پیام خوزستان

آخرين مطالب

طرح حفاظت از اثر 6 هزار ساله قلعه ماندگارنا مرند در مرحله تامین اعتبار است شهرستان ها

طرح حفاظت از اثر 6 هزار ساله قلعه ماندگارنا مرند در مرحله تامین اعتبار است
  بزرگنمايي:

پیام خوزستان - جام جم آنلاین آذربایجان شرقی: احمد حمزه زاده در دیدار با امام جمعه شهرستان مرند، اظهار کرد: حفاظت و پاسداری از لایه های فرهنگی و میراثی تپه تاریخی ماندگارنا (یالدور) جزو اولویت های اصلی این مجموعه در سالجاری است.
وی مرمت و حفاظت از لایه‌های فرهنگی تپه یالدور و جلوگیری از دخل و تصرف‌های احتمالی پیرامون این اثر را مورد تاکید قرار داد و افزود: این مساله اولویت‌های اصلی ما در منطقه است و با تخصیص اعتبارات جدید و همکاری نهادهای محلی فرآیند سامان‌دهی و استقرار برنامه حفاظتی در کوتاه‌ترین زمان ممکن آغاز خواهد شد.
حمزه زاده ادامه داد: تلاش می کنیم ضمن صیانت از این گنجینه تاریخی، زمینه‌های تبدیل آن به یک محور گردشگری علمی- فرهنگی در آذربایجان شرقی و شهرستان مرند فراهم شود.
به گفته وی تپه یالدور نه‌ تنها به‌ عنوان یک میراث ماندگار و سند زنده‌ای از تاریخ کهن منطقه، بلکه به‌ عنوان مقصدی برای پژوهشگران، دانشجویان و علاقه‌مندان به تاریخ و تمدن ایران‌ زمین است.
حمزه زاده یادآور شد: برنامه‌ ریزی برای طراحی مسیرهای بازدید ایمن، نصب تابلوهای اطلاع‌رسانی علمی، همکاری با گروه‌های باستان‌شناسی دانشگاهی و ایجاد زیرساخت‌های مورد نیاز برای بازدید عمومی، بخشی از چشم‌انداز اداره‌کل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری آذربایجان شرقی برای احیای نقش فرهنگی و آموزشی این اثر ارزشمند است.
وی با بیان اینکه تپه مانداگارنا یا همان تپه تاریخی یالدور در شهر مرند با قدمتی افزون بر 6 هزار سال می تواند یکی از جاذبه های تاریخی کشور و خطه آذربایجان باشد، گفت: متاسفانه در سال های اخیر این اثر مورد بی توجهی قرار گرفته است.
حمزه زاده افزود: قلعه یا تپه مانداگارنا که برگرفته از نام قدیم شهر مرند است و در سیاحتنامه ها و کتب تاریخی کهن از آن به همین عنوان نام برده شده است، جزو معدود آثار و تپه های تاریخی با قدمت افزون بر 6 هزار ساله در ایران است که تاریخ‌ شناسان برجسته و مشهوری همچون هرودوت، گرنفون و بطلمیوس و باستان شناس آمریکایی ویلیامز جکسون در آثار خود چندین بار از مرند با نام مانداگارانا یاد کرده‌ و اشاراتی به وجود تپه و قلعه ای به همین نام داشته و آن را آتشکده اعلام کرده اند که در زمان ساسانیان از رونق بسیار فراوانی برخوردار بود.
مدیرکل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری آذربایجان شرقی در این دیدار همچنین از تخصیص اعتبارات ملی برای مرمت و سامان‌دهی مسجد جامع مرند خبر داد و افزود: با توجه به اهمیت تاریخی مسجد جامع به‌ عنوان یکی از کهن‌ترین مساجد شمال‌ غرب کشور و جایگاه فرهنگی آن در هویت شهر، روند مرمت این بنای فاخر باید با دقت و برنامه‌ریزی اصولی دنبال شود.

لینک کوتاه:
https://www.payamekhuzestan.ir/Fa/News/1093935/

نظرات شما

ارسال دیدگاه

Protected by FormShield
مخاطبان عزیز به اطلاع می رساند: از این پس با های لایت کردن هر واژه ای در متن خبر می توانید از امکان جستجوی آن عبارت یا واژه در ویکی پدیا و نیز آرشیو این پایگاه بهره مند شوید. این امکان برای اولین بار در پایگاه های خبری - تحلیلی گروه رسانه ای آریا برای مخاطبان عزیز ارائه می شود. امیدواریم این تحول نو در جهت دانش افزایی خوانندگان مفید باشد.

