دهمین نمایشگاه کتاب «صور»؛ سلامی به غزه از جنوب لبنان
گفتگو
بزرگنمايي:
پیام خوزستان - به گزارش دهمین دوره نمایشگاه کتاب عربی امسال با حال و هوای متفاوتی آغاز شده است. چرا که پس از جنگ ویرانگر اسرائیل علیه لبنان و غزه برگزار میشود.
بنابر روایت شبستان به نقل از الجزیره، با این حال، برگزارکنندگان اصرار داشتند که امسال آن را در شهر صور در جنوب لبنان برگزار کنند، جایی که ویرانههای خانههایش همچنان گواهی بر تخریب سیستماتیک این شهر و تمام جنوب لبنان توسط اسرائیل است.
بیشتر بخوانید: اخبار روز خبربان
این نمایشگاه به دعوت انجمن فرهنگی و اجتماعی «هلا صور» افتتاح شده است و به مدت یک هفته در دانشگاه اسلامی صور با شعار «از جنوب لبنان، سلامی به غزه... وحدت خون و سرنوشت» دایر خواهد بود و با این نمایشگاه تعهد مردم جنوب لبنان به آرمان فلسطین و حمایت آنها از مردم مجروح غزه را که همچنان روزانه در معرض انواع مختلف تجاوز اسرائیل قرار دارند، در حالی که جهان سکوت کرده است، نشان میدهند.
بازخورد مثبت از نمایشگاه
این نمایشگاه که صدها کتاب متنوع از نویسندگان سراسر جهان را به نمایش گذاشته است، بخشهایی را به مسئله فلسطین و لبنان اختصاص داده است.
بازدیدکنندگان بر اهمیت کتاب در گسترش فرهنگ در میان نسلهای در حال رشد و حفظ تاریخ و مبارزات مردم لبنان و فلسطین تأکید کردند به طوری که زمان آنها را پاک نکند و نسلهای آینده آنها را فراموش نکنند.
سوزان کعوش، فعال حقوق بشر فلسطینی از این نمایشگاه که پیام حمایتی را به مردم غزه منتقل میکند، تمجید کرد.
وی به الجزیره نت گفت که مقاومت بدون فرهنگ نمیتواند ادامه یابد - فرهنگ تاریخ و جغرافیای سرزمینی که به آن تعلق داریم.
وی بر اهمیت برگزاری نمایشگاهها و سمینارهای آموزشی و فرهنگی مداوم برای آموزش نسلهای آینده و القای مفهوم مقاومت در آنها تأکید کرد و گفت: فرهنگ پایه و اساس مبارزه برای مسائل بشردوستانه و حقوق بشر است.
این فعال حقوق بشر فلسطینی در مورد محل برگزاری نمایشگاه در صور لبنان، گفت: صور نقطه عطفی در آرمان فلسطین است، خون ما یکی است، مرزهای ما و هوای ما یکی است. به عنوان یک فلسطینی، وقتی بوی هوای صور را حس میکنم، انگار هوای فلسطین را استنشاق میکنم.
زینب حایک، فعال دیگر فلسطینی از برگزارکنندگان و همه کسانی که برای به ثمر رسیدن این نمایشگاه تلاش کردند، تشکر کرد.
وی نیز در گفتگو با الجزیره نت بر نیاز جامعه لبنان به این نوع نمایشگاه تأکید کرد و گفت: این نمایشگاهها الهامبخش عزم و اراده برای پایداری در مواجهه با اشغالگری و ادامه زندگی است.
وی اظهار کرد: این نمایشگاه چالش بزرگی برای دشمن است، زیرا ماندن ما در سرزمین خودمان به خودی خود یک مقاومت عملی است و ما صرف نظر از فداکاریها، اینجا خواهیم ماند.
این فعال فلسطینی در ادامه تاکید کرد که پیام این نمایشگاه این است که مقاومت محدود به سلاح نیست، بلکه از طریق قلم، کلام و کتاب به دست میآید.
در همین راستا، عائده خلیل، مدیر اجرایی نمایشگاه کتاب در صور لبنان در مصاحبهای با الجزیره گفت: تهاجم فرهنگی خطرناکتر از اشغال سرزمین است.
وی تاکید کرد که این نمایشگاه حاصل 10 سال کار است و شامل انواع رمانها، کتابهای سیاسی، مذهبی، فرهنگی و کودکان میشود.
عائده خلیل گفت: نمایشگاه امسال به غزه اختصاص داده شده است که به آن ویژگی خاصی میبخشد. این پیام همبستگی از لبنان به مردم سربلند و مقاوم غزه است و اینکه ما با فرهنگ نیز مقاومت خواهیم کرد تا با همه اشکال ظلم و ستمی که مردم ما در معرض آن قرار دارند، چه از سوی غرب و چه از سوی اشغالگران اسرائیلی، مقابله کنیم.

