پیام خوزستان

آخرين مطالب

تکذیب کاهش 10 دلاری قیمت شاخص نفت ایران وزارت نفت

تکذیب کاهش 10 دلاری قیمت شاخص نفت ایران
  بزرگنمايي:

پیام خوزستان - در پی انتشار خبری با عنوان «ترک‌فعل وزارت نفت ثانیه‌ای 10 هزار دلار بر باد می‌دهد»، شرکت ملی نفت ایران ضمن رد ادعاهای مطرح‌شده، توضیحاتی برای تنویر افکار عمومی ارائه داده است.

به گزارش شانا به نقل از شرکت ملی نفت ایران، مسئله کاهش 10 دلاری قیمت شاخص نفت کشور به خاطر کوتاهی وزارت نفت در رعایت استانداردهای تولید که اساسا گزارش مورد بحث با آن آغاز و بر مبنای آن ادامه یافته است، متنی یکسره زائیده تخیلات نویسنده و منبع احتمالی گزارش است.
حتی با فرض اینکه بخش کوچکی از نفت خام تولیدی کشور در برخی موارد و در روزهای معدود دارای آب و نمک بیش از حد معمول بوده باشد، این به معنای کاهش قیمت نفت خام کشور نیست چرا که نفت خام صادراتی ایران اصولا با معیارهای سختگیرانه استانداردهای بین‌المللی مجوز بارگیری به قصد صادرات خواهد داشت. این که مشخص نیست این 10 دلار ادعاشده از کجا و با چه معیاری به دست آمده است هم مصداق دیگری بر موهوم‌بودن اصل مدعی است.
در متن گزارش خطاهای مکرر دیگری نیز وجود دارد که خوانش آن برای اهل فن خالی از تفریح نیست. از جمله اشاره نادرست و کاملا غیرفنی به مسائلی که آن را «الزامات فنی» لقب داده است.
در این زمینه لازم به توضیح است که تاسیسات نمک‌زدایی جزو لایتجزای فرآیند تولید نفت است، در مناطق نفتخیز ایران بیش از یکصد و پنجاه مجموعه فراورش نفتخام وجود دارد که بنا بر ماموریت ذاتی خود نفت خام تولیدی کشور را بعد از برداشت از چاه، دریافت و در فرآیند فرآورش، نمک‌زدایی می‌کنند، در چنین فضای وسیع عملیاتی، بنابه دلایل کاملا مشخص فنی و عملیاتی ممکن است برخی از تاسیسات موقتا دچار مشکلات فرآیندی شوند.
کما اینکه در بهمن ماه امسال نیز همچون موارد مکرر در سالهای قبل، یکی از تاسیسات دچار وقفه‌ای کوتاه در فرآورش شد که مشکل فنی بلافاصله با تلاش متخصصان کشورمان رفع و حل شد. اما مسئله مهم‌تر این است که این یک روند کاملا عادی در صنعت نفت کشورمان با سابقه بیش از یک قرن تولید نفت است و هیاهوی غیرعلمی خبرگزاری محترم درباره رخداد اخیر و فراموشی عمدی موارد مکرر مشابه در سال‌های قبل، احتمالا با نیات خاصی انجام گرفته است.
