پیام خوزستان

آخرين مطالب

کشف جهانی از ابَرزمین‌های ناشناخته علمي

کشف جهانی از ابَرزمین‌های ناشناخته
  بزرگنمايي:

پیام خوزستان - ایسنا /دانشمندان با استفاده از فناوری‌های پیشرفته موفق به کشف تعداد زیاد و بیش از انتظار خود از سیارات «ابرزمین»(super-Earths) شدند.
دانشمندان بر اساس یک مطالعه‌ پیشگامانه با تکیه بر «ریزهمگرایی»(microlensing) و استفاده از «تلسکوپ‌های KMTNet» نشان دادند که «ابرزمین‌ها» و سیارات بزرگتر شبیه به زمین در سراسر کیهان بسیار رایج‌تر از آن چیزی هستند که آنها قبلاً تصور می‌کردند.
«ابرزمین‌ها» دسته‌ای از سیارات هستند که شبیه به هیچ سیاره‌ای در منظومه‌ی شمسی ما نیستند. آنها از زمین، بزرگ‌تر و در عین ‌حال سبک‌تر از غول‌های گازی مانند مشتری هستند.
به نقل از اس‌تی‌دی، محققان کشف کردند که این سیارات می‌توانند در فواصل بسیار دور، شبیه به غول‌های گازی مانند سیاره مشتری به دور ستاره‌های خود بچرخند. این موضوع نشان دهنده فراوانی پنهان جهان‌های ناشناخته است.
این تیم با استفاده از هم‌ترازی‌های کیهانی و ناهنجاری‌های نوری سیارات جدیدی را پیدا کردند و شروع به کنار هم قرار دادن فرآیندهای پیچیده تشکیل سیارات کردند.
کشف تعداد فراتر از انتظار ابرزمین‌ها
طی این مطالعه جدید، یک تیم بین‌المللی از اخترشناسان با استفاده از «شبکه تلسکوپ ریزهمگرایی کره»(KMTNet) موفق به کشف سیارات فراخورشیدی «ابرزمین» فراوان‌تری در سراسر کیهان شدند.
«اندرو گولد»( Andrew Gould) نویسنده این مطالعه و استاد بازنشسته نجوم در «دانشگاه ایالتی اوهایو»(Ohio) می‌گوید: ما با بررسی انحرافات ظریف نور ناشی از ستاره میزبان یک سیاره تازه کشف شده و مقایسه یافته‌ها با مجموعه داده‌های بزرگتر از «KMTNet»، متوجه شدیم که «ابرزمین‌ها» می‌توانند در فواصلی از ستاره‌های خود وجود داشته باشند.
الگوهای پنهان در میان سیارات فراخورشیدی
وی گفت: دانشمندان می‌دانستند که سیارات کوچک بیشتری نسبت به سیارات بزرگ وجود دارند، اما در این مطالعه، ما توانستیم نشان دهیم که در این الگوی کلی، کمبودها و کاستی‌هایی وجود دارد و این بسیار جالب است.
تشخیص سیاراتی که نزدیک به ستاره‌هایشان می‌چرخند نسبتاً آسان است، اما یافتن سیاراتی با مدارهای گسترده‌تر و دورتر بسیار دشوار است. با این حال، این تیم تخمین زد که برای هر سه ستاره در کهکشان، احتمالاً حداقل یک «ابرزمین» با دوره مداری طولانی وجود دارد.
یافته‌های آنها نشان می‌دهد که این سیارات سنگی و عظیم ممکن است یکی از ویژگی‌های گسترده سامانه‌های سیاره‌ای در سراسر کیهان باشند.
آشکار شدن جهان‌های ناشناخته
یافته‌های این مطالعه از طریق «ریزهمگرایی» انجام شده است. این اثر رصدی زمانی رخ می‌دهد که وجود جرم، بافت فضا و زمان را تا حدی قابل تشخیص، منحرف کند. هنگامی که یک جرم در پیش‌زمینه مانند یک ستاره یا سیاره، از بین یک ناظر و یک ستاره دورتر عبور می‌کند، نور دچار انحراف از منبع می‌شود و باعث افزایش روشنایی ظاهری جرم می‌شود که می‌تواند از چند ساعت تا چند ماه طول بکشد.
