پیام خوزستان

آخرين مطالب

تحقق خواسته رهبری برای کاهش زمان تنفیذ قراردادهای نفتی/ منتظر سرمایه‌گذاران خارجی نمی‌مانیم سیاسی

تحقق خواسته رهبری برای کاهش زمان تنفیذ قراردادهای نفتی/ منتظر سرمایه‌گذاران خارجی نمی‌مانیم
  بزرگنمايي:

پیام خوزستان - وزیر نفت گفت: از ابتدای دولت چهاردهم، تیمی در وزارت نفت مستقر شد که با مشکلات فرایند انعقاد و تنفیذ قراردادها آشنا است. این آشنایی سبب شد بتوانیم فاصله زمانی امضای چند ساله قراردادها را که خارج از اراده وزارت نفت بود، به حدود 6 ماه کاهش دهیم.

به گزارش خبرنگار شانا، محسن پاک‌نژاد امروز (جمعه، 19 اردیبهشت) در حاشیه دومین روز بیست‌ونهمین نمایشگاه بین‌المللی نفت، گاز، پالایش و پتروشیمی و در آیین آغاز دوباره عملیات حفاری اکتشافی در بخش کم‌عمق دریای خزر در جمع خبرنگاران اظهار کرد: استقبال چشمگیری از سوی متخصصان و فعالان حوزه نفت، گاز، پالایش و پتروشیمی از این رویداد صورت گرفته است. این نمایشگاه بستری ارزشمند برای معرفی توانمندی‌های شرکت‌ها در حوزه‌های مختلف صنعت نفت بوده و فرصتی برای ارتباط نزدیک‌تر بین تولیدکنندگان، ارائه‌دهندگان خدمات و مصرف‌کنندگان تجهیزات است.
وی افزود: معتقدیم که باید از قالب سنتی نمایشگاه‌ها عبور کرده و تمرکز بیشتری روی نوآوری‌ها، ایده‌های جدید و فناوری‌هایی نظیر هوش مصنوعی داشته باشیم. متأسفانه تاکنون در این حوزه عقب مانده‌ایم و باید تلاش کنیم از کشورهای همسایه نیز عقب نیفتیم. امیدوارم سال آینده با کمک بخش خصوصی و نخبگان این حوزه، تمرکز بیشتری بر فناوری‌های نوین داشته باشیم.
حفاری در خزر با سرمایه‌گذاری 50 میلیون دلاری
وزیر نفت درباره مهم‌ترین پروژه‌های در دست اقدام گفت: یکی از تحولات مهم، آغاز حفاری اکتشافی در ساختار رودسر واقع در بخش جنوبی دریای خزر پس از سه دهه وقفه است. این ساختار در فاصله 15 کیلومتری ساحل و در عمق آب حدود 70 تا 75 متری قرار دارد. هدف‌گذاری انجام‌شده حفاری تا عمق 5 کیلومتر از بستر دریا است و در صورت موفقیت این عملیات، می‌توانیم این ساختار هیدروکربنی را به‌عنوان مخزن یا میدان نفتی اعلام کنیم.
پاک‌نژاد با اشاره به برآوردهای اولیه تأکید کرد: بر اساس مطالعات زمین‌شناسی و لرزه‌نگاری دوبعدی، احتمالا بیش از 600 میلیون بشکه نفت خام درجا و حدود دو تریلیون فوت مکعب (TCF) گاز وجود دارد. البته تأکید می‌کنم که این ارقام تقریبی است و باید پس از عملیات حفاری و مطالعات تکمیلی نهایی شود. این پروژه تحت قرارداد EPD با مبلغ حدود 50 میلیون دلار انجام می‌شود.
