پیام خوزستان

آخرين مطالب

ماه‌گرفتگی کلی و خورشیدگرفتگی حلقوی؛ رویدادهای جذاب نجومی سال 1404 علمي

ماه‌گرفتگی کلی و خورشیدگرفتگی حلقوی؛ رویدادهای جذاب نجومی سال 1404
  بزرگنمايي:

پیام خوزستان - خبرآنلاین /ماه‌گرفتگی کلی و خورشیدگرفتگی حلقوی مهمترین رویداد نجومی سال جدید خواهد بود که در ماه‌های شهریور، بهمن و اسفند رخ می‌دهد و فرصتی برای علاقه‌مندان است تا این پدیده را به نظاره بنشینند.
بررسی داده‌های ژئوفیزیک دانشگاه تهران حاکی از این است که سال 1404 رویدادهای نجومی دیدنی برای علاقه‌مندان دارد به ویژه اخترشناسان کشور که به مقوله ماه‌گرفتی و خورشیدگرفتگی علاقه دارند می‌توانند این رویداد را رصد کنند.
خسوف یا ماه‌گرفتگی یک پدیده جذاب نجومی است که زمین میان خورشید و ماه قرار می‌گیرد و مانع تابش نور خورشید به سطح ماه می‌شود؛ ماه‌گرفتگی جزئی زمانی رخ می‌دهد که تنها بخشی از قرص ماه وارد سایه‌ اصلیِ زمین شود. در این‌صورت، بُریدگی تاریکی در بخشی از سطح ماه ظاهر می‌شود که همان سایه‌ زمین است اما بخش‌های دیگر ماه همچنان روشن و عادی باقی می‌ماند.
طبق داده‌های موسسه ژئوفیزیک دانشگاه تهران ماه گرفتگی کلی در روز یکشنبه 16 شهریورماه رخ می‌دهد. آغاز گرفتگی ساعت 19 و 57 دقیقه ، شروع گرفتگی کلی یک سال و چهار دقیقه بعد خواهد بود. پایان گرفتگی کلی 22 و 23 دقیقه و پایان گرفتتگی سه ساعت و 30 دقیقه بعد خواهد بود.
این رخداد در آسیا، اروپا، استرالیا، آفریقا، بخش کوچکی از غرب آمریکای شمالی، قسمتی از آمریکای جنوبی، اقیانوس آرام، اقیانوس اطلس، اقیانوس هند، قطب شمال و قطب جنوب قابل مشاهده است.

پیام خوزستان


علاوه بر این در اسفند 1404 ماه‌گرفتگی کلی رخ می‌دهد که در کشور ما قابل رویت نیست. این گرفتگی در شرق آسیا، استرالیا، اقیانوس آرام، آمریکای شمالی، آمریکای جنوبی به جز بخش کوچکی از غرب آن، قطب شمال و قطب جنوب قابل مشاهده است.
خورشیدگرفتگی یا کسوف، هنگامی رخ می‌دهد که سایه ماه بر بخشی از زمین بیفتد و در نتیجه در قسمت‌هایی از کره زمین، قرص ماه قسمتی از قرص خورشید یا تمام آن را از دید ناظر زمینی بپوشاند. ماه در خورشیدگرفتگی از بین خورشید و زمین عبور می‌کند و این حرکت مانع رسیدن نور خورشید به زمین می‌شود و هنگامی که ماه از مقابل خورشید می‌گذرد سایه ماه روی زمین می‌افتد و آسمان تاریک می‌شود. خورشیدگرفتگی به سه شکل کلی، جزئی و حلقوی رخ می‌دهد که در هر یک از این اشکال بخش‌هایی از خورشید به اصطلاح می‌گیرد.
در سال 1404 هجری شمسی هر سه نوع خورشیدگرفتگی رخ می‌دهد. خورشیدگرفتگی کلی شنبه 9 فروردین ماه اتفاق می‌افتد که در کشور قابل رویل نیست. این گرفتگی در اروپا به جز جنوب غرب آن، شمال روسیه، شمال غرب آفریقا، گرینلند، اقیانوس اطلس شمالی و شمال شرق آمریکای شمالی قابل مشاهده است.

پیام خوزستان


خورشیدگرفتگی جزئی یکشنبه 20 شهریورماه 1404 رخ خواهد داد که همچون خورشیدگرفتگی کلی در ایران قابل مشاهده نیست. این اتفاق در جنوب اقیانوس آرام، زلاندنو و جنوبگان قابل مشاهده است.
خورشیدگرفتگی (کسوف) حلقوی زمانی اتفاق می‌افتد که ماه از بین زمین و خورشید عبور می‌کند و جلوی بیشتر نور خورشید، اما نه همه آن را، می‌گیرد.
این یک خورشیدگرفتگی حلقه‌ای نامیده می‌شود چرا که یک باریکه نازک یا حلقه نور قابل مشاهده است.
خورشیدگرفتگی حلقه‌ای تنها زمانی روی می‌دهد که ماه در دورترین فاصله از زمین باشد. از دید ما روی زمین، ماه نور خورشید را کاملا سد نمی‌کند، بنابراین در عوض قرص خورشید، این حلقه آتشین فوق‌العاده در اطراف ماه دیده می‌شود.
خورشیدگرفتگی حلقوی سه‌شنبه 28 بهمن ماه سال جدید روی می‌دهد و همچون موارد بالا در کشور ما قابل مشاهده نیست. این رخداد در قسمتی از جنوب آفریقا، بخش کوچکی از جنوب آمریکای جنوبی به صورت جزئی و در جنوبگان به صورت حلقوی قابل مشاهده است.

