پیام خوزستان

آخرين مطالب

پشت‌پرده ناپدیدشدن حشرات؛ فقط کشاورزی مقصر نیست! علمي

پشت‌پرده ناپدیدشدن حشرات؛ فقط کشاورزی مقصر نیست!
  بزرگنمايي:

پیام خوزستان - ایسنا /جمعیت حشرات در جهان به‌سرعت در حال کاهش است؛ موضوعی که نگرانی‌های بسیاری را برانگیخته، اما دلایل آن تنها به یک عامل ختم نمی‌شود و محققان در بررسی علمی تازه‌ای، تلاش کرده‌اند تا نگاه جامع‌تری به این بحران داشته باشند.
طی سال‌های اخیر، کاهش جمعیت حشرات به یک دغدغه جهانی تبدیل شده است. پژوهش‌ها نشان می‌دهند که این کاهش گسترده می‌تواند تهدیدی جدی برای تعادل بوم‌سازگان‌ها، امنیت غذایی و حتی سلامت انسان باشد. حشرات نقش کلیدی در گرده‌افشانی، کنترل آفات و تجزیه مواد آلی دارند، بنابراین افت شدید جمعیت آن‌ها ممکن است زنجیره‌ای از پیامدهای منفی در پی داشته باشد. از این رو، درک دلایل این کاهش و یافتن راهکارهایی برای مقابله با آن ضروری است.
گرچه تشدید فعالیت های کشاورزی و تلاش برای افزایش بهره‌برداری از زمین‌های زراعی به عنوان عامل اصلی در نظر گرفته می‌شود، اما دانشمندان بر این باورند که شبکه‌ای پیچیده از عوامل در این روند نقش دارند. تغییرات اقلیمی، آلودگی، شهرنشینی، تخریب زیستگاه‌ها و حتی عوامل کمتر شناخته‌شده مانند جنگ‌ها یا ساخت‌وسازهای زیرساختی همگی می‌توانند در کاهش جمعیت حشرات مؤثر باشند. اهمیت بررسی جامع‌تر این مسئله از آن‌جاست که بسیاری از دلایل بالقوه تاکنون نادیده گرفته شده‌اند.
در همین راستا، پژوهشی با هدایت محققان دانشگاه بینگهمتون زیرمجموعه دانشگاه دولتی نیویورک انجام شده است. این تیم به سرپرستی کریستوفر هالش، پژوهشگر فوق‌دکترا، و با همکاری الیزا گرامز، استادیار زیست‌شناسی، با تحلیل بیش از 175 مرور علمی و فرا تحلیل، بیش از 500 فرضیه مختلف درباره عوامل کاهش حشرات را بررسی کردند. هدف آن‌ها ساخت شبکه‌ای از ارتباطات بین عوامل مؤثر بود تا الگوهای پنهان در این کاهش جهانی را بهتر بشناسند.
در این پژوهش، محققان با مطالعه دقیق منابع علمی، مسیرهای علی بین پدیده‌ها را استخراج کردند. برای مثال، تشدید کشاورزی می‌تواند باعث آلودگی شود و همین آلودگی به کاهش جمعیت حشرات بیانجامد. آن‌ها سپس این مسیرها را در یک شبکه‌ بزرگ متصل کردند تا ببینند کدام عوامل بیشتر با هم مرتبط هستند و کدام‌ها بیشتر به عنوان علت اصلی شناخته می‌شوند.
نتایج این پژوهش نشان دادند که تشدید کشاورزی، از جمله استفاده بی‌رویه از زمین و آفت‌کش‌ها، مهم‌ترین عامل شناخته‌شده کاهش حشرات است. با این حال، پژوهشگران تأکید دارند که سیستم‌ها به‌طور متقابل بر هم اثر می‌گذارند. برای مثال، گرمایش زمین نه‌تنها خودش یک عامل است، بلکه می‌تواند موجب افزایش سیلاب‌ها یا آتش‌سوزی‌ها شود که آن‌ها نیز خود به تنهایی تهدیدی برای حیات حشرات به حساب می‌آیند.
در کنار یافته‌های اصلی، محققان به خلأهای موجود در ادبیات علمی هم اشاره کردند. آن‌ها دریافتند که بسیاری از تهدیدهای شناخته‌شده برای تنوع زیستی، مانند فجایع طبیعی، جنگ‌ها و مزاحمت‌های انسانی، در مطالعات مربوط به کاهش حشرات نادیده گرفته شده‌اند. این غفلت ممکن است مانع طراحی اقدامات حفاظتی مؤثر برای همه گروه‌های حشرات شود.
یکی دیگر از نکات جالب تحقیق، تمرکز بیش از حد پژوهش‌ها روی حشراتی مانند زنبورها و پروانه‌ها بود؛ این در حالی‌است که این گونه‌ها تنها بخش کوچکی از تنوع بالای حشرات را تشکیل می‌دهند. این تمرکز ممکن است باعث نادیده گرفتن نیازهای حفاظتی دیگر گونه‌های کمتر شناخته‌شده شود و در نهایت، راهکارهای یک‌سویه‌ای ارائه شود که کارایی لازم را ندارند.
یافته‌های این تحقیق که در نشریه‌ Biological Conservation منتشر شده‌اند، نشان می‌دهند که رویکردی چندجانبه برای حفاظت از حشرات ضروری است؛ یعنی نباید فقط یک یا دو عامل را هدف قرار داد یا تنها روی چند گونه خاص تمرکز کرد. اگر اقدامات حفاظتی به‌طور غیرمتعادل بر گروه‌های خاصی مانند زنبورها متمرکز شوند، ممکن است برای سایر حشرات پیامدهای منفی به همراه داشته باشند.

