پیام خوزستان

آخرين مطالب

سامانه‌های هوشمند، ابزار مؤثر مقابله با قاچاق سوخت گفتگو

سامانه‌های هوشمند، ابزار مؤثر مقابله با قاچاق سوخت
  بزرگنمايي:

پیام خوزستان - نماینده ویژه مدیرعامل شرکت ملی پالایش و پخش فرآورده‌های نفتی در امور پیشگیری و مقابله با قاچاق سوخت، به اهمیت سامانه‌های هوشمند نظارتی در کنترل تردد ناوگان حمل‌ونقل و مدیریت مصرف سوخت تأکید کرد و گفت: اجرای کامل این سامانه‌ها ابزاری راهبردی در تخصیص عادلانه سوخت و مقابله با قاچاق است.

به گزارش شانا به نقل از شرکت ملی پالایش و پخش فرآورده‌های نفتی ایران، سیدمحمدمهدی سیدی دیروز (سه‌شنبه، نهم اردیبهشت) در برنامه میز اقتصاد درباره نقش سامانه سپهتن و سیپاد در مدیریت مصرف سوخت با اشاره به اهمیت سامانه‌های هوشمند نظارتی در بخش حمل‌ونقل بیان کرد: سامانه سپهتن به‌عنوان سامانه پایش هوشمند تردد ناوگان، با هدف کنترل عملکرد و نظارت بر تردد ناوگان حمل‌ونقل طراحی شده و مطابق با تکالیف قانونی ابلاغ‌شده از سال 1393 در دستور کار نهادهای مسئول قرار گرفته است.
وی افزود: بخش مهمی از این سامانه که وزارت نفت از آن بهره‌برداری می‌کند، مربوط به داده‌های پیمایش ناوگان است که برای تطبیق سهمیه تخصیصی سوخت به ناوگان برون‌شهری استفاده می‌شود.
نماینده ویژه مدیرعامل شرکت ملی پالایش و پخش فرآورده‌های نفتی در امور پیشگیری و مقابله با قاچاق سوخت با اشاره به اهداف اولیه قانون‌گذار در راه‌اندازی این طرح اظهار کرد: اصلاح تخصیص سهمیه سوخت بر اساس عملکرد واقعی ناوگان، چه درون‌شهری و چه برون‌شهری ازجمله اهداف کلیدی این طرح بوده است. از سوی دیگر بخشی از نارضایتی مصرف‌کنندگان به‌دلیل عدم تأمین به‌موقع و کافی سوخت بود که این سامانه می‌تواند نقش مهمی در روان‌سازی تأمین پایدار سوخت ناوگان حمل‌ونقل بار و مسافر ایفا کند.
سیدی با بیان اینکه ایمن‌سازی تردد، جلوگیری از قاچاق سوخت و کاهش آلاینده‌های زیست‌محیطی از دیگر اهداف مهم اجرای این سامانه به‌شمار می‌رود، ادامه داد: با توجه به پیش‌بینی بهره‌برداری از آن تا نیمه سال 1395 طبق تصویب‌نامه هیئت وزیران، بهره‌برداری رسمی آن با تأخیر روبه‌رو شد، اما وزارت نفت از مهر 1394 و در چارچوب بند پنج همان تصویب‌نامه، وظیفه خود را در تخصیص سهمیه سوخت بر مبنای اسناد حمل و اطلاعات دریافتی از سامانه انجام داده و این بخش در سرویس بهره‌برداری قرار گرفته است.
وی درباره سامانه سیپاد گفت: رویکرد مشابهی برای این سامانه نیز وجود دارد، اما با تفاوت‌هایی در نحوه اجرا، وزارت نفت به‌عنوان متولی تولید و توزیع سوخت در کشور، همواره بر تسریع در اجرای این سامانه‌ها تأکید داشته و این موضوع در نشست‌های مختلف پیگیری شده است.
50 درصد نفت‌گاز کشور در بخش حمل‌ونقل توزیع می‌شود
مشاور معاون وزیر نفت با اشاره به اینکه بخش عمده‌ای از مصرف فرآورده‌های نفتی در ناوگان دیزلی حمل‌ونقل برون‌شهری و درون‌شهری مربوط به نفت‌گاز است و تکمیل و به‌کارگیری کامل سامانه‌های هوشمند، نقشی تعیین‌کننده در مدیریت مصرف و مقابله با انحرافات احتمالی دارد، اظهار کرد: به‌طور متوسط در سال 1403 روزانه بیش از 120 میلیون لیتر نفت‌گاز در کشور توزیع شده که 50 درصد آن، یعنی حدود 60 میلیون لیتر، در بخش حمل‌ونقل درون‌شهری و برون‌شهری مصرف شده است. این حجم از توزیع نشان‌دهنده اهمیت مدیریت مصرف و نظارت بر تخصیص سوخت در این بخش است.
سیدی با تأکید بر اینکه قطعاً موضوعی با این اهمیت باید به‌طور جدی از سوی یک نهاد مشخص پیگیری شود، افزود: آنچه قانون‌گذار در برنامه هفتم توسعه تحت عنوان «تشکیل سازمان بهینه‌سازی و مدیریت انرژی» پیش‌بینی کرده، می‌تواند نقش مهمی در هم‌افزایی میان دستگاه‌های مختلف ایفا و به موفقیت طرح‌هایی مانند سپهتن و سیپاد که در مدیریت مصرف سوخت مؤثر هستند، کمک کند.