لینک کوتاه:
https://www.payamekhuzestan.ir/Fa/News/1067095/

نظرات شما

ارسال دیدگاه

Protected by FormShield
مخاطبان عزیز به اطلاع می رساند: از این پس با های لایت کردن هر واژه ای در متن خبر می توانید از امکان جستجوی آن عبارت یا واژه در ویکی پدیا و نیز آرشیو این پایگاه بهره مند شوید. این امکان برای اولین بار در پایگاه های خبری - تحلیلی گروه رسانه ای آریا برای مخاطبان عزیز ارائه می شود. امیدواریم این تحول نو در جهت دانش افزایی خوانندگان مفید باشد.

ساير مطالب

وضع مالی بد فردوسی!

داره فعل مجهول رو درس میده!

چه کسی پشت پرده توهم ترامپ درباره خلیج فارس است؟

چرا اعرابِ مخالف برجام، حامی مذاکرات کنونی ایران و آمریکا هستند؟

تسنیم: مذاکرات غیرمستقیم ایران و آمریکا در عمان قطعی شد

ازسرگیری حفاری اکتشافی در دریای خزر

پیش‌بینی گردوغبار و شرجی شدید در خوزستان؛ افزایش دما تا 40 درجه

طلسم استقلال بازهم شکسته نشد!

بررسی گزینه‌های پیشنهادی برای مدیریت اداره کل ورزش و جوانان خوزستان / از چهره‌های باسابقه تا مدیران جوان و قهرمان ورزشی

نشست هم‌اندیشی وزیر صنعت، معدن و تجارت با فعالان اقتصادی استان خوزستان برگزار شد

حسین کعبی: مسی و رونالدو هم به استقلال خوزستان بی‌احترامی کنند جلوی‌شان را می‌گیرم

باشگاه حاضر در کورس صعود بیاینه داد: آقایان VAR شخصی، سلیقه‌ای و برای یک تیم خاص نیست، برای اجرای عدالت است!

دستبرد بزرگ سپاهان از یحیی گل‌محمدی

اولین دعوای باجناق‌ها!

ازدواج سوم با مدرک فوق دکترای جامعه‌شناسی!

استقبال ویژه از «عادل فردوسی‌پور» در نمایشگاه کتاب

چهره ها/ واکنش محسن تنابنده به خبر تغییر نام خلیج‌فارس

4 سریال‌ کُره‌ای پربیننده در هفته‌های اخیر

افزایش توان تولید گرافن با راه‌اندازی تأسیسات جدید

جهش تجاری‌سازی فناوری‌های نو هوش مصنوعی در حوزه اچ‌اس‌ئی

اسم ماتزاری مصاحبه با تاجرنیا را قطع کرد

روماریو: دوست دارم آنچلوتی سرمربی برزیل شود

بی‌توجهی یوفا به درخواست‌های یونایتد و تاتنهام!

یزدانی: رقابت با یونس امامی باعث افتخار است

ضربه فنی محمدعلی عموزاد در برابر حریف روسی

قهرمانی محمدمبین عظیمی در وزن 92Kg

قهرمانی امیرحسین زارع در وزن 125Kg

امضای 9 قرارداد و تفاهم‌نامه فلات قاره با دانش‌بنیان‌ها و دانشگاه‌ها

تحقق اهداف برنامه هفتم نیازمند دو برابر شدن فعالیت‌ها

پتروشیمی بندرامام در نمایشگاه نفت 2 تفاهم‌نامه امضا کرد

پتروایران و نیروی زمینی ارتش تفاهم‌نامه همکاری امضا کردند

پالایشگاه تهران برای بهینه‌سازی سوخت تفاهم‌نامه امضا کرد

تفاهم‌نامه ازدیاد برداشت نفت در میدان پرنج امضا شد

مراسم گرامیداشت سالروز آزادسازی هویزه برگزار شد

افتتاح و کلنگ‌زنی 8 پروژه عمرانی در هویزه

خرید تضمینی گندم خوزستان در اردیبهشت سال جاری از مرز یک میلیون تن گذشت

موانع تولیدکنندگان با جدیت پیگیری می‌شود

حتی اگر نباشی می آفرینمت!

دیگه به هیچ خوشی اعتماد ندارم!

کنایه سخنگوی دولت اصلاحات درخصوص ساعت آغاز به کار ادارات: از نابغه‌های تصمیم‌ساز باید پرسید...

انتقاد نماینده عضو جبهه پایداری از دامن زدن به شکاف‌های سیاسی

چهره خندان پزشکیان در نمایشگاه نفت

شرکت نفت خزر و دانشگاه گیلان تفاهم‌نامه امضا کردند

صدای مقاومت از دل آمریکا به «تهران» رسید

جهان اسلام وظیفه دارد شجاعانه در کنار مردم مظلوم غزه باشد

موشک یمن به فرودگاه بن‌گوریون نقطه عطف در تاریخ مقاومت است

بیفوما با 500 هزار دلار آزاد می شود | پرسپولیس، استقلال یا هر تیم دیگر...

تأکید بر اهمیت نوآوری و سرمایه‌گذاری در صنعت نفت ایران

مقاومت یمن، الهام‌گرفته از مکتب حوزه علمیه قم است

تفاهم‌نامه‌ احداث موزه نفت در شرکت نفت و گاز آغاجاری امضا شد