تصریح می‌شود، رخداد افزایش غلظت نمک در نفت تولیدی کشور مسبوق به‌سابقه بوده، وجود داشته، اکنون هم وجود دارد و در آینده نیز خواهد بود و هیچ تاثیری در کیفیت نفت صادراتی کشور و اثری بر نرخ نفت خام ایران ندارد چرا که حتی در صورت تولید نیز عملیات اصلاحی لازم در مخازن موجود در پایانه‌های صادراتی کشور و پیش از صادرات صورت می‌گیرد.
باعث تاسف است که گزارش یادشده بدون توجه به تمامی موارد پیچیده فنی و تخصصی تولید مخازن نفت، در برخی بخش‌ها به مسیر فریبکاری افکار عمومی منحرف شده و با مبنا قراردادن تمامی اعداد موهوم ادعاشده، به مقایسه هزینه احداث بیمارستان با اعداد خیالی از دست رفته نفت ایران دست زده است.
همچنین اعلام می‌شود گزارش‌های مدیریتی مرتبط با تولید، فرآورش، ذخیره‌سازی و صادرات نفت در سطوح مختلف وزارت نفت و به استناد گزارش‌های متعدد دریافتی از مبادی و منابع مختلف تهیه می‌شوند و ذکر یک موضوع یا یک عدد در یک نامه از میان صدها مکاتبه روزانه درحال انجام در سطوح مختلف شرکت ملی نفت ایران به معنای قطعی‌بودن اعداد آن گزارش نیست. مکاتبات از این دست با موضوع نمک همراه نفت در ادوار مختلف در سطوح فنی و مدیریتی شرکت ملی نفت ایران انجام شده و رویداد تازه و بی‌سابقه‌ای نیست. اما آنچه باعث تاسف است اینکه یک رسانه رسمی کشور و یک عضو دستگاه تقنینی بدون صحت‌سنجی یا پیگیری مکاتبات مکمل یک نامه، دست به انتشار یک مکاتبه اداری می‌زنند.
اما مساله مهمی که اشاره به آن ضروری است اینکه نامه منتشره توسط آن رسانه، اساسا یک مکاتبه درون‌سازمانی و متنی میان دو مدیر با تخصص‌های فنی لازم است که ادبیات و مضمونی کاملا عملیاتی دارد و برای فهم آن باید بر سوابق و پیشینه موضوع، ابعاد فنی و پیچیدگی عملیاتی اشراف کامل داشت. کشاندن مکاتبه درون‌سازمانی شرکت نفت به سطح رسانه عمومی و تحلیل آن با هر نیتی صورت گرفته است اقدامی غیرحرفه‌ای است که امیدواریم خبرگزاری فارس دست از این مسیر نادرست بردارد.
شرکت ملی نفت ایران از تمامی رسانه‌ها و نیز افرادی که به هر دلیل خود را صاحب نظر در زمینه مسائل صنعت نفت می‌دانند درخواست می‌کند، بدون اطلاعات و یا صلاحیت‌های فنی درباره موضوعات کاملا عملیاتی و فنی اظهارنظر نکرده و پیش از طرح ادعاهایی که به منافع ملی ایران آشکارا زیان وارد می‌کند از منابع قابل استناد تحقیق کنند. همچنین توصیه می‌شود افرادی که در جایگاه‌هایی در سطوح تصمیم‌گیری و سیاست‌گذاری کشور حضور دارند با چشم باز نسبت به وقایع منطقه و جهان نگریسته و در شرایط تهدیدهای آشکار علیه صنعت نفت کشورمان، با بی‌تدبیری آب به آسیاب دشمن نریزند.

