آلودگی هوا در خوزستان به بالاترین حد خود رسید
شهرستان ها
بزرگنمايي:
پیام خوزستان - به گزارش همشهری آنلاین، در استان خوزستان شاخص آلودگی هوا در ایستگاه های هویزه، سوسنگرد، حمیدیه، معاونت بهداشت جندی شاپور، حفاری، مرکز بهداشت شرق اهواز، اهواز-اداره کل 2، اهواز- اداره کل، نیوساید، رامشیر، دانشگاه علوم پزشکی و خدمات بهداشتی درمانی آبادان، خرمشهر و امیدیه به عدد 500 رسید تا در وضعیت قهوه ای(خطرناک) آلودگی هوا قرار بگیرد.
همچنین شاخص آلودگی هوا در ایستگاه های هندیجان (460)، استانداری خوزستان (369)، پادادشهر (338) و دانشکده بهبهان-آغاجاری (300) به این ترتیب بود. شاخص آلودگی هوا در ایستگاه شوشتر به عدد 293 و در ایستگاه رامهرمز به عدد 217 رسید تا در وضعیت بنفش(بسیار ناسالم) آلودگی هوا قرار بگیرد. در استان کرمانشاه نیز شاخص آلودگی هوا در ایستگاه قصرشیرین بر روی عدد 500 قرار گرفت. همچنین شاخص آلودگی هوا در ایستگاه سرپل ذهاب به عدد 359 رسید. در استان کرمان شاخص آلودگی هوا در ایستگاه فهرج به عدد 349 ودر ایستگاه ریگان به عدد 308 رسید.
در استان سیستان و بلوچستان شاخص آلودگی هوا در ایستگاه ایستگاه شبکه بهداشت و درمان شهرستان زهک به عدد 169 رسید تا در وضعیت قرمز(ناسالم برای تمامی گروه های سنی) قرار بگیرد. در بوشهر شاخص آلودگی هوا در ایستگاه گناوه به عدد 165 رسید.
نوع آلاینده هوا در این ایستگاه ها PM10 بود. PM10 متشکل از ذرات معلق کمتر از 10 میکرومتر (در حدود یک هفتم قطر یک تار موی انسان) هستند. این ذرات که یکی از آلاینده های معیار به شمار می رود، می تواند ناشی از احتراق سوخت دیزل، پروسههای مختلف صنعتی و نیروگاهی، اجاق چوبی و شومینه، فعالیتهای کشاورزی و جنگلداری، گرد و غبار جاده و آتش سوزی جنگل ها باشد. غلظت این آلاینده با گسترش خشکسالی و وقوع توفانهای گردوغبار، افزایش می یابد.
PM2.5 شاخص آلودگی هوا در ایستگاه قروه استان کردستان به عدد 178 رسید. همچنین در لرستان شاخص آلودگی هوا در ایستگاه علوم پزشکی بر روی عدد 168 قرار گرفت. نوع آلاینده هوا در این ایستگاه ها PM2.5 (ذرات معلق) بود. ذرات PM2.5 که قطر آنها 2.5 میکرون یا کمتر (100 برابر کوچکتر از قطر موی انسان) است و آنقدر کوچک هستند که می توانند حتی به کوچکترین مجاری هوای ریه ها نفوذ کنند. این ذرات معلق عموما ناشی از فعالیت های هستند که در آنها سوخت های فسیلی مانند نفت، گاز و زغال سنگ سوزانده می شوند، از جمله رفت و آمد خودروها، ذوب و پردازش فلزات، نیروگاه ها و مانند اینها و همچنین سوزاندن مزارع و آتش سوزی جنگل ها. میزان ذرات PM2.5 در هوا بر حسب میکروگرم در متر مکعب هوا به طور میانگین در 24 ساعت اندازه گیری می شود.
SO2 در استان بوشهر شاخص آلودگی هوا در ایستگاه منطقه ویژه اقتصادی پارس 1 به عدد 185 رسید تا در وضعیت قرمز آلودگی هوا قرار بگیرد. ن وع آلاینده هوا در این ایستگاه SO2 بود. گوگرد دیاکسید (SO2)، گازی سمی است که عوارضی از جمله خسخس سینه، تنگی نفس و احساس فشار در قفسه سینه، کاهش توانایی عملکرد ریه و بروز علائم تنفسی، افزایش مشکلات بیماران مبتلا به آسم، افزایش تحریک و التهاب در غشای مخاطی مانند چشم ها، بینی، گلو و ریه را به دنبال دارد.
کد خبر 942482 منبع: روزنامه همشهری برچسبها آلودگی هوا آب و هوا - آلودگی آلودگی
لینک کوتاه:
https://www.payamekhuzestan.ir/Fa/News/1092679/