پیام خوزستان

آخرين مطالب

همه چیز درباره ویروس‌های تنفسی شایع پاییزی گفتگو

  بزرگنمايي:

پیام خوزستان- آذرخش آذران  با اشاره به بروز بیماری‌های ویروسی در پاییز اظهار کرد: فصل پاییز زمان اوج بسیاری از بیماری‌های ویروسی است. عفونت‌های ویروسی به راحتی قابل انتقال هستند و می‌توانند برای کودکان، افراد مسن، زنان باردار و افرادی که ضعف سیستم ایمنی بدن دارند، خطرناک باشد.

وی در خصوص رایج‌ترین بیماری‌ها در این فصل، افزود: کووید – 19 و سرماخوردگی که ویروس‌های مختلفی در ایجاد آن نقش دارند از جمله RSV، Rhinovirus، Coronavirus OC43 و Coronavirus 229E، آنفلوآنزا، گلودرد باکتریال و اسهال و استفراغ ناشی از روتاویروس، به طور عمده در کودکان و نوروویروس در بزرگسالان و کودکان، عفونت حاد گوش، برونشیت حاد، سینوزیت، آلرژی و آسم رایج‌ترین بیماری‌ها در این فصل هستند.

این متخصص ویروس‌شناسی بیان کرد: در حال حاضر ویروس کووید - 19 و آنفلوآنزا در حال گردش هستند هر چند از شیوع ویروس‌های دیگر تاکنون آمار دقیقی نداریم.

شایع‌ترین واریانت‌های کووید – 19

آذران افزود: در حال حاضر واریانت‌های کووید - 19، پیرولا و ایریس از زیرشاخه‌های امیکرون هستند که در بسیاری از نقاط دنیا گزارش شده‌اند و این مساله به دلیل پایین آمدن ایمنی انسان در برابر کووید - 19 است. اکنون در بازه بازگشت کودکان و دانشجویان به مدارس و دانشگاه‌ها هستیم و به علت افت آنتی‌بادی و دریافت نکردن دوز بوستر در همگان نگرانی‌های زیادی از ابتلا به این بیماری وجود دارد.

وی عنوان کرد: واریانس پیرولا دارای جهش‌های متعددی است و این جهش‌ها رابطه مستقیم با شدت بیماری ایجاد شده توسط ویروس ندارد. این تغییرات در راستای انتقال سریع‌تر و راحت‌تر و فرار از سیستم ایمنی حاصل از واکسن و ابتلاهای گذشته است.

این متخصص ویروس‌شناسی افزود: علائم بالینی این واریانت همان علائم رایج واریانت‌های امیکرون که شامل گلودرد، آبریزش بینی، سردرد، تب و سرفه است. البته این علائم غالب هستند و علائم دیگری مانند از دست دادن حس بویایی و چشایی، درد عضلانی، درد مفاصل، احساس خستگی شدید، بی‌اشتهایی، اسهال، استفراغ، درد شکم، درد قفسه سینه و تنگی نفس هم ممکن است در بعضی افراد بروز پیدا کنند.

وی افزود: در موارد خفیف علائم، درمان علامتی و در موارد شدیدتر مراجعه به بیمارستان و استفاده از داروهایی مانند رمدیسیور و در صورت نیاز دریافت اکسیژن انجام می‌شود.

ویروس سرماخوردگی

آذران با اشاره به ویروس RSV که منجر به ایجاد سرماخوردگی در کودکان و نوزادان می‌شود، گفت: ممکن است در پی ابتلا به این ویروس، کودکان برونشیولیت و پنومونی را هم تجربه کنند. معمولاً این ویروس همزمان با آنفلوآنزا در جامعه به گردش درمی‌آید.

این متخصص ویروس‌شناسی گفت: در پاندمی کرونا به دلیل استفاده از ماسک و رعایت فاصله اجتماعی، بیماری‌های تنفسی ناشی از این ویروس‌ها بسیار کم شده بود اما در پاییز سال گذشته شاهد افزایش موارد آراس‌وی و آنفلوآنزا بودیم. ابتلا به این ویروس منجر به بروز علائمی در کودکان مانند تب، آبریزش بینی، سرفه خفیف، گرفتگی بینی، خس‌خس سینه، تنفس سخت و بی‌اشتهایی می‌شود.

وی افزود: معمولاً این بیماری تا یک هفته طول می‌کشد و در روزهای سوم تا پنجم شدیدترین حالت خود را همراه با تنفس سریع، گشاد شدن یا حرکت پره‌های بینی، تنفس شکمی و خس‌خس سینه نشان می‌دهد. تب ادامه‌دار و بالای 39 درجه نیز در شیرخوران کمتر از سه ماهه اتفاق می‌افتد که ممکن است موجب کم‌آبی بدن و کاهش سطح هوشیاری شود و در این شرایط مراجعه به اورژانس ضروری است و در صورت صلاحدید پزشک و شدید بودن بیماری، درمان‌های ضد ویروس انجام می‌شود.

