پیام خوزستان

آخرين مطالب

فضاپیمای شوروی پس از نیم قرن به زمین بازمی‌گردد علمي

فضاپیمای شوروی پس از نیم قرن به زمین بازمی‌گردد
  بزرگنمايي:

پیام خوزستان - ایسنا /«کاسموس 482»(Kosmos 482) نام یک کاوشگر سیاره زهره است که 53 سال پیش توسط حکومت شوروی به فضا پرتاب شد، اما هرگز از مدار زمین جدا نشد و اکنون طی روزهای آینده دوباره به زمین بازخواهد گشت و یا کاملا در جو می‌سوزد یا بقایای آن به سطح زمین سقوط می‌کند.
انتظار می‌رود ماژول فرودگر ماموریت «کاسموس 482»(Kosmos 482) در ماه مه 2025(اردیبهشت 1404) به زمین سقوط کند.
این فرودگر در روزهای آتی مجدداً به جو زمین وارد می‌شود و نگرانی‌هایی را برانگیخته است، زیرا دانشمندان نمی‌دانند که در کجا ممکن است سقوط کند.
بخش‌هایی از این کاوشگر که برای سالم ماندن در شرایط وحشیانه جو زهره طراحی شده‌اند، می‌توانند گرمای طاقت فرسای حاصل از ورود مجدد به جو زمین را تحمل کنند و با سطح زمین برخورد کنند.
مارکو لانگبروک(Marco Langbroek)، یک ردیاب ماهواره‌ای مستقر در هلند گفت که ماژول فرودگر ماموریت «کاسموس 482» ممکن است در هفته دوم ماه مه سقوط کند.
وی در یک به‌روزرسانی اخیر در وبلاگ خود خاطرنشان کرد: از آنجایی که این فرودگر برای مقاومت در برابر جو خشن زهره ساخته شده است، این احتمال وجود دارد که بتواند از ورود مجدد به جو زمین زنده بماند.
وی افزود: اگرچه خطر کلی برای مردم کم است، اما صفر نیست.
پرتابی محکوم به فنا، تهدیدی طولانی مدت
این ماموریت که در تاریخ 31 مارس 1972 پرتاب شد، تلاش کرد یک فرودگر را به سیاره زهره برساند. با این حال، فضاپیما به دلیل خاموش شدن زودهنگام مرحله بالایی که به زمان‌سنج نادرست تنظیم شده نسبت داده می‌شود، نتوانست از مدار زمین فراتر رود. در نتیجه با نام «کاسموس 482» نام‌گذاری شد که یک روش معمول برای مأموریت‌های شوروی که در مدار زمین باقی مانده بودند، بود.
این فضاپیما پس از پرتاب به چهار قطعه تقسیم شد و دو قطعه کوچکتر دوباره وارد جو شدند و تنها دو روز بعد بر فراز نیوزلند سقوط کردند. ماژول فرودگر اما با وزن تقریبی 1091 پوند از زمان شکست این ماموریت تاکنون به دور زمین می‌چرخد.
لانگبروک می‌گوید: با توجه به جرم آن، خطر برخورد آن مشابه با خطر برخورد شهاب سنگ است.
در حال حاضر، پیش‌بینی زمان دقیق ورود مجدد این فضاپیما دشوار است. لانگبروک تخمین می‌زند که ممکن است حدود 10 مه(20 اردیبهشت) رخ دهد، اگرچه پیش‌بینی‌ها با نزدیک شدن به این تاریخ دقیق‌تر خواهد شد.
این عدم قطعیت عمدتاً به دلیل افزایش فعالیت خورشیدی است. حالت فعال فعلی خورشید در حال گرم کردن و گسترش جو زمین است که باعث افزایش کشش آن می‌شود و موجب می‌شود اجرام در حال چرخش، سریعتر ارتفاع خود را از دست بدهند.
به طور معمول، خطر برای مناطق پرجمعیت، کم است و این زباله‌های فضایی به احتمال زیاد در مناطق دورافتاده اقیانوس سقوط می‌کنند. با توجه به ساختار قوی آن، اگر بر روی سطح خاکی زمین فرود بیاید، می‌تواند بینش ارزشمندی در مورد دوام مواد فضاپیما پس از قرار گرفتن طولانی مدت در فضا ارائه دهد.
با این حال، حتی اگر خطر آن کم باشد، ورود مجدد کنترل نشده آن هرگز کاملاً بدون خطر نیست.
گفتنی است که این اولین بار نیست که پیش‌بینی ورود مجدد برای «کاسموس 482» انجام می‌شود.
در سال 2018، پاول شوبین(Pavel Shubin)، ستاره‌شناس روسی، تخمین زد که این فضاپیما بین سال‌های 2023 تا 2025 سقوط خواهد کرد. تحلیل‌های بیشتر در سال‌های 2019 و 2022 با شبیه‌سازی‌هایی که نشان‌دهنده یک پنجره ورود مجدد بین اواسط سال 2024 و اواسط سال 2027، با احتمال زیاد در حدود سال 2025 تا 2026 است، این پیش‌بینی‌ها را اصلاح کردند.
مسابقه پاک‌سازی زباله‌های فضایی
از آغاز عصر فضا در اواخر دهه 1950، هزاران ماهواره به مدار زمین پرتاب شده‌اند. در حالی که بسیاری از آنها ماموریت‌های خود را به پایان رسانده‌اند، همچنان به عنوان ماهواره‌های مرده یا از کار افتاده در فضا باقی مانده‌اند و به مشکل فزاینده زباله‌های مداری کمک می‌کنند.
طبق گزارش آژانس فضایی اروپا، در حال حاضر حدود 3000 ماهواره مرده مانند «کاسموس 482» در مدار زمین در حال چرخش هستند که خطری بالقوه برای ایمنی انسان به همراه دارد.
با افزایش پیوسته ترافیک فضایی، مدیریت این بهم ریختگی رو به رشد، ضروری‌تر شده است. دانشمندان در حال کار بر روی راهبردهایی برای بازگرداندن ایمن ماهواره‌های از بین رفته به زمین هستند، نه اینکه اجازه دهند آنها به طور غیرقابل کنترلی به جو و سطح زمین سقوط کنند.
به پیج اینستاگرامی «آخرین خبر» بپیوندید

