پیام خوزستان

آخرين مطالب

تأکید بر اهمیت نوآوری و سرمایه‌گذاری در صنعت نفت ایران گفتگو

تأکید بر اهمیت نوآوری و سرمایه‌گذاری در صنعت نفت ایران
  بزرگنمايي:

پیام خوزستان - نشست تخصصی «بایسته‌ها و ملزومات توسعه میادین دیجیتال نفت» با تأکید بر بهره‌برداری از فناوری‌های نو و جذب سرمایه‌ برای افزایش بهره‌وری و بهینه‌سازی فرآیندهای تولید و استخراج نفت و گاز برگزار شد.

به گزارش شانا به نقل از شرکت ملی نفت ایران، تورج دهقان، مدیرعامل شرکت نفت و گاز پارس، در نشست تخصصی «بایسته‌ها و ملزومات توسعه میادین دیجیتال نفت» در حاشیه دومین روز از نمایشگاه بین‌المللی نفت، گاز، پالایش و پتروشیمی با اشاره به ذخایر ارزنده نفت و گاز ایران که در عمق 4 هزار تا 5 هزار متر زیرزمین قرار دارند، گفت: وجود فشار بالا یکی از ریسک‌های مهم استخراج این ذخایر است.
وی با تأکید بر استفاده از فناوری‌های نو در فرآیندهای استخراج و تولید نفت و گاز، تصریح کرد: در شرایط کنونی، هم‌زمان با ارائه فرصت‌های بالقوه، ریسک‌های زیادی نیز وجود دارد. ارزیابی دقیق و پیش‌بینی‌های علمی می‌تواند به مدیریت بهتر این ریسک‌ها و جلوگیری از اتلاف سرمایه کمک کند.
مدیرعامل شرکت نفت و گاز پارس ادامه داد: بهره‌گیری از این فناوری‌ها می‌تواند به بهبود پیش‌بینی‌ها و کنترل دقیق‌تر منابع کمک کند و سرانجام، سبب سودآوری بیشتر شود. حضور نخبگان و متخصصان این حوزه در این نشست، فرصتی برای به اشتراک گذاشتن تجربه‌ها و دستاوردهای پیشرفته در صنعت نفت ایران فراهم کرده است.
دهقان با اشاره به موقعیت راهبردی ایران به‌عنوان یکی از بزرگ‌ترین تولیدکنندگان گاز طبیعی در جهان، افزود: صنعت نفت و گاز ایران با استفاده از راهکارهای نوآورانه و جذب سرمایه‌، ظرفیت بالایی برای افزایش بهره‌وری و سودآوری در سطح ملی و بین‌المللی دارد.
بهبود تصمیم‌گیری و استفاده بهینه از داده‌ها با کمک فناوری‌های نوین
سید مهدیا مطهری، مدیر پژوهش و فناوری شرکت ملی نفت ایران، نیز با اشاره به چالش‌ها و راهکارهای موجود در بهره‌برداری بهینه از داده‌ها و فناوری‌های نوین در صنعت نفت، گفت: با وجود تولید حجم زیادی از داده‌ها در میدان‌های نفتی، استفاده بهینه از این داده‌ها هنوز با مشکلاتی روبه‌روست، بسیاری از تصمیم‌ها در این صنعت به‌طور ذهنی گرفته می‌شوند و این امر سبب تصمیم‌گیری‌های غیربهینه می‌شود.
وی افزود: در برخی موارد، تحلیل و تفسیر داده‌ها ممکن است سال‌ها زمان ببرد و برای رسیدن به تصمیم‌های صحیح، به رویکردهای علمی و فنی نیاز است. تجربه‌های مثبت شرکت‌های خارجی که بر اساس داده‌های به‌دست‌آمده از تجهیزات، موفق به بهبود عملکرد تا 85 درصد شده‌اند، قابل توجه است.
مدیر پژوهش و فناوری شرکت ملی نفت ایران همچنین به اهمیت ارتقای سطح دانش در شرکت‌های نفتی و ارتباط آن با جذب فناوری‌های نوین اشاره کرد و گفت: در کشور، هنوز در حوزه‌های فناوری‌های دیجیتال و هوش مصنوعی در صنعت نفت خلأهایی وجود دارد. برای حل این مشکل، شرکت ملی نفت در تلاش است تا با همکاری دانشگاه‌ها و شرکت‌های دانش‌بنیان داخلی، پلتفرم‌های نوآورانه‌ای را برای ارتقای دانش فنی و جذب فناوری‌های نو ایجاد کند.
مطهری همچنین، به پروژه‌های جاری در شرکت ملی نفت ایران اشاره و بیان کرد: 85 پروژه با همکاری فناوری‌های هوش مصنوعی در حال اجراست که هدف آن ارتقای عملکرد و کارایی شرکت‌ها در سطح ملی است. امیدواریم که این پروژه‌ها بتوانند تحولاتی در صنعت نفت ایجاد و به توسعه کشور کمک کنند.
