پیام خوزستان

آخرين مطالب

بخشایش اردستانی: توافق نزدیک است و انجام می‌گیرد سیاسی

بخشایش اردستانی: توافق نزدیک است و انجام می‌گیرد
  بزرگنمايي:

پیام خوزستان - ایلنا / یک عضو کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس شورای اسلامی گفت: حالا اینکه مثلاً عده‌ای از تعویق مذاکرات خوشحال باشند یا خیر، آن یک بحث دیگری است؛ ولی روی هم رفته، توافق نزدیک است و انجام می‌گیرد. بر مبنای شواهدی که وجود دارد و متغیرهایی که در دستم است، احساسم این است که این توافق به نتیجه می‌رسد. حالا درست است که عده‌ای در داخل مقامات آمریکا مخالفت می‌کنند و تندروها هم هستند و بر تصمیمات آقای ترامپ تاثیر می‌گذارند اما در ایران یک اراده‌ای وجود دارد که مذاکره انجام بگیرد.
احمدبخشایش اردستانی در گفت‌وگو با ایلنا، درباره این‌که در برخی از رخدادها و اتفاقات طبیعی مختلف که در کشور اتفاق می‌دهد برخی از جریان‌های داخلی همسو با برخی از رسانه‌ها بحث‌هایی مانند خرابکاری را مطرح می‌کنند که همین بر افکار عمومی تاثیر می‌گذارد، گفت: وجود دیدگاه‌های متفاوت باعث انسجام و پویایی یک کشور می‌شود زیرا همه که نباید یک مسیر را بپیمایند باید دیدگاه‌های متفاوت هم باشد. اما دیدگاه حاکم همان دیدگاه مقامات تصمیم‌گیرنده است. با این وجود قبل از اینکه مقامات تصمیم بگیرند گروه‌ها، دسته‌جات و صنوف مواضع‌شان را بیان و اعلام می‌کنند. اما آن دیدگاه حاکم برای کشور، همان دیدگاه مدیریتی است که مذاکره می‌کند.
وی با بیان این‌‌که عده‌ای تندرو و مخالف مذاکرات هستند یا موافقند، حال این خیلی نباید باعث دل‌زدگی ما شود، عنوان کرد: همیشه در همه جا، حتی در جمع‌های کوچک خانوادگی هم شما می‌خواهید یک تصمیم بگیرید، نظرات با هم متفاوت هستند. اگر دیدگاه‌ها متفاوت و متکثر باشد، دلیل بر این نیست که این جامعه یا این خانواده در هم ریخته است و گسل دارد، بلکه دلیل بر این است که این خانواده و این جامعه استحکام دارد و گروه‌های متفاوت نظر خودشان را بیان می‌کنند.
بازار
این عضو کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس شورای اسلامی خاطرنشان کرد: امروزه فضای مجازی باز است و دیدگا‌های متفاوتی وجود دارد و آنچه امروز بیان می‌شود به نوع خبررسانی در گذشته بازمی‌گردد. ما همیشه در خبررسانی کار را با تاخیر انجام داده‌ایم و خیلی به صورت فرمت شده اخبار را به مردم داده‌ایم و بعدها دیگرانی که در بیرون اخبار را دادند، چون اخبارشان با ما متفاوت بود، در طول زمان این باور را برای مردم به وجود آوردند که رسانه‌های ملی و مقامات ما اخبار صحیح را نمی‌دهند و اخبار رِله شده و سانسور شده می‌دهند و این باید اصلاح شود.
وی ادامه داد: در چند مورد ما اگر اخبار را سریع به مردم بدهیم و اخبارمان درست باشد و مطابق با واقعیت باشد، کم‌کم ظن و گمان مردم نسبت به گذشته از بین می‌رود. معمولاً البته همه مجامع این‌طور هستند که سعی می‌کنند اخباری را به مردم بدهند که مردم را با افکار خودشان همسان سازند. به هر صورت، این هم همیشه نمی‌تواند دوام داشته باشد. این است که به محض اینکه یک مسئله به وقوع می‌پیوندد، مثلا یک آتش‌سوزی انجام می‌گیرد دوباره برخی گمانه‌زنی‌ها مطرح می‌شود.