وی با بیان اینکه اکنون با نیمی از سبد توزیع فرآورده‌های نفتی در بخش حمل‌ونقل روبه‌رو هستیم، تأکید کرد: تأخیر در اجرای طرح‌ها و نبود احصای دقیق عملکرد ناوگان در سال‌های گذشته، منجر به بروز تخلفات و انحراف‌هایی در حوزه توزیع سوخت و در پی آن، قاچاق شده است؛ موضوعی که بارها در برنامه‌های مختلف صداوسیما نیز به آن پرداخته شده است.
نماینده ویژه معاون وزیر نفت در امور پیشگیری و مقابله با قاچاق سوخت یادآور شد: بررسی‌های انجام‌شده در سال‌های اخیر و تجربیات حاصل از اجرای اسناد حمل، نشان داده که اتکای صرف به این اسناد در احصای عملکرد ناوگان، اشکالات جدی دارد. فرآیند احصای دقیق عملکرد ناوگان تنها زمانی کامل می‌شود که افزون بر اسناد حمل، اطلاعات سامانه موقعیت‌یاب جغرافیایی (جی‌پی‌اس) نیز در سامانه جامع پیمایش لحاظ شود.
سیدی گفت: وزارت نفت از زمان ابلاغ آیین‌نامه هیئت وزیران در سال 1394، تمام تکالیف خود را به اجرا درآورده و از مهرماه 1395، یعنی هفت ماه پس از ابلاغ، بر اساس اسناد حمل، نسبت به تخصیص سهمیه سوخت ناوگان اقدام کرده و این روند تا امروز ادامه داشته است.
وی با تأکید بر لزوم تجهیز ناوگان و تکمیل سامانه جامع پیمایش افزود: بخشی از ناوگان با هزینه خود طی این سال‌ها به سامانه‌های موقعیت‌یاب مجهز شده‌اند. از همین تریبون اعلام می‌کنیم که شرکت ملی پالایش و پخش فرآورده‌های نفتی ایران آمادگی دارد تمام اطلاعات مربوط به این ناوگان را دریافت کند و سهمیه سوخت را بر اساس داده‌های واقعی تخصیص دهد؛ اقدامی که بدون تردید، تأثیر مثبت و قابل‌توجهی در مدیریت توزیع سوخت خواهد داشت.
طرح تخصیص سوخت در مسیر تا ابتدای خرداد عملیاتی می‌شود
نماینده ویژه معاون وزیر نفت در امور پیشگیری و مقابله با قاچاق سوخت با اشاره به اقدام‌های مستمر وزارت نفت در حوزه کنترل و مدیریت توزیع سوخت اظهار کرد: مقابله با قاچاق سوخت، موضوعی است که طی سال‌های اخیر همواره در دستور کار وزارت نفت و به‌ویژه شرکت ملی پالایش و پخش فرآورده‌های نفتی ایران بوده و برنامه‌های مختلفی برای آن اجرا شده است.
سیدی با بیان اینکه بخشی از این اقدام‌ها با مشارکت سازمان راهداری و حمل‌ونقل جاده‌ای به اجرا درآمده است، افزود: ازجمله این طرح‌ها می‌توان به اجرای طرح برداشت نفت‌گاز و بلوک‌بندی ناوگان درون‌شهری اشاره کرد. همچنین طرح تخصیص سوخت در مسیر که از سال 1401 در دستور کار قرار گرفت، در قانون بودجه 1403 و نیز برنامه هفتم توسعه گنجانده شده و هدف آن، مدیریت هرچه بهتر مصرف سوخت و مقابله با ناترازی انرژی در کشور است.
وی با اشاره به اینکه هرچند این طرح‌ها تأثیرگذار بوده‌اند، اما نمی‌توانند به‌تنهایی ریشه انحراف در شبکه توزیع را از بین ببرند، تأکید کرد: انحراف اصلی از آنجا ناشی می‌شود که سهمیه‌های نادرست، بر اساس اسناد حمل جعلی و اطلاعات غیرواقعی تخصیص می‌یابد، بنابراین اجرای همزمان این طرح‌ها با سامانه‌های هوشمند مانند سپهتن، شرط اثربخشی واقعی در مبارزه با قاچاق است.
مشاور مدیرعامل شرکت ملی پالایش و پخش فرآورده‌های نفتی با اشاره به الزام ماده 46 قانون برنامه هفتم توسعه گفت: طبق جزء 2 بند 2 این ماده، دستگاه‌های ذی‌ربط مکلف‌اند تخصیص سوخت در مسیر را برای ناوگان حمل‌ونقل اجرایی کنند. در همین زمینه شرکت ملی پالایش و پخش فرآورده‌های نفتی زیرساخت‌های لازم را ایجاد کرده و طی یک سال گذشته این طرح به‌صورت آزمایشی با همکاری سازمان راهداری اجرا شده است. برخی اشکالات فنی مانع از تعمیم سراسری آن شد، اما در نشست اخیر کارگروه پیشگیری و مقابله با قاچاق فرآورده‌های نفتی مقرر شد تا ابتدای خرداد این طرح عملیاتی شود.
سیدی با اشاره به تأکید وزیر نفت بر مدیریت مصرف و مقابله با تخلفات بیان کرد: وزارت نفت در انتهای زنجیره توزیع قرار دارد و بهره‌بردار اطلاعاتی است که باید از سوی نهادهای متولی تولید و از بستر سامانه جامع پیمایش منتقل شود. زمانی می‌توان از صحت عملکرد ناوگان اطمینان یافت که این اطلاعات همزمان از طریق اسناد حمل و سامانه جامع پیمایش به‌دست آید. ما آمادگی کامل داریم که تخصیص سهمیه سوخت را برای ناوگان تجهیزشده، بر پایه اطلاعات دریافتی از این سامانه عملیاتی کنیم.