وی با اشاره به ضرورت توجه به امنیت سایبری در صنعت نفت، تأکید کرد: با توجه به نگرانی‌های موجود در حوزه پدافند، هیچ مشکلی در زمینه امنیت سایبری وجود نخواهد داشت و این موضوع به‌دقت زیرنظر قرار دارد.
مدیر پژوهش و فناوری شرکت ملی نفت ایران گفت: با توجه به این تلاش‌ها، شرکت ملی نفت ایران امیدوار است بتواند با استفاده از فناوری‌های نو و همکاری‌های جهانی، به بهبود کارآیی و بهره‌وری در صنعت نفت دست یابد و تحولی در این حوزه ایجاد کند.
استفاده از فناوری‌های نو برای بهینه‌سازی بهره‌وری در صنایع نفت و گاز
احمد محمدی، مدیرعامل شرکت اکتشاف، توسعه و تولید پاسارگاد، در ادامه، با تأکید بر اهمیت استفاده از «فناوری هوشمند» در انتقال داده‌ها بیان کرد: با استفاده از فناوری‌های نو، می‌توان اطلاعاتی همچون فشار، دما و شرایط مخزن را به‌طور لحظه‌ای از میدان‌های نفتی دریافت و در مراکز کنترل مرکزی تحلیل کرد. این امر باعث بهبود فرآیندهای حفاری، بهره‌برداری و نگهداری تأسیسات سطحی می‌شود.
وی افزود: با توجه به پیشرفت‌های چشمگیر در حوزه فناوری اطلاعات و ارتباطات در جهان و استعدادهای جوان و متخصص کشور در این حوزه، ما توانسته‌ایم با بهره‌گیری از ظرفیت‌های داخلی و نیروهای متخصص، گام‌هایی بلند برای بهینه‌سازی تولید و کاهش هزینه‌ها برداریم.
مدیرعامل شرکت اکتشاف، توسعه و تولید پاسارگاد با اشاره به نمونه‌ای از موفقیت‌هایش در استفاده از این فناوری‌ها گفت: در پروژه‌ای که انجام دادیم، توانستیم با استفاده از سیستم‌های مبتنی‌بر هوش مصنوعی و تحلیل داده‌ها، عملکرد میدان‌های نفتی را بهینه‌سازی و در مدت کمتر از 5 ثانیه، اطلاعات مربوط به وضع چاه‌ها را تجزیه و تحلیل کنیم. درحالی‌که پیش از این، انجام این کار به روش‌های سنتی ممکن بود هفته‌ها زمان ببرد.
بررسی چالش‌ها و راهکارهای هوشمندسازی صنعت نفت و گاز ایران
مهدی علوی، نایب رئیس فروم زیرساخت‌های هوشمند کنگره جهانی نفت 2026، پیرامون چالش‌ها و فرصت‌های به‌کارگیری فناوری‌های نو در صنایع نفت و گاز ایران گفت: ضرورت پیاده‌سازی ساختارهای هوشمند و استفاده از فناوری‌های نو مانند هوش مصنوعی، اینترنت اشیا و سیستم‌های داده‌محور در این صنعت بسیار ضروری است، فرآیندهای هوشمندسازی نیازمند پیاده‌سازی ساختارهای مناسب و رویارویی با چالش‌های پرشمار هستند.
وی تصریح کرد: برای تبدیل داده‌ها به اطلاعات و سپس اتخاذ تصمیم‌های صحیح، باید فرآیندها به‌صورت نظام‌مند طراحی شوند. مشکل اصلی این است که شرکت‌ها به‌طور معمول فرآیندهای خود را به‌صورت سنتی و پراکنده اجرا می‌کنند و داده‌ها ممکن است روزآمد نباشند. اگرچه داده‌ها به‌صورت برخط و به‌روز جمع‌آوری می‌شوند، اما این تنها بخش نخست فرآیند است. در ادامه، باید فرآیندهای کاری به‌طور منظم و منسجم در سیستم‌های هوشمند ادغام شوند.

لینک کوتاه:
https://www.payamekhuzestan.ir/Fa/News/1096571/

نظرات شما

ارسال دیدگاه

Protected by FormShield
مخاطبان عزیز به اطلاع می رساند: از این پس با های لایت کردن هر واژه ای در متن خبر می توانید از امکان جستجوی آن عبارت یا واژه در ویکی پدیا و نیز آرشیو این پایگاه بهره مند شوید. این امکان برای اولین بار در پایگاه های خبری - تحلیلی گروه رسانه ای آریا برای مخاطبان عزیز ارائه می شود. امیدواریم این تحول نو در جهت دانش افزایی خوانندگان مفید باشد.