ستاره‌شناسان می‌توانند از این نوسانات یا برآمدگی‌ها در روشنایی جهت یافتن جهان‌های ناشناخته برخلاف جهان ما استفاده کنند. «ابرزمین OGLE-2016-BLG-0007» با استفاده از سیگنال‌های «ریزهمگرایی» مکان‌یابی شده است. این «ابرزمین» با نسبت جرمی تقریباً دو برابر زمین و مداری وسیع‌تر از زحل است.
این مشاهدات به تیم اجازه داد تا سیارات فراخورشیدی را به دو گروه تقسیم کنند، یکی شامل «سیارات ابرزمین» و دیگری شامل «غول‌های گازی» است. این کشف درهای جدیدی را به روی علم سامانه‌های سیاره‌ای باز می‌کند. درک بهتر از توزیع سیارات فراخورشیدی می‌تواند بینش‌های جدیدی در مورد فرآیند تشکیل و تکامل آنها ارائه دهد.
سرنخ‌های شکل‌گیری سیاره
این مطالعه توسط محققانی در چین، کره و دانشگاه هاروارد و «موسسه اسمیتسونیان»( Smithsonian ) در ایالات متحده انجام شده است.
محققان برای توضیح نتایج خود، یافته‌های خود را با پیش‌بینی‌های حاصل از شبیه‌سازی‌های نظری شکل‌گیری سیاره مقایسه کردند. نتایج آنها نشان داد که اگرچه سیارات فراخورشیدی را می‌توان بر اساس جرم و ترکیب به گروه‌هایی تقسیم کرد، اما مکانیسم‌هایی که ممکن است آنها را تولید کنند، می‌توانند متفاوت باشند.
نظریه‌های رقیب برای تولد سیاره
«گولد» گفت: نظریه غالب برای تشکیل غول‌های گازی از طریق برافزایش گاز است، اما افراد دیگر گفته‌اند که هم می‌تواند برافزایش و هم بی‌ثباتی گرانشی باشد. ما می‌گوییم که هنوز نمی‌توانیم بین این دو تمایز قائل شویم.
«ریچارد پوگ»(Richard Pogge) یکی دیگر از نویسندگان این مطالعه و استاد نجوم در «دانشگاه ایالتی اوهایو»، گفت: انجام این کار احتمالاً به داده‌های بلندمدت بیشتری از سیستم‌های تخصصی مانند «KMTNet» و سایر ابزارهای «ریزهمگرایی» نیاز دارد.
چالش‌های یافتن رویدادهای ریزهمگرایی
وی گفت: یافتن یک رویداد ستاره‌ای «ریزهمگرایی» دشوار است و یافتن آن با یک سیاره دشوارتر است. ما باید صدها میلیون ستاره را بررسی کنیم تا تنها صد مورد از این موارد را پیدا کنیم.
این هم‌ترازی‌ها آنقدر نادر هستند که تاکنون تنها 237 مورد از 5500 سیاره فراخورشیدی کشف شده با استفاده از روش «ریزهمگرایی» شناسایی شده‌اند.
«پوگ» ادامه داد: اکنون سامانه «KMTNet» با کمک سه تلسکوپ قدرتمند سفارشی واقع در آفریقای جنوبی، شیلی و استرالیا به طور معمول به دانشمندان این امکان را می‌دهد که کیهان را برای یافتن این رویدادهای شگفت‌انگیز جستجو کنند.
دانشمندان آزمایشگاه علوم تصویربرداری «دانشگاه ایالتی اوهایو»، دوربین‌های «شبکه تلسکوپ ریزهمگرایی کره»(KMTCam) را طراحی کرده و ساخته‌اند که این سامانه برای شناسایی سیارات فراخورشیدی به آن متکی است.
بازسازی داستان کیهان
وی خاطرنشان کرد: ما مانند دیرینه‌شناسانی هستیم که تاریخ کیهانی را که در آن زندگی می‌کنیم و فرآیندهای حاکم بر آن را بازسازی می‌کنیم. بنابراین کمک به گرد هم آوردن هر دوی این قطعات در یک تصویر، بسیار رضایت‌بخش است.
این مطالعه در مجله Science منتشر شده است.