لینک کوتاه:
https://www.payamekhuzestan.ir/Fa/News/1091769/

نظرات شما

ارسال دیدگاه

Protected by FormShield
مخاطبان عزیز به اطلاع می رساند: از این پس با های لایت کردن هر واژه ای در متن خبر می توانید از امکان جستجوی آن عبارت یا واژه در ویکی پدیا و نیز آرشیو این پایگاه بهره مند شوید. این امکان برای اولین بار در پایگاه های خبری - تحلیلی گروه رسانه ای آریا برای مخاطبان عزیز ارائه می شود. امیدواریم این تحول نو در جهت دانش افزایی خوانندگان مفید باشد.

ساير مطالب

بازدید معاون اقتصادی و سازندگی سپاه پاسداران انقلاب اسلامی از غرفه فولاد خوزستان در نمایشگاه ایران اکسپو 2025

ویدیو: گل اول نفت مسجدسلیمان به پالایش نفت بندرعباس توسط امین هاشمی فرد

موقعیت جغرافیایی و دسترسی به آب‌های آزاد، شبکه منظم حمل‌ونقل و نزدیکی به بازار‌های هدف در منطقه، از مزیت‌های رقابتی فولاد خوزستان نسبت به رقبا در حوزه صادرات محصول است

پیام مدیرعامل شرکت فولاد خوزستان به مناسبت روز جهانی کارگر

دبل‌هت‌تریک قهرمانی تیم زنان چلسی در لیگ برتر!