لینک کوتاه:
https://www.payamekhuzestan.ir/Fa/News/1091091/

نظرات شما

ارسال دیدگاه

Protected by FormShield
مخاطبان عزیز به اطلاع می رساند: از این پس با های لایت کردن هر واژه ای در متن خبر می توانید از امکان جستجوی آن عبارت یا واژه در ویکی پدیا و نیز آرشیو این پایگاه بهره مند شوید. این امکان برای اولین بار در پایگاه های خبری - تحلیلی گروه رسانه ای آریا برای مخاطبان عزیز ارائه می شود. امیدواریم این تحول نو در جهت دانش افزایی خوانندگان مفید باشد.

ساير مطالب

ظریف: کشورهای منطقه به این نتیجه رسیدند که امنیت خریداری شده برای آن‌ها امنیت نمی‌شود

ظریف: چین و روسیه به خاطر منافع ما منافع خودشان را به خطر نخواهند انداخت

لفاظی دوباره رئیس رژیم صهیونیستی علیه ایران

کارگزاران حج یکشنبه با رهبر انقلاب دیدار می‌کنند؛ دیدار با کارگران و معلمان تا پایان اردیبهشت‌

احمدیان در دیدار با وانگ‌یی: ایران متحدان راهبردی خود را در جریان مذاکرات با آمریکا قرار می‌دهد