بخشایس اردستانی خاطرنشان کرد: بعد از 47 سال که از انقلاب می‌گذرد امروز دیگر خیلی زشت است درحالی ما ابرقدرت منطقه هستیم و با آمریکا سر مذاکره می‌کنیم و برای هم شاخ و شانه می‌کشیم، برق نداریم، آب ضعیف است و مدیریت‌ها ناکارآمد است. این‌ها مسائل حیثیتی است و امنیتی هم نیست. حداقل باید آب و برق و گاز نباید دچار این معضل شوند. برای همین است وقتی دچار این معضل می‌شویم، شایعات فراوان می‌شود. مثلاً در یک آتش‌سوزی در یک کارخانه‌ مقوا، بحث موشک و انفجار و چیزهای دیگر مطرح می‌شود. البته این مختص کشور ما نیست، مثلاً خود اسرائیل که دچار آتش‌سوزی بزرگ و بی‌سابقه‌ای شد، حرف و حدیث‌های زیادی درباره آن مطرح شد. این‌ها خودشان به نتیجه رسیده‌اند که مثلاً شاید کار نیروری خارجی باشد، شاید دست اراده خدا باشد، تمام سناریوها را در نظر می‌گیرند. اما اینکه کدام اخبار برای مردم باورپذیر باشد بستگی به سابقه فعالیت رسانه ملی و منابع خبررسانی ما دارد.
وی در خصوص این‌که در همین مبحث هنگامی که مذاکرات به تعویق افتاد عده‌ای در کشور و عده‌ای در خارج از کشور خوشحال شدند و گمانه‌زنی‌های خودشان را مطرح کردند، بیان کرد: ابتدا به این نکته باید توجه کرد که ما در فضایی قرار داریم که اسرائیل متحد راهبردی و استراتژیک آمریکا است و بر ایالات متحده بسیار نفوذ دارد. امروز آمریکایی‌ها به جای اسرائیل در یمن می‌جنگند. خود آمریکا با کمک اسرائیل با جبهه مقاومت می‌جنگد. از همین رو به اسرائیل و آمریکا نمی‌شود از دو زاویه متفاوت نگاه کرد، باید از یک زاویه به واقعیت پرداخت.
وی با بیان اینکه حالا اینکه مثلاً عده‌ای از تعویق مذاکرات خوشحال باشند یا خیر، آن یک بحث دیگری است؛ ولی روی هم رفته، توافق نزدیک است و انجام می‌گیرد، گفت: بر مبنای شواهدی که وجود دارد و متغیرهایی که در دستم است، احساسم این است که این توافق به نتیجه می‌رسد. حالا درست است که عده‌ای در داخل مقامات آمریکا مخالفت می‌کنند و تندروها هم هستند و بر تصمیمات آقای ترامپ تاثیر می‌گذارند اما در ایران یک اراده‌ای وجود دارد که مذاکره انجام بگیرد.
بخشایش اردستانی با اشاره به این که چندین مولفه بر تعویق مذاکرات تاثیرگذار است، بیان کرد: چندین چیز دلیل تعویق مذاکرات است، نخست تاثیرگذاری آقای رافائل گروسی است که می‌خواهد از طرف اروپایی‌ها در مذاکره حضور داشته باشد، حتماً گزارشی به آمریکایی‌ها داده که مثلاً ایران طبق تحقیقات ما خیلی به بمب هسته‌ای نزدیک است و از این دست گزارش‌ها که پیرو آن گروهای تندرو داخل آمریکا مانند مایک والتز و ربیو تلاش می‌کردند تندروی خودشان را نسبت به ایران اعمال کنند.
وی افزود: نکته دیگر این است که آمریکایی‌ها می‌خواهند یک توافق را بر مبنای قدرت جلو ببرند. یعنی می‌گویند بر مبنای قدرت صلح می‌کنیم اما کنارش فشار هم می‌آوریم. لذا به ظن و گمان خودشان فکر می‌کنند وقتی ایران را تهدید و تحریم کنند و بگویند با ایران می‌جنگیم، ایران پای میز مذاکره می‌آید. در صورتی که ایران از ابتدا روی بحث راستی‌آزمایی هسته‌ای خیلی مشکلی نداشت و حتی در برجام هم توافق کرده بود.