باستونی: یامال بهترین بازیکن دنیاست!

میختاریان: تا آخر عمر حسرت گلم به بارسا را می‌خورم!

مصدوم کلیدی استقلال آماده بازی آلومینوم

کوبارسی: با این نتیجه باید از خودمان انتقاد کنیم!

رافینیا: خیلی ریسک کردیم ولی صعود می‌کنیم

زومر، متشکریم که آن توپ را گل کردی!‏

شوک به استقلال/ شاکی جدید در راه است؟

لوله پلی اتیلن چیست و چه مزایایی دارد؟

پیوستن تیوی بیفوما به پرسپولیس هنوز نهایی نشده؛ استقلال، فولاد و گل گهر دیگر مشتریان

اسکوچیچ جانشین شجاع را انتخاب کرد!

واکنش رونالدو به حذف النصر؛دنیا ادامه دارد!

باشگاه پرسپولیس: محرومیت پیروانی را فورا لغو کنید

چه می‌کنه لامین یامال؛ بارسلونا 3-3 اینتر

رافینیا و یک ضربه دیدنی؛ بارسلونا 3-3 اینتر

بارسا 3-3 اینتر؛ فینالیست در سن‌سیرو مشخص می شود

بهترین بازیکن بارسا-اینتر قبل از پایان مشخص شد!

گل سوم بارسلونا به اینتر توسط رافینیا

موقعیت خوب برای طارمی؛ بارسلونا 3-3 اینتر

اعتراض شدید پرسپولیس به تشدید محرومیت پیروانی

بحران برق در اسپانیا؛ بارسلونا 3-3 اینتر

حاشیه سود فولاد خوزستان 8 تا 10 درصد است

خاطره جالب منتقد سینما از نقدی که نوشت و فراستی رد کرد!

تیغ تا حالا سُریده روی پوستت؟!

بدبیاری فلیک در نیمه اول؛ کنده مصدوم شد!

جواد خیابانی گزارشگر بازی استقلال - جوبیلو ایواتای ژاپن در فینال جام باشگاههای آسیا

تمجید هالند از یامال؛ پسر، تو فوق‌العاده‌ای!

مهدی طارمی با مچ‌بند مشکی به یاد مردم بندرعباس

گل سوم اینتر به بارسلونا توسط دنزل دومفریس

کاوازاکی حریف الاهلی در فینال لیگ نخبگان شد؛ رونالدو و النصر عاجز از صعود به دیدار نهایی

باز آمدم چون ماه نو!

شاعرانه/ نه دست مانده نه تاب و توان به پیکر من

بادامچیان: آمریکا متوجه شده نمی‌‎تواند ایران را تحت فشار بگذارد

از مطالبات کارگران تا قول رئیس‌جمهور به آن‌ها در حاشیه مراسم روز کارگر

المانیتور به نقل از منابع اسرائیلی: بهترین گزینه ترامپ برای کسب صلح نوبل، پرونده ایران است

محسن مهدوی دانشجوی فعال حامی فلسطین در دانشگاه کلمبیا آزاد شد

حاشیه‌نگاری خبرنگار صداوسیما از روز بارانی حیاط دولت

توییت وزیر خزانه داری آمریکا درباره توسعه تهاجمی ایران در زمینه موشک‌ها و سایر قابلیت‌های تسلیحاتی

مناظره‌‌ی بی‌سابقه دو مقام سابق ایران و اسراییل بر سر برنامه هسته‌ای ایران

روسیه: هرگونه بیانیه ستیزه‌جویانه علیه ایران غیرقابل قبول است

گشایش دفتر یادبود جان‌باختگان انفجار بندر شهید رجایی در نیویورک

اعترافات جاسوس ارشد موساد که امروز اعدام شد

هوای 10 شهر به وضعیت خطرناک رسید

پیشرفت‌های چشمگیر خوزستان در تثبیت مالکیت اراضی کشاورزی

انتصاب مدیران بدون هماهنگی با فرمانداران قابل قبول نیست

زخمی شدن 2 نظامی اسرائیلی در جنوب نابلس +فیلم