وی با اشاره به وجود سکوی ایران امیرکبیر و پروژه‌های گذشته در دریای خزر گفت: سکوی نیمه شناور ایران - امیرکبیر در گذشته نیز در آب‌های عمیق و میدان سردار جنگل دو حلقه چاه اکتشافی حفاری کرده است، اما نیازمند مطالعات بیشتری است تا بتوانیم بگوییم چه میزان نفت درجا در این ساختارها وجود دارد.
وزیر نفت با بیان اینکه عملیاتی‌سازی تولید از این میادین و میدان‌هایی که در عمق 700 متری آب قرار دارند، به‌دلیل پیچیدگی فنی، نیازمند دستیابی به فناوری‌هایی است که در تعامل با شرکت‌های دانش‌بنیان در حال پیگیری آن هستیم، گفت: تجهیزات ROV و سایر ابزارهای مورد نیاز حفاری در آب‌های عمیق باید تأمین شود و این مهم زمان‌بر است.
پایداری شبکه گاز در زمستان 1403
پاک‌نژاد به وضعیت تولید گاز در زمستان گذشته اظهار کرد: زمستان گذشته یکی از کم‌چالش‌ترین زمستان‌های سال‌های اخیر در حوزه تأمین گاز بود. با تلاش بی‌وقفه همکارانم در شرکت ملی نفت ایران، در مدت کوتاهی حدود 30 میلیون متر مکعب در روز به ظرفیت تولید گاز افزوده شد که بسیار دشوار بود. همزمان، شرکت ملی گاز ایران با حفظ پایداری شبکه و مدیریت لحظات بحرانی، مانع از بروز بحران شد.
وی با اشاره به اینکه البته واردات نفت‌گاز نیز در این مدت قابل توجه بود و در دی و بهمن‌ پارسال نزدیک به یک میلیارد لیتر از سوی شرکت ملی پالایش و پحش فرآورده‌های نفتی ایران وارد شد که هزینه‌ای بالغ بر 600 میلیون دلار برای کشور داشت، بیان کرد: بخش زیادی از مصرف بالای سوخت در زمستان ناشی از عملکرد ضعیف نیروگاه‌هایی با راندمان پایین است. به این معنا که تنها 200 میلیون دلار از این هزینه صرف تولید برق شد و 400 میلیون دلار دیگر دود هوا شد. امیدوارم وزارت نیرو نیز با ارتقاء راندمان نیروگاه‌ها، در این مسیر همراهی بیشتری داشته باشد.
پیگیری طرح‌های توسعه‌ای در بالادست و پایین‌دست
وزیر نفت با اشاره به راهبرد وزارتخانه در حوزه توسعه گفت: با تمام توان در حال پیگیری طرح‌های توسعه‌ای در بالادست و پایین‌دست هستیم. منتظر سرمایه‌گذاران خارجی نمی‌مانیم و معتقدیم با تکیه بر توان داخلی، می‌توان گام‌های بلندی برداشت. در صورت تجهیز بخش خصوصی به فناوری‌های روز، حمایت کامل از آن‌ها را در قالب قراردادهای مختلف خواهیم داشت.
پاک‌نژاد درباره فشارافزایی میدان مشترک پارس‌جنوبی بیان کرد: این پروژه، پروژه بسیار مهمی است و در تلاشیم تا در اسرع وقت کار را از مباحث مطالعاتی و مطالعات پایه جلو ببریم تا پس از تنفیذ قرارداد، وارد مرحله اجرایی شویم. برای تأمین مالی نیز گزینه‌هایی را مدنظر داریم که محور اصلی استفاده از طریق منابع صندوق توسعه ملی پیگیری می‌شود.