این نماینده مجلس با بیان این‌که چرا معتقدید توافق بین ایران و آمریکا صورت می‌گیرد، اظهار داشت: آقای ترامپ در جنگ تعرفه‌ها ناکام شد، در جنگ اوکراین و روسیه ناموفق بود، در ماجرای دیوار مکزیک ناموفق بود و در تایوان و چین هم خیلی موفقیت نداشت. برای اینکه گزارشی به افکار عمومی آمریکا بدهد می‌خواهد و علاقه دارد در قضیه ایران موفق شود؛ چون یک بار آمریکایی‌ها موفقیت در برجام را به دست آورده‌اند ولی چون نتوانستند در بازار ایران بیایند، از برجام بیرون رفتند.
وی یادآور شد: کشورهای منطقه در دوره‌ای که برجام منعقد می‌شد مخالف آن بودند. مثلاً وزیر خارجه عربستان سعودی به وین رفت و پنج ساعت در هواپیما با آقای جان کری وزیر وقت آمریکا نشست و صحبت کرد و گفت آنچه به عنوان دستاورد برجام از ایران به دست خواهید آورد، من در عربستان سعودی جبران می‌کنم. نفت می‌خواهید، جبران می‌کنم. سرمایه‌گذاری می‌خواهید جبران می‌کنم. اما امروز مشاهده می‌کنیم وزیر دفاع عربستان می‌آید با مقام معظم رهبری صحبت و حمایت خودشان را اعلام می‌کند. این یعنی کشورهای منطقه هم همه موافق توافق هستند.
بخشایش اردستانی ادامه داد: آقای ترامپ چون از برجام خارج شده است، می‌خواهد یک بار دیگر یک توافقی را با ایران ببندد که مقداری امتیازش بالاتر از برجام باشد تا به اوباما و سردمداران حاکم بر آمریکا بگوید من دیپلماسی بلدم هستم.
وی با اشاره به این‌که ترامپ علاقمند است که جایزه صلح نوبل را به دست بیاورد و بگوید من اولین رئیس‌جمهوری هستم که سفارت‌خانه آمریکا را در ایران باز کرده است، گفت: از آن طرف ما هم به آمریکایی‌ها گفتیم که شما بیایید در بحث اقتصادی و صنایع به ما تضمین بدهید و سرمایه‌گذاری انجام دهید مثلاً چون برق به عنوان صنعت مادر است، دوست داریم که مقامات ایرانی به آمریکایی‌ها مثلاً بگویند برای حدود 100 هزار مگاوات برق شما بیایید در ایران سرمایه‌گذاری و مشارکت داشته باشید. یکی از کارهایی که ما می‌توانیم از آمریکایی‌ها تضمین بگیریم، همین صنعت برق است که بیایند کار کنند. این‌ها چیزهایی است که وجود دارد. 
این نماینده مجلس بیان کرد: تعویق مذاکرات از جانب از ایران نبود، بلکه از جانب آمریکا بود؛ آقای مایک والتز کنار زده شد و آقای روبیو جایش آمد و بحث دیگر این است که این‌ها از ایران دلگیر هستند ادعا می‌کنند این موشک‌های یمنی که به ناوهایشان می‌خورد ایرانی است در حالیکه ایران بارها این مساله را تکذیب کرده است لذا لحن‌شان مدام تغییر می‌کند اما از آن طرف نمی‌گویند که خودشان برای چه با یمن می‌جنگند؟ در واقع برای دفاع از اسرائیل می‌جنگند. تا اینجا که متغیرها را بررسی می‌کنیم، مشاهده می‌شود که توافق انجام شدنی است البته چالش‌هایی هم وجود دارد و سیاست‌ورزی یعنی حل این چالش‌های عمده که بین دو کشور وجود دارد.

