پیام خوزستان

آخرين مطالب

دوباره زندگی کن... گفتگو

  بزرگنمايي:

پیام خوزستان -   وقتی از اهدای عضو صحبت می‌کنیم شاید به زبان ساده باشد اما معنای عمیقی در پشت آن نهفته است؛ زمانی که میدانی عزیزترین فرد زندگی تو دیگر هیچ وقت به زندگی برنمی‌گردد اما می توانی در چند زندگی دیگر او را دوباره متولد کنی و زندگی جدیدی را برای چندین انسان تازه کنی حس عجیبی را خلق می‌کند.
البته باور رفتن کسی که تا چند ساعت پیش در کنار هم بودید و نمی توانی کاری برایش انجام دهی روح انسان را می‌شکند، شاید حتی به فکر معجزه ای اما می‌دانی که امکان پذیر نیست.
..
اما تصور اینکه می‌توان زندگی های جدید را به جریان در آوری و تولدی دوباره را خلق کنی و قلب عزیزت در بدن فرد دیگری می‌تپد، حس اینکه او زنده است را به ما القا می‌کند.
وقتی اشک شوق و شادی را در چشمان چند انسان می‌بینی که با یک عضو جدید می‌توانند دوباره به زندگی برگردند و شاد باشند آنگاه حسی در انسان ایجاد می‌شود که با هیچ حسی قابل مقایسه نیست و آتش غم فروکش خواهد کرد.
نور امیدی که در زندگی چند انسان روشن می‌شود بازتابش به زندگی ما نیز برمی‌گردد...
وقتی با خانواده‌هایی که اعضای عزیزان خود را اهدا کرده اند صحبت می‌کنیم صدای همراه با بغض اما با آرامش خاصی را دارند که غم آنها را قابل تحمل‌تر می‌کند و خوشحال از اینکه محبوب آنها زنده است و در چند جسم دیگر متولد شده است.
آنها تصور می‌کنند که عزیز آنها از دست نرفته و زنده است دوست دارند، افرادی که با قلب، کلیه و کبد و یا هر عضو جدید به زندگی برگشته اند را ببینند و در آغوش بکشند گویی محبوب آنها زنده است.
با اهدای عضو این حس به ما دست می‌دهد که مرگ پایان زندگی برای فرد مرگ مغزی نیست بلکه با رویش چند زندگی دیگر دوباره متولد می‌شود.
پزشکان و اساتید بر این باورند که فرهنگ سازی، آگاه سازی و اطلاع رسانی بیشتر در زمینه مرگ مغزی به ویژه از نظر علمی می‌تواند تاثیر بیشتری در پذیرفتن این موضوع داشته باشد تا شاید جان انسان‌های بیشتری نجات یابد.
یک فوق تخصص جراحی پیوند در گفت و گو با خبرنگار ایرنا بیان کرد: وضعیت اهدای عضو در خوزستان نسبت به سال‌های گذشته بهبود یافته اما در مجموع با توجه به آمار مرگ مغزی و نیازمند به اهدای عضو هنوز به وضعیت مطلوب و مناسب نرسیده است.
دکتر علی اصغر دستیار افزود: از سال 1393 تا 1399 وضعیت به گونه ای بود که فقط 16 پیوند کبد در خوزستان انجام شد اما از سال 1399 تا کنون به بیش از 44 مورد رسیده که 60 درصد پیوند ها موفقیت‌آمیز بوده است و از ابتدای سال جاری نیز تنها 10 مورد اهدای عضو انجام شده است.
وی با اشاره به آمار بالای بیماران در لیست پیوند عضو گفت: 500 نفر در لیست پیوند کلیه و 150 نفر در انتظار پیوند کبد قرار دارند و تعداد زیادی نیز نیازمند پیوند پانکراس و روده باریک هستند.
دستیار با تاکید بر لزوم اطلاع رسانی به مردم اظهار کرد: هنوز افرادی هستند که برای پیوند کبد به شیراز سفر می‌کنند و اطلاعی از امکان اهدای عضو در اهواز ندارند بنابراین اطلاع رسانی بیشتری باید در این زمینه صورت گیرد.