وی در اظهاراتی صریح با تأکید بر ضرورت همراهی مردم در مدیریت مصرف انرژی بیان کرد: من نمی‌گویم کوتاهی گذشتگان بوده، اما ناترازی انرژی ریشه در سال‌های دور دارد. هرچند همکاران ما تاکنون با تدابیر مختلف این چالش را مدیریت کرده‌اند، اما رشد لجام‌گسیخته تقاضا سبب شده هر اندازه هم تولید افزایش یافته، باز هم از تأمین نیاز عقب بمانیم.
وزیر نفت تصریح کرد: چاله ناترازی عمیق‌تر شده و در زمستان سال گذشته و امسال شرایط دشوارتری در پیش است. با این حال همکاران من در صنعت نفت و وزارت نیرو مردان روزهای سخت هستند، اما بضاعت تولید برق کشور هم محدود به سرمایه‌گذاری‌هایی است که تاکنون انجام شده است.
ظرفیت‌های قانونی برای حل مشکل ناترازی
پاک‌نژاد با بیان اینکه افزایش تولید به‌تنهایی پاسخگوی نیاز نخواهد بود و راهکار اصلی، مدیریت مصرف و تقاضا است، گفت: مردم در زمستان گذشته با پویش «2 درجه کمتر» همکاری خوبی کردند. این فرهنگ‌سازی باید ادامه یابد. ما هم در دولت وظیفه‌ داریم تجهیزات پربازده در اختیار مردم بگذاریم و با تسهیلات مالی، ساختار مصرف را بهینه کنیم.
وی به ظرفیت‌های قانونی برای حل ناترازی انرژی اشاره کرد و گفت: در برنامه هفتم توسعه، همچنین قانون بودجه امسال راهکارهای مؤثری دیده شده که امیدواریم تا پایان برنامه، اهداف کمّی همچون تولید 4 میلیون و 580 هزار بشکه نفت خام و حدود 1.35 میلیارد مترمکعب گاز محقق شود.
تسریع روند عقد قراردادها
وزیر نفت با اشاره به تسریع روند عقد قراردادها گفت: از ابتدای دولت چهاردهم، تیمی در وزارت نفت مستقر شد که با مشکلات فرآیند انعقاد و تنفیذ قراردادها آشنا است. این آشنایی سبب شد بتوانیم فاصله زمانی امضای چند ساله قراردادها را که خارج از اراده وزارت نفت بود، به حدود 6 ماه کاهش دهیم.
پاک‌نژاد افزود: با حمایت رئیس‌جمهوری و معاون اول، شورای اقتصاد سازوکارهایی را تصویب کرد که این روند را کوتاه کرده است. شرکت ملی نفت ایران مکلف شده در فاصله زمانی 3 تا 4 ماه پیشنهادهای سرمایه‌گذاران حوزه بالادست را نهایی کند. این موضوع خواسته مقام معظم رهبری نیز بود که خوشبختانه در حال تحقق است.
ظرفیت تولید و صادرات نفت را اعلام نمی‌کنم
وی درخصوص آغاز عملیات حفاری در خزر اظهار کرد: هم اکنون عملیات حفاری اکتشافی است و توان فنی شرکت‌های داخلی مانند نفت و گاز خزر و حفاری شمال کافی است. در این مرحله نیاز به مشارکت خارجی نداریم، اما در ادامه آماده همکاری برای انتقال فناوری و سرمایه‌گذاری، با همه کشورها (جز یک کشور خاص) هستیم.
وزیر نفت درباره تولید و صادرات نفت گفت: تولید با تمام ظرفیت در حال انجام است و صادرات نیز در بهترین شکل و بدون تأخیر ادامه دارد. با توجه به شرایط تحریم، عدد مشخصی برای ظرفیت اعلام نمی‌کنیم و توصیه کرده‌ام همکاران نیز از ارائه آمار جزئی خودداری کنند.

