمنی جاده‌ها اولویت توسعه استان است

توتونچی: پسر من از مدافعان رئال مادرید بهتر است

بمب نقل و انتقالات؛ احمد نور، پرسپولیس!

اورونوف دوباره به پرسپولیس پیوست!

ضوابط صادرات آرد و جو اعلام شد

با فرماندهی فرمانده کل قوا و آمادگی دولت شرایط جنگی را مدیریت کردیم

شیخ نعیم قاسم مطرح کرد؛ از جزئیات ماجرای انفجار پیجرها تا نقش رهبر انقلاب در تحولات منطقه

من ده سال رفیقش بودم، شما چند سال پدرش بودین؟!

تیزر قسمت بیست و یکم سریال «تاسیان»

صحبت‌های الهام نامی بازیگر سریال «کارگاه» درباره شهرت

رضایت گرفت اونم چه رضایتی!

عروسک کارناوال، «جناب خان» را تکرار می‌کند؟

اسم کباب اومد تونست حساب کنه!

نقش هوش مصنوعی در مرور و راستی‌آزمایی مطالعات

خوش و بش ساپینتو با بازیکنان استقلال

در چنین روزی؛ صعود آرژانتین به مرحله بعدی کوپا آمریکا با پیروزی برابر کاستاریکا در روز بریس آگوئرو

پاسور مشهور شاگرد روبرتو پیاتزا شد