لینک کوتاه:
https://www.payamekhuzestan.ir/Fa/News/1090489/

نظرات شما

ارسال دیدگاه

Protected by FormShield
مخاطبان عزیز به اطلاع می رساند: از این پس با های لایت کردن هر واژه ای در متن خبر می توانید از امکان جستجوی آن عبارت یا واژه در ویکی پدیا و نیز آرشیو این پایگاه بهره مند شوید. این امکان برای اولین بار در پایگاه های خبری - تحلیلی گروه رسانه ای آریا برای مخاطبان عزیز ارائه می شود. امیدواریم این تحول نو در جهت دانش افزایی خوانندگان مفید باشد.

ساير مطالب

بازدید معاون اقتصادی و سازندگی سپاه پاسداران انقلاب اسلامی از غرفه فولاد خوزستان در نمایشگاه ایران اکسپو 2025

ویدیو: گل اول نفت مسجدسلیمان به پالایش نفت بندرعباس توسط امین هاشمی فرد

موقعیت جغرافیایی و دسترسی به آب‌های آزاد، شبکه منظم حمل‌ونقل و نزدیکی به بازار‌های هدف در منطقه، از مزیت‌های رقابتی فولاد خوزستان نسبت به رقبا در حوزه صادرات محصول است

پیام مدیرعامل شرکت فولاد خوزستان به مناسبت روز جهانی کارگر

دبل‌هت‌تریک قهرمانی تیم زنان چلسی در لیگ برتر!

باستونی: یامال بهترین بازیکن دنیاست!

میختاریان: تا آخر عمر حسرت گلم به بارسا را می‌خورم!

مصدوم کلیدی استقلال آماده بازی آلومینوم

کوبارسی: با این نتیجه باید از خودمان انتقاد کنیم!

رافینیا: خیلی ریسک کردیم ولی صعود می‌کنیم

زومر، متشکریم که آن توپ را گل کردی!‏

شوک به استقلال/ شاکی جدید در راه است؟

لوله پلی اتیلن چیست و چه مزایایی دارد؟

پیوستن تیوی بیفوما به پرسپولیس هنوز نهایی نشده؛ استقلال، فولاد و گل گهر دیگر مشتریان

اسکوچیچ جانشین شجاع را انتخاب کرد!

واکنش رونالدو به حذف النصر؛دنیا ادامه دارد!

باشگاه پرسپولیس: محرومیت پیروانی را فورا لغو کنید

چه می‌کنه لامین یامال؛ بارسلونا 3-3 اینتر

رافینیا و یک ضربه دیدنی؛ بارسلونا 3-3 اینتر

بارسا 3-3 اینتر؛ فینالیست در سن‌سیرو مشخص می شود

بهترین بازیکن بارسا-اینتر قبل از پایان مشخص شد!

گل سوم بارسلونا به اینتر توسط رافینیا

موقعیت خوب برای طارمی؛ بارسلونا 3-3 اینتر

اعتراض شدید پرسپولیس به تشدید محرومیت پیروانی

بحران برق در اسپانیا؛ بارسلونا 3-3 اینتر

حاشیه سود فولاد خوزستان 8 تا 10 درصد است

خاطره جالب منتقد سینما از نقدی که نوشت و فراستی رد کرد!

تیغ تا حالا سُریده روی پوستت؟!

بدبیاری فلیک در نیمه اول؛ کنده مصدوم شد!

جواد خیابانی گزارشگر بازی استقلال - جوبیلو ایواتای ژاپن در فینال جام باشگاههای آسیا

تمجید هالند از یامال؛ پسر، تو فوق‌العاده‌ای!

مهدی طارمی با مچ‌بند مشکی به یاد مردم بندرعباس

گل سوم اینتر به بارسلونا توسط دنزل دومفریس

کاوازاکی حریف الاهلی در فینال لیگ نخبگان شد؛ رونالدو و النصر عاجز از صعود به دیدار نهایی

باز آمدم چون ماه نو!

شاعرانه/ نه دست مانده نه تاب و توان به پیکر من

بادامچیان: آمریکا متوجه شده نمی‌‎تواند ایران را تحت فشار بگذارد

از مطالبات کارگران تا قول رئیس‌جمهور به آن‌ها در حاشیه مراسم روز کارگر

المانیتور به نقل از منابع اسرائیلی: بهترین گزینه ترامپ برای کسب صلح نوبل، پرونده ایران است

محسن مهدوی دانشجوی فعال حامی فلسطین در دانشگاه کلمبیا آزاد شد

حاشیه‌نگاری خبرنگار صداوسیما از روز بارانی حیاط دولت

توییت وزیر خزانه داری آمریکا درباره توسعه تهاجمی ایران در زمینه موشک‌ها و سایر قابلیت‌های تسلیحاتی

مناظره‌‌ی بی‌سابقه دو مقام سابق ایران و اسراییل بر سر برنامه هسته‌ای ایران

روسیه: هرگونه بیانیه ستیزه‌جویانه علیه ایران غیرقابل قبول است

گشایش دفتر یادبود جان‌باختگان انفجار بندر شهید رجایی در نیویورک

اعترافات جاسوس ارشد موساد که امروز اعدام شد

هوای 10 شهر به وضعیت خطرناک رسید

پیشرفت‌های چشمگیر خوزستان در تثبیت مالکیت اراضی کشاورزی

انتصاب مدیران بدون هماهنگی با فرمانداران قابل قبول نیست

زخمی شدن 2 نظامی اسرائیلی در جنوب نابلس +فیلم