ظریف: جمهوری اسلامی در شرایط سخت جنگ تحمیلی یک وجب از خاک کشور را نداد

دفترچه سوالات «علوم انسانی و علوم ریاضی» نوبت اول کنکور 1404 منتشر شد

هشدار ایران نسبت به تبعات رفتارهای ضد و نقیض و مواضع تحریک‌آمیز آمریکا

جزئیات آلودگی هوای شهرهای خوزستان اعلام شد

نخستین رویداد تولید محتوای رسانه‌ای «خادم‌الرضا» برگزار می‌شود

خدمات‌رسانی شرکت واحد اتوبوسرانی به مناسبت دیدار تیم‌های استقلال و آلومینیوم اراک

5 کیلومتر از باند دوم مسیر دهلران-اندیمشک افتتاح شد

اعدام دو دزد در دزفول اجرا شد

قیمت طلا، قیمت دلار، قیمت سکه و قیمت ارز 1404/02/11

کارگزاران حج یکشنبه هفته آینده با رهبر انقلاب دیدار می‌کنند

چه خوش صید دلم کردی

ساخت ربات‌های بومی «آرش» و «مایا» برای درمان کودکان مبتلا به سرطان و اوتیسم

13 اردیبهشت؛ گاز در شهرستان کارون قطع می‌شود

سفری جسورانه به دنیایی ورای اندرونی

ظریف: مذاکره تهدید نیست؛ ترامپ می‌گوید ایرانی‌ها سر کری را کلاه گذاشتند

ثبت فیلم 2 قلاده پلنگ ایرانی در پارک ملی بمو فارس

واکنش پسر ترامپ به تلاش‌های نئوکان‌ها برای به شکست کشاندن مذاکرات ایران و آمریکا

اظهارات علیرضا افتخاری درخصوص احمدی‌نژاد

ارزآوری یک میلیارد دلاری فولاد خوزستان/ چالش قطعی برق همچنان پابرجاست

مشکلات تامین کیت‌ آزمایشگاه بیشتر شد

نیروهای پالایشگاه نیازمند حمایت و انگیزه‌بخشی بیشتر هستند

سقوط آزاد قیمت سکه امروز 11 اردیبهشت 1404

تقدیر مدیرعامل فولاد زاگرس اندیمشک از تمامی کارگران با انتشار یک تقدیرنامه زیبا

پرسپولیس با هدف انتقام در کویر/ رونمایی از اولین سقوط کننده در نبرد هوادار و نساجی

خدمات‌ ویژه اتوبوسرانی برای فوتبال بین استقلال و آلومینیوم اراک

انتصاب سرپرست مدیریت پشتیبانی تأمین کالای نفت

تمرینات مشترک محمدرضا گلزار و قهرمان سنگ نوردی جهان در باشگاه

نیاز مالی یک دختر به معنای نداشتن «شرافت» نیست!

در فراق یار با تو می گویم ای خدا

خواستگاری اشتباهی "حبیب"

کیش میزبان بیش از 100 تور اپراتور و فعال گردشگری از 33 کشور جهان

پالایش نفت، پالایش ورزش را استارت می‌زند؟

آغاز اردوی تیم ملی هندبال در غیاب لژیونرها

فراری با طرحی خاص در گرندپری میامی

تهران و دبی میزبان دوره‌های متوالی و موفق داوری ISSF بودند

فرمول یک در مکزیک ماندگار شد

جشنواره ورزشی دختران آفتاب ایران در 5 رشته ورزشی

نصیری‌نژاد خبر داد: کوراش با 6 وزن در ناگویا

تمرکز بر پیش‌تجهیز برای جلوگیری از حوادث نفتی

صحبت های دلنشین دکتر انوشه

احمدیان و وانگ‌یی دیدار کردند؛ تاکید چین به حق ایران جهت استفاده صلح‌آمیز از انرژی هسته‌ای

عیادت نماینده ویژه رهبر انقلاب از مصدومان حادثه بندر شهید رجایی

خرازی: کشورهای منطقه در حال متنوع کردن وابستگی خود هستند

درخواست عجیب تراکتوری‌ها؛ تکذیب کنید لطفا!

خدمات اتوبوسرانی برای انتقال تماشاچیان تیم‌های استقلال و آلومینیوم اراک به ورزشگاه آزادی