ساير مطالب

مدارس خوزستان به دلیل گرد و غبار تعطیل شد

فعالیت مدارس 14 شهرستان خوزستان در نوبت صبح روز دوشنبه غیرحضوری شد

مدارس این استان فردا، دوشنبه تعطیل شد

حمایت قاطع رئیس هیئت مدیره استقلال از اندونگ

محبی برگشت، بازی مساوی شد

نایب قهرمانی یاران حاج‌صفی پَر شد!

R2 آنتونی، گل بتیس به اسپانیول

بولونیا 1-1 یووه؛ جنگ سهمیه هیجان‌انگیزتر شد!

درگیری گاسپرینی با یک خبرنگار؛ عجب الاغی هستی!

انتقاد شریعتمداری از صرافی‌هایی که ارز را با کانال تلگرامی نرخ گذاری می‌کنند؛

به دنبال پایان خاموشی و قطع مکرر برق در استان‌های گرمسیر هستیم

بیانیه استقلال پس از انتشار ویس جنجالی

انگیزه بالا برای شکستن رکورد پرسپولیس

سرمربی جوان 2 سال دیگر تمدید کرد

ایران _ پرتغال؛ شکست شود سبب خیر

توضیح فرزین درباره ناترازی نظام بانکی؛ بانک‌ها ورشکسته نیستند

شگفتانه ایران برای سامانه‌های پدافندی آمریکایی؛ موشکی که از تاد عبور می‌کند

رایزنی فؤاد حسین و فیصل بن فرحان درباره مذاکرات ایران و آمریکا

پرسپولیس باید 50 میلیارد برای این ستاره بدهد!

قیمت طلا، قیمت دلار، قیمت سکه و قیمت ارز 1404/02/14

آخرین سنگر فیفا است! شکایت میودراگ بوژوویچ از باشگاه استقلال خوزستان

واکنش‌های جالب به خیانت هانیه در سریال «جان سخت»

نگاهی به موسیقی سریال‌های در حال پخش شبکه خانگی

روایت یک «ویرانی» در نمایش خانگی با بازی تام هاردی

بازیگران خانمی که به فرش قرمز 2000 نفری سریال «یزدان» رفتند

مسعود فراستی: «جان سخت» از آبان و تاسیان بهتر است

حضور پژمان بازغی با کت و شلواری شیک در اکران یک سریال جدید

موتور پرنده‌ای را ببینید که با سرعت 200 کیلومتر در ساعت پرواز می‌کند

این ربات از پله‌ها بالا می‌رود و 85 کیلو بار را بلند می‌کند

مدارس برخی شهرهای خوزستان فردا غیرحضوری شد

ادعای مورینیو؛ می‌خواهند تیم خاص را قهرمان کنند!

فلیک بزرگ‌ترین درسش را از مربی سابق بارسا یاد گرفت!

اکبر اوتی بالاخره سقوط کرد!

300 هزار فقره وام ضروری 50 میلیون تومانی به بازنشستگان پرداخت می‌شود

باید عطش، نه! آتش ما را سقا فرو بنشاند از امروز

بگذار آنچه از دست رفتنی‌ست از دست برود...

موشک جدید سپاه رونمایی شد؛ «قاسم بصیر» با قابلیت عبور از سامانه تاد

تأکید رئیس جمهوری بر تسریع گردآوری داده‌های لازم برای اجرای طرح‌های جی‌نف و کاداستر

حمایت ایران و عربستان از تمامیت ارضی سوریه

پاریس: توافق با ایران باید شامل مباحث موشکی و منطقه‌ای باشد

عراقچی وارد اسلام‌آباد شد

یوسف پزشکیان: زدن برچسب پانترکی و و تجزیه طلبی به تماشاگران فوتبال خطای راهبری است

واکنش زیدآبادی به تحرکات نظامی حوثی‌ها و تاثیر آن بر مذاکرات

خوزستان در انتظار موج بارشی و کاهش دما تا اواسط هفته

شکایت بوژوویچ از استقلال به فیفا رسید!

تصاویری تلخ از مهدی هاشمی‌نسب (عکس)

اعتراض شدید استقلال به تغییر زمان بازی با آبادان

شرط عجیب ستاره استقلالی ها برای پیوستن به پرسپولیس!

فولاد خوزستان، پرچم دار فولاد ایران درعرصه جهانی شد

درخواست 50 میلیاردی از پرسپولیس برای بیفوما!