لینک کوتاه:
https://www.payamekhuzestan.ir/Fa/News/1066650/

نظرات شما

ارسال دیدگاه

Protected by FormShield
مخاطبان عزیز به اطلاع می رساند: از این پس با های لایت کردن هر واژه ای در متن خبر می توانید از امکان جستجوی آن عبارت یا واژه در ویکی پدیا و نیز آرشیو این پایگاه بهره مند شوید. این امکان برای اولین بار در پایگاه های خبری - تحلیلی گروه رسانه ای آریا برای مخاطبان عزیز ارائه می شود. امیدواریم این تحول نو در جهت دانش افزایی خوانندگان مفید باشد.

ساير مطالب

غزل زیبای سعدی

گفتگوی تلفنی گروسی با عراقچی

کمالوندی: ایران تنها کشوری نیست که غنی‌سازی دارد و در عین حال سلاح هسته‌ای ندارد

تحلیل هاآرتص از وعده خبر بزرگ ترامپ درباره ایران

بازدید معاون وزیر از رسانه‌های وزارت نفت

آزادی 8 زندانی به مناسبت میلاد امام رئوف

هوای 8 شهر خوزستان در وضعیت ناسالم آلودگی

افزایش بادهای تند و احتمال گرد و غبار در خوزستان

نمایش «این آدم‌های غریب» راهی جشنواره صحنه‌ای فتح خرمشهر شد

محرومیت علیرضا بیرانوند از آخرین بازی فصل

رشد قیمت توکن HypeLiquid (HYPE) در آستانه شکستن سطح کلیدی 20 دلار

عموی بهنام معروف به حسین کُلت !

حمله گراز به نقی معمولی در «پایتخت 7»

کارگردان «خانه پوشالی» درگذشت

پشت‌صحنه‌ی دوبله‌ی انیمیشن سینمایی گارفیلد

سینما؛ زبانی برای تصویرسازی مفاهیم فلسفی

به جناب خان میگفتن آساپا تاول

سامانه ذخیره‌سازی انرژی بدون لیتیوم با عمر 25 سال معرفی شد

هوای خوزستان گرم‌تر می‌شود

دبیر: کرونای قاسمپور را چک کردیم و تایید شد

ترکیب نهایی و کهکشانی تیم عطایی برای لیگ قهرمانان

والیبال ژاپن در سال 2025 با دو کاپیتان از یک خانواده

پیگیری رقابت‌های کشتی آزاد جام تختی در اصفهان

چهار کشتی‌گیر برتر 5 وزن دوم جام تختی مشخص شدند

توافق آلونسو و رئال مادرید برای عقد قراردادی 3 ساله

افزایش 150هزار بشکه‌ای تولید نفت در دولت چهاردهم

عزم پالایش و پخش در گسترش زیرساخت‌های حمل‌ونقل نوین

حمایت صنعت نفت از دانش‌بنیان‌ها در مسیر خودکفایی صنعتی

تفاهم‌نامه جایگزینی 20 هزار موتورسیکلت بنزینی با برقی امضا شد

طرح‌های زنجیره ارزش صنعت پتروشیمی اولویت‌بندی شده است

آغازفعالیت اپراتورهای هوشمندسازی در وزارت نفت؛ به‌زودی

استقبال بخش خصوصی از سرمایه‌گذاری در نفت

نقش مهم صنعت پتروشیمی در ارزآوری کشور

سخنان دلنشین دکتر کاکایی

سخنان ارزشمند دکتر قمشه ای

فرمانده کل ارتش: ارتقاء توان عملیاتی و حفظ آمادگی رزمی رسالت اصلی نیروهای پدافندی است

دیدار عارف با جمعی از اعضای حزب کارگزاران/ فائزه و محسن هاشمی هم بودند

آزادی 20 زندانی جرایم غیر عمد از محل موقوفات در قم

غیبت ستار‌های تراکتور مقابل استقلال خوزستان

غیبت ستار‌ه‌های تراکتور مقابل استقلال خوزستان

تمرین دیالوگ در شب مهمانی ارسطو

وقتی مهرداد صدیقیان دوستش رو سرکار میزاره

تمسخر سکانسی از سریال آبان با دیالوگ معروف عطاران!

خاطره ای از مسابقه دوندگی کیایی !

وقتی چشم‌ها بازی می‌کنن

راز چشم‌های آبی فاش شد؛ همه به یک انسان اولیه اروپایی بازمی‌گردند

حضور استاندار خوزستان در بینِ مردمِ شادگان

صلاح بهترین بازیکن فصل لیگ برتر شد

گل اول تیم ملی فوتسال بانوان ایران به هنگ‌کنگ و خوشحالی پس از گل

صدور رأی نهایی کمیته استیناف فدراسیون شمشیربازی درباره پاکدامن و رهبری