بیشتر بخوانید ضربآهنگ شیرین حیات با اهدای اعضای دختر 18 ساله زنجانی عضو هیات علمی دانشگاه علوم پزشکی جندی شاپور اهواز با تاکید بر اینکه مشهود بودن عوارض و فواید پیوند عضو در جامعه بر بالا رفتن آمار پیوند و فرهنگ‌سازی اثر گذار است توضیح داد: خانواده ها در زمان رضایت دادن برای اهدا، تمایل به انجام عمل در شهر محل اقامت خود را دارند تا اثرات آن را لمس کرده و بقیه مردم نیز به این کار خداپسندانه تشویق شوند.
وی اضافه کرد: یکی از بزرگترین معضلات و موانع بر سر راه اهدای عضو این است که برخی خانواده‌ها مرگ مغزی را به عنوان مرگ قطعی نپذیرفته‌اند البته مسائل فرهنگی و مذهبی این موضوع نیز نسبت به گذشته حل شده است.
دستیار ادامه داد: در حال حاضر فقط در بیمارستان گلستان اهواز هر روز یک مرگ مغزی اتفاق می افتد که در صورت افزایش آمار رضایت اهدای عضو در زمان مناسب، لیست انتظار کاهش پیدا می کند.
این فوق تخصص جراحی پیوند با اشاره به اینکه پیوند قلب شرایط حساس تری نسبت به سایر ارگان‌ها دارد اظهار کرد: بسیاری از بیماران بعد از مرگ مغزی دچار ایست قلبی می‌شوند بنابراین قلب همه آنها قابل استفاده نیست و تا بازه سنی حداکثر 50 سال قابلیت استفاده دارد و همچنین انتقال آن به یک شهر دیگر با توجه به کوتاه بودن زمان استفاده، کمی سخت‌تر است.
وی تاکید کرد: دانشگاه علوم پزشکی اهواز در زمینه اهدای عضو بسیار توانمند شده و در حال برنامه‌ریزی برای عمل پیوند پانکراس و روده باریک است.
مادر یکی از اهدا کنندگان عضو نیز به خبرنگار ایرنا گفت: از آنجایی که 25 سال پیش کارت اهدای عضو در اختیار دارم در زمان مرگ مغزی دخترم کمی آشنایی و آمادگی با این موضوع داشتم.
شهناز فرهاد پور افزود: زمانی که متوجه شدم مرگ مغزی شده و امکان احیا ندارد برای اهدای اعضای دخترم رضایت دادم.
وی ادامه داد: در زمانی که این تصمیم را گرفتم خانواده‌هایی در مقابل چشمان من آمدند که عزیز آنها به کبد و کلیه نیاز دارند و در صف انتظار پیوند هستند.
فرهادپور گفت: از آنجایی که بعد از مرگ مغزی ایست قلبی نیز اتفاق می افتد به سرعت تصمیم به اهدای عضو را اعلام کردم و هیچ گاه پشیمان نشدم.
این مادر اهدا کننده با اشاره به اینکه حس آرامش خاصی دارم توضیح داد: حس میکنم دخترم زنده است و خیلی تمایل دارم با افراد دریافت کننده عضو ملاقات کنم.
وی توصیه کرد: با اهدای عضو می توان چند نفر دیگر را متولد کرد و خانواده‌هایی را از عزادار شدن نجات داد.
پدر یک اهدا کننده عضو نیز بیان کرد: در بین احساس دلتنگی و خوشحالی هستم چون از طرفی جان چند نفر نجات یافته و از طرف دیگر همیشه دل تنگ پسرم هستم اما با توکل به خدا رضایت دادم.
سید محسن موسوی اضافه کرد: حس آرامش دارم و حالم بهتر است و عقیده دارم " تو نیکی میکن و در دجله انداز که ایزد در بیابانت دهد باز" .
وی توصیه کرد: در صورت امکان اهدای عضو، حتی اگر مو یا ناخن بتواند یک نفر را نجات دهد دریغ نکنید.
 