وی تصریح کرد: باید توجه شود که خطر ابتلا به بیماری شدید در نوزادان نارس، شیرخوران کمتر از شش ماه، کودکان کمتر از دو سال، کودکان مبتلا به بیماری‌های مزمن ریوی یا قلبی مادرزادی، کودکان با ضعف سیستم ایمنی و کودکان دارای اختلالات عصبی عضلانی وجود دارد.

این متخصص ویروس‌شناسی بیان کرد: رینوویروس‌ها عامل 50 درصد موارد سرماخوردگی در فصل پاییز هستند که در همه گروه‌های سنی موجب ایجاد سرماخوردگی یا علائمی مانند احساس ناخوشی، گلودرد، تب، آبریزش بینی، سرفه و عطسه می‌شود و درمان آن به صورت علامتی است.

وجه تفاوت آنفلوآنزا و سرماخوردگی

آذران با اشاره به شباهت علائم آنفلوآنزا و سرماخوردگی، گفت: یکی از بهترین وجوه تفکیک علائم آنفلوآنزا از سرماخوردگی، شیوع بسیار ناگهانی علائم در آنفولانزا و شیوع تدریجی علائم در سرماخوردگی است.

وی در خصوص شیوع ویروس آنفلوآنزا در فصل پاییز عنوان کرد: ویروس آنفلوآنزا سه تیپ عمده A، B و C دارد که علائم ابتلا به این ویروس به صورت ناگهانی با علائم تب، لرز، سردرد، سرفه خشک و در موارد کمتر خلط‌دار، بدن‌درد شدید، آبریزش بینی، گلودرد، آبریزش چشم، دردناک شدن چشم‌ها، بی‌اشتهایی، احساس فشار در زیر جناق سینه، گاهی اسهال و استفراغ، خستگی و بی‌قراری شروع می‌شود.

وی افزود: در بعضی افراد عوارض ریوی و خارج ریوی مانند عفونت گوش، التهاب تیروئید، سینوزیت و بدتر شدن وضعیت دیابت ایجاد می‌شود. در صورت ابتلا به نوع خفیف، درمان علامتی است و در موارد شدید به صلاحدید پزشک داروی ضد ویروسی تجویز می‌شود.

نحوه دریافت واکسن آنفلوآنزا

آذران با اشاره به در دسترس بودن واکسن 4 ظرفیتی آنفلوآنزا گفت: این واکسن باید سالانه در اواخر شهریورماه تزریق شود. در کودکان کمتر از 9 سال که برای بار اول واکسن دریافت می‌کنند، دو دوز به فاصله یک ماه تزریق می‌شود و در سال‌های بعد همانند بزرگسالان به یک دوز نیاز دارند.

وی عنوان کرد: اگر در اواخر شهریورماه موفق به تزریق واکسن آنفلوآنزا نشده‌اید هر زمان که واکسن به دست‌تان رسید حتی اگر با چند ماه تأخیر می‌توانید این واکسن را تزریق کنید.

این متخصص ویروس‌شناسی افزود: دو هفته پس از تزریق واکسن، آنتی‌بادی تولید می‌شود. البته باید توجه شود که واکسن صددرصد از ابتلا به بیماری جلوگیری نمی‌کند و واکسن آنفلوآنزا فرد را از سرماخوردگی و کووید - 19 مصون نمی‌کند و تنها علیه بیماری آنفلوآنزا تأثیرگذار است.

وی بیان کرد: افراد بالای شش ماه می‌توانند این واکسن را تزریق کنند البته حتماً باید بررسی شود که کمپانی سازنده واکسن سن بالای شش ماه را برای آن مجاز دانسته است. قبل از تزریق واکسن نیز باید بروشور آن مطالعه شود.

چه کسانی باید واکسن آنفلوآنزا دریافت کنند؟

آذران افزود: کادر درمان، افراد بالای 65 سال، زنان باردار، افراد دیابتی، افراد دارای اضافه وزن، کسانی که دارای نقص ایمنی، مشکلات ریوی، قلبی عروقی، کلیوی و فشار خون هستند در اولویت تزریق واکسن هستند. کسانی که به آلرژی شدید دچارند مخصوصاً به تخم‌مرغ آلرژی دارند یا مبتلایان به کرونا و کسانی که داروهای تضعیف‌کننده سیستم ایمنی بدن مصرف می‌کنند باید قبل از تزریق واکسن با پزشک مشورت کنند.

راه‌های پیشگیری از ابتلا به بیماری‌های ویروسی

وی عنوان کرد: شست‌وشوی دست با آب و صابون به صورت مکرر، ضدعفونی کردن سطوح، دوری از افراد علائم‌دار، پوشاندن دهان و بینی با ماسک به خصوص در فضای بسته و تزریق واکسن آنفلوآنزا و کووید - 19 از راه‌های پیشگیری از این بیماری‌ها هستند.