لینک کوتاه:
https://www.payamekhuzestan.ir/Fa/News/1093464/

نظرات شما

ارسال دیدگاه

Protected by FormShield
مخاطبان عزیز به اطلاع می رساند: از این پس با های لایت کردن هر واژه ای در متن خبر می توانید از امکان جستجوی آن عبارت یا واژه در ویکی پدیا و نیز آرشیو این پایگاه بهره مند شوید. این امکان برای اولین بار در پایگاه های خبری - تحلیلی گروه رسانه ای آریا برای مخاطبان عزیز ارائه می شود. امیدواریم این تحول نو در جهت دانش افزایی خوانندگان مفید باشد.

ساير مطالب

آمادگی شهرداران برای زلزله

دیدار کارگزاران حج و جمعی از زائران بیت‌‌الله‌الحرام با رهبر انقلاب

طرح آبرسانی در غرب جاسک تا پایان امسال به بهره‌برداری می‌رسد

هنوز اعلام رسمی مبنی بر ساخت طبقات اضافه در هتل ولنجک نشده است

هشدار مشاور رهبر انقلاب در خصوص یک حادثه در منطقه | لاریجانی از چه صحبت کرد؟

موجودیت فوتبال خوزستان آنچه امروز می‌بینیم، نیست

گریه سقوط: تهران، مسجدسلیمان، شیراز یا رشت!

آبادان، خرمشهر و هندیجان در وضعیت خطرناک تنفسی

قیمت انواع سکه یکشنبه 14 اردیبهشت | قیمت سکه پرواز کرد

امضای تفاهمنامه 6 گانه تجارت خارجی خوزستان با اتاق‌های بازرگانی عراق

تصاویری از ورود رهبر انقلاب به حسینیه امام خمینی/ آغاز دیدار کارگزاران حج با رهبری

چمران: در زلزله بم ساختمان با اسکلت فلزی تخریب شد اما مسجد جامع نه/ تعدادی از بیمارستان‌های قدیمی تهران شرایط ایمنی مناسبی ندارند

شرط عجیب ستاره آبی‌ها برای پرسپولیس و سپاهان

تولید آهن از لجن؛ نوآوری در فولاد خوزستان

چمران: مقاوم‌سازی ساختمان‌ها بهترین آمادگی در برابر زلزله است

دیدار مسئولان و کارگزاران حج با رهبر انقلاب+ تصاویر

پیش‌بینی تولید 90 هزار تن دانه روغنی کلزا در جنوب کشور

شرط عجیب ستاره آبی‌پوش برای انتقال به پرسپولیس و سپاهان | شانس تیم اصفهانی بیشتر است

ارتش اسرائیل: سربازان ما در «زیکیم» در حمله 7 اکتبر فرار کردند

ما ایرانیان باید به اسطوره‌های خودمان توجه کنیم

رونمایی ستاره پسیانی از همسرش پاشا رستمی

لاله اسکندری دبیر جشنواره بین‌المللی فیلم آوای صلح شد

یک خوزستانی در میان جان‌باختگان حادثه بندر شهید رجایی

افتتاح یک طرح آبرسانی پس از 8 سال در گتوند

آخرین وضعیت مصدومیت رضاییان و نیک‌نفس

قرارداد والیبالیست‌ها هم سرسام‌آور شد

نابغه شطرنج ایران: به خاطر رضائیان فوتبال را دنبال می‌کنم

پرواز روبرتو پیاتزا به ایران تاخیر خورد!

شهداب یک پاسور جدید جذب کرد

حذف 5 جودوکار ایران در ترکیه

صحبت‌های وزنه‌برداران ایران پس از کسب مدال جهانی

زمان رقابت یزدانی در پرو مشخص شد

رویداد ملی استارتاپی «نوآفرین» با محوریت ترویج و ارتقای نوآوری‌های اجتماعی برگزار می‌شود/ مهلت ارسال ایده تا 31 خردادماه

مهلت استفاده از اعتبار کالابرگ؛ فعلا خبری از اجرای مرحله سوم کالابرگ نیست

غنی سازی؛ حقی که نمی‌توان از ایران گرفت

شعارهای حاضران در حسینیه امام خمینی هنگام ورود رهبر انقلاب

حضور رئیس جمهور در آیین تجلیل از مقام معلم

قالیباف: تجربه 40 ساله انقلاب باید منبع تولید دانش شود

فعال اصلاح‌طلب: پزشکیان خودش کابینه را ترمیم کند تا مجلس غافلگیر شود

اشاره دوباره رهبر انقلاب به حادثه تلخ بندرعباس

عقب‌نشینی دشمن به دلیل درک بهتر آنان از ظرفیت‌های جمهوری اسلامی است

حضور سید محمد خاتمی در اکران فیلم «زیبا صدایم کن»

این تلسکوپ غول‌پیکر به فضا لیزر شلیک می‌کند

چرا مردم عادی به دنبال شهرت در اینستاگرام هستند؟

هشدار نسبت به تلاطم دریا و افزایش باد در هرمزگان طی روزهای آینده

خواهش تیم لالیگایی: استادیوم ما را خراب کنید!

دستور لوکاکو برای قهرمانی ناپولی: برای هم بمیریم!

خبر بد درباره ستاره جوان بارسا تایید شد

دومین قهرمانی خداداد عزیزی طی 48 ساعت

رقابت سرعت و قدرت زیر آسمان رشت