لینک کوتاه:
https://www.payamekhuzestan.ir/Fa/News/1096460/

نظرات شما

ارسال دیدگاه

Protected by FormShield
مخاطبان عزیز به اطلاع می رساند: از این پس با های لایت کردن هر واژه ای در متن خبر می توانید از امکان جستجوی آن عبارت یا واژه در ویکی پدیا و نیز آرشیو این پایگاه بهره مند شوید. این امکان برای اولین بار در پایگاه های خبری - تحلیلی گروه رسانه ای آریا برای مخاطبان عزیز ارائه می شود. امیدواریم این تحول نو در جهت دانش افزایی خوانندگان مفید باشد.

ساير مطالب

12 سوداگر مرگ در خرمشهر دستگیر شدند

در لیگ زیر 18 سال فوتبال رقم خورد؛ از درگیری با تبر تا گریه مادر بافقی برای رامهرمزی‌ها

قله 8167 متری در هیمالیا زیر پای بانوی کوهنورد ایرانی

ملی‌پوشان چوگان پس از صعود به جام‌جهانی چقدر پاداش گرفتند؟

بورسیه‌های جدید ورزش برای المپیک لس‌آنجلس معرفی شدند

آخرین وضعیت غایب سرشناس 70 کیلوگرم جام تختی

مشعل بازی‌های یونیورسیاد وارد آلمان شد

زمان برگزاری حراج شمش طلا اعلام شد

روز سوم نمایشگاه کتاب؛ حضور پرشور کودکان و پرواز هدهد سفید

ماجرای خواب شهید رئیسی با شال سبز در هواپیما

حقیقت پور: عقلای آمریکا فریب نتانیاهو را نمی‌خورند

دیپلمات ایرانی: اکثر موضوعات میان ایران و مصر حل‌وفصل شده است

اسماعیلی: معاونت راهبردی با معاونت امور مجلس ریاست جمهوری ادغام نشده است

وزیر امور خارجه وارد جده شد

«زنجانی» بیرون از زندان؛ «بابک» پُشت رُل تریلی نشست!

چهارمین دور گفت‌وگوهای ایرانی – عربی در دوحه برگزار می‌شود

واکنش رهبر انقلاب به وقایع سوریه و فلسطین؛ باطل چند روزی جولانی دارد اما قطعاً رفتنی است

توصیه‌‌های بهزاد نبوی به مذاکره‌کنندگان و دولت؛ مذاکره با اروپا را هم فراموش نکنید

مفاخر حوزوی فارس معرفی شوند

قیمت سکه و طلا در بازار آزاد 20 اردیبهشت 1404

چمران: خلیج فارس، همیشه به نام فارس باقی خواهد ماند

افتخارآفرینی ورزشکاران خوزستانی در مسابقات رزمی ترکیبی قهرمانی کشور

حرکت صعودی POPCAT: نشانه‌های افزایش ارزش تا 1.04 دلار

تحول در ساخت تجهیزات پزشکی و گجتهای پوشیدنی با الگوریتم جدید

قیمت سکه امروز 20 اردیبهشت 1404/ سکه امامی چند؟

تقویت حمایت شرکت ملی گاز از دانش‌بنیان‌ها

افزایش روزهای فروش نمایشگاه گل و گیاه

لزوم تثبیت جایگاه ایران در نظام جدید انرژی جهانی

کمین‌های ترکیبی حماس؛ برگ برنده جنگ در غزه

حوزه علمیه باید مقاومت را در عرصه مقابله و جنگ سیاسی و فکری تقویت کند

فتح خرمشهر نماد وفاق ملی و اعتقاد قلبی مردم به امام (ره) است

حذف گاردریل‌های فلزی در بزرگراه شهید چمران تهران

حضور مدیرعامل شرکت ملی نفت ایران در غرفه شرکت فولاد اکسین خوزستان

چهار قاتل در دزفول به حرمت امام رضا(ع) بخشیده شدند

تصادف پراید در جاده آبادان - اروندکنار 4 مصدوم داشت

توسعه گردشگری ورزشی، رویکرد راهبردی سازمان منطقه آزاد کیش در مسیر رشد پایدار

کیش میزبان نخستین سمپوزیوم توسعه سیلینگ ایران

اهدای جام قهرمان لیگ یک در تهران

پیشکسوت چوگان: آمریکا را در خاک خودش شکست می‌دهیم

آغاز کار شاگردان بهروز عطایی در لیگ قهرمانان آسیا

سرمربی تیم‌ ملی بلغارستان: تکواندوی ایران در دنیا تدریس می‌شود

تعویق اردوی تیم ملی والیبال نشسته به خاطر ویزای هلند

تعیین قائم مقام جدید برای دبیر کل ستاد ملی مبارزه با دوپینگ

دروازه‌بان تیم ملی فوتسال بانوان: همه تیم‌ها برای قهرمانی آمدند

تغییر ترکیب تیم ملی والیبال نشسته؛ سه بازیکن اعزامی به پاریس حذف شدند

پوستر پرستاره نماینده ایران برای لیگ قهرمانان آسیا

القادسیه نخستین حریف طبیعت در سوپر لیگ غرب آسیا

بازگشت به گزینه‌های آشنا پس از مذاکره بی‌نتیجه استقلالی‌ها با ماتزاری

دروازه‌بان پرسپولیس بازی آخر را از دست داد

سرپرست کمیته داوران فدراسیون فوتبال: گل پرسپولیس صحیح بود