لینک کوتاه:
https://www.payamekhuzestan.ir/Fa/News/1094707/

نظرات شما

ارسال دیدگاه

Protected by FormShield
مخاطبان عزیز به اطلاع می رساند: از این پس با های لایت کردن هر واژه ای در متن خبر می توانید از امکان جستجوی آن عبارت یا واژه در ویکی پدیا و نیز آرشیو این پایگاه بهره مند شوید. این امکان برای اولین بار در پایگاه های خبری - تحلیلی گروه رسانه ای آریا برای مخاطبان عزیز ارائه می شود. امیدواریم این تحول نو در جهت دانش افزایی خوانندگان مفید باشد.

ساير مطالب

داستانی شنیدنی از شهاب حسینی

سرپرست وزارت خارجه افغانستان به تهران می‌آید

تذکر رئیس‌ جمهور به محافظش: بگذار عکس بگیرد

پاسخ فرزند رئیس‌جمهور به واکنش‌ها درباره یک توییت

عضو ارشد انصارالله: جنگ یمن ارتباطی با مذاکرات ایران و آمریکا ندارد

گفتگوی تلفنی روسای جمهور روسیه و ایران؛ پوتین و پزشکیان درباره مذاکرات هسته ای رایزنی کردند

حرکت به‌سوی خودکفایی با سرمایه‌گذاری هدفمند در صنعت نفت

واکنش مشاور رهبر انقلاب به حمله انصارالله به اسرائیل/ جبهه مقاومت ابتکار عمل را در اختیار دارد/ حمله از صنعا ضربه استراتژیک به توهم افول ‎مقاومت بود

آیا انصارالله گوش به فرمان ایران است؟

طلای 18 عیار مقاومت را شکست | آیا صعود تا 7.2 میلیون در راه است؟

طلا در آستانه جهش؛ آیا مقاومت 30 میلیون تومانی شکسته می‌شود؟

تولید بریکت احیایی از لجن صنعتی بخش احیا

آیا دلار در حال آغاز یک حرکت جدید است؟ تحلیل و پیش‌بینی‌ها

آوار گرد و غبار همسایگان بر سلامت مردم

از نماد شادابی تا تهدید بهداشت؛ سرنوشت تلخ رودخانه دز در شهر حُر از توابع شوش

75 مورد تصادف دوچرخه‌سواران در دزفول طی یک سال گذشته

سرپرست اداره‌ کل سیاسی، انتخابات و تقسیمات کشوری استانداری منصوب شد

«دنیای ژوراسیک: قلمرو» پرهزینه‌ترین فیلم تاریخ سینما شد

بازی نعیمه نظام دوست در فیلم توفیق اجباری

چهره ها/ تغییر شمایل بازیگر «زیر آسمان شهر» جلب‌توجه کرد

ثبت اولین تصویر از «اتم‌های بُرد آزاد»

مجوز استقرار بالگرد آتش‌نشان در دزفول صادر شد

دیوار جدید والیبال ایران در فکر VNL

فرخناز ارباب سرمربی تیم‌های ملی پایه کاراته دختران شد

بازدید نائب رئیس فدراسیون اسکی روسیه از سالن 12 هزار نفری آزادی

خداحافظی احساسی خاویر کنسپسیون: شهداب همیشه در قلبم است

آغاز جوانگرایی در والیبال نشسته

شور و شوق کم نظیر در بازی نهایی لیگ برتر بسکتبال

اعتماد کادر فنی لوبه به لژیونر ایران؛ تلاش شاگردان پیاتزا برای سهمیه

دلیل حمله نکردن قهرمان جوانان جهان به رکورد دنیا

غیبت جیمز در مراسم مت گالا به دلیل مصدومیت

شورای اطلاع رسانی بنیاد شهید و امور ایثارگران وظیفه سنگینی بر عهده دارد/اطلاع رسانی باید اعتمادسازی، امیدآفرینی و انسجام‌بخشی به دنبال داشته باشد

کاهش قیمت‌ها در بازار طلا و سکه؛ دلار به کانال 83 هزار تومان بازگشت

بندر امام، رتبه نخست تولید در صنعت پتروشیمی ایران شد

مرتضی آوینی از سفر به سرزمین نور می‌گوید

معاون عراقچی: ایران از صلح ارمنستان و آذربایجان حمایت می‌کند

درخواست «هالک بانک» از دیوان عالی آمریکا درباره حکمی مرتبط با تحریم‌های ایران

انصاری: رهبری از عراقچی انتظار دارند چالش نظام اسلامی در عرصه هسته‌ای با مصلحت و عزت حل شود

اصابت خنجر یمنی بر فرودگاه بن گورین

بازدید نایب رئیس فدراسیون اسکی و مشاور رئیس هاکی روی یخ روسیه از سالن 12 هزار نفری آزادی

ارسباران میزبان «نقاشی بازی» می‌شود

گلایه چمران از دیوان عدالت اداری

گرد و خاک خوزستان امشب فروکش می‌کند

انتقال آب کشاورزی شادگان ظرف یک هفته مطالعه می‌شود

خاطره سروش صحت از سفر به هند

چهره ها/ جواد جوادی سریال بچه مهندس با یک استایل خاص

تصاویری از پر زرق و برق‌ترین جشنواره سال 2025

رقافت ماندگار به سبک بهرام و هوتن

ثبت واضح‌ترین تصاویر تاریخ از تولد سیاره‌ها در اطراف ستارگان دوردست

پشتیبانی و تیم سازی وزارت کشور نقش مهمی در توسعه عدالت آموزشی دارد