لینک کوتاه:
https://www.payamekhuzestan.ir/Fa/News/778195/

نظرات شما

ارسال دیدگاه

Protected by FormShield
مخاطبان عزیز به اطلاع می رساند: از این پس با های لایت کردن هر واژه ای در متن خبر می توانید از امکان جستجوی آن عبارت یا واژه در ویکی پدیا و نیز آرشیو این پایگاه بهره مند شوید. این امکان برای اولین بار در پایگاه های خبری - تحلیلی گروه رسانه ای آریا برای مخاطبان عزیز ارائه می شود. امیدواریم این تحول نو در جهت دانش افزایی خوانندگان مفید باشد.

ساير مطالب

تیم سابق بیرانوند میلی‌متری از سقوط فرار کرد

پیروزی 6-0 در الدترافورد؛ زنان چلسی بر بام انگلیس

اعتراف ملی‌پوش ایران بعد از باخت سوم: زورمان نرسید

پائز و یک دردسر شیرین در تیم ملی والیبال

وداع با رویس؛ بوسه طولانی خداحافظی

رکورد سرعت ایران توسط رضا علیپور جابه جا شد

تازه‌ترین خبرها از قیمت دلار، سکه و بازار سهام

وظیفه ما در برابر ترس!

دیدار سفیر ایران در عربستان با امیرعبداللهیان

انتقاد نماینده مجلس از مخالفان تعطیلی شنبه‌ها: اینکه روز خدا را به یک کشور دشمن نسبت بدهیم، درست نیست

عبدی خطاب به رئیسی: نمی‌شود سلطان سکه را اعدام کنید اما نوبت به وزیر خودتان که رسید، همه چیز غیرشفاف شود

خودمان را به کنست می‌رسانیم/تنها راه بازگرداندن اسرا توقف جنگ است

محکوم به قصاص در شهرستان باوی از چوبه‌دار رهایی یافت

خریداری حدود 1.4 میلیون تن گندم از کشاورزان خوزستانی

ساخت وسازهای غیر مجاز در دزفول قلع و قمع شدند

هوا در خوزستان گرم‌تر می‌شود/ احتمال وقوع گرد و خاک در استان

سردرگمی دانش آموزان خوزستان از عدم صدور کارت ورود به جلسه امتحانات نهایی

افتتاح نمایشی و تبلیغاتی پروژه‌های تکمیل نشده، تخلف و قابل رسیدگی است

بازداشت عاملان تیراندازی غیرمجاز در آبادان

برخورد با متخلفان سوزاندن کاه و کلش در خوزستان

چرایی استفاده از جنگنده برای ترور در جنین؛زوال سلطه اسرائیل

نزاع دسته‌جمعی در اهواز / 14 نفر بازداشت شدند

حماسه آزاد سازی خرمشهر نقطه عطفی در تاریخ دفاع مقدس بود

پایان رقابت‌های فوتسال کارگری

کشف سلاح جنگی و شکاری غیرمجاز در شوش

146 نقطه حادثه خیز در اهواز شناسایی شد

برخورد قانونی با عاملان سوزاندن کاه و کلش در خوزستان می‌شود

ارائه مهارت‌های فنی و حرفه‌ای به بیش از 13 هزار دانش‌آموز خوزستان

بازداشت 14 نفر در یک نزاع دسته جمعی در اهواز

کتاب‌خوانی باید باهوده باشد

زادگاه امام راحل میزبان برنامه‌های 14 و 15 خرداد

اعلام زمان برگزاری مراسم یادبود زری خوشکام

سقف خانه پدریت سقف امن زندگی منه

سفر‌های گردشگری فضایی راه‌اندازی می‌شود

واریز حقوق اردیبهشت ماه بازنشستگان کشوری

بونجاح و پرسپولیس؛ شایعه یا واقعیت؟!

تفاوت ایران و برزیل از نگاه کاپیتان رقیب

پائز: خوشحالم، پیشرفت چشمگیری داشتیم

رضایت پائز از ملی‌پوشان والیبال باوجود 3 شکست متوالی

رزنده پس از پیروزی مقابل والیبال ایران چه گفت؟

پیروزی تیم دبل سپک‌تاکرای ایران در گام نخست جام‌جهانی

صعود طباطبایی به رده دوم شطرنج مسترز شارجه در پایان دور پنجم

ستاره‌های والیبال ایران و برزیل رفیق شدند

توقف روند کاهش قیمت‌ها در بازار طلا و سکه

سخنان جالب سوگل مشایخی در مورد انسان کامل

سخنگوی دولت: بزرگ‌نمایی ضعف‌ها، راهبرد دشمن است

عبور مردم از چهره‌های شاخص سیاسی به روایت ایمانی

تجربه رفتن به داخل راکتور هسته‌ای همراه با رئیس سازمان انرژی اتمی در برنامه «بی‌واسطه»

6 سال زندان برای استاد دانشگاه ژاپنی به اتهام جاسوسی/ 1600 نفر با امضای طومار، خواستار آزادی وی شدند

بیست و پنجمین جشنواره ملی تئاتر فتح خرمشهر