امضای نشریات در نمایشگاه
حضور نویسندگان به خصوص نویسندگان جوان با آثار جدیدشان که قرار بود در نمایشگاه امضا شوند، قابل توجه بود. ریم زیتون یکی از کسانی بود که رمان «اندیشههای ریموندا» را امضا کرد.
وی در گفتگو با الجزیره نت، از حضور گسترده بازدیدکنندگان، به ویژه از آنجایی که این نمایشگاه پس از جنگ بیرحمانه در لبنان برگزار شد، ابراز خرسندی کرد و نسل جوان را به نوشتن و خواندن ترغیب کرد و گفت: این دو چیز به فرد شکل میدهند و شخصیت او را تقویت میکنند.
ریما عطوی که کتاب خود با عنوان «سیلی به صورت زندگی» را که شامل درسهای زندگی، تجربیات شخصی و انگیزههای روانی است، امضا کرد، گفت که این نمایشگاه امید را افزایش میدهد.
وی گفت: با وجود ضررها و شکستها، ما هنوز هم قادر به موفقیت هستیم. فرهنگ، در تمام اشکال آن برای زندگی ضروری است، زیرا سنتها و باورهایی را که با آنها بزرگ شدهایم تقویت میکند.
تالا حیدر، اهل بعلبک در شمال شرقی لبنان، دو رمان انگلیسی خود با نامهای «احلام مستغانمی در بیروت با پائولو کوئیلو ملاقات میکند» و «الهام» را به این نمایشگاه آورده است که در آنها به ارتباط شهر صور با خود پرداخته است. حیدر معتقد است که انتشار به زبان انگلیسی برای مخاطب قرار دادن همه مردم جهان و مطرح کردن مسائل ما در سطح بینالمللی بسیار مهم است.
وی گفت: ما باید فرهنگ خود را حفظ کنیم و آن را به جهانیان منتقل کنیم. ما همچنین در حال گذر از یک بحران سیاسی، اقتصادی و روانی هستیم و پتانسیل زیادی داریم که باید برجسته شود.
هنرمند سارا حدرج که با نقاشی خود در این نمایشگاه شرکت کرده است، به الجزیره نت گفت: نقاشی وسیله مهمی برای بیان آنچه در قلب انسان میگذرد است و از طریق نقاشی، فرد میتواند افکار خود را به دیگران منتقل کند. وی افزود: این نمایشگاه فرصتی برای بیان و انتقال ایدهها به عموم است.

غرفه آرشیو فلسطین
این نمایشگاه شامل غرفهای است که دهها عکس آرشیوی از فلسطین را به نمایش گذاشته است و میراث فلسطینیان و تجاوزات اشغالگران از سال 1948 تا به امروز را مستند کرده است.
عماد سعید، رئیس انجمن فرهنگی و اجتماعی «هلا صور» که روبروی این نقاشیها ایستاده و آنها را یکی یکی بررسی میکند، به الجزیره نت درباره نمایشگاه و شعار امسال گفت که این نمایشگاه بر سرنوشت و خون مشترک غزه و جنوب لبنان تأکید دارد.
وی اظهار کرد: فلسطین مسئله اصلی ماست و من همیشه تأکید میکنم که درگیری با رژیم صهیونیستی با مقاومت آغاز نشد، بلکه از بدو تأسیس آن آغاز شد، زیرا جنوب لبنان شش بار مورد تجاوز صهیونیستها قرار گرفت. بنابراین، این دشمن نه تنها به فلسطین طمع دارد، بلکه فراتر از آن رفته است. با وجود شرایط دشوار اقتصادی و اجتماعی، ما به فعالیتهای خود ادامه میدهیم.
عماد سعید گفت: درگیری ما با رژیم صهیونیستی، درگیری بر سر موجودیت است، نه درگیری بر سر مرزها. این دشمن فقط زبان مبارزه مسلحانه و همه اشکال مبارزه را میفهمد. کتاب، سخنرانی و نمایشگاه بخشی از مقاومت در برابر «عادیسازی فرهنگی» است که در ده سال گذشته شاهد آن بودهایم. هیچ عادیسازی با این رژیم وجود ندارد. این نمایشگاه پیامی را به اشغالگران میدهد و میگوید که ما اینجا هستیم تا بمانیم. اینها فقط حرف نیستند، بلکه واقعیتی هستند که ما با آن زندگی میکنیم.

کد خبر 2058411
لینک کوتاه:
https://www.payamekhuzestan.ir/Fa/News/1093036/