ساير مطالب

پایان دور چهارم گفتگوهای ایران و آمریکا؛ وزارت خارجه: مذاکرات سخت اما مفید بود

عراقچی: اروپا بیش از پیش خود را در آینده دیپلماتیک غرب آسیا غایب می‌بیند

سرلشکر باقری: نیروهای مسلح در اوج آمادگی کامل قرار دارند

پیام سخنگوی وزارت امور خارجه در مورد پایان چهارمین دور مذاکرات ایران و آمریکا

رویترز: توافق شد مذاکرات با ایران ادامه پیدا کند

حضور ظریف در نمایشگاه کتاب تهران

دولت متن لایحه مشارکت جامع راهبردی ایران و روسیه را منتشر کرد

تکذیب سفر وزیر امور خارجه به امارات

ان‌بی‌سی: ایران، بزرگترین اختلاف‌نظر نتانیاهو و ترامپ است

امضای قرارداد همکاری استقرار نظام جامع مدیریت دانش

استفاده از ظرفیت بازار سرمایه در تأمین مالی پروژه‌های گازی

با اعلام تراکتور:بازی با استقلال خوزستان در اهواز جشن قهرمانی در تبریز

«مقاومت» دریچه‌ اصلی تعامل ناشران ایرانی و عراقی

بیفوما- پرسپولیس: هم‌تیمی‌ها منتظر پول!

حکم میلیاردی مدافع محبوب کی‌روش از آبادان

اهدای جام پنجشنبه در اهواز، جشن جمعه در تبریز

لژیونر پرسپولیسی اولین خرید استقلال در نقل و انتقالات تابستانی

چهره ها/ آماده‌سازی جمشیدخانِ «تاسیان» برای یک سکانس خاص!

متن نگران‌کننده «ایرج طهماسب» درباره مرگ خودش

امضای قرارداد پالایش گاز پارسیان با یک شرکت دانش‌بنیان

چهره ها/ متن ناراحت‌کننده پولاد کیمیایی در سوگ گیتی پاشایی

تیزر قسمت جدید سریال پربحثِ تلویزیون منتشر شد

انتشار فیلم مهمانی لاکچریِ خانم‌های بازیگر در کشتی! ​

36 درصد معاملات محصولات پتروشیمی در بورس اعتباری بوده است

«اتاق فرار هوش سیاه»؛ تجربه‌ای متفاوت از آموزش در بیمه دی

امباپه ستاره اول ال‌کلاسیکو؛ کیلیان چهار گله شد

تیم ملی حریف تدارکاتی قوی می‌خواهد

مهدی تاج در پاراگوئه به جای تبریز!

تمرینات مدعی قهرمانی شروع نشده تعطیل شد

3 عامل افزایش قیمت «حبوبات» در بازار

صعود دوباره قیمت‌ها در بازار طلا و سکه؛ دلار وارد کانال 84 هزار تومان شد

وعده وزیر ارتباطات درباره افزایش سرعت اینترنت

نگاه ویژه به سرمایه‌گذاری در صنعت پتروشیمی

قدردانی رئیس شورای اطلاع‌رسانی دولت از فعالان صنعت گاز

مدیر بیست‌ونهمین نمایشگاه نفت در استودیوی «شانا»

اهتمام ملی برای حل مشکل تأمین خوراک صنعت پتروشیمی

اجرای دو برنامه مهم راهبردی در صنعت پتروشیمی

طرح ملی جایگزینی بخاری‌های فرسوده با راندمان بالا

آغاز پروژه ملی میترینگ در پالایشگاه نفت بندرعباس

حضور پررنگ شرکت‌های دانش‌بنیان در نمایشگاه نفت

امضای 100 میلیون دلار قراردادهای تولید بار اول در نمایشگاه نفت

امضای 4 سند همکاری میان ایران و ازبکستان

ادعاهای بی‌اساس وزیر خارجه رژیم صهیونیستی علیه ایران

بقائی: مذاکرات ایران و آمریکا با تبادل پیام از طریق وزیر خارجه عمان ادامه دارد

هاآرتص: اسرائیل قربانی معامله ایران و آمریکا خواهد بود

نبویان: بر اساس کدام قانون بین‌المللی آمریکا می‌گوید ایران حق ندارد صنعت هسته‌ای داشته باشد؟

بقائی: ایران آماده است به تعامل دیپلماتیک خود ادامه دهد

خشم نتانیاهو از اظهارات ترامپ درباره غنی‌سازی ایران

کاخ سفید: مذاکرات با ایران وارد جزئیات بیشتری شده است

جزئیات دور چهارم مذاکرات ایران و آمریکا؛ بقائی: گفت‌وگوها با تبادل پیام از طریق وزیر خارجه عمان ادامه دارد