لینک کوتاه:
https://www.payamekhuzestan.ir/Fa/News/773756/

نظرات شما

ارسال دیدگاه

Protected by FormShield
مخاطبان عزیز به اطلاع می رساند: از این پس با های لایت کردن هر واژه ای در متن خبر می توانید از امکان جستجوی آن عبارت یا واژه در ویکی پدیا و نیز آرشیو این پایگاه بهره مند شوید. این امکان برای اولین بار در پایگاه های خبری - تحلیلی گروه رسانه ای آریا برای مخاطبان عزیز ارائه می شود. امیدواریم این تحول نو در جهت دانش افزایی خوانندگان مفید باشد.

ساير مطالب

نمایندگی ایران مذاکرات غیرمستقیم ایران و آمریکا را تایید کرد

ثبت تصاویر زیبای حیات وحش گیلان در لنگرود

صنایع خوزستان مصرف برقی خود را مدیریت کنند

ارائه تسهیلات کم بهره اشتغال به سربازان نظام وظیفه در خوزستان

افتتاح مرکز شبانه‌روزی نگهداری از بیماران مزمن روانی در خوزستان

تصادف مرگبار موتورسوار در جاده‌ صفی‌آباد

برای عبور از پیک مصرف برق خوزستان 80 پروژه به بهره‌برداری رسید

آزادی 100 زندانی یه مناسبت سالروز ولادت امام رضا(ع) در کرمانشاه

جان باختن پدر 40 ساله به همراه پسر 7 ساله در صفی آباد

آتالانتا می‌تواند رم را به چمپیونزلیگ ببرد

فریادهای عنایتی در پیکان‌شهر؛ گل بزنید!

توقف خانگی کایسری اسپور در غیاب لژیونرهای ایرانی

آخرین بازی فصل را از طارمی گرفتند!

پیش‌بینی «کریس رونالدو» از قهرمان لیگ جزیره

کسب دو مدال برنز پارادوومیدانی در قهرمانی جهان

داستانک/ آدم بدبختی هستی !

سرود ملی پاکستان فارسی است!

رئیسی و علی‌اف فردا سد «قیز قلعه‌سی» بر روی رود ارس را افتتاح می‌کنند

ادعای العربیه درخصوص هشدار ایران به آمریکا درباره عواقب حمله اسرائیل به حزب‌الله

فیلم قدیمی از تعویض ضریح مضجع شریف حرم امام رضا(ع) با حضور رهبر انقلاب

فیلم شمخانی در حال پول دادن به کودکان در تخت جمشید حاشیه‌ساز شد

متکی: عزیزی و ذوالنور گزینه‌های امنا و صبح ایران برای ریاست مجلس نیستند

حقوق نمایندگان مجلس چقدر است؟

دستور رئیسی برای حمایت از فعالین فضای مجازی

عدم رعایت حق تقدم در جاده‌ «صفی‌آباد» منجر به فوت موتورسوار شد

کلاهبردار میلیاردی در دزفول دستگیر شد

مسئول اسرائیلی: آمریکا به این نتیجه رسیده که حماس، حذف‌شدنی نیست

گل بود و به سبزه نیز آراسته شد

هر کاری دلت بخواد می‌تونی بکنی فقط کافیه اراده کنی

ترس از بمب گذاری جشنواره کن را مختل کرد

قشنگ‌ترین چیزای دنیا رو نمیشه دید فقط میشه با قلب حس کرد

اولین پرواز سرنشین‌دار «استارلاینر» تا 25 مه به تعویق افتاد

اندازه گیری سرعت نور با روش فیزو

تولید محصولات فولادی راه توسعه اقتصاد کشور را هموار کرده است

پدیده والیبال ایران دل پائز را برد

پسندیده: بازی سپاهان برای من خاص است

مربی‌ ایران اسطوره‌اش را در آغوش گرفت

صعود تنها لژیونر هندبال زنان به لیگ برتر رومانی

فلاحت‌پیشه: سال 97 گفتم بشار اسد روزی از پشت به ایران خنجر خواهد زد

اثاث‌کشی قالیباف به دفتر جدید؟

روایتی از آموزش هسته‌های اولیه حزب‌الله و حشدالشعبی توسط سردار حاج‌رحیمی

آذربایجان‌ شرقی دومین استان موزه‌ای ایران

آزادی 100 زندانی کرمانشاه به مناسبت سالروز ولادت امام رضا(ع)

تظاهرات شهرک‌نشینان برای برکناری «نتانیاهو»

هیچی تو زندگی ارزش مردن رو نداره!

تولد بامزه عروسک‌های مهمانی برای آقای مجری

تو جریان داری که من نبضم هنوزم میزنه

تصویر شگفت انگیز جیمز وب از کهکشانِ Zwicky 18

تقدیر سردار شاهوارپور فرمانده سپاه حضرت ولی عصر (عج) استان خوزستان از تلاش های دکتر امین امرایی مدیر عامل شرکت پتروشیمی مارون

جسد سبحان پنج‌ساله بعد از 27 روز پیدا شد